Aniek winters

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Op FB zie je altijd van die "mooie jaloers" makende filmpjes voorbij komen waarbij uitvallende honden even later keurig aan de lijn lopen. 

 

Nu heb ik ook regelmatig gehoord dat Aniek Winters niet op een positieve manier traint (al hoewel ze zelf op de site beweren van wel). 

 

Weet iemand hier meer over? Hier helaas 2 uitvallende honden, wat er niet beter op geworden is sinds lola 2x gebeten is. Met een GT een keer geoefend en het alleen lopen met ze gaat prima, maar ik zou ze graag weer samen willen/kunnen uit laten... 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Laten we zeggen dat haar noemen hier een soort van vloeken in de kerk is. Iets met CM technieken. Maar ik heb zelf geen ervaring met haar.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

 

Als ik dit zie ben ik al klaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vaak ligt het probleem bij uitvallende honden die gecorrigeerd moeten worden, wanneer een hond niet meer uitvalt kan de hond met lijn ontspannen bij je lopen....het is niet de bedoeling dat de lijn altijd zo in de hoogte wordt omgedaan en gehouden daar, het is voor probleem honden die uitvallen......

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Laten we zeggen dat haar noemen hier een soort van vloeken in de kerk is. Iets met CM technieken. Maar ik heb zelf geen ervaring met haar. "

Ja, ik heb veel dingen gehoord en heb ook veel opgezocht. Ik zag het alleen zelf niet terug in de filmpjes. Behalve wat jij nu stuurt, dat had ik dan natuurlijk weer niet gezien... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Tja blijkbaar zijn er verschillen van mening over wat positief te noemen is. 

Ze trainde in elk geval met schokbanden. En nu die verboden zijn heeft ze haar eigen trainingslijn. Lijkt op de illusion collar van CM. Hoog in de nek gedragen op de gevoeliste plek. Dus zowiezo niet fijn voor een hond, en wie weet mogelijke schade aan de wervels en zenuwen.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Zelf heb ik niet met haar getraind, maar een oude kennis van mij wel.

 

Laten we het er op houden dat ik absoluut niet achter de technieken sta die door haar werden gebruikt.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Vaak ligt het probleem bij uitvallende honden die gecorrigeerd moeten worden, wanneer een hond niet meer uitvalt kan de hond met lijn ontspannen bij je lopen....het is niet de bedoeling dat de lijn altijd zo in de hoogte wordt omgedaan en gehouden daar, het is voor probleem honden die uitvallen...... "

Dan nog... onze hond valt uit, uit angst. Ze is super bang voor andere honden na 2x uit het niets gebeten te zijn. Mijn hond moet aan haar angst geholpen worden en half opgehangen worden aan een lijn zodat ze stil is sealed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dan nog... onze hond valt uit, uit angst. Ze is super bang voor andere honden na 2x uit het niets gebeten te zijn. Mijn hond moet aan haar angst geholpen worden en half opgehangen worden aan een lijn zodat ze stil is  "

Geen misverstand, ik zie altijd uitvallende honden in de filmpjes en na verloop van tijd lopen ze keurig aan de lijn, ik ken haar niet, en voor mijn hond zal ik dat ook niet doen, ben ook wel eens meegesleurd laughing...en zie haar opvang dat de honden nimmer met elkaar bonje maken en dat ze toch een grote schare heeft die hulp bij dr zoeken...

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Tja blijkbaar zijn er verschillen van mening over wat positief te noemen is. 
Ze trainde in elk geval met schokbanden. En nu die verboden zijn heeft ze haar eigen trainingslijn. Lijkt op de illusion collar van CM. Hoog in de nek gedragen op de gevoeliste plek. Dus zowiezo niet fijn voor een hond, en wie weet mogelijke schade aan de wervels en zenuwen. "

Blijkbaar kun je positief inderdaad op meerdere manieren interpreteren. Walgelijk, dat het allemaal nog mag en kan. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Blijkbaar kun je positief inderdaad op meerdere manieren interpreteren. Walgelijk, dat het allemaal nog mag en kan.  "

Inderdaad.

 

Jenna heeft vanaf het begin dat ik haar heb uitgevallen tegen andere honden, kleine kinderen en rolkoffertjes. Achteraf omdat ze niet goed ziet, en waarschijnlijk ook geen goede ervaringen had met andere honden.

