Vuurwerk protest 27 Nov

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Misschien kun je je skills ook inzetten om mensen te heropvoeden, dat zou een heleboel problemen voorkomen en de wereld beter maken  "

 

Heb elk jaar een team van jongens onder mijn hoede. Dus ik doe mijn best om ze beide kanten van het verhaal te tonen. Dus dat doe ik al! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

"  
Als je het mij vraagt, niet dat je het doet, maar vooruit:
Kijk naar Frankrijk 14 juli, dat is hoe het in NL op oudejaarsdag zou moeten gaan plaats vinden. Dan sla je 2 vliegen in een klap, geen rommel en rotzooi overal. Locaties om de shows te geven zijn met enige redelijkheid overal wel te vinden, zonder de impact die het nu heeft. Geen maanden lange overlast (als ze eens iets aan handhaving zouden doen) en voor de liefhebbers een mooier show als dat ze zelf kunnen kopen.
  "

Zou dat in nederland haalbaar zijn ? Er zijn al veel gemeentens die een vuurwerkshow hebben, ben ik voor...waarom niet in iedere gemeente en in iedere stad...geen afsteken meer door consument, maar vuurwerkshows...

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Hoe train je die wilde dieren dan? "

 

Hoe vangt een koe een haas?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Zou dat in nederland haalbaar zijn ? Er zijn al veel gemeentens die een vuurwerkshow hebben, ben ik voor...waarom niet in iedere gemeente en in iedere stad...geen afsteken meer door consument, maar vuurwerkshows... "

 

Ik denk dat het haalbaar is, maar vrees dat dat er nooit doorheen komt, door de verschillende belangen. Dus we polderen verder en lossen niets op....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

"  
Hoe vangt een koe een haas? "

Mooi gezegde, ik heb een newfoundlander en iedere keer als er een haas in het spel is probeert ze die te vangen, maar het lukt maar niet....misschien een motor kadoo geven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat heeft een vuurwerkverbod voor zin als er veel adressen zijn waar men dit nog steeds kan kopen: ook illegaal zwaar vuurwerk. Ook via webwinkels kan men volop bestellen en wordt aan huis geleverd. Ook vlak over de grens in België en Duitsland een ruim aanbod.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

"  
Hoe vangt een koe een haas? "

Lekker antwoord. Eerst de angst voor vuurwerk bagatelliseren, maar geen oplossing bieden voor dieren zonder eigenaar.

Ik zal de oplossing geven; een vuurwerkverbod voor iedereen. Gemeenten kunnen prachtige lichtshows geven of drone shows. Een stuk vriendelijker voor mensen, dieren en milieu.

 

Er is geen enkele legitieme reden om vuurwerk nog toe te staan, hoewel mensen wel weer zullen roepen als 'traditie'.

 

Vroeger was het een traditie om mensen op de judaswieg te zetten als veroordeling van een strafbaar feit. Laten we die traditie weer invoeren voor iedereen die illegaal vuurwerk afsteekt. Ik kom juichen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Lekker antwoord. Eerst de angst voor vuurwerk bagatelliseren, maar geen oplossing bieden voor dieren zonder eigenaar.
Ik zal de oplossing geven; een vuurwerkverbod voor iedereen. Gemeenten kunnen prachtige lichtshows geven of drone shows. Een stuk vriendelijker voor mensen, dieren en milieu.
 
Er is geen enkele legitieme reden om vuurwerk nog toe te staan, hoewel mensen wel weer zullen roepen als 'traditie'.
 
Vroeger was het een traditie om mensen op de judaswieg te zetten als veroordeling van een strafbaar feit. Laten we die traditie weer invoeren voor iedereen die illegaal vuurwerk afsteekt. Ik kom juichen. "

 

Huilen om de arme diertjes, maar vervolgens mensen willen folteren... Jij ben af!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro kreeg zijn laatste jaar gewoon een blauwe tong, ik denk dat zijn hart het niet meer aan kon, wij dachten dat hij dood ging, je nieuwe jaar begint huilend omdat het zo vreselijk is om je hond zo te zien.

Sam die durft nu al niet meer naar buiten, overdag gaat nog, maar hij is heel gehaast om maar zo snel mogelijk naar huis te gaan.

Gelukkig durft hij om een uur of 4 zijn behoefte in de tuin te doen, ik ga er graag voor uit mijn bed zonder mopperen, ondertussen vervloek ik de mensen wel die vuurwerk afsteken.

