Wordt het ooit beter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Wij hebben ook een Duitse staander kruizing. Pittige hond! Bo is in het begin ook heel bijterig geweest, dat gaat nu beter. Wij merken dat hij vooral heel vervelend wordt als hij moe is.

Bij ons was basistraining met clicker een succes, staande honden leren snel en vinden het leuk. Hierna gaan we een jachttraining met hem doen.

Veel wandelen en zorgen dat hij zijn energie kwijt kan.

De hondenschool waar wij zitten biedt ook een speciale training voor kinderen met hun hond. Misschien doet een hondenschool in jouw regio dat ook, kan helpen om de vertrouwensband tussen hond en kind te herstellen. 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ik kan er in komen dat je soms hopeloos wordt. Je bent op, moe, verdrietig dat je verwachtingen niet uit komen. Je gezin lijdt daar onder, en de gebruiksaanwijzingen komen niet overeen met hetgeen je verwachtte.

Het komt goed. Je leert gaandeweg je hond lezen en je gedrag erop afstellen. Geef jezelf de tijd. Dat je hier hulp vraagt betekent al heel veel. Je wil het beste en vele tips zullen ook wel heel nuttig zijn.

Gun jezelf de tijd. Probeer de tips en bekijk wat lukt en wat minder goed gaat . Je hond heeft ook zijn karakter, de tips zullen ook daarop afgesteld moeten worden maar dat leer jij als beste. Jij bent de opvoeder en ziet de verbeteringen in het echte leven.

Zelf heb ik ook gedacht, waar ben ik aan begonnen. Een open deur en ik kon de marathon lopen achter die trut. Luisterde voor geen meter, beet iedereen in de schoenen en ik kreeg het benauwd als er iemand binnenkwam. Alles draaide om haar en ze frat veel energie.

Maar gaandeweg lukte het. Nu kan ik mij een leven zonder haar niet meer voorstellen. 

Geef het de tijd. Er komt inderdaad een periode dat hij je aankijkt, en je hart smelt.

Veel succes en liefde 

 

honden page profiel EngeltjeEngeltje

honden foto van Engeltje

UPDATE!!


Wat ontzettend veel berichten op mijn reactie, ontzettend bedankt dat jullie zo met mij meedenken! De laatste berichten waren niets anders dan bemoedigend en soms zelfs verfrissend, erg fijn :)

Ik heb de laatste dagen wat van jullie tips toegepast en zal jullie even een update geven:

- Sommigen vielen over het feit dat onze pup te lang of te vaak in een bench zat en dat ik hem beter gewoon kon laten. Nou, ik heb het even geprobeerd maar dat werkte dus totaal niet. Op een gegeven moment bleef hij maar gapen en viel zowat om maar bleven slapen deed hij niet. Hij krijgt gewoon teveel prikkels mee denk ik. Uiteindelijk wil ik heus wel van de bench af maar voorlopig werkt dit voor ons gewoon het beste. 

- Tijdens het wandelen laat ik hem nu meer zijn eigen ding doen ipv in een hoog tempo doorlopen, de rondjes duren zo wel wat langer maar hij lijkt er nu wel een stuk tevredener. Hij heeft nog maar 1x buiten in mijn arm gehangen en dat was omdat hij gefrustreerd raakte dat hij niet naar een andere hond mocht aan de overkant van de straat (diegene had er blijkbaar geen zin in want stak vlak voor ons over). Gelukkig kon ik hem toen afleiden met een tak die ik mee had.

- We hebben de laatste dagen wat spelletjes met voer gedaan zoals een zoekspelletje en wat commando’s verder geoefend. Hij vind het super leuk om te leren en dat pikt hij dan ook snel op. De kinderen leren hem nu zelfs trucjes zoals pootje geven dus ik ben blij dat zij er nu ook positief bij betrokken zijn ipv dat ze altijd maar bang zijn! Hij heeft nog 1x mijn dochter gebeten maar dat was waarschijnlijk ook omdat ze toen heel hard gilde. Ik weet niet meer wie de tip gaf om echt je hond te leren kennen en kijken wat hem triggert maar hij raakt dus van slag van hoge geluiden. Het is dus goed om daar voortaan op te anticiperen!

Als we op deze voet verder gaan dan moet het wel goed komen ga ik vanuit dus nogmaals heel erg bedankt voor jullie tips! :)

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Goed om te lezen! Fijn dat jullie het weer zonnig inzien met jullie hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat een fijne update!

Gaandeweg leer je zo je hond te 'lezen', ga je begrijpen wat er speelt, waar ie tegenaan botst, wat er voor hem te veel of te weinig is. Daar kan je dan wat mee, en dan kan je sturen en aanpassen.

Mooi hoor! Dat komt helemaal goed! hp-thumbsup

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Heee, fijne update! hp-thumbsup

 

Wat goed dat je nu doorhebt wat hij vervelend vind. Dat gaat zeker schelen. 

Gaat helemaal goedkomen met jullie!

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Hele fijne update hp-thumbsup

honden page profiel DD

honden foto van D


- Tijdens het wandelen laat ik hem nu meer zijn eigen ding doen ipv in een hoog tempo doorlopen, de rondjes duren zo wel wat langer maar hij lijkt er nu wel een stuk tevredener. Hij heeft nog maar 1x buiten in mijn arm gehangen en dat was omdat hij gefrustreerd raakte dat hij niet naar een andere hond mocht aan de overkant van de straat (diegene had er blijkbaar geen zin in want stak vlak voor ons over). Gelukkig kon ik hem toen afleiden met een tak die ik mee had.

Fijn dat het een stuk beter gaat. Wie weet dat diegene die overstak een niet zo tolerante hond had? Ik heb na jarenlang trainen dat mijn hond niet meer zo erg uitvalt, waardoor het lijkt alsof ik oversteek voor niks. Maar zet haar neus aan neus, en dan flipt ze wel nog steeds soms. Geen idee wat haar triggert, de ene hond mag haar snuffelen en snuffelt ze gezellig terug, maar de andere hond krijgt de vreselijkste verwensingen naar zijn hoofd geslingerd plots foot-in-mouth. Ook pups. We ontwijken maar gewoon iedereen. Een schattig, pluizig 7kg hondje. Mensen snappen het ook niet altijd vanwege haar uiterlijk en vooral als ze perfect negeert (ze valt soms nog steeds uit), ik krijg nu vaak de opmerking van vreemden dat het goed gaat met de puppytraining zo te zien, omdat ze in de berm gaat zitten voor een snoepje terwijl ze passeren XD .

Ze flipt niet altijd dus, maar ik bezorg andere honden liever geen trauma met mijn wispelturig tutje hp-angel

 

Ik laat mijn hond vanaf pup af aan ook zelf haar ding doen aan de lijn. Ze houdt er soms flink de pas in zelf! Ik laat haar ook zelf vaak de route bepalen. Ze loopt altijd aangelijnd, en ze loopt graag over straat en door het centrum. Dan lopen we een hele week dezelfde route, dan plots een route die we al in geen maanden gedaan hebben. Ik kap het zelf trouwens wel vaak af, zij kan makkelijk meer dan 2 uur aan. Het baasje iets minder tongue-out En ze wil graag langs huizen van mensen die we kennen en dierenwinkels, dan moet ik haar met wat snoepjes omkopen, anders gaat ze kwispelend en piepend voor de deur zitten innocent Maar ik vind het erg leuk om te zien wat ze soms verzint qua route. Of dat ze juist het rondje erg kort houdt na een paar vuurwerkknallen. Omdat ik haar niet los laat, gun ik haar haar vrijheid op deze manier.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^