Kan een chip uitvallen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StarmanStarman

Onze puppy is gechipt bij de dierenarts. Echter kon deze chip bij de laatste controle door een andere dierenarts niet gevonden worden. Dit geldt ook voor andere puppies uit hetzelfde nest.

Nu zegt de dierenarts die de chips heeft geplaatst dat het in sommige gevallen uit kan vallen. Ze zegt dat ze bereid is om een "grotere" chip te plaatsen zodat het niet zo makkelijk uit kan vallen.

Er zijn een aantal andere vreemde zaken met deze dierenarts waardoor ik argwaan heb.

Ik vraag me af of het echt mogelijk is dat een chip zomaar uit kan vallen?

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Heeft de fokker de pup laten chippen of hebben jullie dat zelf moeten regelen? 

Een chip kan kapot gaan ja.. maar als je al argwaan hebt zou ik zeker daar niet meer heen gaan tongue-out

Waar heb je je pup vandaan? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Onze puppy is gechipt bij de dierenarts. Echter kon deze chip bij de laatste controle door een andere dierenarts niet gevonden worden. Dit geldt ook voor andere puppies uit hetzelfde nest.
Nu zegt de dierenarts die de chips heeft geplaatst dat het in sommige gevallen uit kan vallen. Ze zegt dat ze bereid is om een "grotere" chip te plaatsen zodat het niet zo makkelijk uit kan vallen.
Er zijn een aantal andere vreemde zaken met deze dierenarts waardoor ik argwaan heb.
Ik vraag me af of het echt mogelijk is dat een chip zomaar uit kan vallen? "

De andere puppy's uit het nest ook chip kwijt,dat klinkt mij als broodfok in de oren.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

een chip kan kapot gaan of aan de wandel gaan..maar dat is uitzondering.

Is het bij alle pups zo klopt er gewoon iets niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Raar en vreemd, een pup okee, de chip kan wat verplaatsen en uitvallen maar niet bij alle pups...zou alsnog naar een andere dierenarts gaan en een gewone chip laten plaatsen en geen grotere...een chip behoort heel zijn leven van een hond mee te gaan.  Je hebt contact met de fokker en nestgenootjes ? Is de hond met en stamboom ? Dan komt er iemand de pups chippen, als er geen stamboom is dan zullen de pupeigenaars het zelf moeten doen, bij de dierenarts de pup laten chippen...chippen is tegenwoordig verplicht ook voor stamloze honden.

honden page profiel StarmanStarman

Klopt, dat het bij meerdere pups niet gevonden kan worden is zeer vreemd. Het is in ieder geval geen broodfok, daar heb ik mij wel in verdiept. Wij hebben de puppy gekocht bij een particuliere fokker. De fokker was heel open. We konden meerdere keren langs komen om de puppies en hun moeder te zien. De eerste keer was toen ze nog niet eens hun ogen open hadden. Dus we weten ook dat ze ouder dan 8 weken waren toen de puppies weg mochten. De fokker helpt ons nu ook met dit probleem. Ik weet dat er nogal wat discussie is over of je een pup bij een particulier moet halen, maar we hebben de puppy al een tijdje dus die discussie heeft nu geen zin meer.

De fokker heeft de pups naar de dierenarts gebracht voor het chippen. We hebben de puppy bij 9 weken opgehaald. De fokker was daarvoor naar de dierenarts gegaan voor het chippen.

Nu is het zo dat de dierenarts het goed wil maken door gratis opnieuw te chippen.

Ik ga sowieso voor andere dingen naar een dierenarts hier in de buurt. De dierenarts die de puppies gechipt heeft zit in de buurt van de fokker.

honden page profiel toto

honden foto van to

We konden meerdere keren langs komen om de puppies en hun moeder te zien. De eerste keer was toen ze nog niet eens hun ogen open hadden.

 

 

dat vind ik al gek... komen kijken als ze nog zo klein zijn, daar doet onze fokker echt niet aan mee...

Ik denk dat er hier iets niet helemaal in orde is..

honden page profiel RevRev

" We konden meerdere keren langs komen om de puppies en hun moeder te zien. De eerste keer was toen ze nog niet eens hun ogen open hadden.
 
 
dat vind ik al gek... komen kijken als ze nog zo klein zijn, daar doet onze fokker echt niet aan mee...
Ik denk dat er hier iets niet helemaal in orde is.. "

Als ik het over mocht doen had ik het anders aangepakt. Maar ik ben wel van overtuigd dat de fokker mij niet belazerd heeft met het chippen. Dit probleem is bij de dierenarts ontstaan en het is juist de fokker die ons op de hoogte heeft gebracht toen het bleek dat bij een van de andere puppies de chip niet gevonden kan worden. Vervolgens zijn wij naar de dierenarts hier in de buurt geweest om te laten controleren of onze puppy wel een chip heeft.

