Werken en hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen. Ik begin woensdag met mijn nieuwe baan voor 32 uur per week (4 dagen). Op mijn vrije dag ben ik bezig met mijn studie. Mijn vriend werkt fulltime, waarvan 3 dagen thuis. De 2 dagen waarop hij op kantoor is, werk ik thuis.

 

Nero hoeft dus in principe nooit alleen te zijn, maar we zijn wel gewoon druk bezig. Ik ben benieuwd hoe jullie, mensen met een baan tijdens kantooruren, dit aanpakken om de hond toch voldoende te bieden. Aangezien Nero erg actief is en dit ook nodig heeft. 

 

's Ochtends voor het werk laat ik hem een uur uit. In de middag laat degene die thuis is hem uit tijdens de lunchpauze en na het eten wordt hij uitgelaten en voor het slapen. Daarnaast ga ik op maandagavond en zaterdagochtend met hem naar de hondenschool voor sport en spel cursus. Op woensdagmiddag haalt mijn schoonmoeder hem op en loopt wat verder met hem en op dinsdag (mijn vrije dag/studiedag) loop ik ook wat verder met hem.

 

Ik denk dat dit nog niet voldoende is voor hem. Ik ben op zoek naar een goed structuur om Nero toch aan zijn energieke behoeftes te voldoen. 's Avonds ga ik altijd nog wat hersenwerkjes met hem doen. Maar ik ben bang dat het nog niet voldoende is en dat hij misschien fysiek te weinig beweging krijgt als ik niet hier een goed plan voor heb. Aangezien we straks steeds meer in het najaar terechtkomen wordt het eerder donker en is het na het werk al te donker om met hem naar een losloopgebied te gaan bijvoorbeeld. Hoe pakken jullie het aan en zorgen toch voor voldoende beweging en uitdaging op werkdagen tijdens kantooruren? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik denk dat Nero niks te kort komt hoor hp-smile

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Toen Kim jonger was hebben we veel met haar gefietst om haar moe te maken. Verder deden we toen ongeveer 3/4 rondjes van ca. 20 minuten met haar en daarnaast een lange wandeling van minstens een uur, waarop er veel spelletjes/activiteiten werden gedaan (verstoppertje, snoepjes verstoppen, trucjes oefenen etc). Wat beter werkte om haar goed moe te maken was haar overal mee naartoe nemen: mee sporten, mee winkelen, mee naar vrienden/familie, etc.

In de winter heb ik haar heel veel stomme trucjes aangeleerd hahaha, beetje mentaal moe maken als je inderdaad minder lang kunt wandelen. En veel spelletjes zoals snoepjes in het hoge gras strooien. In het donker was dat extra moeilijk te vinden (maar onze hond was geen snuffelaar, dus ze vond het sowieso al moeilijk).

 

Maar als ik jullie verhaal zo lees, doen jullie al superveel. Hij moet ook veel slapen he ;)

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik denk dat Nero niks te kort komt hoor  "

Haha, dankje voor je reactie! Ja het is ook wel deels een soort van onzekerheid van mijn kant, dus misschien moet ik het zelf ook niet te zwaar wegen. Maar Nero is wel echt een energiebom en ik ben gewoon bang dat hij die energie niet voldoende kwijt kan. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Toen Kim jonger was hebben we veel met haar gefietst om haar moe te maken. Verder deden we toen ongeveer 3/4 rondjes van ca. 20 minuten met haar en daarnaast een lange wandeling van minstens een uur, waarop er veel spelletjes/activiteiten werden gedaan (verstoppertje, snoepjes verstoppen, trucjes oefenen etc). Wat beter werkte om haar goed moe te maken was haar overal mee naartoe nemen: mee sporten, mee winkelen, mee naar vrienden/familie, etc.
In de winter heb ik haar heel veel stomme trucjes aangeleerd hahaha, beetje mentaal moe maken als je inderdaad minder lang kunt wandelen. En veel spelletjes zoals snoepjes in het hoge gras strooien. In het donker was dat extra moeilijk te vinden (maar onze hond was geen snuffelaar, dus ze vond het sowieso al moeilijk).
 
