Pittiger dan verwacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

en als ze dan naar een jonge herplaatser gaan kijken dan mauwen ze dat die toch echt goedkoper moet zijn dan een pup want er is toch al een deel van het leven van die hond voorbij zucht ja die pittige tijd is voorbij

honden page profiel alexisalexis

" en als ze dan naar een jonge herplaatser gaan kijken dan mauwen ze dat die toch echt goedkoper moet zijn dan een pup want er is toch al een deel van het leven van die hond voorbij zucht ja die pittige tijd is voorbij "

Wat een ontzettend kinderachtige reactie. Ik lees nergens dat Topicstarter naar een herplaatser is gaan kijken. De puppy is er nu en ik lees vooral dat mevrouw erg onzeker is en moet wennen aan het hebben van een puppy wat logisch is. Geef het wat tijd en volgens mij komt het helemaal in orde.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat een ontzettend kinderachtige reactie. Ik lees nergens dat Topicstarter naar een herplaatser is gaan kijken. De puppy is er nu en ik lees vooral dat mevrouw erg onzeker is en moet wennen aan het hebben van een puppy wat logisch is. Geef het wat tijd en volgens mij komt het helemaal in orde. "

heb je weleens gehoord van algemeenheden 

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

" heb je weleens gehoord van algemeenheden  "

Maar dit topic komt vanuit een specifieke vraag van een specifiek persoon in een specifieke situatie dus zo maar verschuilen achter algemeenheden is veel te makkelijk Liz. 

 

Ik heb een leuk voornemen voor jou bedacht; vanaf 2022 beter op je interpunctie letten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Baasje, eva....ik lees dat je er voor ga, loop je ergens tegen aan, twijfel niet om te vragen, er zijn zoveel baasjes die een pup moeilijk vinden dus bij twijfel, trek aan de bel....kom maar vragen om advies.laughing

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Baasje, eva....ik lees dat je er voor ga, loop je ergens tegen aan, twijfel niet om te vragen, er zijn zoveel baasjes die een pup moeilijk vinden dus bij twijfel, trek aan de bel....kom maar vragen om advies. "

Dankjewel! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Maar dit topic komt vanuit een specifieke vraag van een specifiek persoon in een specifieke situatie dus zo maar verschuilen achter algemeenheden is veel te makkelijk Liz. 
 
Ik heb een leuk voornemen voor jou bedacht; vanaf 2022 beter op je interpunctie letten. "

ja ik doe erg mijn best om me aan te passen maar dit is gewoon niet mijn niveau dus een enkele keer ga ik toch de fout in gelukkig word ik daar dan vaak wel op gewezen en kan ik de fout herstellen 

honden page profiel samsam

Het is jammer dat het al mis is gegaan bij de aanschaf. Ik vermoed dat je hond uit de slechte fokkerij komt, want bij geen enkele goede fokker kan je zo een hond kopen. Een pup nemen is een heel proces. Je gaat normaal gesproken eerst contact leggen met een of meerdere fokkers van je keuze. Je wordt uitgenodigd om kennis te komen maken, nog lang voordat de pupjes ook maar in de maak zijn. Aan de hand van dat gesprek kom je op een wachtlijst, of niet. Tijdens die wachtperiode tot het nestje geboren is, heb je nog regelmatig contact met de fokker. De fokker stelt je ook vragen, waaruit niet alleen de fokker op kan maken of je geschikt bent (en klaar bent) voor een pup, maar waardoor jullie ook na gaan denken of het wel de goede tijd is voor een pup en of een pup sowieso wel bij je past. Pas als  van beide kanten echt duidelijk is dat een pup bij jullie een prima leven krijgt, zal je definitief een pup krijgen. Is de pup er, dan zal de fokker je bij alle vragen die je hebt helpen en advies geven. En als het echt niet gaat, dan zal de fokker de pup inderdaad terugnemen. (Dat staat ook meestal in het koopcontract, de pup mag niet doorverkocht of weggegeven worden, hij komt altijd terug naar de fokker, die dan bepaald bij wie hij herplaatst wordt.) 

