Wordt het ooit beter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

Onze puppy (kruising met Duitse staande) is nu 2 maanden bij ons maar inmiddels begint het zijn tol te eisen bij ons als gezin. Ik kan ook niet zeggen dat we nou een super leuke pup hebben, ik had het me denk ik gewoon anders voorgesteld.

Op de puppycursus is onze pup het drukste van allemaal, de trainster heeft al gezegd dat het een pittig hondje is. Voor mij met 0 ervaring met honden dus wel een flinke uitdaging. Ik probeer gewoon zoveel mogelijk consequent te zijn en heb al ongeveer alle honden opvoedboeken gelezen die er bestaan. De meeste zorg komt namelijk op mijn schouders want ik ben de hele dag met hem samen. Begin hem alleen steeds meer als last te zien. Bijten en opspringen deed hij altijd al veel maar sinds 2 weken valt hij ons ook aan uit het niets. Soms binnen maar vaker buiten waarbij je hem dus ook niet even een time-out kunt geven. Het lijkt wel alsof hij dan een kronkel in z’n kop heeft en begint zo hard te bijten en laat niet meer los. Met kleerscheuren en bloeden tot gevolg. Onze dochter was een keer met mij en de pup mee buiten aan het spelen en ineens hapte hij in haar zij en liet niet meer los met een flinke beet tot gevolg. Zij is inmiddels doodsbang voor de hond. Onze katten durven inmiddels al niet meer de woonkamer in, één kat is zelfs zo extreem bang voor de pup dat als hij een keer (perongeluk) in haar buurt komt dan laat ze alles lopen, zo zielig. Wat betreft de katten hebben we advies gevraagd maar voorlopig haalt dat ook niets uit.

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat door de komst van de pup er constant spanning hangt in huis waarbij het halve gezin de pup probeert te ontwijken. Zo is het echt niet leuk meer. Ik ben me er van bewust dat je een hond moet trainen en dat doe ik ook elke dag maar heb er gewoon geen plezier meer in. Mijn vraag is eigenlijk, de pup is nu 4 maanden, wordt dit nog beter? Kunnen jullie mij een doel geven, please? innocent

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Een conclusie trekken over iets dat geschreven is, is altijd moeilijk. 
Ik heb de indruk dat de pup vaak overprikkelt is. 
Welke rustmomenten lassen jullie in? Hoelang? Gaat hij in de bench of laat je hem zelf slapen of? 

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

Hij krijgt voldoende rust, bij 1 uur wakker verplicht 2 uur rusten in de bench. Dit doet hij ook zonder morren. Soms ‘valt hij aan’ als hij net wakker is dus hier lijkt het niet aan te liggen.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Je zegt dat hij jullie aanvalt..Zie je dan echt agressie? Of is het spelenderwijs en bijt hij te hard? Hoe gaat het tijdens wandelingen? Bijt hij dan ook? En hoe gaat hij om met andere honden?

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik wil het niet mooier maken dan het is. je hebt makkelijke en pittige pups. En pittige pups opvoeden kost tijd en energie. Dat duurt wel 1,5 jaar. Spanningen in huis maakt het vaak niet beter. Pups hebben rust, uitdaging regelmaat en duidelijkheid nodig. Voor die rust en uitdaging zijn geen strakke regels. 1 uur wakker en 2 uur in de bench is ook geen vaste regel. Sterker nog voor de meest pups is dat veel te veel gedwongen rust en te weinig uitdaging. Ik zou dat sowieso wat los gaan laten en goed naar je hond kijken. Kijken wat zijn natuurlijke rustmoment zijn en dan de bench (of beter nog een ren) gebruiken. Zorg ook voor voldoende uitdaging. Je hebt een hondje dat graag zijn neus gebruikt dus lekker snuffelen in het bos of zoekspelletjes in de tuin. Kinderen en drukke pups is een uitdaging. Zeker als er angst in het spel komt. Je pup voelt dat ook en vindt het spannend. Dat moet je echt goed gaan begeleiden. 

