Welk ras past bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Russkaya Tsvetnaya Bolonka kennel   "Het Haskerhuske"

Peter en Janny Wierda     Erica (Dr)
 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ted.....info over verharen van de Bolonka.     

De vacht varieert van half lang tot lang. Bijkomend voordeel is dat deze rassen geen haren verliezen. Doordat ze niet verharen wordt weleens gezegd dat ze hypoallergeen zijn. Dit houdt in dat mensen met een allergie voor honden hier minder op reageren en deze typen honden goed kunnen verdragen. Let op, hier zijn wel altijd uitzonderingen op. Elke allergie is anders!

Door kruisen en selectie wordt door ons altijd gestreefd naar een gezonde, vriendelijke en speelse hond, die zich goed thuis voelt in een gezin. Onze ervaring is dat onze puppies makkelijk op te voeden zijn, zodat het echt een aanwinst is in huis. Daarnaast zijn ze erg kindvriendelijk en sociaal naar andere dieren toe.

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Een flinke waslijst. Weet wel dat de eis; moet een paar uurtjes alleen kunnen zijn; nooit een garantie is bij een ras. Het verschilt nog altijd per individu. Het is genetisch bepaald. Je kan een ras nemen die over het algemeen goed alleen kan zijn, die erg zelfstandig is, maar kan toch geboren worden met verlatingsangst. Ga dus altijd van slechtste scenario uit en zorg dat je een plan B hebt.

honden page profiel TedTed

Dat geldt inderdaad met alles zo, dat het individueel anders kan zijn als over het algemeen binnen een bepaald ras.  Daar wordt rekening mee gehouden uiteraard.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Als de Bolonka je zo trekt, waarom dan niet de toy poedel? Beide hebben namelijk hetzelfde gewicht en dezelfde hoogte. En kwa uiterlijk schelen ze ook nog niet zo gek veel, je kan een poedel trimmen hoe je zelf wil (de krulletjes blijven, maar de Bolonka heeft ook een flinke slag in de vacht) 

 

548819.jpg

548818.jpg

honden page profiel TedTed

Ik kan het niet goed uitleggen, maar de poedel spreekt me gewoon niet aan. Geen idee waarom. Sorry..

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

De Havanezer, al eerder genoemd, is iets voor jou denk ik.

Je wilt graag een hond met korte pootjes (?) vanwege het lichaamsgewicht.  Mijn Pepijn, hier rechts:   >>>>

is een vubara, met hele lange poten en hij weegt tussen de 6 en 7 kg.  Dus  de lengte van poten zegt niet direct iets over het lichaamsgewicht hoor.

Bepaalde langharige rassen moeten wel regelmatig naar de trimmer.

Het feit dat de Bolonka bekend is geworden doordat Patty Brard en altijd mee rondsjouwt (op de tafel en op de arm   hp-cry) is voor mij een reden om dat ras niet te willen   hp-wink  ...

honden page profiel TedTed

Ik vind laag op de poten staande hondjes er leuker uitzien en makkelijker mee te nemen en even op te tillen enzo.

Bolonka is voor zover ik nu heb kunnen ontdekken, wel een vrij gezond ras. Dus eigenlijk alleen maar goed dat die dan onder de aandacht is gekomen. Ik had er trouwens nog nooit van gehoord hoor. Maar goed. Voorkeur ligt nu bij Bolonka en Havenezer. Dus mocht iemand nog iets weten wat daar op lijkt kwa grootte en gewicht en vacht dan hoor ik het graag!

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

En een shitzu × poedel uit geteste ouders? Heb ik voorbij zien komen en zit er gelijk n stuk meer snuit op. Lever je wel wat in op de "gladde" vacht. Of een biewer terrier?