Maar als ik jullie verhaal zo lees, doen jullie al superveel. Hij moet ook veel slapen he ;-) "

Ah dank voor de tips! Ja hij slaapt sowieso al tijdens onze werkuren en dat is wel fijn maar dan zit hij savonds wel altijd vol energie. Fietsen is een goed idee! Kan evt straks ook als het sneller donker is 's avonds. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik ben Fanu nu langzaam aan het introduceren met het Bikejoren. Misschien dat je daar eens naar kunt kijken? Dan leert hij automatisch ook te werken in het bos en de luchtjes een beetje te negeren. 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ken je niemand met een hond die ook gaat werken/thuiswerkt? Dan kan je misschien om de beurt elkaars hond opvangen en kunnen ze spelen met elkaar in de tuin? :) maar ik vind ook dat hij niets tekort komt hoor. Mijn honden moeten het met veel minder doen ;) 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik ben Fanu nu langzaam aan het introduceren met het Bikejoren. Misschien dat je daar eens naar kunt kijken? Dan leert hij automatisch ook te werken in het bos en de luchtjes een beetje te negeren.  "

Dank voor de tip! Dat lijkt me inderdaad heel leuk voor Nero. Klopt het dat daar een ontheffing voor nodig is? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Dank voor de tip! Dat lijkt me inderdaad heel leuk voor Nero. Klopt het dat daar een ontheffing voor nodig is?  "

Klopt ja, ik heb deze nog niet omdat Fanu nog te jong is om te trekken dus loopt hij op dit moment nog zonder het trekken voor de fiets maar die ga ik wel aanvragen als hij oud genoeg is om echt te joren. Stelt niet heel veel voor, een dierenarts moet gewoon verklaren dat hij gezond genoeg is om te mogen trekken :) 

 

547687.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dank voor de tip! Dat lijkt me inderdaad heel leuk voor Nero. Klopt het dat daar een ontheffing voor nodig is?  "

Ja dat klopt. Die kun je ergens op internet downloaden en uitprinten, 

https://www.canicrossnederland.nl/ontheffing-trekhonden.html

 

Bij mij laten pa of ma de hond uit als ik een hele dag moet werken. Soms lukt dat niet en is Puck een dienst alleen. Soms is t gewoon niet anders, maar ik probeer dat er altijd iemand komt die 1x puck uit laat.

 

Misschien kan je hond mee naar je werk? Op sommige werkplekken kan en mag dat.

Op mijn werk kan het ook, maar is Puck te klein en zouden clienten over haar kunnen struikelen omdat ze haar niet zien. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Wij hebben de mazzel dat we in een zeer groene omgeving wonen en op veel plekken er genoeg te doen is voor honden. Hoef dus nooit al te ver. Mijn vrouw werkt vanuit huis maar dat is vaak veel drukker dan op kantoor en loopt langer uit. Ik werk parttime/flex en of ik nu geen zin heb of wel? Ziet hij iedere dag voor zover mogelijk polder of bos. En als ik dan eenmaal ga lopen moe of niet? Dan ontspan ik zelf ook ervan +/+. Als het echt niet lukt allemaal? Dan neemt mij vrouw het over. Vind ie minder leuk want zij is nog altijd bang van grote honden, los zit er dus niet in tongue-out Hebben we sinds kort ook weer een nieuwe truc voor gevonden, de dijk. Zitten veel veldmuis hollen en hij vind de golven geweldig die tegen de kade klappen als de bootjes voorbij varen. Daar krijgt ook genoeg stimulatie van tot nu toe.

 

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik werk parttime, 21 uur en mijn man Fulltime. Wel beide buitenshuis. Ik werk in een rooster wat precies goed aansluit met wanneer mijn man thuiskomt, waardoor Fenrir op zijn meest 4,5 uur alleen is. Dit is maar 2x per week, de andere dagen is minder en op dinsdag heb ik een vrije dag.

