Speeltjes losloopgebied

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Persoonlijk vind ik het vragen om problemen als je speeltjes van je hond meeneemt naar een losloopgebied (tenzij je er alleen bent). Ik was vanmiddag op een losloopterrein met een grote plas water voor honden om te zwemmen met groot stuk gras. Het is er altijd druk met mooi weer, zoals vandaag. Was een mevrouw een balletje in het water aan het gooien voor haar hond. Andere honden renden er ook achteraan, logisch. Nero vond het ook wel interessant en ging er ook achteraan. Nero had het balletje te pakken, zag het gewoon als een spelletje. Maar toen de hond van wie het balletje was begon te blaffen naar hem, liet hij het gelijk los. Nero vermijd liever elke vorm van strijd en vind het wel leuk om samen met een andere hond met het balletje te spelen (dus: afpakken, achter elkaar aanrennen, etc). Maar als hij merkt dat een hond het echt niet wil hebben dan laat hij gewoon los. Hij liet de bal dus nog los in het water en ging verder zijn eigen ding doen, liep de andere kant op in het water.

 

Alleen het hondje van wie de bal was, pakte de bal nog niet. Volgens mevrouw omdat mijn hond ook in het water was, wel een eindje weg van de bal maar volgens haar nog te dichtbij waardoor haar hond er niet bij durfde. Terwijl Nero gewoon lekker genoot in het water werd die vrouw gefrustreerd omdat ze 'haar' bal terug wilde. Ook wanneer Nero verderweg het water in liep en zelfs uit het water liep, pakte die andere hond de bal nog niet. Na ongeveer 10 minuten zag Nero de bal weer liggen met geen enkele andere hond erbij dus dacht ie weer 'heey, leuk!' en ging er mee spelen. Beetje in kauwen, voor zich uit duwen, erop slaan. Mevrouw werd zelfs een beetje boos dat Nero de bal niet terugbracht (heb hem niet leren apporteren, maar hij laat wel los als je hem vraagt). Ze zei tegen mij gefrustreerd dat ze de bal terug wilde maar ik lachte het expres een beetje weg zo van 'haha, Nero toch, haha, niet jouw bal hè, haha!' Omdat ik dacht, mens, áls je al een bal meeneemt, dan is het ook op eigen risico of je die bal terug krijgt en of je die uberhaupt heel terug krijgt. Uiteindelijk kreeg ze m wel terug hoor. Weet alleen niet of die nog heel was :-) Bizar dat zoveel mensen denken dat het een goed idee is om een speeltje mee te nemen met andere honden of ben ik nou gek? Het is dat Nero vredelievend is maar hetzelfde geldt ontstaat er echt strijd, wat goed denkbaar is in zulke situaties. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Twee honden een speeltje is vragen om moeilijkheden.

Hier ook zo,n veldje. Als er al  een andere hond loopt die met een bal of speeltje bezig is, draai ik mij om en ga ergens anders heen.  Het zekere voor het onzekere nemen. Mijn hond doet niets, maar van de andere hond weet ik het niet.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind het ook volstrekt onlogisch. Mijn jongste loopt wel altijd met iets vast, maar hij lost dat niet. (en loopt niet los).

Ik begin meer en meer fan te worden van eigen land, waar bijna overal aanlijnplicht is. Er zijn te veel mensen met te veel honden, dat is helaas gedoemd om te mislukken, net omdat ieder mens en iedere hond uniek is.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Verschilt wel beetje per situatie denk ik. Ik ga wel eens lopen in losloopgebieden in het bos en soms neem ik wel Fenrir zijn bal mee. Als ik hem wat te dragen geef gaat hij niet continu takken zoeken om erop te knagen en hoef ik hem niet steeds te zeggen dat hij de takken moet laten liggen. Soms als beloning gooi ik de bal dan ook best even voor hem weg.

Als ik een andere hond zie aankomen pak ik zelf de bal even op en gooi ik natuurlijk ook niet op zo'n moment. Ik loop ook meestal in losloopgebieden op tijden dat ik hooguit een paar honden tegenkom in 2uur tijd dus dit is wel goed te managen.