Maar goed, daar heb je nu allemaal niets meer aan. Ik weet niet of je naar een hondenschool gaat, maar dat is in ieder geval wel noodzakelijk, of schakel een erkende gedragsdeskundige in. (let op, hier is net als  bij fokkers veel 'wildgroei' in.) Zo iemand kan ervoor zorgen dat alles meer behapbaar wordt voor je. En gaat het daarna echt niet, dan weet ik niet of in dit geval terug naar de fokker een goed idee is. Een deel van het probleem wat je nu hebt, kan ook al bij de fokker ontstaan zijn. Geen enkele socialisatie en niet gefokt op karakter. Is de fokker een slechte fokker, dan kan je ervanuit gaan dat je hondje bij terugkomst daar in ieder geval geen tijd tegemoet gaat waar ze beter uit gaat komen. Dan zal het gedragsprobleem en herplaatsing alleen maar moeilijker worden. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Het is jammer dat het al mis is gegaan bij de aanschaf. Ik vermoed dat je hond uit de slechte fokkerij komt, want bij geen enkele goede fokker kan je zo een hond kopen. Een pup nemen is een heel proces. Je gaat normaal gesproken eerst contact leggen met een of meerdere fokkers van je keuze. Je wordt uitgenodigd om kennis te komen maken, nog lang voordat de pupjes ook maar in de maak zijn. Aan de hand van dat gesprek kom je op een wachtlijst, of niet. Tijdens die wachtperiode tot het nestje geboren is, heb je nog regelmatig contact met de fokker. De fokker stelt je ook vragen, waaruit niet alleen de fokker op kan maken of je geschikt bent (en klaar bent) voor een pup, maar waardoor jullie ook na gaan denken of het wel de goede tijd is voor een pup en of een pup sowieso wel bij je past. Pas als  van beide kanten echt duidelijk is dat een pup bij jullie een prima leven krijgt, zal je definitief een pup krijgen. Is de pup er, dan zal de fokker je bij alle vragen die je hebt helpen en advies geven. En als het echt niet gaat, dan zal de fokker de pup inderdaad terugnemen. (Dat staat ook meestal in het koopcontract, de pup mag niet doorverkocht of weggegeven worden, hij komt altijd terug naar de fokker, die dan bepaald bij wie hij herplaatst wordt.) 
Maar goed, daar heb je nu allemaal niets meer aan. Ik weet niet of je naar een hondenschool gaat, maar dat is in ieder geval wel noodzakelijk, of schakel een erkende gedragsdeskundige in. (let op, hier is net als  bij fokkers veel 'wildgroei' in.) Zo iemand kan ervoor zorgen dat alles meer behapbaar wordt voor je. En gaat het daarna echt niet, dan weet ik niet of in dit geval terug naar de fokker een goed idee is. Een deel van het probleem wat je nu hebt, kan ook al bij de fokker ontstaan zijn. Geen enkele socialisatie en niet gefokt op karakter. Is de fokker een slechte fokker, dan kan je ervanuit gaan dat je hondje bij terugkomst daar in ieder geval geen tijd tegemoet gaat waar ze beter uit gaat komen. Dan zal het gedragsprobleem en herplaatsing alleen maar moeilijker worden.  "

Beste Sam ,

Wat een aannames weer ,

Bij geen enkele goede fokker kan je zo een hond kopen ?

Waarom staan er bij vele rasverenigingen nesten aangeboden dan ?

Bij de jack russell vereniging zelfs negen nesten van de week ?

Ook pups die gelijk mee mogen hoor ,je kan mensen tig x per week terug laten komen ,je leert ze echt nooit goed kennen ,en bij mensen waar je een goed gesprek mee hebt ,die je maar 1 x ziet ,ze inderdaad van wieg tot graf begeleid ,vraag of ze op terugkom dagen komen dat zijn nu juist de mensen waarbij het goed gaat .

 

Nu zeker in corona tijd laten vele fokkers de mensen echt niet vaak komen ,ze komen uit heel het land ,buitenland ,en voor je het weet brengen ze een goor virus voor de fokker mee .

