Surolan bijwerkingen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Merry heeft nu twee dagen Surolan, een zalfje voor haar oorontsteking, maar het valt me op dat wanneer ik het in haar oortjes gedaan heb, ze van een hyper naar een stoned hondje gaat. Ze wil niet bij me zitten dan maar hangen. Met der kop naar beneden of ver tussen mn armen. En als ik haar op de grond zet gaat haar hoofd naar beneden en blijft ze stokstil staan... tot ik beweeg, dan volgt ze..
Iemand deze medicatie bekent? En/of de duffe bijwerking?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Vervelend dat Merry een oorontsteking heeft. Van Surrolan zijn nauwelijks bijwerkingen bekend; alleen zelden bij oude honden doofheid. Ik zou morgen even overleggen met de dierenarts.
Zat er geen bijsluiter bij de Surolan?

http://diergeneesmiddelen.info/index.php/oorproducten/114-surolan

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ja zat erbij, stond in dat ouderen honden idd doof kunnen worden. Zal morgen eens bellen ..

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik denk dat ze de zalf die naar beneden heel diep in de gehoorgang zakt, een naar gevoel vindt
wat soms helpt is het flesje van te voren een beetje te warmen
koude zalf kan ze echt even een heel vervelende ervaring vinden
ik denk dat het dat is

die doofheid kan soms heel kort voorkomen, maar dat zie je nauwelijks bij een hond
voor een hond zijn oren veel minder belangrijk als voor ons
vaak is het zelfs nauwelijks vast te stellen of een hond nu nog wel of helemaal niks meer hoort

ik gok op de koude zalf, beetje opwarmen helpt, en lekker de gehoorgangen masseren
vinden ze vaak, als je dat met beleid doet ook erg fijn, de gehoorgangen van een hond zijn heel diep,lopen verticaal naar beneden en maken dan een scherpe bocht naar binnen.

honden page profiel sigridsigrid 3 doggies

honden foto van sigrid

Heb dit ook moeten geven aan mijn honden omdat ze oormijt hadden. Ze hadden er geen last van. Maar dit is natuurlijk niet leuk voor een hond. Als je zelf oordruppels moet krijgen is dit ook vooral koud. Je kan misschien toch eens proberen het flesje een beetje warm te houden voor je het geeft zoals hiervoor al is geschreven.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Heb de tips gebruikt vanochtend. Warm maken met mn handen en daarna masseren. Ze ging daarna wel meteen weer duf liggen dus nam der meteen mee vpor een wandeling, en toen was ze alles weer vergeten. :-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

gooi zelf maar eens zalf/druppels in je oren, das een heel naar gevoel
en bij honden loopt het echt naar beneden richting trommelvlies

wij moeten onze hond momenteel ook zalven, en eigenlijk laten we hem
altijd gelijk uit, hij krijgt voor ieder oor een lekker plakje worst
en de riem ligt al klaar, dat maakt hem blij en vrolijk en dan is orenzalven niet zo erg

fijn dat het vanochtend met afleiding beter ging
oren zalven bij een hond kan een hele strijd zijn,
maar das bij jullie dus helemaal geen probleem, super !! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

juist.... ik ga met Goja mee, Surolan heeft en geeft amper bijwerkingen, maar ga eens bij jezelf na.

oorontsteking of oorsmeer ? in je oren wordt gedruppeld met zalf of druppels, dan wordt je nog dover, het bruist en zakt helemaal naar onderen om zijn werk te doen, je voelt je evenwichtsorgaan wat aangetast worden, niets bijzonders heus de Surolan doet echt goed zijn werk. geef het even de tijd. :-D

honden page profiel davendaven

honden foto van daven





nope hier geen bijwerkingen ondervonden ,nu heeft angel wel een karakter of ze de hele dag stoned is ;-)

anke (Gast)