Voor het vuurwerk verbod was dit natuurlijk ook al, het begint hier meestal in Oktober, ik hoor geen verschil met vuurwerk verbod en geen vuurwerk verbod jaren.

Was het vuurwerk nu van 12 tot 2 of zo, dan kan je je hond nog een beetje steunen, en heb je misschien de dagen erna wat last van de angst van je hond.

Maar nee, het is echt al 10tallen jaren zo, vuurwerk verbod kan je wel de schuld geven, maar hier is het niet anders dan andere jaren, behalve om 12 uur, dan hoor je dat het minder vuurwerk is.

Sam en Faro waren geen pups toen ze bij mij kwamen, dat is waar.

Maar mijn buren hebben 2 honden, allebei als pup, hetzelfde opgevoed, de ene hond is doodsbang, die laat alles lopen van angst, de ander zou nog een rotje apprteren als je niet uit kijkt.

Over de dieren in de natuur, herten die zich doodrennen, op radar kan je zien hoe vogels midden in de nacht opvliegen, wat ze s nachts niet horen te doen, en zich doodvliegen of sterven van angst.

Ik ben helemaal niet voor een vuurwerk verbod, als iedereen zich nu aan de tijd zou houden, gewoon om 12 uur, om te vieren. Maar dat is niet zo, dus ik hoop dat deze walgelijke traditie uit sterft en dat vuurwerk niet meer als normaal word gezien. De traditie is ook heel laat gekomen, het is ook niet dat we het al eeuwen doen, ganzen de nekken afslaan vanaf een paard was ook traditie, nu doen ze het met ringen.

Het milieu lijd er ook onder, al zijn ze wel bezig om de ergste vervuilers uit het vuurwerk te halen. Maar het blijft vervuiling.

 

Kortom, als men om 12 uur ff vuurwerk afsteekt, daar zou ik een klein beetje begrip voor hebben, klein beetje, en als iedereen siervuurwerk zou doen, dan zou de overlast ook minder zijn, de knallen die brengen de dieren zo van slag.

Maar helaas, er blijven altijd ego eikels tussen zitten die nu al knallen.

 

Over het protest, dus vanavond en morgen hebben we al een oudjaars avond, lekker, dan durft mijn hond helemaal niet meer over straat.

Ik zie het nog gebeuren dat het code zwart is in de ziekenhuizen en dat er gewoon vuurwerk word afgestoken, want oeh, traditie.....

 

 

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

"  
Huilen om de arme diertjes, maar vervolgens mensen willen folteren... Jij ben af! "

En nog steeds geen oplossing, maar het eigen ego voorop blijven stellen.....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat een hatelijk topic wordt dit, bah.

In Frankrijk wordt geen vuurwerk door particulieren afgestoken op oudejaarsnacht, als dat daar kan moet het hier ook kunnen.

Met 290 over de snelweg, ja het mag in Duitsland, en oh wat zijn wij de bink als we het doen, bah.

 

Falen als baas als je hond bang is? Idiote opmerking van iemand die duidelijk niet weet hoe het is een doodsbange hond te hebben. Ik heb ze gehad! De hond die nergens bang voor was, en ik was precies dezelfde baas, toen ik een hond kreeg die doods en doods bang was, hoe zo falende baas. Ook ik dacht, je kan je hond angst afleren, nou vergeet het maar, ondersteunen ja dat kan je.  

 

Alsjeblieft sluit dit topic. De waarschuwing is gegeven, dit weekend vuurwerk,

ik hoop dat er enorm gehandhaafd gaat worden met enorme hoge boetes op vuurwerk, de  schade verhalen op de koters dit het afsteken, vooral ook op de ouders, misschien voeden ze dan de kinders op dat nu eenmaal niet alles kan zoal zij het graag willen. Want de enige straf die telt is een straf die ze in hun portommonnee voelen, maar dan ook goed in de portomonnee

 

En ohh wat ben je dan goed als je de angstige hond met vuurwerk zomaar buiten kan laten, maar je kan op dat moment niet in het beestje kijken. 