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Je zegt dat hij jullie aanvalt..Zie je dan echt agressie? Of is het spelenderwijs en bijt hij te hard? Hoe gaat het tijdens wandelingen? Bijt hij dan ook? En hoe gaat hij om met andere honden? "

Hij bijt echt hard (door) en gromt erbij. Ik probeer dan contact met hem te zoeken en probeer hem dan te laten zitten. Als dat niet werkt dan gooi ik snoepjes op de grond en dat werkt wel om hem los te krijgen (voor eten doet hij alles). Tijdens wandelingen aan de riem begint het vaak met in de riem bijten. Met andere honden gaat goed, daarmee lijkt hij juist minder te bijten. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat doe je met je pup? Je hebt een kruising werkhond. Duitse Staandes zijn redelijk pittig en willen écht aan het werk gezet worden. Hij is nu ook op een leeftijd dat dat werk karakter naar boven komt. Wat is het andere ras waarmee hij gekruist is? 

 

Kan het zijn dat je te weinig met hem doet? En dan doel ik op te weinig wat matched met zijn karakter en doel waarvoor dit ras gefokt is? Doe je jacht trainingen met hem? Dit zou al een eerste stap kunnen zijn. Daar zitten mensen met ervaringen met honden binnen die rasgroep, en zij kunnen je vast al een heel eind op weg helpen. 

 

Wat is het schema / ritme van je pup? Wordt hij vaak in de bench gestopt voor een time out en verplichte rust momenten? Wat mag hij tijdens de wandelingen? Kan hij lekker loslopen, en zelf ontdekken?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Hij bijt echt hard (door) en gromt erbij. Ik probeer dan contact met hem te zoeken en probeer hem dan te laten zitten. Als dat niet werkt dan gooi ik snoepjes op de grond en dat werkt wel om hem los te krijgen (voor eten doet hij alles). Tijdens wandelingen aan de riem begint het vaak met in de riem bijten. Met andere honden gaat goed, daarmee lijkt hij juist minder te bijten.  "

Serieus, snoepjes strooien als je hond aan je vast zit??

 

Maak hem moe, lekker rennen buiten, gaat hij vanzelf slapen zonder 2 uur bench rust.

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Ik wil het niet mooier maken dan het is. je hebt makkelijke en pittige pups. En pittige pups opvoeden kost tijd en energie. Dat duurt wel 1,5 jaar. Spanningen in huis maakt het vaak niet beter. Pups hebben rust, uitdaging regelmaat en duidelijkheid nodig. Voor die rust en uitdaging zijn geen strakke regels. 1 uur wakker en 2 uur in de bench is ook geen vaste regel. Sterker nog voor de meest pups is dat veel te veel gedwongen rust en te weinig uitdaging. Ik zou dat sowieso wat los gaan laten en goed naar je hond kijken. Kijken wat zijn natuurlijke rustmoment zijn en dan de bench (of beter nog een ren) gebruiken. Zorg ook voor voldoende uitdaging. Je hebt een hondje dat graag zijn neus gebruikt dus lekker snuffelen in het bos of zoekspelletjes in de tuin. Kinderen en drukke pups is een uitdaging. Zeker als er angst in het spel komt. Je pup voelt dat ook en vindt het spannend. Dat moet je echt goed gaan begeleiden.  "

Ja zo strak is het ook niet hoor, meestal ploft hij namelijk zelf neer en dan doe ik hem in de bench en dat is meestal na een uurtje wakker. Een ren gaat overigens echt niet passen in ons huis.