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" En een shitzu × poedel uit geteste ouders? Heb ik voorbij zien komen en zit er gelijk n stuk meer snuit op. Lever je wel wat in op de "gladde" vacht. Of een biewer terrier? "

Oh ja! Die Biewer, Yorkshire of Silky terriër zijn ook leuk! hp-shiny

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Jij bent nu op zoek naar de perfecte hond maar die bestaat niet. Daarnaast speel jij een belangrijke rol als baas want je kunt elke hond verpesten. Wat kan de hond van jou verwachten? Ben je bereid om je hond elke week te wassen met dure producten om een showvacht te onderhouden? Denk aan shampoo, conditioner, trimtafel, fohn, diverse borstels/ kammen, scharen etc. Geef je een goede (en vaak dus dure) voeding die de huid en vachtconditie ondersteunen? Gaan jullie naar een puppy-, A- en later B-cursus om je hond te socialiseren en om met elkaar te leren werken? De hond moet een paar uurtjes alleen zijn maar gaan jullie ook een paar uurtjes naar buiten na jouw lange werkdagen en korte nachten? Al jouw andere wensen zijn echt afhankelijk van wat JIJ doet met je hond. Een pup wordt niet kant en klaar geboren. 

honden page profiel TedTed

Bedankt voor alle reacties!

 

Uiteraard Gerard, de hond zal hier het beste van het beste krijgen, dat krijgt m'n huidige hond ook namelijk. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Ben je bereid om je hond elke week te wassen met dure producten om een showvacht te onderhouden? "

Aan de antwoorden zien? Is daar wel over nagedacht al, vermoed ik. De voorkeur gaat uit naar een bepaald uiterlijk. Ook de vraag van de onafhankelijkheid in het karakter vind ik niet gek. Het formaat/kg waarin gezocht wordt? Kom je heel snel uit op een gezelschapshond en de naam zegt het al tongue-out Wat betreft je wassen met shampoo (conditioner gebruik ik dan niet)  Die van mij heeft ook zijdezacht haar en stinkt niet langer naar de modder. Werd altijd gezegd dat je de natuurlijke vetten dan weghaalt, dat klopt wel maar honden zijn inmiddels voorzien van jassen, mooie mand in huis ect. Dus vetlaag? Slaat nergens meer op, tenzij je een buiten levende hond hebt. Das dan weer een goede tip.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Ben ik de enige die het gevoel heeft dat er alleen naar de buitenkant wordt gekeken ?


wat kun je de hond bieden aan uitdaging? 

honden page profiel TedTed

Ik kan de hond voldoende bieden denk ik. Hij mag vaak mee als we weg gaan,we maken 1x per dag een wandeling van ongeveer een uur,soms 2 keer per dag en de andere keren ongeveer 20 minuten. Hij zal dagelijks geborsteld worden. Wanneer nodig gewassen. Daarnaast ga ik kijken wat de hond leuk vind aan spelletjes natuurlijk, zijn dat trek spellen, denk spellen of....hij zal een keer of 3 in de week maximaal 4 uurtjes alleen zijn. Verder heb ik een beneden woning met een ruime tuin, maar dat had ik volgens mij al verteld. Voelt wel een beetje alsof ik 'verantwoording' af moet leggen aan iets wat ik zelf al bedacht heb en wat dus ook niet mijn vraag is.... Maar bij deze, hopelijk vind je het goed genoeg.

Fijn dat de meeste mensen wel gewoon antwoord geven op mijn vraag

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ted je hebt immers een hond je weet wat een hond nodig heeft......en dat je voorkeur naar een bepaald uiterlijk gaat, heel normaal, doe ik ook...ik kies voor een bruine newfoundlander en als er geen zijn kijk ik verder, wat het wassen betreft het is geen showhond, waarom iedere week een wassing, een borstelbeurt is voldoende, heeft je hond een atopie dan is dat wat anders....dure produkten zijn dan in het geheel niet nodig..en een trimtafel ? Klein hondje kan gerust op de tafel geknipt en verzorgd worden door ted...ik heb ook geen trimtafel en mijn Ogin wordt ook netjes verzorgd, gewoon op de grond.laughing

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Ben ik de enige die het gevoel heeft dat er alleen naar de buitenkant wordt gekeken ?
wat kun je de hond bieden aan uitdaging?  "

Iedereen die een hond kiest, ziet toch eerst de buitenkant. Ts  heeft genoeg aangegeven wat hij zoekt in een hond ook qua karakter. Volgens mij.