Er staan goede punten in je verhaal ,zoals het terug nemen van de hond en echt alles goed doorpraten ,maar je kan kletsen en voorlichten wat je wil ,soms loopt het gewoon fout ,en dat ligt echt niet aan hoelang je op een wachtlijst staat of of je zo'n geweldig contact hebt met de fokker ,

Het ligt naar mijn idee aan veel mensen zelf ,die hele dagen een pup naar de ogen kijken ,ja pup pakt geen rust ,eigenaar krijgt de blues ,vindt dat pup om het uur in een bench gepropt moet worden , want bij die en die gaat dat goed ,en het merendeel houdt zich aan idiote tien minuten regeltjes dat pup naar buiten mag ,

En zo komen er problemen die je hier op hp vaak kan lezen ,

De fokker van topic opener mag de hond terug brengen ,wat te prijzen valt ,want vele stamboomfokkers nemen echt geen honden terug ,maar zoals ik het lees is daar geen sprake van en gaan ze ervoor .

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" ja ik doe erg mijn best om me aan te passen maar dit is gewoon niet mijn niveau dus een enkele keer ga ik toch de fout in gelukkig word ik daar dan vaak wel op gewezen en kan ik de fout herstellen  "

HetisgoedtelezenhoorLiz

 

Persoonlijk vind ik het niet zo netjes om iemand op schrijfstijl te wijzen ....

Wees blij dat mensen schrijven!

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy


Het ligt naar mijn idee aan veel mensen zelf ,die hele dagen een pup naar de ogen kijken ,ja pup pakt geen rust ,eigenaar krijgt de blues ,vindt dat pup om het uur in een bench gepropt moet worden , want bij die en die gaat dat goed ,en het merendeel houdt zich aan idiote tien minuten regeltjes dat pup naar buiten mag ,
 
  

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een deel van het probleem wat je nu hebt, kan ook al bij de fokker ontstaan zijn. 

Over welk probleem heb je het? Zoals ik het lees, ervaart Eva veel stress en spanning en twijfel bij zichzelf, omwille van de gezinswijziging (plots een hondje erbij om voor te zorgen). Ik lees nergens dat de pup gedragsproblemen heeft, hoor. hp-smile

 

Eva, heel wat mensen ervaren die eerste weken als moeilijk. Meestal zijn het mensen die de lat hoog leggen voor zichzelf, daardoor erg onzeker worden en dan controle zoeken. Probeer dat gedeeltelijk los te laten. Want hoe meer druk je zelf ervaart, hoe meer druk je op de pup (en je omgeving) gaat leggen en daar wordt iedereen gespannen van.

Probeer de pup te zien als een nieuw gezinslid dat je leert meedraaien in je gezin en je leven, en niet zozeer als iets wat je strak of apart moet managen. Zo wordt het allemaal wat natuurlijker en minder gekunsteld. Wat niet wil zeggen dat je kinderen en hond niet moet begeleiden, maar het mag gewoon wat organischer lopen en niet alles hoeft meteen perfect te zijn. Dan zal er al een last van je schouders vallen. hp-wink Je hebt tijd, relax. Een vriendschapsband moet groeien, die is er niet meteen instant. Straks kan je die kleine niet meer missen, en omgekeerd. hp-smile

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

"   "

Hier ben ik het enigszins wel mee eens. Ik heb mij ook wel eens afgevraagd of wij nou zoveel geluk hebben gehad met onze honden door de jaren heen. Maar ik denk dat er te veel wordt gekeken naar hoe het zou moeten volgens het boekje..Hier werd daar nooit naar gekeken. De pup leerde hier mee draaien in het gezin en de kinderen leerden hoe om te gaan met een pup. Als de pup moe werd, ging die vanzelf wel slapen. Moest ik even weg, ging de pup even in de ren met iets lekkers, deurtje dicht. Tja en dan piepte ze wel even, vond ze niet leuk . Moest maar even jammeren dan, moest toch echt even de deur uit..(boodschap, kinderen naar school brengen). Bij terugkomst deurtje meteen weer open en mocht ze de hele tijd weer mee hobbelen. Zo zag mijn "benchtraining" er uit...Toen had ik overigens nog nooit gehoord van bench training ;)

