Jake leren apporteren! Leuk of niet…?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Dat is zeker van belang, en altijd op de hond letten natuurlijk. Bij Kahlúa zou ik de forced hold niet kunnen gebruiken, zij is echt heel gevoelig. Willow niet, die heeft juist enorm veel behoefte aan duidelijkheid. Het vast leren houden dmv clicker werkte bij haar gewoon echt niet, ze werd erg hyper, was alleen maar gefocust op de beloning na het klikken, snapte niet wat nou écht precies de bedoeling was. De forced hold hielp goed, de video's staan er op.  "

Mooie filmpjes en prachtig de focus die ze heeft. Ik houd ervan

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Toch maar wel een heel klein apporteerblokje aangeschaft van 125 gram en weer verder geoefend met los en vast. En vandaag onze eerste ‘zonder handen’ foto kunnen maken. Ik ben zo trots . "

Aah echt super zeg! Fijn dat de forced hold bij jullie wat gedaan heeft! Scheelt een hoop frustratie denk ik zo

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Mooie filmpjes en prachtig de focus die ze heeft. Ik houd ervan "

Dankjewel! Leuk om te horen. hp-shiny

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Aah echt super zeg! Fijn dat de forced hold bij jullie wat gedaan heeft! Scheelt een hoop frustratie denk ik zo "

Forced hold, ik volg een serie dat heet geen forced fold maar hold conditioning. Forced hold klinkt wel weer erg zwaar ja. Maar wat het verschil is? Hij heeft wel een filmpje forced fetch vs. hold conditioning. En ja hold conditioning is echt veel duidelijker voor jake dan met de clicker te werk gaan. Ik beloon nog steeds met voer (de serie die ik volg doet dat niet, dus maak nog steeds gebruik van positieve bekrachtiging als hij het goed doet), maar nu pas als hij loslaat. En niet als hij het net in de bek neemt. Daar zit voor ons het grote verschil. Het leverde veel frustratie op ja en jake heeft niet zoveel geduld dus zou snel omslaan naar iets negatiefs en beladen. Nu pak ik het apporteerblok en maak ik er een feestje van want jake weet wat de bedoeling is en komt meteen aanhuppen. En dat is ook merkbaar gezien de progressie die we in 3 dagen hebben geboekt. Zegt me genoeg dat dit veel beter voor jake werkt. Maar ik denk nog steeds dat het heel erg verschilt per hond.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Forced hold, ik volg een serie dat heet geen forced fold maar hold conditioning. Forced hold klinkt wel weer erg zwaar ja. Maar wat het verschil is? Hij heeft wel een filmpje forced fetch vs. hold conditioning. En ja hold conditioning is echt veel duidelijker voor jake dan met de clicker te werk gaan. Ik beloon nog steeds met voer (de serie die ik volg doet dat niet, dus maak nog steeds gebruik van positieve bekrachtiging als hij het goed doet), maar nu pas als hij loslaat. En niet als hij het net in de bek neemt. Daar zit voor ons het grote verschil. Het leverde veel frustratie op ja en jake heeft niet zoveel geduld dus zou snel omslaan naar iets negatiefs en beladen. Nu pak ik het apporteerblok en maak ik er een feestje van want jake weet wat de bedoeling is en komt meteen aanhuppen. En dat is ook merkbaar gezien de progressie die we in 3 dagen hebben geboekt. Zegt me genoeg dat dit veel beter voor jake werkt. Maar ik denk nog steeds dat het heel erg verschilt per hond. "

Geen verschil. Hold conditioning klinkt gewoon vriendelijker, maar is hetzelfde. Net zoals ze Forced hold ook niet dier onvriendelijk is als je het op een juiste manier toepast. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Geen verschil. Hold conditioning klinkt gewoon vriendelijker, maar is hetzelfde. Net zoals ze Forced hold ook niet dier onvriendelijk is als je het op een juiste manier toepast.  "

Zo’n donkerbruin vermoeden had ik al haha. En inderdaad, eens met het laatste.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

549579.jpg
549580.jpg549576.jpg549573.jpg

Inmiddels overgestapt van het apporteerblokje (vond Jake niet leuk meer) naar een kleine sok en toen een grotere sok en vervolgens sinds gisteren naar de dummy, jeej! Ik kwam vanavond in verleiding om de dummy al weg te gooien en hij bracht hem al iets terug maar liet veel te vroeg vallen, dat kan ik dus beter nog niet doen. Jake bevriest nu nog wel als hij de dummy vasthoudt, herken ik wel toen nog met zijn tuigje aan het begin. Hij moet er nog even achter komen dat hij kan bewegen tijdens vasthouden dummy haha. Working on it! Ondertussen wel al erg trots op deze progressie!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Terugval in gedrag, puberteit??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^