Mechelaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge Inge

Hallo 

Ik ben hier nieuw en zit met een probleem. 
Mijn schoonfamilie heeft vorig jaar een Mechelaar gekocht. Hij is nu ongeveer 11 maanden. 
Ze hebben hem gekregen op 6 weken. Hij moest weg bij de fokker voor de feestdagen. 
De hond heeft veel stress. Kan niet in de auto. Wandelen is niet mogelijk. Springt naar alles wat voorbij komt. Springt thuis tegen de houten schutting op. Hebben al klachten gehad van de buren. Maakt binnen alles stuk. 
We hebben een gedragstherapeut laten komen. Maar toen de hond hem zag, wilde hij de man aanvallen. Was nog nooit eerder gebeurd. Ze hebben de hond dan buiten gezet en de therapeut wilde hem zelfs niet meer zien. Hij heeft alleen maar tips gegeven. 
We weten niet meer wat doen. Heeft iemand tips. Liefst geen negatieve reacties. 
Bedankt 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De therapeut wilde de hond niet eens zien , geen behoorlijk advies dan, ga op zoek naar een ander,” leg het voor en vraag begeleiding.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 2 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Dit zijn problemen die je niet via tips op een forum gaat kunnen oplossen ben ik bang, hoe goed bedoeld ook..

 

Mijn advies zou zijn, ga opzoek naar een andere gedragstherapeut,  en let er op dat dit er echt een met een gecertificeerd diploma. Helaas zijn er een hoop 'gedragstherapeuten' actief die dit niet hebben omdat het geen gecontroleerd beroep is. Succes!

honden page profiel DagmarDagmar 2 doggies

beter voorlichten als ze nog eens een hond kopen in alle geval, maar goed, daar is deze niet mee geholpen.

Een andere GT contacteren die wel wil helpen, lijkt me het verstandigste, virtueel valt zoiets niet op te lossen helaas.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat was dat voor een gt? Ik zou voor een gediplomeerde gt gaan die positief omgaat met honden. In welke regio woont je schoonfamilie, misschien kunnen we meedenken voor een goede gt. Pas ook op voor herderdrillers die meer kwaad dan goed doen en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

 

Verder voor nu, zou ik hem behandelen alsof het een herplaatser is die je net hebt en nog niet kent.

 

Dus: stem en houding naar de hond toe altijd rustig en kalm, de hond in alle rust laten eten en slapen. 

Geen oefeningen onder druk, wel denkspelletjes, zoekspelletjes, iets waar de hond zelfvertrouwen van krijgt, zorgen voor succes.

 

Wb de wandelingen, deze nog heel kort en saai houden, steeds hetzelfde rondje.

 

Edit: is de hond gezond? Een lichamelijke oorzaak voor de stress zou ook uitgesloten moeten worden.

honden page profiel BlondieBlondie

Zou eerder iemand met kennis en ervaring van trainen met Mechelse herders raadplegen. Is er een betrouwbare club in de buurt die NBG traint bijvoorbeeld, en dan een voorzitter benaderen met het verzoek of iemand bereid is om naar de hond te komen kijken.

Ben van mening dat je dan wat sneller een beeld krijgt van de hond en wat nodig kan zijn om wat beter met de hond om te kunnen gaan. Die zullen niet zo snel bang worden en de hond niet meer willen zien is mijn gevoel.

En geenszins met de gedachte om te gaan trainen bij NBG of KNPV, maar jaren geleden kwam er ook eens een gezin met 2 nestbroers mechelse herders. De mensen zaten met de handen in het haar. Ze schoten buiten weg om honden op te jagen en aan te vallen, vlogen mensen bijna aan als je passeerde etc.. iemand van de club is daar toen mee aan de gang gegaan en later ook de mensen met honden op de club uitgenodigd om de oefeningen te verfijnen zoals dus ook het vlak langs mensen lopen of mensen de honden laten passeren waarbij de eigenaren de controle moesten houden. Scheelt dan wel dat je met een groep te maken hebt van personen die niet snel onder de indruk zijn van een uitvallende hond type mechelaar bijvoorbeeld.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik ga zeker akkoord met wat er reeds gezegd is. Een gedragstherapeut die de hond niet meer wil zien omdat hij wilde aanvallen is geen gedragstherapeut maar een kwakzalver. Een gedragstherapeut moet met de hond en de baasjes samenwerken en niet gewoon wat tips geven en klaar. 