Daar komt ook nog es bij dat hij niet van spelen houdt, balletje gooien vind hij niets aan, trekspelletjes is hij na 5 seconden alweer klaar mee en zijn andere 8 speeltjes laat hij ook links liggen. Als ik hem wat meer moet uitdagen vraag ik me echt af waarmee ik dat moet gaan doen. Alleen eten vind hij interessant dus hij heeft nu ook al wat speeltjes waar je eten in moet doen maar ik kan hem natuurlijk ook moeilijk gaan vetmesten met snoepjes tongue-out

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Boi beet/bijt ook, en hij is nu 1,5 jaar. Het is wel veel beter geworden maar het is nu eenmaal een hond die snel te opgewonden raakt in (drukke) situaties.

Dit is iets wat niet in 2 maanden weg of opgelost is, maar duurt misschien wel jaren. 

De kinderen heb ik geleerd hem in zulke situaties te negeren en vooral niet aan te kijken. Ik los het op en ben het voor. Dat betekent altijd in de buurt zijn als hond en kinderen los in dezelfde ruimte zijn. Heel consequent blijven. Inmiddels ben ik zover dat Boi mag kijken naar de kinderen maar daarna weer weg moet kijken en door moet gaan met zijn eigen ding (Slapen, eten, kauwen, spelen) Heel veel zelfbeheersingsoefeningen! Vraag de hondenschool daarna of laat een keer thuis iemand meekijken.

Spelen doen we onder begeleiding en op momenten dat hij rustig is. Dit wordt steeds leuker, was in het begin ook geen doen want zodra je maar een speeltje trachtte te pakken werd hij al zo opgewonden dat hij van gekkigheid niet wist waar hij het moest zoeken en dus alweer in je mouw hing.

Op de meest drukke momenten in huis (kinderen die thuiskomen, eventueel vriendjes meenemen etc) zorg ik dat Boi moe en voldaan in zijn bench ligt. De bench staat in de bijkeuken waar niemand bij kan. Dit is echter steeds minder vaak nodig, de aanhouder wint. 

Verder; kong, lickimat, zijn eten niet in een bak gooien maar verstoppen in puzzels, dekentjes, dozen die hij mag verscheuren, in de tuin, door het hele huis etc. Regelmatig wat te kauwen geven, lekker afleiden.

Hier is het echt veel beter geworden. Je pup is nog jong! Ik denk dat het goedkomt!

 

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

En een clicker! Duitse staande werken volgens mij graag? En jacht/speurtraining? Boi wordt ontzettend rustig van speuren. Vindt ie heerlijk!

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Serieus, snoepjes strooien als je hond aan je vast zit??
 
Maak hem moe, lekker rennen buiten, gaat hij vanzelf slapen zonder 2 uur bench rust. "

Ehm ja, dit kreeg ik als tip van onze trainster…wat is daar gek aan?

Buiten komt hij vaak genoeg, ook los en daarna is hij inderdaad moe en gaat lekker in z’n bench slapen. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Ehm ja, dit kreeg ik als tip van onze trainster…wat is daar gek aan?
Buiten komt hij vaak genoeg, ook los en daarna is hij inderdaad moe en gaat lekker in z’n bench slapen.  "

Klinkt mij ook een beetje gek hoor. Snoepjes geef je meestal als beloning..en bijten is niet iets wat je wilt belonen..

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Serieus, snoepjes strooien als je hond aan je vast zit??
 
Maak hem moe, lekker rennen buiten, gaat hij vanzelf slapen zonder 2 uur bench rust. "

Ik zal wel niet positief genoeg opvoeden, maar als een hond mij pijn doet, dan kap ik dat fysiek af. De meest recente pup hier in de familie was ook een enorme bijter de eerste maand, en naast afzonderen bij bijtgedrag en het zoveel mogelijk proberen te voorkomen o.a. door ruilen voor speelgoed, heeft die ook heus wel af en toe een hand om de bek gehad en/of haar even 'vastgezet' zodat ze moest loslaten of gewoon ophouden. En dat is ook hoe de andere honden in de familie haar opvoedden... was ze te ruw met spelen, dan ging haar (1,5 jaar oudere) speelmaatje met diens hele bek om haar bek/hoofdje heen of duwde haar tegen de grond met een grote poot. Niet pijnlijk, maar wel heel duidelijk: dit wordt niet getolereerd en nu moet je even kalmeren. Ik denk trouwens ook dat het feit dat ze een volwassener speelmaatje had, haar heel erg geholpen heeft in haar bijtgedrag te corrigeren. Dus misschien nog een tip voor de pup van OP? Zoek een paar (iets) oudere sociale honden die graag met haar spelen maar haar ook corrigeren indien nodig?

