Pup 8 maanden blaft opeens bij naar bed gaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoBo

Hallo allemaal,

Open dit topic omdat ik wel soortelijke verhalen heb gelezen, maar eigenlijk geen vervolg en ervaringen met hoe het is afgelopen. 

Het gaat omtrent onze lieve hond Pirlo, van bijna 8 maanden oud. Hij woont nu 4 maanden bij ons en is geadopteerd vanuit Griekenland.
Pirlo deed het super en was een vrolijke en tevreden Hond. Hij is Max. 4u per dag alleen en slaapt dan lekker op zijn mat in de gang. Ook ‘a avonds / ‘s nachts, na zijn laatste wandel rondje, sliep hij tevreden op zijn mat in de gang. ( wij hebben de bench na onze gezamenlijke vakantie afgebouwd, ongeveer 1,5 maand geleden)

Tot 1,5 week geleden deed Pirlo het heel goed, echter vorige week donderdag is Pirlo in de avond heel erg geschrokken van vuurwerk. Mijn vriend is hem toen gaan kalmeren, waarna  hij weer naar boven is vertrokken. Toen heeft Pirlo daarna 1,5u geblaft. Omdat het al 1 ‘s nachts was en wij een 2-onder-1-kap woning hebben, is Pirlo ( toen hij 2 min niet blafte ) met zijn mat naar onze kamer gekomen. Heeft toen wel geslapen.
Dit is daarna paar nachten goed gegaan en heeft Pirlo weer op zijn oude plekje in de hal geslapen. Wij hebben toen ook een klein nachtlampje aangezet en rustige hondenslaapMuziek aangezet.
Tot afgelopen dinsdag, toen waren wij klaar voor bedtijd, maar Pirlo niet. Toen heeft hij ook 30 min geblaft onder aan de trap. Toen hij wederom even stil was, hebben wij hem naar boven gehaald. Hierna heeft Pirlo weer tot gisteravond onder geslapen in de hal op zijn mat. Echter, gebeurde zaterdagavond wederom hetzelfde. Pirlo heeft toen wederom 30min geblaft ( het was toen alweer middernacht) en toen is hij ( weer toen hij een moment stil was) naar boven gehaald. Hij bleef die nacht wel onrustig en reageerde op veel geluiden van buitenaf.
Vanavond slaap ik op de bank, Pirlo was gedurende de dag en avond onrustig ( terwijl hij flink heeft gewandeld ) omdat wij hem niet voor altijd boven willen laten slapen, blijf ik dus nu beneden.
Wij weten niet meer goed wat we moeten doen, wij zijn bang dat hij opeens verlatingsangst heeft gecreëerd en bang dat zich dit mogelijk uitbreid naar de middagen als wij werken zijn.
Graag zouden wij Jullie advies en tips willen en misschien ook ervaringsverhalen van baasjes die dit ook hebben meegemaakt.

Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes, 

Bo en Pirlo

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mijn hond heeft dit ook gedaan toen hij jong was. Een langere wandeling voor het slapengaan was de oplossing. Je kunt ook proberen hem nog even mentaal voldaan te maken met een lickimat, Kong of snuffelmat. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zou hem mooi mee nemen naar de slaapkamer of overloop en daar een bedje opmaken, hebben jullie je nachtrust terug en de hond weet dat jullie in de buurt zijn, er komen straks dagen aan met vuurwerk dan zal de hond het fijn vinden om bij jullie in de buurt te zijn.    Denk aan een eventueel traphekje voor de trap.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga met de ideeën van Hannah en Willemijn mee. 

Ik zou denk ik ook de bench weer opzetten, deze kan als veilig holletje dienen voor de hond.

Een dik fleecekleed erover zodat er weinig licht in valt.

Merk aan mijn hondje dat ze dat met de vuurwerk periode wel prettig vind, ze kan zich er in verstoppen. Leg er een ongewassen gedragen trui of pyjama in, dat geeft jou geur af en vinden ze vaak ook prettig.

 

Verder misschien vast naar de dierenarts en vragen voor rustgevende medicatie voor de week van oud en nieuw en de dagen erna. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Hij zal opnieuw vertrouwd moeten raken met alleen beneden slapen. Hij is ergens van geschrokken en er is dus een duidelijk aanwijsbare reden dat hij dit nu doet.

 

Ik zou het weer opnieuw opbouwen. Dus eerst zelf inderdaad weer beneden slapen tot hij helemaal vertrouwd is. Na een paar nachten kun je het dan weer proberen. Zoals je bij een pup of herplaatser zou doen. Hem laten blaffen zou ik niet doen, je vergroot de paniek hier alleen maar mee. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een paar nachten beneden slapen is een goed idee, dan kan je de hond geruststellen indien nodig.

Als hij zich prettig voelt in de bench, kan je die ook weer opstellen en hem de keuze geven om daar te liggen.

Het komt er op aan om opnieuw de connectie te maken tussen: 's nachts in huis = zich ontspannen voelen.

 

Wat ik niet goed begrijp is dat jullie de hond zo lang lieten blaffen alvorens hem steun te bieden. Het was toch duidelijk dat ie niet zomaar blafte, maar zich bang en onrustig voelde? Dan is het voor een hond fijn als zijn mens er voor hem is, hij zich veilig kan voelen, en hij niet lang in die emotie moet blijven hangen.

