Njálla | 1 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

hp-hearthp-hearthp-heart Wat een mooi hond wordt ze nog groter ? Of blijf ze zo groot 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Geweldig die waterhap foto hp-shiny

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Nog een korte toevoeging: Ze heeft een ontzettend grappig trekje ontwikkeld waarbij ze naar me toe komt rennen om me te halen als Floris in de tuin begint te graven. Dat terwijl ze zelf in de tuin graven ook leuk vindt. Kleine klikspaan  "

Haha!

Ze is echt prachtig <3

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Ze is nog steeds prachtig! En het karakter klinkt ook erg leuk, ik houd wel van een beetje eigenheid. 

Viel me ineens op dat onze 'nieuwe' hond wat van haar weg heeft, een soort lompere versie vanhp-angel. Misschien heb ik eerder in dit topic de goden verzocht en stond hij daarom op een dag aan onze deur. 

552378.jpg

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik heb dit hele topic gemist! Wat een mooie hond!
 
Ik moest wel even gniffelen bij dat ze niet meer bij je kwam los van de lijn. Mijn grijze Kees komt meestal ook niet binnen handbereik. Hij blijft consequent op een halve meter afstand, de smiecht.
Ik laat hem alleen op t strand nog los, dan is hij op een gegeven moment zo kapot dat hij graag mee wil.
 
Hoe is dat bij jou, lukt het nu wel weer? "

Dankjewel! Ja, gelukkig kan ze weer normaal worden aangelijnd, haha. Ik heb de lijn bij het 'los' lopen een tijdje aan het tuigje vast laten zitten en achter haar aan laten slepen zodat ze makkelijker te pakken was en ben standaard met haar favoriete (trek)speeltje gaan spelen als ik de lijn weer oppakte. Lijn even los en vast terwijl ik haar tuigje vasthield om die associatie te leggen en daarna weer verder spelen. We spelen ook alleen samen en alleen buiten tijdens onze eigen training met dat speeltje hp-smile

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Wat een mooi hond wordt ze nog groter ? Of blijf ze zo groot  "

Ze is nu bijna 8 maanden, dus als het goed is groeit ze nog een heel klein beetje. Ze is nu wel al 50 cm, terwijl de maximale hoogte voor lapinporokoira teefjes eigenlijk 49 cm is. Dus eigenlijk mag ze nu stoppen tongue-out

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy 3 doggies

honden foto van Helpikwileenpuppy

Wat een mooie hond en een mooie naam! Die legende ook! Love it 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ze is nog steeds prachtig! En het karakter klinkt ook erg leuk, ik houd wel van een beetje eigenheid. 
Viel me ineens op dat onze 'nieuwe' hond wat van haar weg heeft, een soort lompere versie van. Misschien heb ik eerder in dit topic de goden verzocht en stond hij daarom op een dag aan onze deur.  "

Hahaha, inderdaad! Ik lees met plezier mee in je topic over je lieve inbreker hp-shiny Toch jammer dat Boyko niet permanent kan blijven.

Ik vind haar eigenheid ook ontzettend leuk. Ik kan zo uren over haar leuke karakter doorpraten hp-angel

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mooie update, zo grappig dat ze meehelpt in het opvoeden haha. Ik herken dat van indertijd mijn duitse herder.hp-heart Ze is ook uiterlijk een prachtige hond!

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Ik kan zo uren over haar leuke karakter doorpraten  "

Voel je vrij hoor, ik blijf wel volgen hoor en ik ben vast niet de enigewink

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Voel je vrij hoor, ik blijf wel volgen hoor en ik ben vast niet de enige "

haha nee je bent zeker niet de enigehp-thumbsup

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat gaat de tijd toch snel! Njálla is alweer 9,5 maand oud en is nog steeds een heerlijke hond. Weinig verandering daar. Ik heb gewoon een super makkelijk en lief hondje gekregen hp-angel. We trainen nu even iets minder omdat ik heb gemerkt dat het tijdens de loopsheid, met de hitte én dan ook nog midden in de puberteit wat te veel voor haar werd. Dat laat ze dan perfect merken door naar me toe te komen en tegen me op te springen voor knuffels, die ik maar al te graag geef hp-heart. Oefeningen waarbij ze moet zoeken en rennen blijft ze altijd fantastisch vinden om samen te doen. Ze is een heerlijk en vrolijk maatje.