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Het is jammer dat het al mis is gegaan bij de aanschaf. Ik vermoed dat je hond uit de slechte fokkerij komt, want bij geen enkele goede fokker kan je zo een hond kopen. Een pup nemen is een heel proces. Je gaat normaal gesproken eerst contact leggen met een of meerdere fokkers van je keuze. Je wordt uitgenodigd om kennis te komen maken, nog lang voordat de pupjes ook maar in de maak zijn. Aan de hand van dat gesprek kom je op een wachtlijst, of niet. Tijdens die wachtperiode tot het nestje geboren is, heb je nog regelmatig contact met de fokker. De fokker stelt je ook vragen, waaruit niet alleen de fokker op kan maken of je geschikt bent (en klaar bent) voor een pup, maar waardoor jullie ook na gaan denken of het wel de goede tijd is voor een pup en of een pup sowieso wel bij je past. Pas als  van beide kanten echt duidelijk is dat een pup bij jullie een prima leven krijgt, zal je definitief een pup krijgen. Is de pup er, dan zal de fokker je bij alle vragen die je hebt helpen en advies geven. En als het echt niet gaat, dan zal de fokker de pup inderdaad terugnemen. (Dat staat ook meestal in het koopcontract, de pup mag niet doorverkocht of weggegeven worden, hij komt altijd terug naar de fokker, die dan bepaald bij wie hij herplaatst wordt.) 
Maar goed, daar heb je nu allemaal niets meer aan. Ik weet niet of je naar een hondenschool gaat, maar dat is in ieder geval wel noodzakelijk, of schakel een erkende gedragsdeskundige in. (let op, hier is net als  bij fokkers veel 'wildgroei' in.) Zo iemand kan ervoor zorgen dat alles meer behapbaar wordt voor je. En gaat het daarna echt niet, dan weet ik niet of in dit geval terug naar de fokker een goed idee is. Een deel van het probleem wat je nu hebt, kan ook al bij de fokker ontstaan zijn. Geen enkele socialisatie en niet gefokt op karakter. Is de fokker een slechte fokker, dan kan je ervanuit gaan dat je hondje bij terugkomst daar in ieder geval geen tijd tegemoet gaat waar ze beter uit gaat komen. Dan zal het gedragsprobleem en herplaatsing alleen maar moeilijker worden.  "

Hoi Sam, ik heb gelukkig niet te maken met gedragsproblemen. De pup is een normale enthousiaste pup die nog wel veel moet leren (zoals alleen in de bench blijven, niet happen), maar dat lijkt mij vrij normaal :). Dank verder voor je reactie! 

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Beste Sam ,
Wat een aannames weer ,
Bij geen enkele goede fokker kan je zo een hond kopen ?
Waarom staan er bij vele rasverenigingen nesten aangeboden dan ?
Bij de jack russell vereniging zelfs negen nesten van de week ?
Ook pups die gelijk mee mogen hoor ,je kan mensen tig x per week terug laten komen ,je leert ze echt nooit goed kennen ,en bij mensen waar je een goed gesprek mee hebt ,die je maar 1 x ziet ,ze inderdaad van wieg tot graf begeleid ,vraag of ze op terugkom dagen komen dat zijn nu juist de mensen waarbij het goed gaat .
 
Nu zeker in corona tijd laten vele fokkers de mensen echt niet vaak komen ,ze komen uit heel het land ,buitenland ,en voor je het weet brengen ze een goor virus voor de fokker mee .
Er staan goede punten in je verhaal ,zoals het terug nemen van de hond en echt alles goed doorpraten ,maar je kan kletsen en voorlichten wat je wil ,soms loopt het gewoon fout ,en dat ligt echt niet aan hoelang je op een wachtlijst staat of of je zo'n geweldig contact hebt met de fokker ,
Het ligt naar mijn idee aan veel mensen zelf ,die hele dagen een pup naar de ogen kijken ,ja pup pakt geen rust ,eigenaar krijgt de blues ,vindt dat pup om het uur in een bench gepropt moet worden , want bij die en die gaat dat goed ,en het merendeel houdt zich aan idiote tien minuten regeltjes dat pup naar buiten mag ,
En zo komen er problemen die je hier op hp vaak kan lezen ,
De fokker van topic opener mag de hond terug brengen ,wat te prijzen valt ,want vele stamboomfokkers nemen echt geen honden terug ,maar zoals ik het lees is daar geen sprake van en gaan ze ervoor .
 