Ook op het strand spelen wij vaak wel met bal of frisbee. Als er een andere hond komt buurten pakken we het speelgoed gewoon even op. 

 

Ik zou dit bijvoorbeeld inderdaad niet doen op zaterdagmiddag in de drunense duinen als heel NL er loopt en het er wemelt van de honden (al kom ik er dan ook zeker niet haha maar in die context) ook op plekken waar honden allemaal rondscharrelen bij elkaar lijkt het me niet slim te gaan spelen met speelgoed. 

We hebben hier in de buurt een omheind veldje waar ik frisbee oefen. Soms komt er iemand bij het hek vragen of zijn hond erbij mag, dat is inderdaad vragen om problemen en op zo'n moment kies ik er vaak zelf voor weg te gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik geef mijn hond een bal in dr bek, zodat ze wegblijft bij de struiken in teken tijd..nou zijn hier heel weinig honden maar als er een hond bij komt die balgek is , gaat de bal in  mijn zak...hier een hondenstrand en zijn er soms eens eigenaars die met hun hond een bal gooien, als ik zie dat het fout ga, vraag ik of de bal weg kan, altijd gaat de bal dan ook in de zak..nimmer problemen hier, maar er zijn praktisch geen honden hier en mijn hond is niet balgek...Mijn hond gaat niet achter een bal aan, een keer gooien en de tweede keer ben ik aan de beurt...wel vind ze het heerlijk om te dragen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

547942.jpg     Misschien zijn wij wel bevoorrecht dat het altijd stilletjes is.....1 oktober mogen de honden weer wandelen aan de hoornseplas, daar ga ik een keer in de week naar toe zodat ze anderen honden ontmoet.     

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

546209.jpg      Heel stilletjes altijd...nou gaan wij daar niet savonds naar toe alleen als het op de dag snikheet is..en dan wordt er afgesproken aan het water...dan zijn er wat honden...heel leuk en gezellig en dan worden er geen speeltjes gebruikt..

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Hangt van de context af.. ik merk gelukkig wel dat de meeste honden respect hebben voor elkaars bezit.  Één keer een kleine snauw of een lip optrekken en het speeltje wordt met rust gelaten. Maar goed het kan inderdaad een keer mis gaan. Je bent ook een beetje een oen als je midden op zo’n stilstaan veldje een speeltje in de groep gooit. Tijdens wandelen en doorlopen lijkt het me weinig problemen geven.

Ik vond het zelf altijd loei irritant met mijn border collie. Die had een obsessie voor tennisballen, en ze was enorm snel. Dan is er iemand in het park aan het apporteren, mijn BC jat die bal altijd voordat die andere slome sjakie van een hond ook maar in de buurt komt, en dan moet ik weer die bal terug brengen. En vaak blijven ze ook doorgaan met gooien hè haha. Gelukkig zelf geen honden met nijd dus dat scheelt een hele hoop. Na een jaar had ik 30 tennisballen in huis, zonder ooit wat gekocht te hebben. Dan wist ik niet eens hoe of wanneer ze die bal nou gejat had. Oeps tongue-out

Met mijn labrador kan ik niet eens een speeltje meenemen. Als een andere hond haar speeltje wil, blijft ze gelijk op grote afstand en staat ze haar speelgoed dus gewoon af!! 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Verschilt wel beetje per situatie denk ik. Ik ga wel eens lopen in losloopgebieden in het bos en soms neem ik wel Fenrir zijn bal mee. Als ik hem wat te dragen geef gaat hij niet continu takken zoeken om erop te knagen en hoef ik hem niet steeds te zeggen dat hij de takken moet laten liggen. Soms als beloning gooi ik de bal dan ook best even voor hem weg.
Als ik een andere hond zie aankomen pak ik zelf de bal even op en gooi ik natuurlijk ook niet op zo'n moment. Ik loop ook meestal in losloopgebieden op tijden dat ik hooguit een paar honden tegenkom in 2uur tijd dus dit is wel goed te managen.
Ook op het strand spelen wij vaak wel met bal of frisbee. Als er een andere hond komt buurten pakken we het speelgoed gewoon even op. 
 