 

Van de puberteit merk ik verder eigenlijk alleen dat haar zelfbeheersing enorm omlaag is gegaan (sokken stelen deed ze altijd al, haha). Het is precies zoals in de boekjes staat. 'Maar dat kan je al lang!' Nou, nu even niet dus. Lekkere troela hp-shiny We hadden eigenlijk op 12 juli onze eerste detectie les gepland staan, maar die werd afgelast door het warme weer. Dat blijft een dingetje waar telkens weer wat tussen komt. Ik ben benieuwd wanneer het geluk zich keert.

 

Twee weken geleden is ze ook voor het eerst naar het strand geweest. 's Avonds rond 10 uur zodat het al lekker was afgekoeld. Ontzettend leuk, maar ik had eigenlijk nooit stilgestaan bij dat golven spannend kunnen zijn. Ze werd er wel al snel meer gerust op dat het allemaal wel meevalt. Ik kijk al uit naar de herfst, wanneer we er vaker heen zullen gaan. Maar eerst.... Duitsland! Voor het eerst sinds ze bij ons is slapen in een vreemd huis. Ik hoop dat ze er van kan genieten hp-shiny

 

Video van de afgelopen 1,5 maand:

 

553792.jpg 553790.jpg

Alleen de vleugeltjes missen in deze foto nog:

553793.jpg

En mid-uitschudden, omdat dat gewoon mijn favoriete foto's oplevert innocent

553791.jpg 553789.jpg

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Wat een leuke update en fotos!!! En die witte sokjes hp-hearthp-heart

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dankjewel! hp-heart

 

Ik werd net nog herinnerd aan hoe waaks ze trouwens is geworden. Onze voorruit loopt tot de vloer en ligt direct aan de stoep. Tegenwoordig wordt het dus luidkeels loeiend en blaffend verkondigd wanneer er een 'verdachte' persoon langsloopt. Gelukkig zijn de honden van beide buren erger, dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken innocent. Ze komt nadat de 'verdachte' persoon weer weg is ook direct naar mij toe gerend. Als wij weg zijn zitten beide honden in de achterkamer, dus dan is het geen probleem. Het grappige is dan wel weer dat ze nooit contact heeft met de buren, maar wel altijd helemaal stil blijft wanneer zij, de honden of hun kat langslopen of voor bezig zijn. Dat is helemaal vertrouwd.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ze is een mooie verschijning hoor. smile

De eerste foto vind ik prachtig!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Leuk dat het zo goed met haar gaat. Ik vind haar nog steeds prachtighp-heart 

Ook leuk om haar lekker onstuimig te zien in het filmpje en dat ze vervolgens vol concentratie netjes de oefeningen uitvoert. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ze is zo mooi en leukhp-heart Echt genieten van het filmpje, ook leuk dat de interaktie met Floris zo goed verloopt.

 

Ja knap he dat ze dan precies weten of het iemand die vertrouwd is die langsloopt, of een onbekende. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat is ze mooi geworden hp-heart

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ze is zo mooi en leuk Echt genieten van het filmpje, ook leuk dat de interaktie met Floris zo goed verloopt.
 
