Aanrijding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chrischris

Hallo allemaal,

mijn lieve Chaos is gisteren aangereden, bekken (linkerkant) gebroken. Nu vroeg ik me af, hoe gingen jullie ermee om, daarmee bedoel ik Chaos is nu erg angstig hoe kan ik ervoor zorgen dat ze weer zekerder wordt. Of dat ze niet meer sociaal is naar andere honden. Ik ga vrijdag ook naar de plek waar het is gebeurd.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gisteren gebeurd? Geopereerd ook?

Geef de hond eerst rustig de tijd om te genezen. Alles zal ook wel flink pijn doen, nu.

Eenmaal hersteld, is er misschien geen sprake meer van angst.  

 

Alvast veel beterschap gewenst! 

honden page profiel chrischris

Niet geopereerd, volgens de orthopeed een mooie breuk die binnen 4 weken geheeld moet zijn
Ze wordt nu lekker vertroeteld en even 4 weken rust, maar ik dacht misschien even terug gaan naar de plek waar het is gebeurd?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hoe weet jij na 1 dag al dat je hond onzeker is geworden en geen sociaal gedrag naar andere honden gaat vertonen? Waarschijnlijk is je hond gewoon wat angstig door wat er gebeurd is icm pijn. Geef het wat tijd en ze wordt echt wel weer zichzelf. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

nee nergens voor nodig om daar nu naar terug te gaan.

geef je hond tijd om te genezen dan komt de rest van zelf.

Rust en kluiven helpt met stress verwerken.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Niet geopereerd, volgens de orthopeed een mooie breuk die binnen 4 weken geheeld moet zijnZe wordt nu lekker vertroeteld en even 4 weken rust, maar ik dacht misschien even terug gaan naar de plek waar het is gebeurd? "

Neu ik zou haar eerst lekker laten bijkomen en de breuk laten helen. Haar lijf zit nog vol stress, daar zou ik geen stress bij stoppen.

 

Sterkte hoor, gelukkig heeft ze t overleefd.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Och nee, lekker vertroetelen en rustig aan doen, sterkte hoor..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Gebroken bekken, dat duurt een poos eer het geheeld is, rustig aan en hele kleine plas en poeprondjes meer niet, de breuk is mooi er wordt niets aan gedaan maar pijn zal je hond hebben hoor, zeker weken aan dat je rustig aan moet doen, en terug gaan naar het gebeurde? Nergens voor nodig hoor...zorg jij maar dat ze het rustig aan doet.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Niet te snel willen, geef de hond eerst alle tijd om rustig te genezen, na die weken rust is het nog vroeg genoeg om te zien hoe het verder met haar gaat. Vaak is de geestelijke klap na een trauma bij een hond, erger bij het baasje dan bij de hond. Beterschap voor je hond en sterkte.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ach, beterschap gewenst voor Chaos.  Misschien dat de angst toch meer een kwestie van pijn  is, ik neem aan dat ze wel iets van pijnstilling krijgt? Maar dan weer niet te veel, want dan wordt ze te actief.

Ja, toch kan een hond wel een geestelijke klap overhouden van zoiets, maar dat kán langzaam slijten.

Als voorbeeld geef ik dat mijn hond werd aangevallen door een andere hond en een omstander heeft hem ontzet. Dat was een man die mijn hond goed kende, maar daarna was hij een hele tijd bang van die mán.  Dat is ondertussen wel over, maar het heeft echt maanden geduurd.

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Forceren lan het verergeren. En of het dan nog te herstellen is.. Geef de hond tijd. Observeer. En luister naar het tempo van de hond.

 

Maar laat eerst maar eens fysiek herstellen. Angst en Forceren geeft meer spanning op t lichaam lijkt mij dat te vroeg opzoeken niet ten goede komt van fysiek herstel.

 

Je kunt wel intussen eens zien of je je hond in dit proces straks kunt ondersteunen. Bijvoorbeeld met bach bloesem.

Verder vooral heel erg veel sterkte voor zowel je hond als jouw. Zoiets heeft impact. 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Er zit nu nog allemaal spanning in dat lijf door de aanrijding en daarbij heeft ze pijn door die breuk. Geen goed moment om een mogelijk stressvolle situatie op te zoeken waardoor de breuk zelfs nog geforceerd kan worden als ze in paniek raakt oid. Laat haar sowieso eerst rustig bijkomen de komende weken, totdat de breuk geheeld is. Al was het alleen maar omdat het tot die tijd een kwetsbaar gebied kan zijn en bij gekke bewegingen je nog verder van huis kunt raken. Gekke bewegingen zoals wegrennen van angst, of erg gaan trekken aan de lijn om weg te willen komen. 

 

Edit: niet goed naar de datum gekeken, maar denk dat mijn reactie nog steeds van toepassing is. 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoe is het nou met je Chaos, Chris?

Volgende forumvraag: Surolan bijwerkingen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^