Ik zou dit bijvoorbeeld inderdaad niet doen op zaterdagmiddag in de drunense duinen als heel NL er loopt en het er wemelt van de honden (al kom ik er dan ook zeker niet haha maar in die context) ook op plekken waar honden allemaal rondscharrelen bij elkaar lijkt het me niet slim te gaan spelen met speelgoed. 
We hebben hier in de buurt een omheind veldje waar ik frisbee oefen. Soms komt er iemand bij het hek vragen of zijn hond erbij mag, dat is inderdaad vragen om problemen en op zo'n moment kies ik er vaak zelf voor weg te gaan. "

Deed ik ook in het verleden met Wopper. Met name als er veel sloten waren waar ze altijd insprong. Zodra ik de werpstok bij mij had, was die weer net even belangrijker dan de sloot. Maar dan moest ik wel zo nu en dan de bal gooien als beloning, anders kreeg ze er ook genoeg van en dook alsnog de sloot in.

 

Maar ik heb het ook meegemaakt dat w op een drukke zondagmiddag op het strand in Hargen waren, uiteraard had ik geen bal mee. Daar liep een ouder Duits stel met een Border Collie en jawel, een frisbee. 

Nou luisterde Wopper in principe uitstekend, maar die keer dus helemaal niet. Ze vloog als een malle achter die frisbee aan. Ze kon het net niet winnen van de BC, Wopper was een zeer snelle bull op jonge leeftijd hp-wink. Maar alle kleur was uit de gezichten van die mensen verdwenen, die waren zich rot geschrokken en zeer waarschijnlijk erg bang voor de confrontatie. Gelukkig was Wopper een sociaal hondje (de BC ook blijkbaar)en kwam na het "wedstrijdje" weer terug naar ons, maar zoiets kan wel heel anders aflopen. Dus nee, in of op drukke plekken ga je niet met een bal of frisbee gooien. Daarentegen kunnen de zelf gevonden ook al veel ellende geven.      

honden page profiel DanielleDanielle

Het is ook wel weer een verschil of je jouw hond er alleen mee laat lopen, of dat je er ook mee gooit vind ik. Het gooien van speeltjes triggert sneller andere honden. Bij het water iets verderop was ook een man aan het vissen. Hij gooide zijn hengel uit en Nero rende ernaar toe omdat hij dacht dat hij met een speeltje gooidetongue-out

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee hoor, je hebt helemaal gelijk. Heb vandaag ook 12 honden van de uitlaatdienst aan mijn picknicktafel in het losloop bos gehad samen met Botty. Als ik daar geen trek in heb of mijn hond kan daar niet mee omgaan? Dan moet ik maar ergens anders gaan lopen toch? Idem als je speeltjes meeneemt. Je weet waar je loopt dus niet zeuren. En als ik het zo hoor had de eigenaar er meer moeite mee dan de hond zelf.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

daadwerkelijk met speeltjes spelen als er meerdere honden zijn vond ik echt heel dom. Zo vaak vechtpartijen erom gezien. plus honden die blessures oplopen omdat tegen elkaar aan botsen. Tanden die afbreken omdat ze samen naar de zelfde bal happen, manke poten en hechtingen. Nee. hier krijgen ze een bal in de bak die niet meer losgelaten word. Maar gooien zal ik nooit doen.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik woon in België en de losloopveldjes hier zijn meestal oorlogsgebied. Erg jammer want m'n blinde wolk loopt zo graag zonder lijn om er eens lekker op los te hollen en gek te doen. Bijna niemand op zo'n veld hier heeft zijn hond onder controle en 9 van de 10 keer lopen er dan ook nog mensen met honden aan de lijn tussen. Allemaal goed en wel en stoor me nergens aan maar kom dan niet klagen als je in de knoop raakt met die lijn. Zijn ook genoeg mensen die de hele vijver voor hun eigen hond claimen. Oh wee als jouw hond dan nog maar zijn tenen nat wil maken. En inderdaad, speeltjes...speeltjes in alle vormen en maten met als gevolg een heleboel confrontatie tussen rassen die mekaar makkelijk kunnen verpletteren tussen de kaken. 