Dus als de hond volgende keer aangeeft dat ie bang is, spreek hem dan meteen geruststellend toe. hp-heart

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zal het ook weer rustig opbouwen en eventueel de hond een andere plek geven. Ipv de gang gewoon in de woonkamer, kan best zijn dat je hond zich dan wel veilig gaat voelen. 

 

Daarnaast inderdaad niet de hond zo lang laten janken of blaffen. Je hond voelt zich al niet prettig, als hij dan zo lang moet wachten op "steun" is dat alles behalve prettig. Je hond kan niet anders communiceren dan door te gaan blaffen zodat jullie hem horen, als hij stil is terwijl hij bang is, werkt natuurlijk helemaal niet, aangezien hij dan niet gehoord wordt.

honden page profiel BoBo

Hi allemaal!

Heel erg bedankt voor alle fijn reacties! 
@Hannah, ga jij dan vlak voor het slapen gaan wandelen? En daarna meteen op de mat met een kong?

 

@Willemijn, hebben inderdaad al een grote knuffel een ongewassen T-shirt aan gedaan. 

@Alaska, ja dat we hem hebben laten blaffen komt door tips van forums op gerelateerde artikelen  ( o.a ook hier ) en van de honden trainer van de cursus… hij gaf aan dat ze in de puber fase kunnen gaan testen dus als hij blaft dat waarschijnlijk uit verveling / aandacht is en dan gaat linken dat als hij blaft-> iemand naar hem toe komt…

 

@Lola, heb afgelopen nacht op de bank geslapen met zijn mand in de woonkamer. Hij was wel onrustig, daar alle nieuwe geluiden wat hij hoorde. Maar al met al iig beter gegaan dan vorige nacht! 
Wij houden nog even vol en blijven bij hem liggen, daarna gaan wij rustig opbouwen met wederom afstand nemen. 

nogmaals bedankt allemaal! En nieuwe tips ook zeker welkom:)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@Alaska, ja dat we hem hebben laten blaffen komt door tips van forums op gerelateerde artikelen  ( o.a ook hier ) en van de honden trainer van de cursus… hij gaf aan dat ze in de puber fase kunnen gaan testen dus als hij blaft dat waarschijnlijk uit verveling / aandacht is en dan gaat linken dat als hij blaft-> iemand naar hem toe komt…
 

Maar dat was nu toch helemaal niet het geval? Dat je hond blafte uit verveling? Hij was bang, hij zocht steun. Dat is iets heel anders.

Nu, ik vind het advies om een hond te laten blaffen sowieso apart. Als ie blaft uit verveling, vind ik ook dat je er best meteen op reageert, namelijk door hem duidelijk te maken dat je dat niet wenst en blaffen om te blaffen not done is.

Maar goed, da's nu naast de kwestie. hp-wink

 

Fijn dat het vorige nacht alvast beter ging. Ik zou zeker blijven inzetten op het zich comfortabel voelen 's nachts. En dan komt het vast weer goed! 

Succes!

 

honden page profiel BoBo

" Maar dat was nu toch helemaal niet het geval? Dat je hond blafte uit verveling? Hij was bang, hij zocht steun. Dat is iets heel anders.
Nu, ik vind het advies om een hond te laten blaffen sowieso apart. Als ie blaft uit verveling, vind ik ook dat je er best meteen op reageert, namelijk door hem duidelijk te maken dat je dat niet wenst en blaffen om te blaffen not done is.
Maar goed, da's nu naast de kwestie. 
  Alaska's Finest!heart.gif

Ja, hij is eerst begonnen met blaffen ivm vuurwerk, daarna is hij 15min stil geweest waarna hij weer is begonnen met blaffen. Wij dachten dus toen dat het was omdat hij “ wakker “ was en aandacht wilde. Vandaar dat wij ( zie ik nu ook in) verkeerd gedacht  hebben en hem hebben laten blaffen….

Toen hij eergisteren weer zo aan het blaffen was ben ik aantal keer naar onder gegaan om hem te corrigeren, maar dit hielp toen niet. Dus toen hebben we hem weer naar boven gehaald ( toen hij even wat stil was) 

 

maar, wij gaan in ieder geval nu door met comfort en weer even bij hem slapen, daarna weer opbouwen met verder weg liggen!

in ieder geval bedankt:)

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mijn hond blafte met name in de zomer toen hij jonger was. Hij houdt niet van wandelen in de volle zon, dus overdag wandelde hij niet. Het blaffen kwam voort uit verveling (niet genoeg uitdaging gehad) dus de oplossing was uitdagen voor het slapen gaan. En dat kan door een Kong te geven, of door nog voor het slapen gaan een langere wandeling te maken. Het is eerst belangrijk om te weten waar het blaffen vandaan komt, maar mentaal voldaan maken kan nooit kwaadhp-smile

honden page profiel BoBo

En dat kan door een Kong te geven, of door nog voor het slapen gaan een langere wandeling te maken. Het is eerst belangrijk om te weten waar het blaffen vandaan komt, maar mentaal voldaan maken kan nooit kwaad "

@Hannah,

gekke vraag haha, ging jij dan met hem wandelen en dan gelijk naar bed?
Heb soms het idee dat Pirlo van de wandeling weer wat actiever / wakkerder wordt.

En vroeg mij af of jij de kong dan gaf als je naar boven gaat? Of er voor en pas naar bed gaat als hij hem op heeft? 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^