Ja knap he dat ze dan precies weten of het iemand die vertrouwd is die langsloopt, of een onbekende.  "

Dankjewel! Ja, heel knap. Ik sta sowieso vaak versteld van hoe slim ze is. Ze begint heel snel met anticiperen als we iets nieuws aanleren. Nu moet ik zelf nog leren hoe ik haar met moeilijkere taken kan begeleiden. Ik heb geen enkele ervaring met het aanleren van bijvoorbeeld meer gevorderde detectie of speuren dan wat ze nu kan, meer gestructureerd  apporteren of met sturing op afstand, en agility of frisbee is ze sowieso nog te jong voor. Ik moet het toch een beetje uitdagend en gevarieerd maken om het leuk voor haar te houden. Als iemand daar tips voor heeft (boeken?); graag! Er staat nu wel een nieuwe detectieles gepland volgende maand. Fingers crossed hp-shiny

 

Hier moet ze haar dummy zonder toegevoegde geur in het hoge gras zoeken (sorry van de huilende baby op de achtergrond). De moeilijkste apporteeroefening die ze tot nu toe heeft gedaan en één maand nadat ze uberhaupt heeft leren apporteren. Het netjes afgeven wordt moeilijker naarmate haar enthousiasme stijgt, maar het blafje dat ze aan het begin uit enthousiasme doet maakt het stiekem meer dan goed hp-angel:

https://youtube.com/shorts/hAtpQJoVnp4?feature=share 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Echt heel knap!

En zo snel ook.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

We hebben groen licht gekregen voor een vakantie van 3 weken, wat betekent dat we met de hondjes naar Scandinavië kunnen afreizen hp-shiny. We zijn in augustus een klein weekje naar Duitsland geweest en Njálla deed het daar ontzettend goed. Ze raakte al snel gewend aan het autorijden, ze had na de eerste twee dagen al niet echt meer behoefte om maar elke keer te kauwen en kon in plaats daarvan lekker ontspannen. In de bossen deed ze het fantastisch en ze had geen enkele moeite met het verblijf in een andere woning (alleen het hebben van bovenburen was wel raar en moest als ze te veel geluid maakten tegen geblaft worden. Dat kon écht niet tongue-out). Floris heeft ook erg genoten. Tijd dus voor een groter avontuur! 

 

We gaan van de laatste helft van november tot de eerste helft van december. Niet perse de beste tijd om Scandinavië te bezoeken (weinig licht, kou, regen), maar het wordt vast alsnog heerlijk innocent. Het plan is om via Gothenburg te rijden en in verschillende airbnb's te verblijven tot de eindbestemming. We willen of naar Jämtland ca. ter hoogte van het meer Storsjön en onderweg wat langer in Dalarna verblijven om Fulufjället en Sonfjället bezoeken, of naar Noorwegen met Valdres Natur- og kulturpark als eindbestemming. We gaan voor de natuur en rust, maar ik vind het ook wel leuk dat je in Noorwegen wat meer culturele opties hebt zoals het Valdres Folkemuseum (waar de honden mee naartoe kunnen) en de staafkerk van Gol. In Zweden lijken culturele opties redelijk beperkt tot het noorden en zuiden van het land.

 

Heeft iemand tips/advies over wat in deze periode het leukste zal zijn, waar we rekening mee moeten houden (naast de standaard regels, die ken ik), plaatsen die we zeker moeten zien, bijzondere of leuke activiteiten waar de honden ook welkom zijn? 

 

Njálla wordt over een weekje alweer 1 jaar! En ze is samen met Floris nog steeds de beste, liefste en leukste hp-wink

554955.jpg 554956.jpg

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa 3 doggies

honden foto van Mamma van Nessa

Dat klinkt als een droomreis! Ook een goede tijd van het jaar om het noorderlicht te zien. Ik heb geen tips, maar kijk uit naar jullie reisverslag :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een mooie reis gewenst!

Het einde vd herfst kan voor winterse condities zorgen, dus voorzie je best winterbanden op je auto en neem je sneeuwkettingen mee. Sommige bergwegen zijn in die periode al afgesloten, dus check dat op voorhand, of je bepaalde routes wel kan nemen. De hoofdwegen blijven open. 