 

Op dagen dat ik middag/avonddienst heb ga ik voor mijn werk met Fenrir weg, meestal echt naar een bos of natuurgebied. Vlak voor ik wegga laat ik hem dan nogmaals uit. Als ik dan naar mijn werk ga in de middag is mijn man tegen 17:00 thuis en doet de avondwandelingen. In een enkel geval van extra werken voor mij of als mijn man ouderavonden oid heeft kan Fenrir mee naar mijn werk maar normaal blijft hij wel gewoon thuis.

Op dagen dat ik ochtenddienst heb werk ik maar halve daagjes en kan mijn man wat later weg, dat zijn de dagen dat we in de avond agility trainen dus doen we verder die dag toch rustig aan, natuurlijk wordt hij voor we weggaan wel goed uit gelaten maar dan rijden we niet helemaal naar een natuurgebied oid.

 

Op mijn vrije dag en in het weekend doen we ook altijd wel veel qua wandelen, op mijn vrije dag ik alleen en in het weekend zijn we vaak met z'n allen op pad.

Naast dit alles doen ook wij natuurlijk hersenwerkjes thuis, commando's trainen binnen en buiten, en 2-3x per week loopt Fen met mij naast de kickbike. Wanneer we dit doen hangt wel echt af van welke werktijden ik werk en hebben daardoor niet echt een vast schema in wat we doen. Ik merk dat Fenrir dit niet perse nodig heeft, als hij al met al maar genoeg te doen heeft en wanneer we dat om ons werk heen vouwen maakt dus voor hem gelukkig niet uit. hp-smile

honden page profiel DanielleDanielle

" Wij hebben de mazzel dat we in een zeer groene omgeving wonen en op veel plekken er genoeg te doen is voor honden. Hoef dus nooit al te ver. Mijn vrouw werkt vanuit huis maar dat is vaak veel drukker dan op kantoor en loopt langer uit. Ik werk parttime/flex en of ik nu geen zin heb of wel? Ziet hij iedere dag voor zover mogelijk polder of bos. En als ik dan eenmaal ga lopen moe of niet? Dan ontspan ik zelf ook ervan +/+. Als het echt niet lukt allemaal? Dan neemt mij vrouw het over. Vind ie minder leuk want zij is nog altijd bang van grote honden, los zit er dus niet in Hebben we sinds kort ook weer een nieuwe truc voor gevonden, de dijk. Zitten veel veldmuis hollen en hij vind de golven geweldig die tegen de kade klappen als de bootjes voorbij varen. Daar krijgt ook genoeg stimulatie van tot nu toe.
 
  "

Yes, die mazzel hebben wij ook. We wonen in een natuurgebied met nog heel veel natuurgebieden erom heen. Daar ontbreekt het niet aan hp-shiny Alleen straks komen we in een periode dat het na het avondeten gewoon echt donker is, dan ga ik hem dus niet meer laten loslopen 's avonds. Dus dat worden dan toch de 'standaard' rondjes aan de lijn door de natuurparken. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Ken je niemand met een hond die ook gaat werken/thuiswerkt? Dan kan je misschien om de beurt elkaars hond opvangen en kunnen ze spelen met elkaar in de tuin? :-) maar ik vind ook dat hij niets tekort komt hoor. Mijn honden moeten het met veel minder doen ;-)  "

Dat is een leuk idee inderdaad! Dankje voor je reactie

honden page profiel DanielleDanielle

" Ja dat klopt. Die kun je ergens op internet downloaden en uitprinten, 
https://www.canicrossnederland.nl/ontheffing-trekhonden.html
 
Bij mij laten pa of ma de hond uit als ik een hele dag moet werken. Soms lukt dat niet en is Puck een dienst alleen. Soms is t gewoon niet anders, maar ik probeer dat er altijd iemand komt die 1x puck uit laat.
 
Misschien kan je hond mee naar je werk? Op sommige werkplekken kan en mag dat.
Op mijn werk kan het ook, maar is Puck te klein en zouden clienten over haar kunnen struikelen omdat ze haar niet zien.  "

De hond is ook niet alleen thuis. Maar als we thuiswerken, hebben we ook geen tijd om tijdens werktijd heel veel te doen. Dan komt het echt aan op 's avonds en half uurtje in de pauze. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Heb je nog iets veranderd aan je benadering? In vorige topics had je het erover dat je uren met hem bezig was, en eigenlijk moeilijk nee kan zeggen. Waardoor hij juist onrustig blijft omdat er altijd wat te halen valt, als die een beetje zielig doet. Hoe is dat gegaan?