  "

Dankjewel voor je reactie! Klopt helemaal... We mogen de pup terugbrengen, maar willen er inderdaad voor gaan. In ieder geval zeker niet na een week opgeven. Het gaat wel allemaal met ups en downs. Gisteren zat ik er weer een beetje doorheen, maar vandaag gaat het alweer een stuk beter! 

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Over welk probleem heb je het? Zoals ik het lees, ervaart Eva veel stress en spanning en twijfel bij zichzelf, omwille van de gezinswijziging (plots een hondje erbij om voor te zorgen). Ik lees nergens dat de pup gedragsproblemen heeft, hoor. 
 
Eva, heel wat mensen ervaren die eerste weken als moeilijk. Meestal zijn het mensen die de lat hoog leggen voor zichzelf, daardoor erg onzeker worden en dan controle zoeken. Probeer dat gedeeltelijk los te laten. Want hoe meer druk je zelf ervaart, hoe meer druk je op de pup (en je omgeving) gaat leggen en daar wordt iedereen gespannen van.
Probeer de pup te zien als een nieuw gezinslid dat je leert meedraaien in je gezin en je leven, en niet zozeer als iets wat je strak of apart moet managen. Zo wordt het allemaal wat natuurlijker en minder gekunsteld. Wat niet wil zeggen dat je kinderen en hond niet moet begeleiden, maar het mag gewoon wat organischer lopen en niet alles hoeft meteen perfect te zijn. Dan zal er al een last van je schouders vallen.  Je hebt tijd, relax. Een vriendschapsband moet groeien, die is er niet meteen instant. Straks kan je die kleine niet meer missen, en omgekeerd.  "

Goedemorgen, je kent mij niet, maar tegelijkertijd voelt het alsof je mij wel kent :). Het klopt dat ik een perfectionist ben en dat ik alles 100% goed wil doen. Dat maakt het inderdaad ingewikkelder dan nodig. Dankjewel voor je reactie!

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Hier ben ik het enigszins wel mee eens. Ik heb mij ook wel eens afgevraagd of wij nou zoveel geluk hebben gehad met onze honden door de jaren heen. Maar ik denk dat er te veel wordt gekeken naar hoe het zou moeten volgens het boekje..Hier werd daar nooit naar gekeken. De pup leerde hier mee draaien in het gezin en de kinderen leerden hoe om te gaan met een pup. Als de pup moe werd, ging die vanzelf wel slapen. Moest ik even weg, ging de pup even in de ren met iets lekkers, deurtje dicht. Tja en dan piepte ze wel even, vond ze niet leuk . Moest maar even jammeren dan, moest toch echt even de deur uit..(boodschap, kinderen naar school brengen). Bij terugkomst deurtje meteen weer open en mocht ze de hele tijd weer mee hobbelen. Zo zag mijn "benchtraining" er uit...Toen had ik overigens nog nooit gehoord van bench training ;-) "

Dankjewel fijn om te lezen hoe ik het ook kan benaderen (wat luchtiger). Ik neem dit zeker mee :). 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hebben jullie als gezin nu met de kerstdagen vrij? 

Trek dan es samen de natuur in, kies een rustig bos uit. Je hoeft geen lange afstanden te lopen om toch volop te genieten van jullie samenzijn in een mooie omgeving.

En deel het moment: je kan met kids en pup verstoppertje spelen tussen de bomen, zoekspelletjes houden in het struikgewas, speuren naar konijnenpijpen of muizenholletjes.

Je kan mooie denappels of schors en mos verzamelen en er thuis met de kinderen een knutselwerkje van maken voor kerst.

Je kan een thermosfles warme chocolademelk meenemen, een lekkere koek en snackje voor de pup, en het gezellig maken op een picknickbank.

Enz.