 

Zelf heb ik gebruik gemaakt van Turid Rugaas haar methode die ze beschrijft in haar boekje help mijn hond trekt (of valt uit) en de methode BAT die Trisha Stewart beschrijft in haar boek BAT2. En een beetje eigen inbreng. Niet dat ze nu van andere honden houdt, we blijven gewoon ook afstand houden, maar we kunnen zo gewoon normaal wandelen zonder dat ze heel gespannen en op haar hoede is. Konden dan, want nu is ze al heel oud en wandelt alleen nog maar in haar tuin.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Een schreeuwerige website met een hele hoop bla. Ze zegt dat ze een speciale methode heeft (wat dan..?) die natuurlijk is voor de hond (waar baseert ze dit op?) en dat het binnen 1 consult op te lossen is (een leugen). Zat net ook dat filmpje met de jachtlijn te kijken en in spanning te wachten tot ze informatie zou gaan geven, maar het was allemaal opvulling en bla. Heb even verder gezocht naar andere filmpjes, maar nergens vertelt ze concreet(!) waarom ze iets doet, wat ze doet, en wat de bedoeling is. Het is alleen maar… natuurlijk…. verbinding….hand in hand….. Klinkt heel romantisch voor de mens maar jouw hond gaat er geen boodschap aan hebben hoor :-)  

Mijn gedachte hierover is dat als je niet hardop wil zeggen wat je methode is je het of 1) zelf niet begrijpt of 2) het te beschamend is om uit te spreken. 

Ik zou kiezen voor een hondenschool die transparant is. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Inderdaad.
 
Jenna heeft vanaf het begin dat ik haar heb uitgevallen tegen andere honden, kleine kinderen en rolkoffertjes. Achteraf omdat ze niet goed ziet, en waarschijnlijk ook geen goede ervaringen had met andere honden.
 
Zelf heb ik gebruik gemaakt van Turid Rugaas haar methode die ze beschrijft in haar boekje help mijn hond trekt (of valt uit) en de methode BAT die Trisha Stewart beschrijft in haar boek BAT2. En een beetje eigen inbreng. Niet dat ze nu van andere honden houdt, we blijven gewoon ook afstand houden, maar we kunnen zo gewoon normaal wandelen zonder dat ze heel gespannen en op haar hoede is. Konden dan, want nu is ze al heel oud en wandelt alleen nog maar in haar tuin. "

Die boeken hebben wij inderdaad ook aangeschaft! Het werkt prima voor beide honden apart. Alleen vind ik nergens de manier om ze weer samen te laten lopen zonder uit te vallen. Zonder elkaar gaat het tegenwoordig prima, ze versterken elkaar enorm (in negatieve zin in dit geval). Maar goed, het komt ooit vast goed. We gaan opnieuw op zoek naar een goede GT sealed

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Een schreeuwerige website met een hele hoop bla. Ze zegt dat ze een speciale methode heeft (wat dan..?) die natuurlijk is voor de hond (waar baseert ze dit op?) en dat het binnen 1 consult op te lossen is (een leugen). Zat net ook dat filmpje met de jachtlijn te kijken en in spanning te wachten tot ze informatie zou gaan geven, maar het was allemaal opvulling en bla. Heb even verder gezocht naar andere filmpjes, maar nergens vertelt ze concreet(!) waarom ze iets doet, wat ze doet, en wat de bedoeling is. Het is alleen maar… natuurlijk…. verbinding….hand in hand….. Klinkt heel romantisch voor de mens maar jouw hond gaat er geen boodschap aan hebben hoor :-)  
Mijn gedachte hierover is dat als je niet hardop wil zeggen wat je methode is je het of 1) zelf niet begrijpt of 2) het te beschamend is om uit te spreken. Ik zou kiezen voor een hondenschool die transparant is.  "

Nou eens. Ik dacht/hoopte eerst dat het misschien zo was omdat ze haar manier niet wilde "verklappen". Helaas had ik al meer gehoord en gevonden op het internet maar vond nergens echt een duidelijk antwoord.

 

Bedankt allemaal voor het reageren. Helaas klopt mijn onderbuik gevoel dan toch.  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Die boeken hebben wij inderdaad ook aangeschaft! Het werkt prima voor beide honden apart. Alleen vind ik nergens de manier om ze weer samen te laten lopen zonder uit te vallen. Zonder elkaar gaat het tegenwoordig prima, ze versterken elkaar enorm (in negatieve zin in dit geval). Maar goed, het komt ooit vast goed. We gaan opnieuw op zoek naar een goede GT  "

lijkt me idd lastig als ze elkaar versterken.

 

Succes met het zoeken naar een goede GT

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Een van de beste gedragsdeskundige is Monique Bladder. Die heeft heel veel ervaring met uitvallende honden.

 

Anniek Winters haar werkwijze is redelijk vergelijkbaar met Cesar Milan.

 

Beide werken met onderdrukking en antieke trainingsmethoden, dat wetenschappelijk bewezen, beduidend minder effectief is.