Die pup is nu 6 maanden en het bijtgedrag is helemaal goedgekomen, al is ze verder nog steeds een losgeslagen projectiel :P

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik krijg het idee dat het hondje misschien wel erg ingeperkt wordt> <1 uur wakker verplicht 2 uren rust in de bench>

Daar wordt niet iedere intelligente pup rustig van......

Dus misschien is je pup wel gefrustreerd, dat hij niet zijn eigen ikje kan ontwikkelen....

Laat dat schema eens los en laat pup meer zelf bepalen wanneer hij wil dollen en wanneer slapen.

Met dollen bedoel ik dat het wel veilig moet zijn voor pup en mens dus een hondenhekje om afstand te creeren kan een betere oplossing zijn dan.

 

Verder moet je gaan leren van je pup> wanneer is hij blij en tevreden en heeft geen behoefte om te bijten?

Dat zijn dan de omstandigheden die je pup fijn vind. En dus voor herhaling vatbaar.

Verder is je pup gelukkig dol op snoepjes dus je kunt hem goed gaan trainen, met voedsel als beloning.

Met trainen bedoel ik ook> afleiden als het moet.

Als hij weer in de hap modus komt> direct afleiden en andere dingen met m gaan doen< niet alleen ins blaue hinein snoepjes strooien, dat kan hij juist als beloning gaan zien.

En ook niet bang zijn om te corrigeren als het moet> roep gerust snoeihard au als er gehapt wordt, pup mag er best van schrikken. 

Die bijtrem moet aangeleerd worden, die komt er niet vanzelf......

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Wat doe je met je pup? Je hebt een kruising werkhond. Duitse Staandes zijn redelijk pittig en willen écht aan het werk gezet worden. Hij is nu ook op een leeftijd dat dat werk karakter naar boven komt. Wat is het andere ras waarmee hij gekruist is? 
 
Kan het zijn dat je te weinig met hem doet? En dan doel ik op te weinig wat matched met zijn karakter en doel waarvoor dit ras gefokt is? Doe je jacht trainingen met hem? Dit zou al een eerste stap kunnen zijn. Daar zitten mensen met ervaringen met honden binnen die rasgroep, en zij kunnen je vast al een heel eind op weg helpen. 
 
Wat is het schema / ritme van je pup? Wordt hij vaak in de bench gestopt voor een time out en verplichte rust momenten? Wat mag hij tijdens de wandelingen? Kan hij lekker loslopen, en zelf ontdekken? "

Ik ben van plan om eerst de puppycursus af te ronden en daarna wellicht een jachttraining te gaan doen. Ik heb helaas geen tijd om dit te gaan combineren (en met geen tijd bedoel ik niet dat ik helemaal geen tijd heb voor de pup, mijn halve tijd gaat namelijk al op aan hem hp-angel). 

Verder wandelen we een aantal keer per dag zo’n 20 min en daarvan mag hij 1x los rennen.

