Hartfalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Ik ben opzoek naar ervaringen van andere met een hond met hartfalen. Mijn oudere franse bulldog liep een aantal dagen te hoesten en kokhalzen. Maandag ben ik naar de dierenarts geweest en deze dacht direct aan het hart. Ze heeft een rontgenfoto genomen en zijn hart is vergroot (5 ribben ipv 3 op rx) en er was duidelijk vocht zichtbaat op longen.

Hij is gestart op onstekingsremmers en antibiotica en kan helaas pas 26 jan terecht bij de cardioloog. Hij eet al een aantal maanden moeilijker maar dit heb ik voor geweten aan andere problemen (spondylose rug en schildklierproblemen). Hij kon tot een paar maanden terug 45 a 60 min heel rustig wandelen en nu is hij na 3* daags 15 min doodop. 

Alle tips en ervaringen zijn welkom

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Mijn boxer was 10 jaar toen ze ineens klachten kreeg, wankelen met lopen, en ook idd soms met 10 minuten wandelen echt uitgeput zijn. Bij de da vertelden ze ons dat ze zo n slecht hart had dat we niet moesten schrikken als ze dood neer viel. Ze kreeg vetmedin mee en dat leek een beetje te helpen. We zijn naar een andere dierenarts gegaan voor een second opinion, die verklaarde hetzelfde, daar kregen we cardisure (zelfde als vetmedin) , vochttabletten, tabletten voor het hartritme en nog eentje , ben ik even kwijt. Ze knapte razendsnel op en we kregen onze oude Ziva terug, toch na een maand of 8 kreeg ze een infarct en moesten we haar laten gaan.

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

" Mijn boxer was 10 jaar toen ze ineens klachten kreeg, wankelen met lopen, en ook idd soms met 10 minuten wandelen echt uitgeput zijn. Bij de da vertelden ze ons dat ze zo n slecht hart had dat we niet moesten schrikken als ze dood neer viel. Ze kreeg vetmedin mee en dat leek een beetje te helpen. We zijn naar een andere dierenarts gegaan voor een second opinion, die verklaarde hetzelfde, daar kregen we cardisure (zelfde als vetmedin) , vochttabletten, tabletten voor het hartritme en nog eentje , ben ik even kwijt. Ze knapte razendsnel op en we kregen onze oude Ziva terug, toch na een maand of 8 kreeg ze een infarct en moesten we haar laten gaan. "

Bedankt voor je reactie. Had jij hond het ook benauwd?

Ik heb het gevoel dat hij het erg benauwd heeft en hij geeft slijm over. Ben zo bang dat hij langzaam aan het stikken is frown

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 2 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Toen ze de medicatie kreeg niet, toen ze het infarct later kreeg wel heel erg benauwd

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

" Toen ze de medicatie kreeg niet, toen ze het infarct later kreeg wel heel erg benauwd "

Bedankt

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je schrijft dat er alleen antibiotica en pijnstillers met ontstekingsremmers zijn voorgeschreven, terwijl  er op de longen vocht is vastgesteld. Voor dat laatste heeft je hond vochtafdrijvers/plastabletten nodig. Overleg hieromtrent met je dierenarts.

 

Sterkte en beterschap

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier een jack russell die nu ruim 2 jaar vetmedin slikt ,In het begin met vochtafdrijvers maar daar kon hij niet tegen dus nu alleen vetmedin .

Voor de vetmedin was hij lusteloos ,geen energie , hoesten en slecht eten ,

Na een dag of drie vetmedin knapte hij op en nu slikt hij een halfje per dag en is bijna 14 jaar en het gaat nog steeds goed ,

Het nadeel van je bulletje is dat er ook vocht achter de longen zit dat is bij mijn jack niet .

Als je hondje na 15 minuten lopen doodop is zou ik hem alleen laten poepen en piesen en verder niet vermoeien tot dat je advies van de cardioloog gekregen hebt .

Succes en beterschap .

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Als er sprake is van hartfalen en de hond begint te hoesten én er aantoonbaar vocht is bij de longen dan snap ik de antibiotica en ontstekingsremmers niet.

Wat Loesje en Heleen aangeven zijn plaspillen passender (en evt. later) in combinatie met hartmedicatie.

Of heeft de dierenarts een ontsteking vastgesteld waardoor het hart vergroot is en er vocht bij de longen zit? Da's dan iets anders dan hartfalen...

 

Als het hart een erg slechte output heeft (hartfalen) gaat je hond het steeds benauwder krijgen. (En dan duurt dinsdag wel heel erg lang! misschien wel te lang...)

 

Morgen nog toch eens bespreken met de dierenarts? 

 

Beterschap met je hond!

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Bedankt voor alle reacties. Ik heb gisteren de dierenarts terug gebeld en laten weten dat we niet kunnen wachten tot de 26ste met het hartonderzoek. Ik kan vandaag hartpillen gaan halen om op te starten en ze ging kijken wat ze kan doen om de onderzoeken te vervroegen. Er is zoals ik kan verstaan geen achterliggende infectie en hondje heeft al langer last van een hartruis/ lekkende hartkleppen maar zonder symptomen. De dierenarts vond de symptomen qua hoesten wat lijken op een kennelhoest infectie en daarom de antibiotica denk ik maar het hart is wel duidelijk vergroot op foto en longen zijn wit ipv zwart wat blijkbaar normaal is.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Bedankt voor alle reacties. Ik heb gisteren de dierenarts terug gebeld en laten weten dat we niet kunnen wachten tot de 26ste met het hartonderzoek. Ik kan vandaag hartpillen gaan halen om op te starten en ze ging kijken wat ze kan doen om de onderzoeken te vervroegen. Er is zoals ik kan verstaan geen achterliggende infectie en hondje heeft al langer last van een hartruis/ lekkende hartkleppen maar zonder symptomen. De dierenarts vond de symptomen qua hoesten wat lijken op een kennelhoest infectie en daarom de antibiotica denk ik maar het hart is wel duidelijk vergroot op foto en longen zijn wit ipv zwart wat blijkbaar normaal is. "

Verstandig om te overleggen met de dierenarts!

 

Als je hond al langer een lekkende hartklep heeft en gezien de uitslagen van de röntgenfoto is deze medicatie (en/of plaspillen) denk ik de meest logische stap.

 

Hopelijk knapt je hondje snel op!

 

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hopelijk knapt hij van de medicatie op!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik begreep de antibiotica en ontstekingsremmers niet, nu wel wat beter met oog op het vermoeden van kennelhoest. Goed dat hij nu hartmedicatie krijgt, hopelijk helpt het en kun je snel bij de cardioloog terecht.

Mijn hond heeft ook hartfalen en krijgt hier vochtafdrijvers voor, hij hoest ook maar het gaat naar omstandigheden goed met hem.

Volgende forumvraag: tinka word stees zieke
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^