 

Ik vind dit filmpje tekenend over hoe slecht ze honden begrijpen;

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Geen misverstand, ik zie altijd uitvallende honden in de filmpjes en na verloop van tijd lopen ze keurig aan de lijn, ik ken haar niet, en voor mijn hond zal ik dat ook niet doen, ben ook wel eens meegesleurd ...en zie haar opvang dat de honden nimmer met elkaar bonje maken en dat ze toch een grote schare heeft die hulp bij dr zoeken... "

Helaas zie je in die filmpjes zelden of nooit hoe het 5 minuten later gaat, plakken en knippen is makkelijk

 En hoe gaat het als de baas het alleen moet doen?

Vaak hebben dit soort mensen zoveel overwicht op een hond dat hij keurig mee loopt na een forse correctie. Neemt de baas dit over, die dit overwicht niet heeft, en zonder de desbetreffende persoon er naast, die overwicht uitstraalt, zal de hond weer vervallen in zijn gedrag.

 

 Ik heb zo een vriendin, geef haar de moeilijkste En grootste en zwaarste hond in handen en zonder enige dwang doet die hond wat zij verlangt, waardoor? Overwicht, niets meer en niets minder. Misschien is  overwicht ook een woord als vloeken in de kerk, maar ik heb zo vaak gezegd, ik wilde dat ik jouw handjes en jouw hoofd had.......

 

Als voorbeeld, mijn spets kwam hier binnen. Zag mijn toller liggen in de mand. De spets was druk, alles was nieuw. Hij zag de hond, ja, en wilde er boven op springen. Toller tilde haar kop op, de meest lieve en zachte hond die ik ooit had en keek alleen maar. Spets begreep de boodschap, ging achteruit. Overwicht, tot hier en niet verder. Zonder dwang, zonder uitvallen, en vanaf dat moment de dikste vriendjes, je kan er alleen van dromen,

 

. Dat overwicht die rust, die moet je hebben. En dat is heel lastig want dat zit in je....of niet.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Een van de beste gedragsdeskundige is Monique Bladder. Die heeft heel veel ervaring met uitvallen de handen.
 
Anniek Winters haar werkwijze is redelijk vergelijkbaar met Cesar Milan.
 
Beide werken met onderdrukking en antieke trainingsmethoden, dat wetenschappelijk bewezen, beduidend minder effectief is.
 
Ik vind dit filmpje tekenend over hoe slecht ze honden begrijpen;
  "

Dit filmpje heb ik laatst echt met open mond van verbazing zitten kijken.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Een van de beste gedragsdeskundige is Monique Bladder. Die heeft heel veel ervaring met uitvallen de handen.
 
Anniek Winters haar werkwijze is redelijk vergelijkbaar met Cesar Milan.
 
Beide werken met onderdrukking en antieke trainingsmethoden, dat wetenschappelijk bewezen, beduidend minder effectief is.
 
Ik vind dit filmpje tekenend over hoe slecht ze honden begrijpen;
  "

Helemaal mee eens. Monique bladder is een topper, de prijs is er echter ook na.. al paar x na gekeken. Een traject kost 800 euro en dan komt ze nog niet eens aan huis. Ik heb echt iemand nodig die mee loopt, mee kijkt enz. Filmen met 2 honden die uitvallen is al niet te doen, laat staan alles online moeten doen door online lessen. Er zijn ook veel goede boeken, maar alles net als de filmpjes van monique is gericht op 1 hond. Met 2 honden die elkaar versterken, werkt dat helaas niet.

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Monique geeft toch ook privé begeleiding of is ze daarmee gestopt. Wat is duur? 3 X 400 of 1 X 800? Maar er zijn vast meer gedragsdeskundigen, die je kunnen helpen. Je zou ook eens contact kunnen opnemen met Sonja Verhoef van Coach je Hond. Ook een zeer deskundige trainer en gedragsdeskundige.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Monique geeft toch ook privé begeleiding of is ze daarmee gestopt.


Wat is duur? 3 X 400 of 1 X 800?
Maar er zijn vast meer gedragsdeskundigen, die je kunnen helpen.


Je zou ook eens contact kunnen opnemen met Sonja Verhoef van Coach je Hond. Ook een zeer deskundige trainer en gedragsdeskundige. "

De andere gedragtherapeuten hier zijn gemiddeld 200 voor een consult aan huis, die aangesloten zijn bij de NVGH. Dat vind ik wel een verschil met een consult online van 800 of aan huis voor bijna 1500 sealed Dan nog maar hopen dat het werkt. 

