Maltezer aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DammanskyDammansky

Hallo,

Wij hebben bijna 15 jaar een bruine labrador gehad, deze is jammer genoeg begin dit jaar overleden. Nu zijn wij klaar voor een nieuwe hond. Om praktische redenen zouden wij een kleine hond willen nemen nu. Ons (vooral de kindjes dan ;-)) oog is gevallen op een maltezer. Ik lees dat dit een gezelschapsdier is, en dat dit goed zou werken met onze beide dochters (8 & 10). We hebben een tuin van iets meer dan 400 m², dus ik vermoed dat dit ruim genoeg is, en we wonen rustig, dus wandelen is ook geen probleem.

Het enige wat ik mij afvraag: ik werk 2 dagen van thuis, en mijn vrouw heeft wisselende uren (vroeg/tussen/laat). Dus als ze de vroege heeft, dan zou het hondje wel een 8-tal uur alleen zitten (we zouden dit kunnen opvangen door mijn vrouw over de middag naar huis te laten komen, of mijn ouders (die niet zo ver wonen) te laten langskomen). Maar ik vraag mij dus af of dit problematisch is dat het hondje 8 uur alleen zou zitten (max 1 keer per week)? Het eerste jaar zouden we dit niet doen natuurlijk (dan zouden we effectief zorgen dat er nu en dan iemand eens komt kijken), maar ik vraag mij af of dit later een probleem zou zijn?

 

Ik heb ook wat zitten rondkijken naar een fokker, en mijn oog viel op "De perro Cortes". Heeft iemand daar ervaring mee? Zijn die betrouwbaar?

 

Bedankt alvast!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wanneer je het alleen blijven goed en rustig op bouwt, moet 1 a 2 keer in de week een dag alleen zijn geen probleem zijn. Mijn beide honden hebben hier geen moeite mee, maar de kans bestaat altijd dat je pech kan hebben, en een hond hebt met verlatingsangst. Die kans kun je natuurlijk verkleinen door alles rustig op te bouwen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Website van deze fokker ziet er goed uit.

Ouders getest en voldoen aan de voorwaarden van KMSH.

Premium en High Premium stambomen kennen we in Nederland niet. Wat houdt dat in?

Wellicht dat Belgische forumleden deze fokker kennen en reageren.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

8 uur plas ophouden is heel vervelend voor een hond. Met een wandeling tussendoor voor de behoeftes en het gezelschap is dat 1 dag in de week wel haalbaar lijkt mij :)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zelf heb ik een brave hond en sinds een paar weken heb ik ook een oppashondje erbij.  Twee dagen in de week, omdat zijn eigenaresse dan moet werken.

Links zie je Pip, mijn oppashondje, rechts Pepijn, mijn eigen hond.

548880.jpg

Er is dus best een oplossing te vinden voor een hondje wat een dagje in de week alleen zou moeten zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb zelf een Maltezer, ze is niet graag alleen, de Maltezer is sowieso niet graag alleen. Dus aan te raden is wel een oppas te zoeken die evt voor langere uren kan oppassen.

 

De mijne is niet gesocialiseert met kinderen en vindt ze dan ook niet leuk, tenzij ze rustig zijn.

Maar jou kinderen zijn honden gewend, weten dus wellicht ook wat wel en niet mag.

De pup groeit met je kinderen op, dus dat gaat vast goed.

 

De Maltezer heeft ook zeker nood aan uitdaging, met alleen een tuin ga je ze niet blij maken. Gaat graag mee en gaat ook graag mee op wandeling (al is de mijne wel een uitzonderinghp-frusty, die heeft een hekel aan wandelen en laat zich liever rijden of dragen hahaha, maar overal mee naartoe gaan doet ze heel graag).

Wel hebben we een aantal jaren hondenclub gedaan, pupcursus, gedrag en gehoorzaamheid en daarna een aantal jaren behendigheid en hoopers.

Dit vond ze heel erg leuk en hield ook met gemak een uur vol.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij hebben ook 2 kleine honden. Sara had ontzettend veel moeite met alleen zijn en is het eerste jaar volledig naar een oppas geweest, tussendoor hebben we af en toe geoefend met alleen zijn. Ze zijn nu 4 en 6 jaar en zijn max 5 uur alleen, anders wordt er een oppas geregeld.. kan je je hondje niet naar je ouders brengen als deze dichtbij wonen? 

 

Heerlijk zn tuin, zouden mijn honden ook wel willen haha. Ze zijn dol op wandelen, ondanks het een klein ras is. We lopen elke dag zeker 2 a 3 uur..