Maar ik schrik wel een beetje van deze antwoorden. Ik zie nu een leven voor me waarin de hond de boventoon voert en je helemaal geen tijd meer hebt voor jezelf en de rest van het gezin. Misschien naïef maar voor mij moeten honden zich aanpassen aan jou en niet andersom.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ben van plan om eerst de puppycursus af te ronden en daarna wellicht een jachttraining te gaan doen. Ik heb helaas geen tijd om dit te gaan combineren (en met geen tijd bedoel ik niet dat ik helemaal geen tijd heb voor de pup, mijn halve tijd gaat namelijk al op aan hem ). 
Verder wandelen we een aantal keer per dag zo’n 20 min en daarvan mag hij 1x los rennen.
Maar ik schrik wel een beetje van deze antwoorden. Ik zie nu een leven voor me waarin de hond de boventoon voert en je helemaal geen tijd meer hebt voor jezelf en de rest van het gezin. Misschien naïef maar voor mij moeten honden zich aanpassen aan jou en niet andersom. "

dat is ook wel inherent aan het ras dat je gekozen hebt een werkhond is meer een levenstijl dan iets wat je er even bij doet

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn vraag is eigenlijk, de pup is nu 4 maanden, wordt dit nog beter? Kunnen jullie mij een doel geven, please?  

Ja, dit wordt ooit beter. Maar niet instant. Dus probeer eerst je verwachtingen wat los te laten. En daarmee bedoel ik niet dat je je hond niet hoeft op te voeden, maar dat je de stress er uit haalt. Want nu kruipt de spanning overal in, in je pup, in jou, in je gezin,... zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waarbij jullie elkaars stress steeds verergeren.

 

Probeer je te concentreren op de positieve dingen, dat wat goed gaat.

Ik lees bijvoorbeeld dat ie los kan lopen en daarna lekker gaat slapen. Aaah, dat is toch super? Hou je daar aan vast. Bekijk hoe je hierop kan verder bouwen. Zo vind je gaandeweg een balans tussen wat de hond voldoening geeft en wat je van hem vraagt.

 

De pup is ook op een leeftijd dat de tandjes wisselen. Voor heel wat honden is dat een chagrijnige periode, omdat ze pijn of ongemak hebben. Dat maakt hen prikkelbaar, bijterig, dreinerig. 

 

Adem in, adem uit. Probeer je geduld te bewaren. Puppies kunnen echte ettertjes zijn, maar later kan je er om lachen. hp-winkcool

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Hij bijt echt hard (door) en gromt erbij. Ik probeer dan contact met hem te zoeken en probeer hem dan te laten zitten. Als dat niet werkt dan gooi ik snoepjes op de grond en dat werkt wel om hem los te krijgen (voor eten doet hij alles). Tijdens wandelingen aan de riem begint het vaak met in de riem bijten. Met andere honden gaat goed, daarmee lijkt hij juist minder te bijten.  "

Je bent waarschijnlijk veel te inconsequent en onduidelijk naar deze hond. Snoepjes strooien als hij in je arm hangt en tot bloedens toe bijt en je kleren verscheurt? En dit is een tip van een trainster?

 

Dit is gewoon een compleet doorgeslagen positieve opvoeding. Als je straks een gedrocht van een hond wil moet je vooral zo doorgaan. Stop met dit gedrag belonen en de hond laten bepalen wat ie doet, start met opvoeden. Honden zijn gebaat bij regels, begrenzing en duidelijkheid.

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" dat is ook wel inherent aan het ras dat je gekozen hebt een werkhond is meer een levenstijl dan iets wat je er even bij doet "

“Tegenwoordig wordt de Duitse Staande Korthaar wereldwijd ingezet als allround jachthond, maar is ook voor vele niet jagende mensen een actieve prettige sociale huishond”. 

Op basis hiervan hebben wij voor deze hond gekozen want we zijn heel actief, altijd buiten in het bos op het strand enz. Ben niet op zoek naar een ‘jagers levensstijl’.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik ben van plan om eerst de puppycursus af te ronden en daarna wellicht een jachttraining te gaan doen. Ik heb helaas geen tijd om dit te gaan combineren (en met geen tijd bedoel ik niet dat ik helemaal geen tijd heb voor de pup, mijn halve tijd gaat namelijk al op aan hem ). 
Verder wandelen we een aantal keer per dag zo’n 20 min en daarvan mag hij 1x los rennen.
Maar ik schrik wel een beetje van deze antwoorden. Ik zie nu een leven voor me waarin de hond de boventoon voert en je helemaal geen tijd meer hebt voor jezelf en de rest van het gezin. Misschien naïef maar voor mij moeten honden zich aanpassen aan jou en niet andersom. "