 

Bij sneeuwstormen op de hoger gelegen passen kan er verplicht in konvooi gereden worden. Zorg dan dat je warme drank, dekens, warme kleding etc. bij je in de auto hebt, omdat het kan dat je enkele uren moet wachten voor ze vertrekken. 

Op de website/app van Yr.no en Storm.no kan je de weersverwachtingen nakijken, zodat je niet verrast wordt. 

 

Met een beetje pech heb je echter niks van winterse condities en heel veel regen. De laatste jaren is het daar in november-december erg nat en grijs geweest en begint de winter pas echt in januari. 

Hopelijk dit jaar niet dan! hp-shiny

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat een leuk vooruitzicht die reis naar Scandinavie! 

 

Zelf was ik alleen in de zomer in Zweden en Noorwegen, geweldig mooie landen. Wel duur haha, maarja dat is tegenwoordig overal.

 

Alvast een hele fijne vankantie gewenst. Ben benieuwd naar de avonturen.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"Dat klinkt als een droomreis! Ook een goede tijd van het jaar om het noorderlicht te zien. Ik heb geen tips, maar kijk uit naar jullie reisverslag" (Quoten werkt nu niet)


Dat is het ook al jaren! Het noorderlicht zien zou fantastisch zijn, maar ik ga er voor de zekerheid maar van uit dat dat niet gaat gebeuren sealed. Al ga ik natuurlijk wel kijken of ik een notificatiesysteem kan vinden en zal de lucht goed in de gaten houden hp-angel

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Een mooie reis gewenst!
Het einde vd herfst kan voor winterse condities zorgen, dus voorzie je best winterbanden op je auto en neem je sneeuwkettingen mee. Sommige bergwegen zijn in die periode al afgesloten, dus check dat op voorhand, of je bepaalde routes wel kan nemen. De hoofdwegen blijven open. 
 
Bij sneeuwstormen op de hoger gelegen passen kan er verplicht in konvooi gereden worden. Zorg dan dat je warme drank, dekens, warme kleding etc. bij je in de auto hebt, omdat het kan dat je enkele uren moet wachten voor ze vertrekken. 
Op de website/app van Yr.no en Storm.no kan je de weersverwachtingen nakijken, zodat je niet verrast wordt. 
 
Met een beetje pech heb je echter niks van winterse condities en heel veel regen. De laatste jaren is het daar in november-december erg nat en grijs geweest en begint de winter pas echt in januari. 
Hopelijk dit jaar niet dan!  "

Heel erg bedankt voor de tips! Die komen goed van pas. We gaan inderdaad winterbanden en sneeuwkettingen regelen. Die hebben we nog niet eerder nodig gehad. Het is goed om te weten dat sommige wegen afgesloten kunnen zijn. We hebben ondertussen wel besloten om naar Jämtland te gaan en zullen van Noorwegen waarschijnlijk alleen Oslo zien, dus dat scheelt weer berghellingen.

 

Ik had al gelezen over het slechte weer (boven op de al donkere dagen) en heb zelfs even getwijfeld of we niet beter ergens anders heen kunnen gaan, maar besloot al snel dat ik zelfs als het de hele weg regent, ik nog steeds liever naar Scandinavië ga. Ik denk dat het scheelt dat we in huisjes met warm water en een enkele sauna ernaast zitten hp-wink. Gelukkig heb ik ook een vriend die altijd het beste in elke situatie weet te vinden, dus het wordt hoe dan ook een heerlijke vakantie hp-shiny.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Wat een leuk vooruitzicht die reis naar Scandinavie! 
 
Zelf was ik alleen in de zomer in Zweden en Noorwegen, geweldig mooie landen. Wel duur haha, maarja dat is tegenwoordig overal.
 