Als we ooit nog een puppy nemen dan zal ik dat bij een goede erkende fokker doen en niet particulier. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"   "

Zo te lezen van je  wel een goede particuliere fokker....ze heeft je ingelicht dat er meerderen pups de chips er niet zijn.....anders had je het van de andere pups het niet geweten...en nu bij je eigen dierenarts chippen...komt goed.laughing 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Als het goed is staat er in het paspoort de chipnummer vermeld. 

Heb je die? dan kan je aan het nummer zien of het een Nederlands nummer is en een Nederlands boekje.

Of uit België natuurlijk. 

 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Misschien je eigen dierenarts vragen of het mogelijk is dat een chip er uit valt bij een heel nest? :) Ik heb het zelf nog niet meegemaakt met mijn pups, maar wel verhalen gehoord over chips die aan de wandel gaan of kapot gaan. Misschien had de dierenarts een slechte batch gekregen?

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Het verhaal klinkt wel een beetje vreemd. Eruit vallen lijkt me niet mogelijk maar kapot gaan of verplaatsen dat kan wel. Persoonlijk zou ik niet helemaal naar die dierenarts gaan, maar gewoon bij je eigen dierenarts een nieuwe laten plaatsen.

 

Ik ga ervanuit dat de ouderdieren niet getest zijn (dat is meestal het geval bij kruisingen). Het kan dan de overweging waard zijn om een verzekering af te sluiten die bepaalde afwijkingen vergoedt (bijvoorbeeld patella luxatie). Als je hond gezond volwassen geworden is kan je de verzekering altijd weer opzeggen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vreemd verhaal.... Kan natuurlijk altijd dat de persoon die gechipt heeft? Het niet goed gedaan heeft maar zal dan de eerste keer zijn dat ik dit hoor. Dan moet je echt wel flink mis steken, die naald is toch wel behoorlijk.

 

Van een grotere chip? Heb ik nog nooit gehoord. Er zijn wat paraveterinairen in opleiding hier, misschien dat die daar beter antwoord op kunnen geven maar naar mijn idee? Is de chip altijd formaatje rijstkorrel.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Het verhaal klinkt wel een beetje vreemd "

TETTER lol hp-wink ben dus niet de enige.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat ook lastig is, is dat je nu een paspoort hebt met daarin een chipnummer wat niet klopt en niet te veranderen is. Je zult dus waarschijnlijk een nieuw paspoort aan moeten schaffen.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik vind dit wel heel apart. Dat een chip kapot kan gaan oké, dat een chip eruit komt oké maar dat gebeurt niet bij een volledig nest. Daarbij is een chip zo groot als een korrel rijst en zijn er geen verschillende maten. Ik vind het een heel raar verhaal zeker gezien de nieuwe regels omtrent het chippen en registreren van honden. 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Wanneer je de hond koopt krijg je toch altijd een sticker of papier bij het paspoort met daarop het chipnummer? Die kun je dan gebruiken om de hond op jouw naam te registreren. Heb je die niet gehad? Of was ik de enige die dat kreeg? Dat kan natuurlijk ook....

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het gaat niet om het registreren.   Elke dierenarts controleert regelmatig of een chip aanwezig is.  De dierenarts heeft het chipnummer ook in zijn dossier staan.

Bij mij staat het chipnummer ook op de nota's.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Uit vallen weet ik niet. Ze kunnen wel stuk gaan. Daarom word meestal standaard bij de jaarlijkse controle altijd de chip gecheckt, ook bij volwassen honden. Omdat ze soms stuk gaan.

 

Als je deze dierenarts niet vertrouwd, dan ga je toch naar een ander en laat je daar een chip zetten.

 

Gewijzigt: schrijffout aangepast. 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

" Het gaat niet om het registreren.   Elke dierenarts controleert regelmatig of een chip aanwezig is.  De dierenarts heeft het chipnummer ook in zijn dossier staan.
Bij mij staat het chipnummer ook op de nota's. "

Nee, ik bedoelde meer dat je daar dus uit op kunt maken dat het geen vreemde praktijken zijn van de dierenarts. Als er een chipnummer aanwezig was, dan lijkt mij eerder dat er iets mis was met de batch chips.

Volgende forumvraag: Engelse staffordshire bull terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^