 

Om eerlijk te zijn blijf ik tegenwoordig ver uit de buurt van losloopveldjes mede omdat Mochi een groot deel van de hondentaal niet kan interpreteren zonder zicht en ik misverstanden wil vermijden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soort baasjes dat ik daar tegenkom niet mis. Ik laat hem dan liever illegaal loslopen waar het niet mag met risico op een boete zodat we beiden wel kunnen genieten. Van zodra ik iets of iemand in de verte zie roep ik hem wel terug en gaat ie terug aan de lijn. 

 

Ik moet zeggen dat hij wel al een keertje op een rustig losloopveld heeft gespeeld met een andere hond en speeltje. Het baasje van de andere hond zei wel meteen dat het geen enkel probleem was als hij mee achter de bal liep en had zelfs gevraagd of het voor mij een probleem was als hij wat apporteerde met zijn eigen hond. Dat is pas hoffelijk hoor. Aangezien Mochi gewoon wil rennen liet hij de bal constant links liggen maar hij vond het wel super om achter de andere hond te hollen. Win-win.

honden page profiel BlondieBlondie

Het kan vragen om problemen zijn. Maar goed, de ene is niet zo'n speler met vreemde honden en geniet ervan om te zwemmen en ballen op te halen en terug te brengen om weer te laten gooien. Dus hier heb ik altijd speeltjes mee. Zeker naar plekken waar losgelopen kan worden. Ik vermijd drukke momenten, en zal ook niet doorgooien op momenten dat ik zie dat loslopende andere honden ook interesse hebben. Dan houd ik het verder rustig en als alles gepasseerd is spelen we weer verder. 

Vandeweek had een ander hondje dat losliep zelf een stok mee op strand. Hondje wilde wel kennis maken met onze dame, die ik op dat moment wel voor de zekerheid even aan de lijn had. Maar prima kennismaking en toen ik zag dat het hondje wat meer focus op eigen stok ging leggen heb ik onze dame weer rustig mee met me laten lopen. Zo kan het ook.

Daarbij op strand zijn ook vaak jongeren en kinderen die met ballen spelen. Een balgekke hond kan daar ook op af denderen, ik ben van mening dat je als hondeneigenaar daar ook wel op mag en kan trainen. En dat vind ik ook gelden als je ziet dat iemand anders met zijn hond op een rustig plekje aan het spelen is, kleine moeite lijkt het me dan om je eigen hond dan even bij je te houden in plaats van af te laten vliegen op andere honden die echt alleen met een baas aan het spelen zijn. 

Kan een afbeelding zijn van hond en waterpartij

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Blondie? Ff of topic maar dit wel een hele super mooie foto btw

honden page profiel BlondieBlondie

" @Blondie? Ff of topic maar dit wel een hele super mooie foto btw "

Dank je wel! Ze zijn aan elkaar gewaagd zullen we maar zeggen.. en hij pikt het wel van haar tot een bepaalde grens. Ze heeft ook een eigen speeltje, maar op Aki afdenderen en hem verleiden tot trekspel vindt ze leuker whaha. 

Uiteraard wat ik al zei, gooi ik niet op het moment dat er andere honden naderen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je bang bent voor strijd, zou ik in het vervolg doorlopen als je dat balletje ziet. Of vragen of de mevrouw het balletje weghaalt als die hond er toch niet mee speelt. Hoe dubbel het ook is, want Nero bedoelt het goed, maar je bent duidelijk bang voor ruzie tussen 2 honden/ziet ruzie al aankomen dus ik begrijp niet dat je hem dan toch met die andere hond zijn bal laat spelen. Hoe onhandig het ook is voor die mevrouw om een bal mee te nemen in een losloopgebied.

Volgende forumvraag: Flirtpole en blessures?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^