Dit lees je denk ik toch verkeerd. Uiteraard horen honden zich voor het grootste deel aan te passen aan de levensstijl van de baas. Maar als baas heb je een keuze gemaakt, in dit geval de keuze voor een werkhond. Het zou oneerlijk zijn om te kiezen voor een werk ras, zonder de hond in deze behoefte te kunnen voorzien. Elke hond past zich met liefde aan, ze kunnen immers niet anders, maar voor wat hoort wat. Als baas ben jij er dus verantwoordelijk voor dat ook jouw pup zijn ei kwijt kan, en in dit geval gaat dat zijn in bepaalde sporten. Er zijn een hoop andere rassen die met minder tevreden zijn, maar hier heb jij niet voor gekozen. Enne, als je bijvoorbeeld een jachttraining er naast volgt of hem op een andere manier aan het werk zet, zal hij ook sneller tevreden zijn waardoor het uiteindelijk minder van je tijd vergt. 

 

20 minuten per wandeling vind ik wat weinig. Als ze hun eigen tempo kunnen bepalen, kun je écht wel eens een paar keer per week een uurtje weg met hem. Ga lekker op een bankje zitten in de bossen en laat je pup nieuwe geuren ontdekken. Zolang je niet met ballen en stokken gaat gooien, kan er vrij weinig mis gaan met wat meer beweging. Tenslotte, is het veel belastender voor de gewrichten wanneer jouw pup in huis gek gaat lopen doen. Ik denk, in dit geval oordelend op de teksten die je schrijft, dat je pup ontzettend onderprikkeld is. En dit gaan ze dan helaas afreageren op mensen. Hoe moeten ze het anders duidelijk maken? 

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Ja, dit wordt ooit beter. Maar niet instant. Dus probeer eerst je verwachtingen wat los te laten. En daarmee bedoel ik niet dat je je hond niet hoeft op te voeden, maar dat je de stress er uit haalt. Want nu kruipt de spanning overal in, in je pup, in jou, in je gezin,... zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waarbij jullie elkaars stress steeds verergeren.
 
Probeer je te concentreren op de positieve dingen, dat wat goed gaat.
Ik lees bijvoorbeeld dat ie los kan lopen en daarna lekker gaat slapen. Aaah, dat is toch super? Hou je daar aan vast. Bekijk hoe je hierop kan verder bouwen. Zo vind je gaandeweg een balans tussen wat de hond voldoening geeft en wat je van hem vraagt.
 
De pup is ook op een leeftijd dat de tandjes wisselen. Voor heel wat honden is dat een chagrijnige periode, omdat ze pijn of ongemak hebben. Dat maakt hen prikkelbaar, bijterig, dreinerig. 
 
Adem in, adem uit. Probeer je geduld te bewaren. Puppies kunnen echte ettertjes zijn, maar later kan je er om lachen.  "

Bedankt voor je fijne positieve reactie! Als de moed je in de schoenen zakt en je al heel onzeker bent over hoe het nu gaat is dit precies wat je kunt gebruiken, thanks!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

En ik schrik een beetje van jouw antwoord......

Als jij blijft verlangen dat een hond zich altijd en overal maar moet aanpassen aan de mensen bij wie hij woont......

Dan krijg je een ongelukkige hond en mensen die niet blij worden van hem.

Je zult echt nu  energie moeten steken in het leren kennen van jouw hond.

Wat zijn eigenaardigheden en gevoeligheden zijn.

Dat is de opvoedfase> je kunt pas is rust en harmonie met elkaar leven als je elkaar kent en weet waar de ander blij of boos om wordt.