Alvast een hele fijne vankantie gewenst. Ben benieuwd naar de avonturen.
  "

Dankjewel! Ja, goedkoop is anders. Ik heb ook gelezen dat uit eten gaan een klein vermogen kost. Maar dat schijnt in Sandinavië toch lastiger te zijn met honden. De zomer lijkt me ook prachtig daar laughing

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

We hebben ondertussen wel besloten om naar Jämtland te gaan en zullen van Noorwegen waarschijnlijk alleen Oslo zien, dus dat scheelt weer berghellingen.
 
Ik denk dat het scheelt dat we in huisjes met warm water en een enkele sauna ernaast zitten . Gelukkig heb ik ook een vriend die altijd het beste in elke situatie weet te vinden, dus het wordt hoe dan ook een heerlijke vakantie . 

Zalig! hp-smile

Als je voor Jamtland kiest, kan je bekijken of je over de Flatruet kan (normaal blijft ie open in de winter, maar kan tijdelijk afgesloten worden omwille van wintercondities). Dat is een scenic road over het plateau tussen Mittådalen en Ljungdalen. Door de hoogte lijkt het erg op een noordelijke toendra, dus dan heb je meteen het gevoel dat je even in Lapland zit hp-shiny. Ook de verdere route van Ljungdalen naar Asarna (in het geval je richting Storsjon wil rijden) heeft mooie zichten op de noordelijk gelegen bergen en meren. 

 

Als je bij schemering rijdt, let dan goed op de zijkanten vd weg. Elanden hebben de neiging om naar de lichten van de auto te komen en kunnen zomaar vanuit de berm de weg opspringen. Ze zijn donker van kleur, je ziet ze niet meteen. In de winter kunnen ze kleine groepjes vormen. 

 

En als je langere wandelingen maakt, neem dan zeker altijd een zaklamp mee, voor als de schemering je zou verrassen. 

Ik heb het zelf een paar keer gehad, dat de tocht langer uitviel dan verwacht. Dan is een zaklamp bijhebben een hele geruststelling. hp-smile

 

Geniet ervan! hp-heart

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Zalig! 
Als je voor Jamtland kiest, kan je bekijken of je over de Flatruet kan (normaal blijft ie open in de winter, maar kan tijdelijk afgesloten worden omwille van wintercondities). Dat is een scenic road over het plateau tussen Mittådalen en Ljungdalen. Door de hoogte lijkt het erg op een noordelijke toendra, dus dan heb je meteen het gevoel dat je even in Lapland zit . Ook de verdere route van Ljungdalen naar Asarna (in het geval je richting Storsjon wil rijden) heeft mooie zichten op de noordelijk gelegen bergen en meren. 
 
Als je bij schemering rijdt, let dan goed op de zijkanten vd weg. Elanden hebben de neiging om naar de lichten van de auto te komen en kunnen zomaar vanuit de berm de weg opspringen. Ze zijn donker van kleur, je ziet ze niet meteen. In de winter kunnen ze kleine groepjes vormen. 
 
En als je langere wandelingen maakt, neem dan zeker altijd een zaklamp mee, voor als de schemering je zou verrassen. 
Ik heb het zelf een paar keer gehad, dat de tocht langer uitviel dan verwacht. Dan is een zaklamp bijhebben een hele geruststelling. 
 
Geniet ervan!  "

Nogmaals bedankt! Grote kans dat we inderdaad een keer opeens in het donker staan. We zitten ca. 10 dagen in het gebied van Sönfjallets nationaal park tot Storsjön en zo te lezen is het dus een leuk idee om ook wat trails op te zoeken rond Ljungdalen laughing.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ennnnn... Njálla is vandaag 1 jaar oud geworden! Ze is uitgegroeid tot een heerlijke jonge hond hp-shiny. Ik ben ontzettend blij dat ik dit ras ben tegen gekomen, dat we haar in ons leven mochten verwelkomen, en kijk uit naar alle leuke activiteiten die we samen zullen ondernemen hp-heart.

 

555055.jpg555056.jpg

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^