 

Ik denk dat je voor nu voldoende met hem doet. Als het straks snel donker is, is het een idee om zijn losloop wandeling in jullie pauze te doen? Ik weet niet hoe flexibel jullie werk is hoor. Mijn hond mag mee naar mijn werk, nu krijgt ze in de middag een mini rondje, aangelijnd. Maar als het straks winter is dan ga ik overdag gewoon een uur met d’r lopen hoor. Dan werk ik maar wat langer door. Als ik haar puur fysiek moe wil krijgen dan apporteren we, of met de frisbee, of ik laat haar zwemmen. Waar ze echt voldaan van raakt is ravotten met haar speelmaatjes. Ze gaat nu ook wel eens naar een huiselijke dagopvang. Niet omdat het nodig is, maar omdat ze dat feest vindt, de hele dag actie en sensatie. Als ik haar ophaal is ze helemaal tevreden en ploft ze thuis neer in haar mand. Misschien is dat ook wat voor Nero? Moet je wel een goede zoeken, kleinschalig, waar ze de juiste honden bij elkaar zetten, en waar ze gewoon kunnen rondlopen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" De hond is ook niet alleen thuis. Maar als we thuiswerken, hebben we ook geen tijd om tijdens werktijd heel veel te doen. Dan komt het echt aan op 's avonds en half uurtje in de pauze.  "

Je werkt toch geen volledige werkdag met alleen een lunchpauze?

Heb je koffiepauze, ga met je kop koffie/thee/soep/brood lekker buiten in de tuin zitten of evt voor je huis.

Dan heeft de hond in ieder geval even de mogelijkheid om te plassen tussendoor en kun je de ochtend en avond de grote ronde lopen en de uitdaging bieden. Of je bied ''m dan een hersenwerkje aan. 

Je hoeft de hond ook niet de hele dag bezig te houden natuurlijk.

Lekker een stuk runderkophuid plaat aanbieden wanneer jullie werken en actief zijn wanneer je vrij bent.

De avonduren is het nog lang licht, ga je na het avondeten naar een ander gebied en dan lekker de hond uitgebreid zijn eigen gang laten gaan. 

honden page profiel Sug_063Sug_063 3 doggies

honden foto van Sug_063

Wij hebben een pup , maar Doen alsnog veel mee. Voordat ik nr studie ga 1 uurtje wandelen (meestal 45 hangt van af natuurlijk of we mensen tegen komen) daarna in de na middag korte rondje maken van 30 min en in de avond weer een rondje van 1 uur. Hij heeft zoveel energie! Tijdens de wandeling ook commando’s oefenen. Ook thuis Doen we commando’s oefenen. Ook  soms een stukje rennen ( als er geen vriendjes zijn om hem moe te maken hahahaha) en we Doen jagen achter een speeltje aan!

 

Ze zeggen hoe minder je je hond aanleert kwa bewegen. Hoe Beter? Dus ga je 30 min 3x per dag wandelen word dat een gewoonte voor hem en ook genoeg later. Ik wil met fado later als alles volgroeid is gaan hardlopen of dat hij naast de fiets rent :). 

Als t gaat om tijden ja ik heb beetje geluk kwa tijden en mij opleiding dus heb Niks te klagen tot nu toe hahaha! Wel doet mijn zusje Fado in de namiddag uitlaten vandaar ook minder lange ronde :)

