afmeting bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VrolijkVrolijk

Goedenavond allemaal, 

Volgende week komt ons puppy, een Friese Stabij van 8 weken oud. Nu willen wij een bench voor hem afschaffen maar twijfelen over de juiste afmeting. 

Kan iemand ons adviseren welke afmeting wij het beste kunnen aanschaffen(voor een volwassen Stabij)? Voorlopig maken we voor de pup dan even gebruik van een schot in de bench.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

fam. Vrolijk

 

 

 

 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Zo groot mogelijk en geen tussenschot.

Tussenschot wil je waarschijnlijk plaatsen vanwege zindelijk maken denk ik. Niet doen, gewoon je pup de ruimte geven en 's nachts eruit om de pup effe te laten plassen. Bij de ene is 1x voldoende, bij de ander moet je er 2x uit. En bij sommige helemaal niet als je de nacht niet te lang maakt 

Daarbij zou ik de pup de eerste tijd in een mandje naast je bed zetten, dan merk je ook direct op als hij wakker is en of hij wat moet. 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wordt vaak geadviseerd, de bench verkleinen, maar een pup kan nog niet direct zijn plas ophouden en ligt dan in zijn eigen plas, wat BULLEKE beschrijft zo groot mogelijk en er uit gaan om je pup te laten plassen en mooi naast je bed zetten de eerste tijd, zo hoor je of je pup moet plassen, des te eerder is die zinderlijk.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik,had voor mijn toller een bench van 1 meter lengte.

Voor mijn 

Lhasa apso, van 7 kg.  een ren van 1,5 meter......heb er wel een dak op moeten maken, want ze klauterde er zo klein als ze was overheen. Op  de 1,5 meter stond een mandje,  voor het mandje nog een kleedje en dan de water en voer bak. 

 

De toller heeft haar leven lang van de bench gebruik gemaakt, haha, ze wilde niet zonder, uiteindelijk heeft dat di g 14 jaar in de kamer gestaan, deurtje er wel uitgehaald, het was haar holletje, groot genoeg om een paar stapjes te doen, lang uit te liggen en nog ruimte voor water en voer bak, 

 

Geen tussenschot of verkleinen, niets is zo zielig als een pup die kostte wat het kost de behoefte op moet houden terwijl dat gewoon  in niet kan, en uiteindelijk toch de eigen ligplek vervuilt en er dus in  oet liggen. Sluitspieren moeten ook volgroeid zijn voor je pup het een nacht op kan houden.

. Bench naast je bed en je bed uit als je hoort dat je pup onrustig wordt. Pas als je pup doorslaapt ga je de bench iedere nacht een 10 cm verder van je bed zetten. Geen jammerende pup in de nacht, jij kan slapen,  geen rommel opruimen In de ochtend en daardoor geen frustratie.

 

Heel veel plezier, succes en sterkte de komende tijd!

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

gewoon geen bench...maar vaste rustplekken en gewoontes en routines..wandelen eten of kluifje(om te ontspannen) en dan slapen in een mand op rustige plek uit de loop

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Gewoon de grootste maat. Geen enkele bench kan te groot zijn voor een hond, zeker geen tussenschot gebruiken. De hond moet ook gewoon kunnen bewegen en ergens anders kunnen liggen. Bijv op een kussen of er naast. Als de hond volwassen is, hoeft die neem ik aan ook niet meer in de bench.

honden page profiel BlondieBlondie

Grote bench als je er echt gebruik van wilt gaan maken.

Direct dat ding op een fijne plek in de woonkamer zetten. Kans is groot dat de bench niet meer weg gaat namelijk. Hier hadden we hem op een te drukke plek staan, in de hoek was beter.

Daar staat hij nu nog en gaat op in het interieur. Pup heeft er nooit écht veel ingezeten, maar was hem wel gewend en daar hebben we nu nog profijt van want als het echt even moet (mensen die écht bang voor hem zijn) of bij teveel drukte, dan gaat hij er zonder problemen in.

Andere hond lag er ook graag in, nieuwe hond wilde er eerst niet in maar ligt er nu soms ook in te dutten, net als de katten.

Ze worden boos als we hem weg zouden halen denk ik whaha. Geloof dat die van ons ook 1 meter is. Formaat herder kan er in staan en goed in liggen in ieder geval. Laatst lagen beide honden erin, allebij ongeveer schofthoogte 60+ cm.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Eerlijk gezegd ben ik niet zo op een bench. Het doet mij zo aan Artis denken. Hier sliep de pup, kruising Friese Stabij-DuitsMechelse Herder de eerste nachten in een doos naast het bed. Er lag een lap van het oude nest in. Begon ze te piepen, dan de hand er in, even aanraken en krabbelen en het hield op. Je slaapt zelf een paar nachten wat minder, nou en. Een warme kruik wil ook wel helpen. Een paar dagen later werd die doos een mandje met een kartonnen schot zodat ze niet ging zwerven door de slaapkamer. Je kunt er dan ook meteen uit als ze moet plassen. Een paar weken later bleef ze gewoon in de mand liggen. Een hond wil gewoon bij je zijn, daar voelt zij ze het veiligst. Ze slaapt nog steeds op de slaapkamer, al bijna 14 jaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een bench is ook fijn voor als ze nog jong zijn en niet te vertrouwen zijn als je echt nodig weg moet....eerst er goed aan laten wennen en dan kan de hond er in als het even moet...nooit de bedoeling van een bench, lekker makkelijk opsluiten, daar is een bench niet voor, maar begrijp het wel als de hond toch alleen even moet zijn en zeker als een pup niet te vertrouwen is...nee ben niet voor een bench, maar heb wel hele makkelijke pups gehad, nooit wat gesloopt, nergens aan gezeten, en ik had een plek waar de hond lag als ik even weg moest....en voor vele wat ik hier op hp lees, zijn er vele honden die de bench ook wel een veilige plek vinden en er in gaan liggen al uit zich zelf...bekijk het zie het aan, een bench eerst gewenning en dan erin...

Volgende forumvraag: Badjas die buik goed bedekt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^