Hondenshow nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LampaertLampaert

Als niet-nederlander deelnemen aan internationale show in Nederland:

zijn  deze 6 vaccinaties verplicht ? of niet allemaal ?

Rabies

Kennelhoest

Leverziekte

Weil

Hondenziekte

Parvo

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

https://www.winnershow.nl/exposant/regelement/

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Geen verstand van maar lezen? "Alle op de tentoonstelling aanwezige honden (incl. bezoekhonden en/of demonstratiehonden) moeten middels het inentingsboekje/ Europees hondenpaspoort aan kunnen tonen dat de hond voldoende is beschermd middels enting of middels titerbepaling (met einddatum aangegeven door een praktiserend dierenarts in het Europees hondenpaspoort)."

 

Alle gebruikelijke vaccinaties dus binnen de EU en als het schema niet volgt? Moet je dus de titerbepaling bij je hebben.

honden page profiel LampaertLampaert

Ja OK, reglementen lezen, maar die zijn heel vaag... de vraag is gewoon: WELKE vaccinaties zijn minimum vereist ?

De dierenarts die soms aan de ingang van de show staat, die weigert deelnemers omdat er een bepaalde soort vaccin niet in het boekje staat, eentje die in Nederland wel verplicht is.... Is er dan niemand, behalve dierenartsen aan de deur, die de namen weet van de vaccins (of ziektes waartegen bescherming) ??

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Is idd een beetje onduidelijk. Heb dit nog kunnen vinden voor je https://dierenziekenhuizen.nl/honden/vaccinatie-of-inenting-van-de-hond/ Dit zijn de gebruikelijke vaccinaties op schema binnen Nederland. Rabies is verplicht als je met je hond de grens overgaat en Kennelhoest is verplicht bij shows, cursus of pension verblijf. Titeren is een bloedonderzoek om te kijken of er voldoende antistoffen aanwezig zijn, ik neem aan als je dit laat doen dat je dan ook de uitslagen ervan moet meenemen.

 

Je kunt ook even bellen of mailen voor de zekerheid, op hun pagina staan contact gegevens.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Als je de DHPPI, Lepto en Rabiës laat enten zit je goed. Dus precies degene die je zelf opgaf. De kennelhoest zit ook in de DHPPI. Ik heb eenmalig extra nog de neusenting kennelhoest gegeven, hij kwam alsnog thuis van show met kennelhoest. Maar bij mijn weten is die extra enting niet nodig, daar hij al in de coctail zit. Ik heb het in ieder geval nooit meer gegeven, maar ben ook nog nooit gecontroleerd. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Rabies  is verplicht ,maar er wordt meer controle uitgeoefend of jezelf de corona enting gehad hebt ,of een test ,,Dierenarts controles heb je amper meer ,maar steekproefs gewijs pikken ze er vaak de buitenlanders nog uit .Afgelopen weekend in Luxemburg moesten vrienden van mij hun eigen enting laten zien ,die van de hond was niet belangrijk .

honden page profiel LampaertLampaert

ThX Heleen, Thx Bulleke, dat is de info die ik wenste te krijgen, super-bedankt !

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oh lol, misschien ben ik naïef. Dacht dat die covid vaccin of negatieve test onderhand wel vanzelf sprekend was tongue-out

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Speel op safe, ook voor je eigen hond, en zorg voor alle vaccinaties. 

Volgende forumvraag: Poolhonden wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^