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

We doen eigenlijk al zoveel met Jake dat als ik thuis aan het werk ben, hij eigenlijk de hele dag slaapt. Waar ik me dan weer zorgen om maak haha, is het wel normaal dat hij dan de hele dag zowat alleen maar slaapt haha. Maargoed jake gaat overal mee naartoe vanwege zijn verlatingsangst dus dat zijn ook veel indrukken. Zaterdag jonge hondendag gehad en zondag wezen wandelen a 6 km, wat hondjes gezien/mee gespeeld, dan slaapt hij maandag wel de hele dag. Dinsdag gaat hij naar de opvang. Woensdag ben ik vrij en hebben we cursus bij Martin Gaus. Deze week begint donderdag ook showtraining. Overdag slaapt hij, ik werk thuis. Vrijdag is m’n vriend vrij, en hebben we een wandeldate. Zaterdag beginnen we met cursus speuren. Die is om de week en de showtrainingen zijn ‘los’. Dus dit vind ik al een veel te drukke week voor hem. Ik probeer normaal echt rustdagen in te plannen. Zoals deze zondag. Dan hebben we niks! En dat laat ik ook echt zo. Dan kan hij bijtanken. En de maandag ook. Alleen plasrondjes. Thats it. Ik moet juist heel veel gas terug nemen omdat jake best moe is. Best lastig, als je hond niet alleen kan zijn. Maar daar werken we hard aan. Jake ging zelfs 2 dagen naar de opvang maar dat heb ik (zolang het lukt met werken) teruggeschroefd naar 1 omdat hij meer rust nodig heeft.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)


Nero hoeft dus in principe nooit alleen te zijn, maar we zijn wel gewoon druk bezig. Ik ben benieuwd hoe jullie, mensen met een baan tijdens kantooruren, dit aanpakken om de hond toch voldoende te bieden. Aangezien Nero erg actief is en dit ook nodig heeft. 
 
's Ochtends voor het werk laat ik hem een uur uit. In de middag laat degene die thuis is hem uit tijdens de lunchpauze en na het eten wordt hij uitgelaten en voor het slapen. Daarnaast ga ik op maandagavond en zaterdagochtend met hem naar de hondenschool voor sport en spel cursus. Op woensdagmiddag haalt mijn schoonmoeder hem op en loopt wat verder met hem en op dinsdag (mijn vrije dag/studiedag) loop ik ook wat verder met hem.
 
Ik denk dat dit nog niet voldoende is voor hem. Ik ben op zoek naar een goed structuur om Nero toch aan zijn energieke behoeftes te voldoen. 's Avonds ga ik altijd nog wat hersenwerkjes met hem doen. Maar ik ben bang dat het nog niet voldoende is en dat hij misschien fysiek te weinig beweging krijgt als ik niet hier een goed plan voor heb. Aangezien we straks steeds meer in het najaar terechtkomen wordt het eerder donker en is het na het werk al te donker om met hem naar een losloopgebied te gaan bijvoorbeeld. 

Ik denk, puur gekeken naar wat je kan bieden op een dag, dat dit voldoende zou moeten zijn. Jullie zijn druk en maken echt veel tijd vrij voor Nero, mooi om te lezen. 

Er zijn al 4 dagen in de week dat er of cursus wordt gedaan of er langer overdag met hem gewandeld wordt. 

Kan het zijn dat jullie (jij en Nero allebei) op de andere dagen misschien gewoon genoegen moet nemen met een uur s ochtends, een half uur s middags (misschien los?)en een aangelijnde wandeling s avonds? Los is fijn maar je zou een aangelijnde wandeling ook zo in kunnen richten dat die ook voldoening geeft. Door zoekspelletjes, commando's etc. 

Er zitten ergens grenzen aan wat je kunt doen met en voor je hond. Jullie doen het, voor zover ik kan lezen, prima. 

 

Ik sluit me aan bij @Iglo, je zou kunnen kijken naar een goede dagopvang. Maar dat moet wel passen bij Nero en jullie. Saar gaat 2 dagen naar de opvang omdat ik en manlief allebei fulltime werken, ik onregelmatig zodat we buiten die 2 dagen om echt de tijd hebben voor haar. Ze vind het heerlijk daar en komt voldaan weer thuis. 