 

Ik vermoed dat het hier om broodfok gaat? Een pup op 6 weken ophalen is geen standaardprocedure, zo mist hij veel lesjes van mama en nestbroertjes en -zusjes. Met een Mechelaar MOET je veel bezig zijn, volgens mij zitten ze momenteel met een enorm gefrustreerde hond. Het is niet vreemd dat hij daarom destructief is.

 

Wordt er momenteel iets met de hond gedaan? Dit kan zelfs gewoon thuis gehoorzaamheidstraining zijn of met een balletje gooien of iets dergelijks? Ik denk dat punt 1 zowiezo het juist kanaliseren van de energie van de Mechelaar zal zijn. Is de hond agressief naar je schoonfamilie zelf? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Iedereen mag zich gedragstherapeut noemen; titel is niet beschermd en wordt niet gecontroleerd.

 

Kies een gedragstherapeut die is aangesloten bij

https://nvgh.nl/

En vraag om een die ervaring heeft met gedragsproblemen bij een Mechelaar.

Je kunt ook bij de vereniging advies vragen wie het beste bij de situatie past.

honden page profiel Inge Inge

Bedankt voor de info. 
Siara hij is niet agressief naar zijn baasje. 
Hij verliest heel erg snel zijn interesse. Als je met hem speelt is hij na een paar minuten zijn focus helemaal kwijt. Als we met de bal gooien dan zal hij 2 x de bal terug halen en dan stopt hij ermee. 

honden page profiel BlondieBlondie

" Bedankt voor de info. Siara hij is niet agressief naar zijn baasje. Hij verliest heel erg snel zijn interesse. Als je met hem speelt is hij na een paar minuten zijn focus helemaal kwijt. Als we met de bal gooien dan zal hij 2 x de bal terug halen en dan stopt hij ermee.  "

Werken met 2 verschillende ballen. Houdt het spannend en leuk, verstop zo'n bal eens en laat hem zoeken. Bij het vinden enthousiast zijn, andere bal tonen en die een andere kant op werpen nadat de eerste los gelaten wordt door de hond.

Geef hem uitdaging en keuzes, beloon het goede, laat op een speelse manier de hond basis oefeningen doen als een zit. Daarna weer belonen zo krijg je op een speelse manier een band, geef je uitdaging en tegelijkertijd train je op gehoorzaamheid en basis commando's.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik ga zeker akkoord met wat er reeds gezegd is. Een gedragstherapeut die de hond niet meer wil zien omdat hij wilde aanvallen is geen gedragstherapeut maar een kwakzalver. Een gedragstherapeut moet met de hond en de baasjes samenwerken en niet gewoon wat tips geven en klaar. 
 
Ik vermoed dat het hier om broodfok gaat? Een pup op 6 weken ophalen is geen standaardprocedure, zo mist hij veel lesjes van mama en nestbroertjes en -zusjes. Met een Mechelaar MOET je veel bezig zijn, volgens mij zitten ze momenteel met een enorm gefrustreerde hond. Het is niet vreemd dat hij daarom destructief is.
 
Wordt er momenteel iets met de hond gedaan? Dit kan zelfs gewoon thuis gehoorzaamheidstraining zijn of met een balletje gooien of iets dergelijks? Ik denk dat punt 1 zowiezo het juist kanaliseren van de energie van de Mechelaar zal zijn. Is de hond agressief naar je schoonfamilie zelf?  "

Ik ben bang dat de hond uit een werllijn komt waar het helaas normaal is dat de pups met 6 weken al naar hun nieuwe eigenaren gaan. Gelulkig niet allemaal maar veel nog steeds onder het motto dan kan de training vast beginnen.

