Onverwoestbare lijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

*zucht* Tex bijt al zijn jachtlijnen kapot. Ik gebruik jachtlijnen in huis om even kort aan te lijnen. Voor Tex eigenlijk alleen om het najagen van de katten te voorkomen. Maar hij vindt het dus niks, en bijt al zijn jachtlijnen kapot. Ik heb al veel geprobeerd, maar ik denk dat ik nu voor een jachtlijn wil gaan die (iets) moeilijker door te bijten is. Dit loopt in de papieren. hp-shiny

 

Iemand een tip voor materiaal?

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Voor jouw doel zou een inspringlijntje moeten voldoen. Evt korter afknippen en een dikke knoop in het eind leggen om haar vast te kunnen houden.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik gebruik twee metalen slipkettingen die ik met een stevige ring aan elkaar verbonden heb als riem voordelen zijn dat er haakjes en oogjes aan zitten zodat ik de hond heel makkelijk vast kan leggen en geen hond die dat doorbijt nadeel is dat ik die niet kan gebruiken om mee te lopen en dan dus altijd moet wisselen tussen de ketting en de riem

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Misschien eens kijken op de afdeling ijzerwaren. Zelf iets fabriceren met sleutelring en  musketonhaak eraan?

Rvs Ketting Langschalmig AISI-316 2 t/m 13mm per mtr. - RVS Watersport

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mmm metaal, kijk uit voor de tanden! Maar dat weet je zelf ook.

Diki heeft ook div leren riemen kapot gebeten. Tot ik een dikke  geknoopte of gevlochten paracord lijn aanschafte, daar kwam ze niet doorheen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Kahlúa kon dit doen tijdens wandelingen. Ik gebruike toen gewoon een metalen hondenlijn. Na een paar dagen was het gestopt. 

 

Ook wanneer Willow even kort in huis wordt aangelijnd, gebruik ik geregeld de metalen riem. Ze bijt er niet aan, maar dat wil ik ook graag zo houden. 

548727.jpg

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Mmm metaal, kijk uit voor de tanden! Maar dat weet je zelf ook.
Diki heeft ook div leren riemen kapot gebeten. Tot ik een dikke  geknoopte of gevlochten paracord lijn aanschafte, daar kwam ze niet doorheen. "

Ben ik helemaal met je eens,  Ientje, maar een hond die hierin probeert te bijten zal er gauw mee ophouden, denk ik.

Als we in het asiel een hond hadden die alsmaar de leren riemen doorbeet, gingen we wandelen met zo'n riem als Pascale hierboven laat zien. Dan was het gauw afgelopen met het bijten hoor!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^