 

Edit: de opvang geeft mij zelf ook meer rust omdat ze het daar prima naar haar zin heeft en ik zie dat ze er voldaan van terug komt. Ik kan mezelf namelijk ook soms afvragen of ik genoeg met Saar doe terwijl ik weet dat ik doe wat ik kan en Saar een tevreden hond is

honden page profiel DanielleDanielle

" Heb je nog iets veranderd aan je benadering? In vorige topics had je het erover dat je uren met hem bezig was, en eigenlijk moeilijk nee kan zeggen. Waardoor hij juist onrustig blijft omdat er altijd wat te halen valt, als die een beetje zielig doet. Hoe is dat gegaan?
 
Ik denk dat je voor nu voldoende met hem doet. Als het straks snel donker is, is het een idee om zijn losloop wandeling in jullie pauze te doen? Ik weet niet hoe flexibel jullie werk is hoor. Mijn hond mag mee naar mijn werk, nu krijgt ze in de middag een mini rondje, aangelijnd. Maar als het straks winter is dan ga ik overdag gewoon een uur met d’r lopen hoor. Dan werk ik maar wat langer door. Als ik haar puur fysiek moe wil krijgen dan apporteren we, of met de frisbee, of ik laat haar zwemmen. Waar ze echt voldaan van raakt is ravotten met haar speelmaatjes. Ze gaat nu ook wel eens naar een huiselijke dagopvang. Niet omdat het nodig is, maar omdat ze dat feest vindt, de hele dag actie en sensatie. Als ik haar ophaal is ze helemaal tevreden en ploft ze thuis neer in haar mand. Misschien is dat ook wat voor Nero? Moet je wel een goede zoeken, kleinschalig, waar ze de juiste honden bij elkaar zetten, en waar ze gewoon kunnen rondlopen.  "

Dank Iglo! Over jouw eerste stuk: Gaat al wat beter. Ik kan het makkelijker van me af zetten, maar als er niet heel veel met hem is gedaan dan blijft hij vaak nog wel onrustig en doordrammen. Zoals gisteravond, na cursus gaf ik hem nog iets te kauwen en daarna was het klaar (ik wilde ook wel ff rust haha). Hij bleef nog even doordrammen maar uiteindelijk ging hij wel slapen. 

 

Overdag laten loslopen zal niet elke dag kunnen. Huishoudelijke opvang goede tip! Neem ik mee.

honden page profiel DanielleDanielle

" Je werkt toch geen volledige werkdag met alleen een lunchpauze?
Heb je koffiepauze, ga met je kop koffie/thee/soep/brood lekker buiten in de tuin zitten of evt voor je huis.
Dan heeft de hond in ieder geval even de mogelijkheid om te plassen tussendoor en kun je de ochtend en avond de grote ronde lopen en de uitdaging bieden. Of je bied ''m dan een hersenwerkje aan. 
Je hoeft de hond ook niet de hele dag bezig te houden natuurlijk.
Lekker een stuk runderkophuid plaat aanbieden wanneer jullie werken en actief zijn wanneer je vrij bent.
De avonduren is het nog lang licht, ga je na het avondeten naar een ander gebied en dan lekker de hond uitgebreid zijn eigen gang laten gaan.  "

Eh, ja wij hebben 1 pauze. Ja voor nu gaan we inderdaad nog vooral na het eten naar een losloopplek met hem om zijn energie kwijt te kunnen en thuis hersenwerkjes, maar straks is het ook donker na het eten en dan laat ik hem liever niet meer loslopen. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Wij hebben een pup , maar Doen alsnog veel mee. Voordat ik nr studie ga 1 uurtje wandelen (meestal 45 hangt van af natuurlijk of we mensen tegen komen) daarna in de na middag korte rondje maken van 30 min en in de avond weer een rondje van 1 uur. Hij heeft zoveel energie! Tijdens de wandeling ook commando’s oefenen. Ook thuis Doen we commando’s oefenen. Ook  soms een stukje rennen ( als er geen vriendjes zijn om hem moe te maken hahahaha) en we Doen jagen achter een speeltje aan!
 