 

Bedankt voor de tip! Ga ik na kijken 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Helaas zie je in die filmpjes zelden of nooit hoe het 5 minuten later gaat, plakken en knippen is makkelijk"

Hihi dit dus hp-smile Het is nooit binnen 3 minuten af te leren. Je kunt wellicht tactieken proberen maar die gaan niet over 1 nacht ijs. Aanvallen is meestal uit een positie van angst, niet fijn of je hebt net ff een beloning op het verkeerde moment gedaan.

 

Het is wel bekend hoor dat honden die in een groep lopen, de nieuwkomer met waarschuwing wordt ontvangen. Zie dat met regelmaat gebeuren. Het wordt vervelend als dat alsmaar gebeurd. Je moet dus kijken naar een training waarbij je het gedrag in een positieve manier afwijst. Lopen met twee personen, zodra je uitvaller begint? Haal hem weg van de plek tot die kalmeert en dan weer terug bv.

 

Hond schoppen, ophangen of domineren? Krijg je verhaaltje "DOET ie anders nooit?!"

.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Een lijn hoog in de nek, zoals in het filmpje dat Kees plaatste, drukt op gevoelige plekken wat een heel naar gevoel geeft voor de hond.

Dat kun je bij jezelf ook makkelijk voelen. Houd je handen langs je kaaklijn en druk zachtjes(!) met je duimen op het zachte gedeelte eronder, precies waar zo’n ‘trainingslijn’ dan loopt. Pijn is niet het juiste woord, maar het geeft wel een heel naar gevoel dat lang blijft hangen. En dan doe je het nog zachtjes bij je zelf.
Probeer je eens voor te stellen dat iemand anders daar een lijn omknelt en er nog rukjes aan gaat geven ook.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Als ik nu de filmpjes bekijk, zie je idd bijna overal zn lijn achter de oren. Brrr vreselijk. 

 

Heb nu 2 GT gemaild die ook met BAT werken. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"  
Als ik dit zie ben ik al klaar. "

Whuhahahha precies dat. Ik ga ook helemaal in de cringe als ik dat zie. Haar vind dan weer wel leuk, is ook echt op het probleem en persoonlijkheid van de hond https://www.youtube.com/watch?v=ABu_YGzqAxo Duurt wel even hoor, niet in drie minuten en een hoop frustratie ook. Maar de volhouder wint.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Een lijn hoog in de nek, zoals in het filmpje dat Kees plaatste, drukt op gevoelige plekken wat een heel naar gevoel geeft voor de hond.

Dat kun je bij jezelf ook makkelijk voelen. Houd je handen langs je kaaklijn en druk zachtjes(!) met je duimen op het zachte gedeelte eronder, precies waar zo’n ‘trainingslijn’ dan loopt. Pijn is niet het juiste woord, maar het geeft wel een heel naar gevoel dat lang blijft hangen. En dan doe je het nog zachtjes bij je zelf.
Probeer je eens voor te stellen dat iemand anders daar een lijn omknelt en er nog rukjes aan gaat geven ook. "

Zou ik niet doen, in Ieder geval niet aan beide kanten tegelijk, je hebt kans de slagaders dicht te drukken en plat te gaan! Dat is dus voor ons mensen!

 

Lijn vlak achter de oren, geeft grote kans op beschadiging van het strottenhoofd. In de tijd van ,martin gaus , jaren 80, was dit een goede methode....... voo, de dierenartsen , die hebben er veel aan verdiend.......in Utrecht, want het was wel specialisten hulp die je dan nodig had

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Zou ik niet doen, in Ieder geval niet aan beide kanten tegelijk, je hebt kans de slagaders dicht te drukken en plat te gaan! "

 


Vandaar ook de zachtjes met uitroepteken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Je moet zelf maar eens een touw rond je nek doen. Onderaan de hals is het minder pijnlijk dan bovenaan de hals. Daar zitten namelijk organen en dergelijke. Dus een slip lijn bovenaan de hals is niet een positieve trainingsmethoden. 

doe deze honden een gewone halsband aan en de volgende keer vallen die gewoon terug uit hoor. Dit is een quick fix methode voor een mooie video te maken. 

Als je 50x voorbij dezelfde hond loopt is het niet zo moeilijk om hem niet te laten uitvallen (zeker met behulp van correcties). 