Onze hond van 13 heeft sinds vorige week 4  dagen druppel surolan gehad en is accuut stokdoof geworden, ben toen ik het merkte meteen gestopt. Las toen eigenlijk pas de bijsluiter en las dat dat een bij verschijnsel kan zijn. Ik hoop dat het weer over gaat. Hij is werkelijk stok en stok doof! Het zou wel erg jammer zijn als hij doof blijft. Je hond veranderd wel. Hij ligt veel meer te slapen want hij krijgt totaal geen prikkels meer van buitenaf.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

t is toch een ontsteking, dus meer slapen. Je hond voelt zich toch niet helemaal lekker. En idd een ander gevoel in zijn oor en geluiden zullen vast ook anders klinken met die zalf in de oren.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Surolan mag alleen met een intact trommelvlies gebruikt worden.
Als je goed gezalfd hebt, staat de gehele gehoorgang vol met zalf en hoort ie dus even niets.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als ik het goed heb zijn dit oordruppels. Ik weet van mezelf dat wanneer oordruppel tegen je trommelvlies aan komt, dit een heel naar gevoel is. Ik denk dat je hond daar op reageerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het gehoor is een orgaan, dat diep doordringt, de surolan gaat daar ook naar toe, dat is vervelend voor de hond, en dat wil die er uit hebben, het kan even het evenwicht aantasten, surolan wordt gegeven voor een oor ontsteking, het is een goed middel, maar ja het is onprettig voor de hond, maar gaat wel over hoor. :-D

the cocker family (Gast)

Wij hebben 2 Amerikaanse cockertjes en natuurlijk is dat het zwak item van dat ras.
Ik spoel de oren 1x per week met otoclean en dan surolan erin.
Nu de oudste heeft geen last van surolan de kleinste doet idd anders maar volgens mij is dat hoe gevoelig je hond is, dat merk ik bij het dagelijks borstelen dat de jongste veel krekeliger is dan de ander het minste dat er toch een klein knoopje in zit schreeuwt ze de oude niet die kan je bij wijze van spreken haar oren van haar kop trekken en ze geeft nog geen kik.
Dieren zijn precies als mensen ieder heeft andere grenzen

verkaIK (Gast)

ONZE HOND GEBRUIKT HET NU 3 DAGEN HIJ IS ZO SUF ALS EEN KONIJN SLAAPT ALLEEN MAAR PUFF

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een fikse oorontsteking, daar zijn ze ziek van. 

Anoniem (Gast)

ze heben daar geen last van zurolan in iedere geval die honden van ons niet

johana (Gast)

Mijn hond, boxer ,heeft al 8 jaar last van oorontsteking en ik kreeg altijd Aurizon,werkt goed ,maar kwam toch terug...nu willen da er echt geld aan verdienen en moet je een kweek verplicht maken omdat ze niet "over de toonbank" meer mogen verkopen.Ook geen Aurizon, neen, goedkoper spul als zurolan, maar ,tja, nu moeten ze ineens de hond nakijken, dat is lekker geld verdienen ! Wat een dierenliefde zeg! Moest dus per ambulance er naartoe,omdat er hier verder geen vervoer is,30 eu ! En ook nog eens 100,05 eu alleen voor kijken in het oor,want de zg kweek stelde al helemaal niks voor.

Hier kan ik me zo kwaad om maken want dit is ook een reden dat zoveel honden worden afgedankt en belanden in het azie. ..schofterig !

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Mijn hond, boxer ,heeft al 8 jaar last van oorontsteking en ik kreeg altijd Aurizon,werkt goed ,maar kwam toch terug...nu willen da er echt geld aan verdienen en moet je een kweek verplicht maken omdat ze niet "over de toonbank" meer mogen verkopen.Ook geen Aurizon, neen, goedkoper spul als zurolan, maar ,tja, nu moeten ze ineens de hond nakijken, dat is lekker geld verdienen ! Wat een dierenliefde zeg! Moest dus per ambulance er naartoe,omdat er hier verder geen vervoer is,30 eu ! En ook nog eens 100,05 eu alleen voor kijken in het oor,want de zg kweek stelde al helemaal niks voor.

