Aniek winters

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Is een van hen optilbaar? Ik was met kerst en oud&nieuw bij mijn ouders, en in haar uppie reageert Remi bijna niet op andere hond, of anders in ieder geval niet met blaffen of gillen. Mijn ouders honden hetzelfde, al piept 1 van hen wel met passeren. Dat triggerde Remi heel erg om de een of andere reden deze keer (van de zomer reageerde ze er niet zo erg op volgens mij), en ik ben haar maar weer op gaan tillen. De hond van mijn ouders reageerde namelijk weer op haar terug, waardoor ze allebei anders helemaal gek werden, terwijl ze dus normaal dus wel honden kunnen passeren. Als ik Remi optil piept ze misschien een beetje, of ademt wat zwaarder als ze de andere hond echt wat moeilijk te passeren vindt, maar op deze manier stopte ik wel de wisselwerking. Of het een (blijvende) oplossing is voor jou weet ik niet, maar misschien dat je ze zo wel weer beiden tegelijk uit zou kunnen laten?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Is een van hen optilbaar? Ik was met kerst en oud&nieuw bij mijn ouders, en in haar uppie reageert Remi bijna niet op andere hond, of anders in ieder geval niet met blaffen of gillen. Mijn ouders honden hetzelfde, al piept 1 van hen wel met passeren. Dat triggerde Remi heel erg om de een of andere reden deze keer (van de zomer reageerde ze er niet zo erg op volgens mij), en ik ben haar maar weer op gaan tillen. De hond van mijn ouders reageerde namelijk weer op haar terug, waardoor ze allebei anders helemaal gek werden, terwijl ze dus normaal dus wel honden kunnen passeren. Als ik Remi optil piept ze misschien een beetje, of ademt wat zwaarder als ze de andere hond echt wat moeilijk te passeren vindt, maar op deze manier stopte ik wel de wisselwerking. Of het een (blijvende) oplossing is voor jou weet ik niet, maar misschien dat je ze zo wel weer beiden tegelijk uit zou kunnen laten? "

Nou precies dit gedrag inderdaad. Sara de jongste heb ik altijd getild. Ze was met 8 maanden geopereerd en moest toen verplicht benchrust houden, waardoor we haar veel op de arm mee namen naar buiten dat ze toch buiten kwam. Haar revalidatie duurde erg lang waardoor ik haar toen ook veel getild heb aangezien ze niet veel mocht lopen en zeker niet met andere honden spelen ivm onverwachte bewegingen. Toen sara eindelijk weer mocht lopen, wilde ze alleen maar getild worden. Als er een hond aan komt, springt ze gelijk tegen mij aan omdat ze wilt dat ik haar op til. Dat is nu nog zo. Soms ziet ze een hond heel ver weg en dan stopt ze met lopen. Dan roep ik: vrouwtje tillen? En dan rent ze op mij af..... 

 

Alleen als ik dan een hond passeer en lola blaft omdat sara iets piept, Gaat sara in mijn armen nog compleet te keer.. en lola ook. Maar misschien is dit wel een idee om mee te starten bij het oefenen. 

 

Bedankt voor het mee denken! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe eigenaar hond relatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^