Wat goed werkt voor een hond is nogal afhankelijk per hond maar wat ik altijd doe met mijn honden (wij wandelen met 2 en binnenkort met 3 dus een impuls controle bij het passeren van andere honden is wel belangrijk). Ik laat mijn honden rustig zitten of liggen en ik laat ze naar mij kijken ipv de hond die passeert. Ik merk dat op deze manier de voorbijkomende honden het meest positief reageren omdat je op deze manier conflict verlagend gaat werken (tov frontaal op elkaar af lopen en elkaar te laten aankijken). Mijn honden zijn dit dusdanig gewoon dat ik ze maar moet laten zitten en dat ze netjes wachten met losse lijn tot de andere gepasseerd is. Uiteraard zal dit niet van de eerste keer lukken en zal je hierop stapsgewijs moeten trainen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Je moet zelf maar eens een touw rond je nek doen. Onderaan de hals is het minder pijnlijk dan bovenaan de hals. Daar zitten namelijk organen en dergelijke. Dus een slip lijn bovenaan de hals is niet een positieve trainingsmethoden. 
doe deze honden een gewone halsband aan en de volgende keer vallen die gewoon terug uit hoor. Dit is een quick fix methode voor een mooie video te maken. 
Als je 50x voorbij dezelfde hond loopt is het niet zo moeilijk om hem niet te laten uitvallen (zeker met behulp van correcties). 
Wat goed werkt voor een hond is nogal afhankelijk per hond maar wat ik altijd doe met mijn honden (wij wandelen met 2 en binnenkort met 3 dus een impuls controle bij het passeren van andere honden is wel belangrijk). Ik laat mijn honden rustig zitten of liggen en ik laat ze naar mij kijken ipv de hond die passeert. Ik merk dat op deze manier de voorbijkomende honden het meest positief reageren omdat je op deze manier conflict verlagend gaat werken (tov frontaal op elkaar af lopen en elkaar te laten aankijken). Mijn honden zijn dit dusdanig gewoon dat ik ze maar moet laten zitten en dat ze netjes wachten met losse lijn tot de andere gepasseerd is. Uiteraard zal dit niet van de eerste keer lukken en zal je hierop stapsgewijs moeten trainen.  "

Bedankt voor je reactie. Ik had nog niet zover de filmpjes bekeken, zag alleen telkens voorbij komen dat uitvallende honden na 1 dag trainen haast perfect liepen. Mijn onderbuik gevoel klopte al niet, dus ben blij met deze bevestigingen. 

 

Ja, hier laten zitten werkt niet. Zodra ze iets zien (al ben ik ze voor en zitten ze al) dan piept de 1 heel iets, de andere hond gaat gelijk aan en vol in de verdediging om haar te beschermen lijkt het wel. Apart van elkaar werkt dat prima, dat heb ik ook van een GT geleerd en na een hele tijd mocht ik weer met ze samen lopen en we zette gelijk 100 stappen terug.... misschien is het ook mijn eigen angst/spanning wat mee speelt. Lola is 2x gebeten en 2x waren wij met z'n 2en de honden aan het uit laten en wist ik zeker dat als ik alleen was geweest, lola er niet meer zou zijn geweest. Heel lang heb ik ze ook niet samen durven uit laten. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt voor je reactie. Ik had nog niet zover de filmpjes bekeken, zag alleen telkens voorbij komen dat uitvallende honden na 1 dag trainen haast perfect liepen. Mijn onderbuik gevoel klopte al niet, dus ben blij met deze bevestigingen. 
 
Ja, hier laten zitten werkt niet. Zodra ze iets zien (al ben ik ze voor en zitten ze al) dan piept de 1 heel iets, de andere hond gaat gelijk aan en vol in de verdediging om haar te beschermen lijkt het wel. Apart van elkaar werkt dat prima, dat heb ik ook van een GT geleerd en na een hele tijd mocht ik weer met ze samen lopen en we zette gelijk 100 stappen terug.... misschien is het ook mijn eigen angst/spanning wat mee speelt. Lola is 2x gebeten en 2x waren wij met z'n 2en de honden aan het uit laten en wist ik zeker dat als ik alleen was geweest, lola er niet meer zou zijn geweest. Heel lang heb ik ze ook niet samen durven uit laten.  "

Dat angst meespeelt daar geloof ik niet zo zeer in. Ik heb mijn eerste hond verloren door een aanval van een andere hond dus ik ben behoorlijk angstig bij het passeren van grote honden. 

als je van 1 naar 2 honden gaat moet je zeker paar stappen terug nemen omdat de situatie dan anders is. Dus je moet terug uw afstand vergroten en dergelijke alsof je opnieuw zou beginnen trainen. 

voor sommige honden werkt het dan weer beter om goed door te stappen maar ik vind persoonlijk de veiligste optie ze te laten zitten als dan de andere hond uitvalt sta ik er wel mooi tussen en dergelijke. Ik merk dat er minder honden uitvallen naar mijn honden op deze manier. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe eigenaar hond relatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^