Niet dat je altijd rekening mee hoeft te houden maar je wilt WEL begrijpen waarom je hond doet zoals hij doet en liefst ook zijn gedrag gaat leren voorspellen.

Pas dan wordt het makkelijk en zeker niet tijdrovend om met hem om te gaan en andersom.....

 

Je moet echt nu investeren in de toekomst.

Ben je daar niet toe bereid......dan blijf je zijn hele hondenleven met gedoe zitten en bestaat de kans dat je met een gefrustreerde hond komt te zitten die ws het huis moet verlaten......

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Ik ben van plan om eerst de puppycursus af te ronden en daarna wellicht een jachttraining te gaan doen. Ik heb helaas geen tijd om dit te gaan combineren (en met geen tijd bedoel ik niet dat ik helemaal geen tijd heb voor de pup, mijn halve tijd gaat namelijk al op aan hem ). 
Verder wandelen we een aantal keer per dag zo’n 20 min en daarvan mag hij 1x los rennen.
Maar ik schrik wel een beetje van deze antwoorden. Ik zie nu een leven voor me waarin de hond de boventoon voert en je helemaal geen tijd meer hebt voor jezelf en de rest van het gezin. Misschien naïef maar voor mij moeten honden zich aanpassen aan jou en niet andersom. "

Zou makkelijk zijn als de pup zich zomaar bij jullie aan zou passen...Maar de werkelijkheid is dat een pup echt opgevoed moet worden.En daar moet je tijd in steken.Bij de een meer dan de ander.En het lijkt er op dat jij een heel pittige pup hebt..Je moet het er wel voor over hebben, veel tijd en ook liefde insteken.Je zegt in je eerste bericht dat jullie niet de leukste pup hebben, je dochter er bang voor is en er spanning in huis is..dit voelt je pup feilloos aan! Je steekt OF nog meer tijd in de opvoeding  OF zoekt een nieuw liefdevol huis voor hem nu hij nog jong is..

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik vind het eerlijk gezegd inderdaad een beetje naïef. Je weet neem ik aan wat voor een ras je in huis haalt? Ja, deze zijn pittig. Druk in de zin dat hij aan het werk wil, waar de hond overigens ook voor gefokt is. Wat de hond dus van jullie vraagt, is voor hem gewoon de basis die hij nodig heeft.

 

Constant in de bench stoppen, ook als hij uit zichzelf gaat slapen, zou ik per direct mee stoppen. Laat de hond gewoon... ga meerdere wandelingen maken en ook goede en lange wandelingen. Zet je hond aan het werk door middel van hersenwerkjes. Werkt de puppy cursus niet, ga na iets kijken waar de hond wel zijn ei kwijt kan. Het is niet gek dat de hond zo reageert als hij niet voldaan is/uitgedaagd wordt. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als de moed je in de schoenen zakt en je al heel onzeker bent over hoe het nu gaat is dit precies wat je kunt gebruiken, thanks! 

Ja, ze kunnen je behoorlijk wat stress bezorgen, die kleine draakjes. 

Soms zit je echt op je tandvlees en weet je het niet meer. En dan gaat de focus nogal makkelijk naar al wat er niet goed gaat en vergeet je de dingen die wél goed gaan. 

 

Puppies opvoeden kan echt heftig zijn, hoor. Soms lijkt het of je de enige bent en het bij alle anderen perfect gaat. Laat me je gerust stellen: dat is helemaal niet zo. Er lopen heel wat puppymensen rond die van tijd tot tijd hun kleine boef het liefst achter het behang willen plakken, hahaha. hp-shiny Ik was alvast zo! Maar kijk, is helemaal goed gekomen. Heerlijke hond(en) gekregen met een hart van goud! Dus als het mij lukt, lukt het jou zeker ook wel!