Eerlijk is eerlijk veel fokkers hebben niet de ruimte om alle pups apart te houden en met sommige lijnen moet je wel al met 6 weken omdat ze anders elkaar afslachten.

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Bedankt voor de info. Siara hij is niet agressief naar zijn baasje. Hij verliest heel erg snel zijn interesse. Als je met hem speelt is hij na een paar minuten zijn focus helemaal kwijt. Als we met de bal gooien dan zal hij 2 x de bal terug halen en dan stopt hij ermee.  "

Een mechel heeft veel meer metale en fysieke uitdaging nodig als veruit dd meeste andere rassen anders gaan ze inderdaad zelf iets zoeken en vervelend worden, slopen, aanvallen enz. 

Hier word iedere dag iets van training gedaan variërend van 10 min tot 3 uur en daarnaast nog 30min per dag gefietst. Moe zijn ze zeker niet erna maar wel voldaan. 

Ik zou dus beginnen met die twee dingen veel meer metale en fysieke uitdaging en een goede gedragstherapeut.

Als je niet naar buiten kan vanwegen zn gedrag dan blijf je in die spiraal. Hij moet dagelijks zn energie kwijt kunnen om überhaupt te kunnen leren. Kijk of je anders hem op een loopband kan laten of fitnessen in huis...

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Victoria Stilwell "Its me or the dog" te vinden op youtube, je kunt daar verschillende benaderingen vinden om iets op te lossen. Kijk er veel van en kijk wat werkt en waar je hond op reageert in vrolijke zin.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Ik ben bang dat de hond uit een werllijn komt waar het helaas normaal is dat de pups met 6 weken al naar hun nieuwe eigenaren gaan. Gelulkig niet allemaal maar veel nog steeds onder het motto dan kan de training vast beginnen.
Eerlijk is eerlijk veel fokkers hebben niet de ruimte om alle pups apart te houden en met sommige lijnen moet je wel al met 6 weken omdat ze anders elkaar afslachten.
  "

Als een nest pups mekaar op 6 weken al afslacht dan pas ik toch vriendelijk voor die lijn. En qua training is het zeker niet noodzakelijk om de pups op 6 weken al te drillen, zelfs niet bij werklijnen. Ik oordeel niet hoor maar ik vond 6 weken persoonlijk heel jong.

 

Wel interessant om te horen dat er blijkbaar in werklijnen fokkers zitten die de pups toch vroeger wegsturen, weer iets bijgeleerd.

 

@Inge Ik zou een degelijke gedragstherapeut inschakelen om de schoonfamilie te begeleiden zodat ze uiteindelijk daarna kunnen overschakelen naar activiteiten zoals hondenschool en hondensport in combinatie met wandelingen en hersenwerk. Een Mechelaar, zelfs een 'zachte' lijn is een harde werker en worden doodongelukkig in een passief gezin.

honden page profiel DagmarDagmar

" Als een nest pups mekaar op 6 weken al afslacht dan pas ik toch vriendelijk voor die lijn. En qua training is het zeker niet noodzakelijk om de pups op 6 weken al te drillen, zelfs niet bij werklijnen. Ik oordeel niet hoor maar ik vond 6 weken persoonlijk heel jong.
 
Wel interessant om te horen dat er blijkbaar in werklijnen fokkers zitten die de pups toch vroeger wegsturen, weer iets bijgeleerd.
 
@Inge Ik zou een degelijke gedragstherapeut inschakelen om de schoonfamilie te begeleiden zodat ze uiteindelijk daarna kunnen overschakelen naar activiteiten zoals hondenschool en hondensport in combinatie met wandelingen en hersenwerk. Een Mechelaar, zelfs een 'zachte' lijn is een harde werker en worden doodongelukkig in een passief gezin. "

 

de mechelaar behoort tot 1 van de zieligste rassen qua fok. Nest na nest na nest na nest... en wanneer het wettelijk niet meer mag, worden ze doorverkocht naar landen waar het wel nog mag (naar belgie tot 10 jaar en dan door naar china vb.) 

Volgende forumvraag: Hyper focus op katten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^