Ze zeggen hoe minder je je hond aanleert kwa bewegen. Hoe Beter? Dus ga je 30 min 3x per dag wandelen word dat een gewoonte voor hem en ook genoeg later. Ik wil met fado later als alles volgroeid is gaan hardlopen of dat hij naast de fiets rent :-)
Als t gaat om tijden ja ik heb beetje geluk kwa tijden en mij opleiding dus heb Niks te klagen tot nu toe hahaha! Wel doet mijn zusje Fado in de namiddag uitlaten vandaar ook minder lange ronde :-) "

Ja wij lopen nu ook totaal ongeveer 3 uur per dag met hem maar dat is voor Nero niet echt veel haha. 3x een half uur kan ik hem niet aandoen, het is en blijft natuurlijk wel een bewegingshond die. Aan de fiets of hardlopen goede tip! 

honden page profiel DanielleDanielle

" We doen eigenlijk al zoveel met Jake dat als ik thuis aan het werk ben, hij eigenlijk de hele dag slaapt. Waar ik me dan weer zorgen om maak haha, is het wel normaal dat hij dan de hele dag zowat alleen maar slaapt haha. Maargoed jake gaat overal mee naartoe vanwege zijn verlatingsangst dus dat zijn ook veel indrukken. Zaterdag jonge hondendag gehad en zondag wezen wandelen a 6 km, wat hondjes gezien/mee gespeeld, dan slaapt hij maandag wel de hele dag. Dinsdag gaat hij naar de opvang. Woensdag ben ik vrij en hebben we cursus bij Martin Gaus. Deze week begint donderdag ook showtraining. Overdag slaapt hij, ik werk thuis. Vrijdag is m’n vriend vrij, en hebben we een wandeldate. Zaterdag beginnen we met cursus speuren. Die is om de week en de showtrainingen zijn ‘los’. Dus dit vind ik al een veel te drukke week voor hem. Ik probeer normaal echt rustdagen in te plannen. Zoals deze zondag. Dan hebben we niks! En dat laat ik ook echt zo. Dan kan hij bijtanken. En de maandag ook. Alleen plasrondjes. Thats it. Ik moet juist heel veel gas terug nemen omdat jake best moe is. Best lastig, als je hond niet alleen kan zijn. Maar daar werken we hard aan. Jake ging zelfs 2 dagen naar de opvang maar dat heb ik (zolang het lukt met werken) teruggeschroefd naar 1 omdat hij meer rust nodig heeft. "

Heerlijk! Ja, tijdens het werken slaap Nero ook de gehele tijd. Dat is wel echt fijn, alleen 's avonds laat hij dan wel van zich horen. Dat vind ik dan ook wel logisch maar lijkt me lastig straks als ik niet echt veel meer kan (als in: losloopplekken) Heb gelukkig al wel aardig wat tips gekregen! En je hebt gelijk hoor, af en toe een dagje bijtanken is misschien ook wel nodig. 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ja wij lopen nu ook totaal ongeveer 3 uur per dag met hem maar dat is voor Nero niet echt veel haha. 3x een half uur kan ik hem niet aandoen, het is en blijft natuurlijk wel een bewegingshond die. Aan de fiets of hardlopen goede tip!  "

Tis dat hij jong js anders zou ik echt gaan hardlopen en of fietsen! Hij is 6 maanden en merk dat dit te weinig voor hem weer begint te worden frown Hij is steeds drukker! (Hoort bij het ras) maargoed we bijten even door en eventueel 10 min langer wandelen en dan ieder maand vanaf nu 10 min erbij ofzo? Zooo lastig! 

Wij rende laatst op een Hele lange pad heen en terug ( Doen we nooit eigenlijk maar anders rende hij zonder mij HAHA! Ook natuurlijk met als hij wou snuffelen dan liet ik dat toe) maar toen we eenmaal terug waren was hij nog super hyper…. Meestal rent hij dus met andere honden en dan Ren is met mij rennen niet nodig…. Maar heb dus gemerkt (uitgevonden) dat als als hij niet met een ander hond rent hij gwn super veel energe heeft! Ik moet echt iets nog voor verzinnen Want hardlopen en fietsen is op dit moment echt geen optie hp-shiny

Je kan ook gaan  skeeleren  en hardlopen en fietsen (wat ik al eerder zei) 

Volgende forumvraag: Vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^