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

Wauw ok, wat veel negatieve reacties. Ik kwam hier omdat ik het even niet meer zag zitten meer na zoveel gesnauw had ik beter niet hier kunnen komen, word er alleen maar moedeloos van. Ik had gehoopt op wat ervaringen van hoelang zo’n periode bijv duurde van het tandjes wisselen e.d. en wat (betere) tips.

Nog even op een rijtje: wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt voor dit ras en ook wat ervaringen van naasten die dit ras hebben geven aan dat dit een prima gezinshond is. Zij zitten ook niet op jachttraining.

Het aanvallen is pas sinds 2 weken en daarvoor deed hij het niet. Het ging eerst dus goed.

Mijn trainster gaf het advies snoepjes strooien als laatste redmiddel omdat ik graag allebei mijn armen wil behouden, ik doe dit bijna nooit in de praktijk.

De hond moet in een bench en kan ik niet ‘gewoon’ laten slapen want we hebben dus ook nog katten en kinderen die of de pup weer wakker maken of anders niet naar binnen durven.

Ik heb heel veel tijd voor de pup, dat is ook de reden dat wij er nu voor zijn gegaan maar ik kan hem niet mijn leven laten overheersen.

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ja zo strak is het ook niet hoor, meestal ploft hij namelijk zelf neer en dan doe ik hem in de bench en dat is meestal na een uurtje wakker. Een ren gaat overigens echt niet passen in ons huis.
Daar komt ook nog es bij dat hij niet van spelen houdt, balletje gooien vind hij niets aan, trekspelletjes is hij na 5 seconden alweer klaar mee en zijn andere 8 speeltjes laat hij ook links liggen. Als ik hem wat meer moet uitdagen vraag ik me echt af waarmee ik dat moet gaan doen. Alleen eten vind hij interessant dus hij heeft nu ook al wat speeltjes waar je eten in moet doen maar ik kan hem natuurlijk ook moeilijk gaan vetmesten met snoepjes  "

Als hij eten interessant vindt kan je hem moe maken door hem daarvoor te laten werken. Strooi zijn brokken in de tuin. Verstop koekjes in huis of rol ze in een stevige handdoek. Bouw een zoekspel van wc rollen (inspiratie genoeg op het internet). Het uitdagen van een pup die niets met eten heeft is een echt een stuk moeilijker. Dus je boft ;). En je kunt voor zoekspelletjes bijvoorbeeld gedroogde long gebruiken. Daar worden ze niet dik van hoor. 

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Ja, ze kunnen je behoorlijk wat stress bezorgen, die kleine draakjes. 
Soms zit je echt op je tandvlees en weet je het niet meer. En dan gaat de focus nogal makkelijk naar al wat er niet goed gaat en vergeet je de dingen die wél goed gaan. 
 
Puppies opvoeden kan echt heftig zijn, hoor. Soms lijkt het of je de enige bent en het bij alle anderen perfect gaat. Laat me je gerust stellen: dat is helemaal niet zo. Er lopen heel wat puppymensen rond die van tijd tot tijd hun kleine boef het liefst achter het behang willen plakken, hahaha.  Ik was alvast zo! Maar kijk, is helemaal goed gekomen. Heerlijke hond(en) gekregen met een hart van goud! Dus als het mij lukt, lukt het jou zeker ook wel! "

Super fijn om te horen en wat een mooie hond heb je! Inderdaad kan ik beter de focus leggen op wat wel goed gaat want dat is gelukkig genoeg hp-shiny

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

" Als hij eten interessant vindt kan je hem moe maken door hem daarvoor te laten werken. Strooi zijn brokken in de tuin. Verstop koekjes in huis of rol ze in een stevige handdoek. Bouw een zoekspel van wc rollen (inspiratie genoeg op het internet). Het uitdagen van een pup die niets met eten heeft is een echt een stuk moeilijker. Dus je boft ;-). En je kunt voor zoekspelletjes bijvoorbeeld gedroogde long gebruiken. Daar worden ze niet dik van hoor.  "

Ah goede tip, daar kan ik wat mee, dank je!

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^