Hond gilt van pijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Beste allen,

wij hebben een labrador van 9 jaar. Een normaliter fitte hond, die 3 x per week mee gaat met de Uitlaatservice, en vaak zat wordt aangezien voor een hond van 4 jaar oud. In april zijn er 2 tumoren bij hem geconstateerd, die allebei verwijderd zijn. De ene zat op zijn schouder en na de operatie bleek dat de snijranden schoon waren. De andere zat op zijn poot, dit bleek een graad 1 tumor waarbij er nog wat cellen in de snijranden zaten. Maar vanwege de lage gradatie is kans op uitzaaiingen nihil. Hij is na de operatie snel hersteld, dezelfde dag was ie al weer zijn vrolijke zelf. Hij heeft wel vaak last van zijn oren, door mogelijk allergieën. 

Gisteren begon hij rond 12 uur opeens vanuit het niets hard te janken/piepen/gillen. Dat houdt zo’n 5 seconden aan. Hij staat dan op en is echt even verward. Ik heb hem daarop meteen onderzocht, maar kan niets vinden. Omdat ie een paar keer zijn linkervoorpoot omhoog hield, dacht ik dat hij hier misschien pijn aan had. Maar ik heb alles bekeken en gevoeld, ook de nagels, gewricht bewogen. Hij reageert nergens op. Ik mag hem echt overal aanraken, ook zijn buik, en hij reageert nergens op. Hij eet gewoon, hij speelde net met een andere hond, hij heeft normale ontlasting, spuugt niet, geen diarree. Maar zo nu en dan veert hij opeens op en gilt ie het uit. Vannacht zat ie ook heel raar in het hoekje van de gang tegen de hoek te leunen. Ik ben rond 4 uur met hem gaan wandelen omdat ie bleef piepen, maar buiten een plasje en wat snuffelen deed ie verder niks. Thuis liep hij meteen naar de garage waar zijn brokken staan, dus heb hem een handje gegeven, maar om 9 uur begon hij opnieuw te piepen alsof ie wilde wandelen.

 

weet iemand wat dit kan zijn??? Als het aan blijft, ga ik uiteraard naar de dierenarts, maar die zal nu op zondag dezelfde vragen gaan stellen als ik: poept ie goed (ja) eet en drinkt ie goed (ja) loopt ie mank (nee), likt ie ergens aan (nee) etc. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Beginnt het telkens als ie neerligt? Of een bepaalde houding aanneemt?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik had al bij de da gestaan zodra hij die 2e keer had gegild, zeker als dat niet iets is wat normaal bij hem hoort. Het kan ook in zn nek of rug zitten (hernia ed). En heeft hij mogelijk pijnstilling etc nodig. 

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Meestal ligt ie inderdaad. Maar ik ben niet altijd in dezelfde ruimte als hij, dus soms piept ie en als ik dan bij hem kom,  staat ie overeind.

Wat betreft hernia: terwijl hij al begonnen was met gillen, rolde hij daarna als nog op zijn rug tijdens het wandelen (doet ie vaker, lekker rollen). Ook daarbij gaf hij geen kick. Dan lijkt me een hernia of iets aan zijn rug erg onwaarschijnlijk. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als een hond gilt en piept heeft hij hevige pijn. Honden geven pijn in een zeer late fase aan: dus als zij pijn aangeven, is het ernstig.

 

Tijd voor een bezoek aan een dierenarts om de oorzaak te vinden en te behandelen.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

" Als een hond gilt en piept heeft hij hevige pijn. Honden geven pijn in een zeer late fase aan: dus als zij pijn aangeven, is het ernstig.
 
Tijd voor een bezoek aan een dierenarts om de oorzaak te vinden en te behandelen. "

Ja, dat weet ik, dat ie ergens pijn of in ieder geval last van heeft. Maar ik hoopte met jullie hulp te kijken waar dit vandaan kan komen. Hij heeft weleens vaker pijn gehad maar dan was er overduidelijk een oorzaak, likte hij ergens aan, etc. Maar ik heb hier een levendige hond, die speelt met andere honden, lekker ligt te slapen, zijn plekje op de bank zonder moeite op en af springt, goed eet, goed drinkt, goed poept, die ik overal aan mag raken. Het is niet dat hij de hele dag loopt te piepen. Het is nu al 2 uur rustig. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Heb ik in het verleden gehad met een bouvier ,

Linkervoorpoot omhoog en gillen ,echt krijsen ,bleek een hartspierontsteking te zijn ,tesamen met een ouderdoms hart .

We konden er zo na de aanval ook niets aan vinden ,soms bleef het een tijdje weg ,soms kwam het ineens snachts of overdag op .

Je zou dit eens voor kunnen leggen aan je dierenarts .

 

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

" Heb ik in het verleden gehad met een bouvier ,
Linkervoorpoot omhoog en gillen ,echt krijsen ,bleek een hartspierontsteking te zijn ,tesamen met een ouderdoms hart .
We konden er zo na de aanval ook niets aan vinden ,soms bleef het een tijdje weg ,soms kwam het ineens snachts of overdag op .
Je zou dit eens voor kunnen leggen aan je dierenarts .
  "

Ah dank je! Daar heb ik iets aan ???? klinkt overigens wel heel ernstig, is dat het ook?? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ah dank je! Daar heb ik iets aan ???? klinkt overigens wel heel ernstig, is dat het ook??  "

Vooral pijnlijk ,maar ze kunnen er oud mee worden ,Mijn boef kreeg het toen hij een jaar of 8 was en is met crateges en cactus (tegen ouderdomshart ) toch zonder aanvallen bijna 13 jaar geworden .

Wel vond hij die dagelijkse drups erg smerig .maar daar is overheen te komen .

 

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

" Vooral pijnlijk ,maar ze kunnen er oud mee worden ,Mijn boef kreeg het toen hij een jaar of 8 was en is met crateges en cactus (tegen ouderdomshart ) toch zonder aanvallen bijna 13 jaar geworden .
Wel vond hij die dagelijkse drups erg smerig .maar daar is overheen te komen .
  "

Gelukkig! Hij ligt nu heerlijk te slapen. Als hij zo weer begint bel ik meteen had ik me al voorgenomen. En als het hierbij blijft misschien goed om van de week toch even een check up te laten doen. 9 jaar is nog veel te jong :)

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik zou zeker naar de dierenarts gaan. Ik heb het een periode terug ook gehad met Kaylo. Mochten hem overal aanraken gaf dan geen enkele reactie. Maar gilde het echt op willekeurige momenten uit. Begon met kleine piepjes waardoor ik niet direct doorhad dat hij het had. Maar toen hij het echt op het gillen heeft gezet heb ik gelijk gebeld. Bleek ontzettend veel last te hebben van zijn rug. Toen hebben we extra pijnstilling mee naar huis gekregen. Hij stond namelijk al op Carporal.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Gelukkig! Hij ligt nu heerlijk te slapen. Als hij zo weer begint bel ik meteen had ik me al voorgenomen. En als het hierbij blijft misschien goed om van de week toch even een check up te laten doen. 9 jaar is nog veel te jong :-) "

Misschien naar . Maar maak een filmpje als ie weer gilt 

Dat kan de da,soms helpen om te achterhalen wat er aan de hand is 

Volgende forumvraag: Bultje op ooglid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^