Kies je alleen , met nu even de nadruk op alleen een hond op karakter en je vindt hem zo lelijk, dan zal er nooit een goede band ontstaan. Omgekeerd hetzelfde.

Maar eerst maak je een keus, formaat, harig of kaal, lange poten, korte poten, flaporen of staande oren, noem maar op, herder of jachthondm , waaks , blafferig, of stil, dan verfijn je al meer, vervolgens heb je het ideale plaatje dan kijk je naar het karakter wat er in zit.

Ik heb nu mijn 5e hond, iedere keer een ander ras, en zo is het mij 5 keer vergaan en alle vijf keer kanjers van honden gehad. En geloof me, op de karakterbeschrijving zijn er velen waar ik qua uiterlijk voor viel, toch afgevallen,

Toen ik voor de Lhasa koos, een gezond ras, las ik ook eigenwijs, koppig, ik dacht als dat ooit los kan lopen valt het mij alles mee. Ik zocht op een kleine gezelschapshond, harig, en niet kefferig zonder ernstige erfelijke gebreken, die een paar uurtjes alleen kon zijn,. Maar kijk het is gewoon een hond en vanaf puppie af aan opgevoed, en ze luistert als een tierelier, van het koppige merk ik niets, maar eigen wijsheid mag ik wel, 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Ben ik de enige die het gevoel heeft dat er alleen naar de buitenkant wordt gekeken ?
wat kun je de hond bieden aan uitdaging?  "


Ik denk dat je dan de enige bent inderdaad, dat gevoel krijg ik in elk geval helemaal niet, ze vraagt juist naar best wel veel karaktereigenschappen. En dat is juist heel goed! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Oh ja! Die Biewer, Yorkshire of Silky terriër zijn ook leuk!  "


Oooh yorkies zijn inderdaad ook héél leuk! Sommige kunnen wel wat fel zijn, maar doorgaans hele leuke hondjes

honden page profiel TedTed

York vind ik net wat te fel. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Aan de antwoorden zien? Is daar wel over nagedacht al, vermoed ik. De voorkeur gaat uit naar een bepaald uiterlijk. Ook de vraag van de onafhankelijkheid in het karakter vind ik niet gek. Het formaat/kg waarin gezocht wordt? Kom je heel snel uit op een gezelschapshond en de naam zegt het al Wat betreft je wassen met shampoo (conditioner gebruik ik dan niet)  Die van mij heeft ook zijdezacht haar en stinkt niet langer naar de modder. Werd altijd gezegd dat je de natuurlijke vetten dan weghaalt, dat klopt wel maar honden zijn inmiddels voorzien van jassen, mooie mand in huis ect. Dus vetlaag? Slaat nergens meer op, tenzij je een buiten levende hond hebt. Das dan weer een goede tip. "

Maar jij hebt een hond met korte, enkele vacht. Mijn hond heeft juist geen vette vacht; hoe langer ik wacht met wassen hoe droger juist voor mijn gevoel foot-in-mouth Hoe langer ik wacht met wassen, hoe moeilijker te borstelen. Ze heeft een hekel aan wassen en borstelen, dus ik hou haar kort, wassen gebeurt eens of om de maand. Ook aan het eind van die periode als we door regen lopen, zuigt haar vacht water op als een spons, ze krijgt er allemaal krulletjes van; misschien omdat ze ook geholpen is? Het klit sinds haar sterilisatie sneller dan ervoor.