Zo breng je samen, op een ongedwongen manier, tijd door met elkaar en kunnen de kinderen en de pup elkaar beter leren kennen, rekening houden met elkaar, leren van elkaar.  

Van daaruit groeit een onverwoestbare band. 

 

Kortom, laat gerust je staart eens groeien en kwispel! hp-shinyhp-winkhp-shiny

 

Veel plezier samen!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Beste Sam ,
Wat een aannames weer ,
Bij geen enkele goede fokker kan je zo een hond kopen ?
Waarom staan er bij vele rasverenigingen nesten aangeboden dan ?
Bij de jack russell vereniging zelfs negen nesten van de week ?
Ook pups die gelijk mee mogen hoor ,je kan mensen tig x per week terug laten komen ,je leert ze echt nooit goed kennen ,en bij mensen waar je een goed gesprek mee hebt ,die je maar 1 x ziet ,ze inderdaad van wieg tot graf begeleid ,vraag of ze op terugkom dagen komen dat zijn nu juist de mensen waarbij het goed gaat .
 
Nu zeker in corona tijd laten vele fokkers de mensen echt niet vaak komen ,ze komen uit heel het land ,buitenland ,en voor je het weet brengen ze een goor virus voor de fokker mee .
Er staan goede punten in je verhaal ,zoals het terug nemen van de hond en echt alles goed doorpraten ,maar je kan kletsen en voorlichten wat je wil ,soms loopt het gewoon fout ,en dat ligt echt niet aan hoelang je op een wachtlijst staat of of je zo'n geweldig contact hebt met de fokker ,
Het ligt naar mijn idee aan veel mensen zelf ,die hele dagen een pup naar de ogen kijken ,ja pup pakt geen rust ,eigenaar krijgt de blues ,vindt dat pup om het uur in een bench gepropt moet worden , want bij die en die gaat dat goed ,en het merendeel houdt zich aan idiote tien minuten regeltjes dat pup naar buiten mag ,
En zo komen er problemen die je hier op hp vaak kan lezen ,
De fokker van topic opener mag de hond terug brengen ,wat te prijzen valt ,want vele stamboomfokkers nemen echt geen honden terug ,maar zoals ik het lees is daar geen sprake van en gaan ze ervoor .
 
  "

Ben ik het helemaal mee eens.

@ ts Verder heb ik zelf nu ook een pup en ik vind het ook pittig.laughing

En ik heb geen kinderen.wink

En ik gebruik geen bench dus ja... ik loop er achteraan.hp-angel
En mijn huidige pup hebben we wel gevolgd van voor de geboorte maar mijn vorige honden totaal niet.
Hadden ook geen stamboom of boomstam of wat dan ook en het is allemaal goedgekomen en ze zijn allemaal oud geworden.
Ik hoop dat het in orde komt! Het wordt wellicht elke week wat beter.hp-thumbsup

 

 

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Hebben jullie als gezin nu met de kerstdagen vrij? 
Trek dan es samen de natuur in, kies een rustig bos uit. Je hoeft geen lange afstanden te lopen om toch volop te genieten van jullie samenzijn in een mooie omgeving.
En deel het moment: je kan met kids en pup verstoppertje spelen tussen de bomen, zoekspelletjes houden in het struikgewas, speuren naar konijnenpijpen of muizenholletjes.
Je kan mooie denappels of schors en mos verzamelen en er thuis met de kinderen een knutselwerkje van maken voor kerst.
Je kan een thermosfles warme chocolademelk meenemen, een lekkere koek en snackje voor de pup, en het gezellig maken op een picknickbank.
Enz.
Zo breng je samen, op een ongedwongen manier, tijd door met elkaar en kunnen de kinderen en de pup elkaar beter leren kennen, rekening houden met elkaar, leren van elkaar.  
Van daaruit groeit een onverwoestbare band. 
 
Kortom, laat gerust je staart eens groeien en kwispel! 
 
Veel plezier samen! "

Thanks voor de tips! We gaan er inderdaad veel gezamenlijk op uit. Lekker naar buiten :)

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

 

Dank! Fijn om te lezen dat het bij jou allemaal goed gekomen is :)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^