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Probeer zelf eens 8uur (overdag) onvrijwillig je plas of onlasting op te houden. Betekent dit dat je hond dan ook geen eten of drinken van tevoren krijgt? Ik vind het nogal wat. Mijn honden gaat om de 4u uit, ook als ik werk. Vriendin laat ze dan uit of iemand anders (netwerkje opgebouwd).

honden page profiel DammanskyDammansky

" Probeer zelf eens 8uur (overdag) onvrijwillig je plas of onlasting op te houden. Betekent dit dat je hond dan ook geen eten of drinken van tevoren krijgt? Ik vind het nogal wat. Mijn honden gaat om de 4u uit, ook als ik werk. Vriendin laat ze dan uit of iemand anders (netwerkje opgebouwd). "

Met onze vorige hond lukte dat perfect. Die sliep dan ook het grootste deel van de dag. Eten geven we smorgens uiteraard voor we vertrekken, drinken kan hij heel de dag aan, dus dat is geen probleem. Smorgens ga ik dan ook gaan wandeelen met hem. Maar zoals gezegd, het eerste jaar (of jaren idd) komt mijn vrouw dan over de middag naar huis, of komt mijn vader even langs. Met onze labrador hebben we dat ook zo gedaan, en eigenlijk nooit problemen mee gehad. 

De hond naar mijn ouders doen is geen optie, want zij hebben geen afgesloten tuin, en binnen zal hij niet mogen ;-).

Maar ik wou gewoon weten of een maltezer gevoeliger is aan het lang alleen zitten, in vergelijking met een labrador bijvoorbeeld.

 

Bedankt iedereen voor jullie reacties. We willen natuurlijk dat de hond een goed leven heeft bij ons.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Hallo Dammansky,

 

sommige rassen kunnen prima langer alleen zijn. 
ik zou even met de fokker gaan overleggen. Ik fok zelf met papillon en phalene en elk ras heeft toch zo zijn eigen dingetjes. Overleggen en volop vragen stellen wordt door de meeste zeer gewaardeerd.

 

succes met de pup straks die jullie gaan verwelkomen.  

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Met onze vorige hond lukte dat perfect. Die sliep dan ook het grootste deel van de dag. Eten geven we smorgens uiteraard voor we vertrekken, drinken kan hij heel de dag aan, dus dat is geen probleem. Smorgens ga ik dan ook gaan wandeelen met hem. Maar zoals gezegd, het eerste jaar (of jaren idd) komt mijn vrouw dan over de middag naar huis, of komt mijn vader even langs. Met onze labrador hebben we dat ook zo gedaan, en eigenlijk nooit problemen mee gehad. 
De hond naar mijn ouders doen is geen optie, want zij hebben geen afgesloten tuin, en binnen zal hij niet mogen ;-).
Maar ik wou gewoon weten of een maltezer gevoeliger is aan het lang alleen zitten, in vergelijking met een labrador bijvoorbeeld.
 
Bedankt iedereen voor jullie reacties. We willen natuurlijk dat de hond een goed leven heeft bij ons. "

Oke maar als je weet dat dit 1 dag in de week voor komt, kun je toch vast al opzoek gaan naar een vaste oppas? Het eerste jaar gaat de hond zeker niet zo lang alleen kunnen zijn. Daarna kun je het aankijken, al hoewel ik me niet voor kan stellen dat een hond daar gelukkig van wordt. Een jonge energierijke pup valt niet te vergelijken met een oude hond. Een pup zal in het begin elk uur uit gelaten moeten worden. Als je dit verwaarloosd gaat het veel langer duren tot je pup zindelijk is. Als je het alleen zijn niet rustig opbouwt, (pas na ong 2 weken beginnen met 1 minuut) dan kun je ook verlatingsangst creëren. Als je pech hebt, gaat dit echt per minuut. Ik zal van te voren gewoon op zoek gaan naar een oppas. Jullie kunnen gerust naar het werk, je pup is dan op een fijne plek waar die gewoon uit kan en niet alleen is.

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Moos kan ook gewoon 1 of 2 dagen in de week een vrij lange dag alleen thuis zijn zonder problemen, en Moos is anderhalf. Ik denk dat het een kwestie is van goed oefenen en veel aandacht als je wel thuis bent. 

Wij hebben het rustig opgebouwd en gewerkt met een camera zodat je kan zien en horen hoe het gaat, maar eerlijk gezegd sliep (en slaapt) Moos gewoon als wij weg zijn, dus niet echt nodig gehad. Zodra mijn vriend thuis komt, loopt hij zeker een uur met hem en krijgt hij nog een lekker bot. Ik zorg wel altijd dat het geen twee dagen achter elkaar zijn, dat vind ik wel gewoon zielig! Maar een dag alleen thuis zijn, vind ik echt niet zielig.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dat een hond iets kan, wil niet meteen zeggen dat het ook zo moet zijn. Ik vind het ronduit zielig als een hond meerdere hele dagen alleen zit terwijl er zoveel alternatieven zijn  

Volgende forumvraag: Krijg het niet uit mijn hoofd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^