 

 

 

 

 

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

"   
Ja ik vind dat faalt als je hond echt angstig is (er vanuitgaande dat je hem als pup in huis heb gekregen), want er is echt prima aan te werken. Vorig jaar heel gedoe gehad in de straat, mijn jongens stond cat 1 af te steken voor de deur (hele jaar toegestaan), hond van overbuurtjes was bang.... Aangeboden te helpen, 1 week later stonden gezellig met hondje erbij te kijken, want het was hun eigen angst die ze overbrachten. 90% van de tijd is het echt super simpel, maar het is natuurlijk makkelijker met je vingertjes te wijzen ipv zelf iets te doen.  "

Wat een onzinredenering is dit zeg. Je hebt de honden van de buurtjes geholpen niet meer bang te zijn voor f1 vuurwerk, dus heb je gefaald als eigenaar als jouw hond wel bang is voor vuurwerk? Kom nog eens terug als je diezelfde hondjes hebt geholpen om niet meer bang te zijn voor de grootste boosdoeners die je op dit moment elke dag hoort; f4 vuurwerk of f3 vuurwerk in containers.

Mij zal je overigens ook niet horen klagen over dat er een vuurwerkverbod moet komen. Laat ze de handhaving nou eerst focussen op het zware, al illegale vuurwerk dat uit het buitenland komt. 

 

Bedankt voor de tip trouwens, Thara!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik ben niet tegen vuurwerk. Allemaal om 12 uur naar buiten met een glas bubbels, en siervuurwerk afsteken, prachtig.
 
 
Dat het straks helemaal verboden gaat worden heeft de jeugd aan zichzelf te danken. "

Een glas bubbels,op zijn minst een fles bubbels dan vergeten we even alle negativiteit smile

Misschien moet ik vanavond ook wel een flesje opentrekken als Rutte en de Jong aan het woord komen,sorry ik begin een beetje melig te worden en dat zonder drank.embarassedlaughing

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Het feest is hier inmiddels begonnen hp-frusty

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hier rond half 7 vanavond wat klappertjes. Leek me meer kindervuurwerk. Maar helaas wel net toen ik met Simba buiten liep. Die is de hele avond niet zichzelf. Maar verder valt het qua vuurwerk mee en is hier niks te merken vh protest. 

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

Hier waren vanmiddag wat knallen te horen tijdens de wandeling. Niets echt hards (Floris had er vrij weinig problemen mee) en sinds 5 uur eigenlijk niets meer. Vaak verzamelen mensen zich toch op bepaalde plekken voor zo een protest en daar zal het er wel wat harder aan toe gaan. Succes Thara!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier wel even, maar niet heel lang.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier in het dorp niks.

Was vanavond aan het werk in de stad, moest even naar buiten en op het moment dat ik het terrein weer op liep kwam me er toch een knal, ik schoot van schrik een paar cm van de grondhp-frusty.

Verder daar de hele avond hier en daar wat geknal en siervuurwerk.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

De rust is hier weer terug 

Uur lang flink geknal , vermoedelijk op de dijk hier achter . Geen verlichting , politie kan er .moeilijk komen.  Dus daar kan je je gang gaan met de bommen 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June


Ja ik vind dat faalt als je hond echt angstig is (er vanuitgaande dat je hem als pup in huis heb gekregen), want er is echt prima aan te werken. Vorig jaar heel gedoe gehad in de straat, mijn jongens stond cat 1 af te steken voor de deur (hele jaar toegestaan), hond van overbuurtjes was bang.... Aangeboden te helpen, 1 week later stonden gezellig met hondje erbij te kijken, want het was hun eigen angst die ze overbrachten. 90% van de tijd is het echt super simpel, maar het is natuurlijk makkelijker met je vingertjes te wijzen ipv zelf iets te doen.  "

Interessant, jij hebt honden die niet bang zijn dus als dat bij jouw honden niet het geval is ligt dat aan jouw superioriteit en als honden wel bang zijn faalt de eigenaar. Vervolgens geef je aan dat dit bij herplaatsers niet het geval is, maar je beseft dan neem ik aan ook wel dat er erg veel ex-asiel honden in Nederland zijn, die honden hebben dan gewoon pech omdat jij vuurwerk leuk vindt?

 

 

Ik heb zo'n asielhond en ik heb helaas ook een tijd in zo'n buurt gewoond waar men het heel normaal vond om jaarrond vuurwerk af te steken. Dit is nou juist precies wat mijn hond enorm angstig maakte. Alleen oud en nieuw met vuurwerk was voor ons prima te doen, lekker binnen blijven en dan kon ze de stress binnen het normale handelen. Ik heb namelijk ook in zo'n buurt gewoond en echt dat is zo veel prettiger. Maar juist door jaarrond steeds opnieuw tijdens wandelingen (ook in losloopgebied) onverwachts geconfronteerd te worden met mensen die het nodig vinden om geregeld wat af te steken werd ze steeds angstiger voor vuurwerk (en voor groepjes mensen). Het schiet mij een beetje verkeerd dat je aangeeft dat jouw plezier belangrijker is dan complete paniek bij dieren. Want ik neig ernaar dat ik voor een verbod ben maar als men zich zou beperken tot alleen oud & nieuw heb ik er niet zo'n bezwaar tegen het vuurwerk, echt ik gun het mensen best.

