Vieze ogen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ModesteModeste

Hallo

 

Onze hond (die we nu een 7 maand geadopteerd hebben) heeft sinds 3 weken een vies oogje. Er kwam gele pus uit en is lichtjes rood. We hebben het alle dagen goed schoongemaakt met speciale oogreiniger en daarna druppeltjes ingedaan (collegiaal zilver wat helpt tegen bacteriën en virussen). Het hielp maar is niet volledig weg. Nu is vandaag haar andere oogje ook begonnen, net hetzelfde... Elke ochtend hangt er veel pus en doorheen de dag moet ik het soms ook nog eens schoonmaken. 

 

Nu lees ik dat het soms ook met de voeding te maken heeft? Aangezien de druppels het probleem niet wegkrijgen? Ze krijgt droogvoer (zalm en aardappel) en ze krijgt nog een kleine portie groentjes. Nu was ik al een hele tijd aan het twijfelen om over te schakelen naar KVV en had ik al een beetje een slecht buikgevoel over droogvoer. Wie herkent dit? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer er pus uit de oogjes komt, niet zelf dokteren laat het nakijken door de dierenarts, je krijgt dan goede medicatie en is het zo over.   Ogen daar moet je heel voorzichtig mee zijn. Drie weken al dat het ene oogje niet beterd, en nu ook het andere oogje, een beschadiging van het hoornvlies is zo gebeurd als je veels te lang er mee wacht om naar de arts te gaan, maak snel een afspraak,

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Is maar 1  remedie voor  oogjes, en dat  is zo snel mogelijk, liefst zelfde dag,maar  de dierenarts.

Als je zelf ooit een vuiltje om je oog hebt gehad weet je hoe zeer dit doet, hoe irritant dit is.

Dus nooit zelf dokteren met een oog.

Er kan veel aan de hand zijn.

Ik  noem er een paar.

De oogarts zal de ogen aankleuren en bekijken op beschadiging op het hoornvlies, dat verhelp je niet met colloidaal zilver. Er kan een ontsteking bezig zijn, ook daar helpt colloidaal zilver nooit voldoende tegen. Er kan een haartje groeien aan de binnenkant van de oogleden die het hoornvlies irriteert, er kan zelfs een minimaal vuiltje, grasje, zandkorrel onder het ooglid zitten.  Ook dat bekijkt een dierenarts allemaal.

De dierenarts heeft voor ogen voor diverse redenen diverse soorten ontwikkelde zalf en dan is je hond met 24 uur al een stuk beter. En de dierenarts kan een oogje voorzichtig spoelen om eventueel vuil te verwijderen.

 

Pus oog kan zelfs een uiting zijn van een onderliggende ziekte,

 

Een oog altijd voorzichtig mee zijn en weten dat je hond daar vreselijk veel last van heeft.

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Zou ook snel een afspraak maken bij de DA. 

Ik denk dat de DA hier zelf ook waarschijnlijk wel aan denkt, maar zo niet, vraag of ze de traanproductie nakijkt via een schirmer tear test. Vooral omdat nu het andere oog ook begint. 

Onze eerste herplaatser hebben ze veel te lang laten doorlopen met droge ogen, zij kwam zo goed als blind bij ons.

Dat is het gevolg als er niet op de juiste wijze wordt behandeld. Dus niet langer zelf aanmodderen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mijn vorige hond is ooit eens in een tak gelopen. Hebben we niet gemerkt en je ziet het ook niet. Oogje ging ook moeilijk doen en zijn toen  naar de dierenarts gegaan, na drie dagen met gekookt lauw water schoonmaken. Want het werd niet minder. Die gebruikte een speciale tool om het netvlies te bekijken, daar was een gaatje in het hoornvlies te zien. Gelukkig maar dat we geweest zijn. Had op zich zelf nooit geheeld. Hij had dus blind aan 1 oog kunnen worden als we het zo gelaten hadden.

 

Op zich kan je het beste aanhouden bij ontstoken ogen, drie dagen 2 keer per dag schoonmaken met afgekoeld gekookt water. Wordt het niet minder of gaat het niet weg? Dan ga je naar een dierenarts.

 

Pas ook op met het gebruik van colloïdaal zilver. Laat je eerst goed informeren bij een holistische DA over het gebruik hiervan. Je kan door verkeerd gebruik je hond er mee vergiften.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Modeste, waar komt je hond vandaan, uit het buitenland? Dan zou ik ook op leishmania laten testen, sowieso naar de dierenarts.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Modeste, waar komt je hond vandaan, uit het buitenland? Dan zou ik ook op leishmania laten testen, sowieso naar de dierenarts. "

Ja, en dat bedoelde ik dus met een onderliggende ziekte......

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Als je hond hier al 3 weken last van heeft, waarom  ben je dan nog niet bij een dierenarts geweest? Je hond heeft hier last en pijn door. Honden zijn bikkels en tonen ongemak en pijn in een zeer late fase.

 

Ogen zijn kwetsbaar en heel belangrijk. Waarschijnlijk voldoet een kuur met antibacteriële zalf, die je alleen bij een dierenarts na consult kunt krijgen.

 

Ik raad je aan om direct een afspraak met een dierenarts te maken. Als je hond dit al 3 weken heeft, lukt het je zelf  niet om dit onder controle te krijgen. Voor het welzijn en de gezondheid van je hond moet dit behandeld worden.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik mag toch hopen dat je deze adviezen vd dierenarts gekregen hebt, waar je binnen deze 3 weken al bij langs geweest bent? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^