Hier kan ik me zo kwaad om maken want dit is ook een reden dat zoveel honden worden afgedankt en belanden in het azie. ..schofterig ! "

 



Dit is geen geldklopperij van je dierenarts, maar sinds enige tijd een wettelijke verplichting. Dit is ingevoerd om het antibiotica-gebruik sterk terug te dringen.
Uiteindelijk is deze maatregel in ieders belang, omdat er anders antibiotica-resistentie gaat ontstaan.
Ik zou me eerder druk maken over het feit dat je hond al 8 jaar oorontsteking heeft; ik denk dat je beter de oorzaak kunt achterhalen ipv elke keer antibiotica gebruiken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je boxer, arme hond, al 8 jaar last van oorontstekingen heeft, dan had je ca. 7 1/2 jaar geleden al een verwijzing naar een veterinair specialist kunnen vragen. Er had al zo veel jaren geleden naar de oorzaak van de ontsteking gezocht kunnen worden. Of ben je bij een specialist geweest en wat was toen de diagnose en behandeling?

 

Weet je zelf hoeveel pijn een ontstoken oor geeft? Ik wel en zou niet willen, dat mijn hond hier mee bleef rondlopen en naar een specialist gaan om naar de oorzaak te zoeken.  Voer van mindere kwaliteit kan ook een oorzaak van oorontsteking zijn. 

 

http://www.dierendokters.com/honden/ziekten/oorontsteking-oorpijn

 

honden page profiel Conny de BrouwerConny de Brouwer

" Onze hond van 13 heeft sinds vorige week 4  dagen druppel surolan gehad en is accuut stokdoof geworden, ben toen ik het merkte meteen gestopt. Las toen eigenlijk pas de bijsluiter en las dat dat een bij verschijnsel kan zijn. Ik hoop dat het weer over gaat. Hij is werkelijk stok en stok doof! Het zou wel erg jammer zijn als hij doof blijft. Je hond veranderd wel. Hij ligt veel meer te slapen want hij krijgt totaal geen prikkels meer van buitenaf. "

 

honden page profiel Conny de BrouwerConny de Brouwer

Hoe is dit afgelopen als ik vragen mag. Ons hondje is momenteel stokdoof van de Surolan. cry

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoe is dit afgelopen als ik vragen mag. Ons hondje is momenteel stokdoof van de Surolan.  "

Het topic is van jaar geleden....hou je hondje even goed in de gaten, het kan zeker even het evenwichts orgaan aantasten en doofheid veroorzaken met een paar dagen moet dat over gaan en anders bel morgen even je arts op...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hoe is dit afgelopen als ik vragen mag. Ons hondje is momenteel stokdoof van de Surolan.  "

Als de behandeling met Surolan doofheid veroorzaakt, moet de behandeling worden gestaakt.

Zie bijsluiter

https://www.diergeneesmiddelen.info/antibiotica/surolan

 

honden page profiel Conny de BrouwerConny de Brouwer

We zijn gestopt al een paar dagen geleden toen we merkten dat hij niet meer hoorde. Pas vandaag konden we terecht bij de dierenarts en die zei dat het ewn bijwerking kon zijn. Ik hoop dat het goed komt!!! :(

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Mijn hond, boxer ,heeft al 8 jaar last van oorontsteking en ik kreeg altijd Aurizon,werkt goed ,maar kwam toch terug...nu willen da er echt geld aan verdienen en moet je een kweek verplicht maken omdat ze niet "over de toonbank" meer mogen verkopen.Ook geen Aurizon, neen, goedkoper spul als zurolan, maar ,tja, nu moeten ze ineens de hond nakijken, dat is lekker geld verdienen ! Wat een dierenliefde zeg! Moest dus per ambulance er naartoe,omdat er hier verder geen vervoer is,30 eu ! En ook nog eens 100,05 eu alleen voor kijken in het oor,want de zg kweek stelde al helemaal niks voor.
Hier kan ik me zo kwaad om maken want dit is ook een reden dat zoveel honden worden afgedankt en belanden in het azie. ..schofterig ! "

Dit is erg, zeg. Mijn hond had 3 maanden oorontstekingen en daar heb ik het oor van laten dichtmaken nadat er allerlei neurologische problemen waren ontstaan. Hoe kan je je hond 8 jr zo laten lopen? Waarom geen specialistische hulp gezocht? Super zielig en zeker geen dierenliefde!

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dubbel

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dubbel

Volgende forumvraag: Waar kwam dat bloed vandaan??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^