 

Ik volg iemand op instagram die met powderpuffs showt, en ze gebruikt speciale shampoos en conditioners en voor verschillende vachten verschillende producten (voor de ene hond met een zachtere vacht het ene merk, voor die weer een hondenproduct voor de witte vacht, etc. (ze heeft 4 honden volgens mij), waar ze ze elke week mee was, en een waterblazer. Anders beginnen de vachten teveel te klitten, ze showt met hen en ze hebben vachten tot bijna op de grond, als ze een tijdje niet met hen showt of ze met 'pensioen' gaan houdt ze ze kort.

 

Ik weet niet of dit geldt voor alle honden met hypoallergene vacht overigens, maar lijkt wel op te gaan voor de powderpuffs die ik volg. Al worden deze stamboomhonden dus in showmodel gehouden. Ik vind ze prachtig om te zien, had Remi graag langer haar laten hebben. Maar we vinden beide de moeite die hiervoor gedaan moet worden niets tongue-out

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Maar jij hebt een hond met korte, enkele vacht. Mijn hond heeft juist geen vette vacht; hoe langer ik wacht met wassen hoe droger juist voor mijn gevoel Hoe langer ik wacht met wassen, hoe moeilijker te borstelen. Ze heeft een hekel aan wassen en borstelen, dus ik hou haar kort, wassen gebeurt eens of om de maand. Ook aan het eind van die periode als we door regen lopen, zuigt haar vacht water op als een spons, ze krijgt er allemaal krulletjes van; misschien omdat ze ook geholpen is? Het klit sinds haar sterilisatie sneller dan ervoor.
 
Ik volg iemand op instagram die met powderpuffs showt, en ze gebruikt speciale shampoos en conditioners en voor verschillende vachten verschillende producten (voor de ene hond met een zachtere vacht het ene merk, voor die weer een hondenproduct voor de witte vacht, etc. (ze heeft 4 honden volgens mij), waar ze ze elke week mee was, en een waterblazer. Anders beginnen de vachten teveel te klitten, ze showt met hen en ze hebben vachten tot bijna op de grond, als ze een tijdje niet met hen showt of ze met 'pensioen' gaan houdt ze ze kort.
 
Ik weet niet of dit geldt voor alle honden met hypoallergene vacht overigens, maar lijkt wel op te gaan voor de powderpuffs die ik volg. Al worden deze stamboomhonden dus in showmodel gehouden. Ik vind ze prachtig om te zien, had Remi graag langer haar laten hebben. Maar we vinden beide de moeite die hiervoor gedaan moet worden niets "

Weet ik veel? Ik had ineens een maltezer van mijn overleden Oma, borstelen, trimmer extra tongue-out Toen kreeg ik een turkse vondeling die lekker door de vogel schijt heen ging rollen. En mijn omaatje is een britische korthaar........... geloof me... er niets korts aan dat haar, hihi, dat is net zoiets als een naakt kat. De cremetjes zijn niet aan te slepen en laat staan factor 50. Maar je merkt wel dat het wassen en borstelen echt wel een verschilletje maakt in het vacht gevoel of als je met een langharige hond erdoor heen moet. Buitenhonden worden volgens mij in zomer tijd net als schapen kortgeschoren of zoals hedendaags geplukt. Mij maakt het niet uit, als die vacht uitvalt, ruw wordt of er gaan klitten inzitten? Dan doen we onze job.

honden page profiel StaffordStafford

In mijn flatgebouw woont er een gezin (dame alleen met 2 puberdochters) die een bolonka teefje heeft van 3 jaar. Het is een beige teefje en ze doet qua uiterlijk een beetje denken aan een kleine bruine boomer/ poedelkruising. Ik heb geen idee of ze van een erkende fokker komt of uit de broodfok. Het is wel een heel lief sociaal hondje naar mensen maar kan wel fel uit de hoek komen naar andere honden. Mijn reu (staffordkruising) heeft heilig ontzag voor haar laughing.

Ze is lief met kinderen en laat zich vlot door iedereen aaien in de lift. Het is ook geen keffer en ze loopt buiten los maar blijft in de buurt van het baasje. Ze heeft veel energie, het vrouwtje loopt er verschillende keren per dag mee buiten.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: golden retriever fokker ervaring
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^