 

 

Helaas ben ik een aantal jaren zoveel met vuurwerk geconfronteerd dat ik inmiddels weet dat men (en jij blijkbaar ook) het niet aankan om een beetje discipline te hebben en het speciaal te houden voor die ene avond, dat is toch ook leuker en specialer en daarnaast veel prettiger voor de wel angstige dieren. Door deze ervaringen ben ik inmiddels echt een voorstander van een compleet verbod, jammer maar het werkt blijkbaar niet...

 

 

 

Ik ben er ergens ook echt oprecht benieuwd naar waarom je dat zo belangrijk vindt. Waarom moet er op andere dagen ook vuurwerk afgestoken worden. Je weet inmiddels neem ik aan dat er veel dieren zijn die hier echt last van hebben (ook al ligt dit volgens jou vaak aan de eigenaar, het dier is alsnog bang). Naar mijn mening moet het in het leven een beetje van twee kanten komen, tijdens het vuurwerk zorg ik dat mijn hond veilig binnen zit, ja het is niet fijn maar het gaat om één dag, dat overleven we wel. Van de andere kant verwacht ik van de vuurwerkliefhebber dat deze zich beperkt tot die ene avond per jaar, ga los en een jaar later mag je weer. Dat er dan die dag te vroeg begonnen wordt en op 1 januari de restjes opgemaakt worden kan ik ook allemaal nog mee leven maar dan moet het ook klaar zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het viel hier mee, paar knallen , wel loeihard. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier was het gisteravond ook rustig. Er word zo af en toe wel vuurwerk afgestoken maar dit is zeker niet veel, al is het voor Balou voldoende om in de stres te schieten. Ik ben blij met het vuurwerkverbod al heb ik in het verleden erg van vuurwerk genoten en ik mag nog steeds graag naar siervuurwerk kijken. Maar sinds ik de stress ken die vuurwerk bij een bange hond veroorzaak mogen ze het van mij verbieden. Het vuurwerk van vroeger is ook niet meer te vergelijken met het vuurwerk van nu, je zal met het vuurwerk van tegenwoordig zogezegd bijna een oorlog kunnen winnen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Het feest is hier inmiddels begonnen  "

Hier niets gehoord, op de 'gebruikelijke' paar klappen uit het park na....

in huis reageert Pepijn er niet op, maar als we buiten zijn wil hij zo snel mogelijk naar huis.

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Naast het gebruikelijke vuurwerk dat je geregeld hoort, één absurde 1 klap om 20u. .

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Er is vandaag meer vuurwerk maar valt nog mee, dat protest is hier verder niet echt gelukt, logisch, want dan zou iedereen illegaal vuurwerk hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Yooop hier ook niks, enkel vanmiddag in de verte een knal gehoord. Puck keek op, maar herstelde gelukkig snel. 

 

Hier en daar wordt nog wel wat door de politie gevonden.

In Enschede laatst een goede 500kg illegaal vuurwerk van de zwaarste categorie in garageboxen in een woonwijk.

Het had maar zo een 2.0 versie kunnen worden van lang geleden. Niet iedereen heeft er van geleerd blijkbaar.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Niets hier, ben verbaasd normaal gaat het wel tekeer hier. Misschien wordt het bewaard tot nieuwjaar.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Niets hier, ben verbaasd normaal gaat het wel tekeer hier. Misschien wordt het bewaard tot nieuwjaar. "

Het is koud, regent, daar houden ze niet van?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Het is koud, regent, daar houden ze niet van? "

Hahaha, nee.  We hebben drie vuurwerk verkopers hier die maken altijd filmpjes voor de verkoop. Dat nodigde meestal ook andere uit om te gaan knallen. Misschien dat, dat het is? Die hebben niets te verkopen dit jaar weer.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hahaha, nee.  We hebben drie vuurwerk verkopers hier die maken altijd filmpjes voor de verkoop. Dat nodigde meestal ook andere uit om te gaan knallen. Misschien dat, dat het is? Die hebben niets te verkopen dit jaar weer. "

Wij hebben geen filmpjes van verkopers, maar hier is het ook?

Ik denk wel dat het niet zo leuk is als je in de koude regen moet gaan lopen voor je pleziertje.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^