Vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hondje12Hondje12

Hallo!

Vorige week vrijdag heb ik vlooien gezien bij mijn boomer. Ik heb hem meteen een pipet van bolfo gold gegeven en ben hem gaan kammen. Nu heb ik daarna geen vlo meer gezien op mijn hond. Helaas heeft hij een hotspot ontwikkeld waarvoor ik bij de dierenarts geweest ben, de hotspot is inmiddels genezen. Alleen heeft mijn hond nog steeds heel veel jeuk zonder dat ik vlooien vind. Ik kam en zuig nog steeds elke dag. Kan het dat mijn hond lang last heeft van de vlooienbeet? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je huis aanpakken met een bestrijdingsmiddel, anders hou je vlooien, kijk eens naar sectolin, pakt alles aan en is veilig voor jezelf en de hond.....denk erom dat is niet voor op je hond.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hallo!
Vorige week vrijdag heb ik vlooien gezien bij mijn boomer. Ik heb hem meteen een pipet van bolfo gold gegeven en ben hem gaan kammen. Nu heb ik daarna geen vlo meer gezien op mijn hond. Helaas heeft hij een hotspot ontwikkeld waarvoor ik bij de dierenarts geweest ben, de hotspot is inmiddels genezen. Alleen heeft mijn hond nog steeds heel veel jeuk zonder dat ik vlooien vind. Ik kam en zuig nog steeds elke dag. Kan het dat mijn hond lang last heeft van de vlooienbeet?  "

Mijn hond had meer last van de pipetjes dan de vlooien. Ik kwam er achter dat ze vlooien had vanwege vlooienpoepjes, niet omdat ze meer krabde. Na het geven van de pipetjes begon het krabben pas. Ik gebruikte eerst Advantix, dit hielp niet goed genoeg (vond binnen een maand bewegende vlooien weer op haar), en heb daarna Stronghold gegeven, en toen waren ze weg. Ook behandelde ik de omgeving met Sectolin en heb haar kleedjes gewassen op 60 graden met azijn.

De laatste keer dat ze vlooien had, een paar maanden terug, haar een pilletje gegeven ipv een pipetje vanwege die eerdere ervaring. Ook weer sectolin gebruikt en veel gewassen, en het bleef weer bij 1 a 2 vlooien (zover ik kon zien).

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier ook een pup die de hele maand heeft gekrabd op de plek waar de pipet werd aangebracht, was advantix

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het kan zijn dat hij toch nog door vlooien gebeten wordt, maar het kan ook heel goed door het pipetje komen.

 

Was de hotspot op een vlooienbeer of waar je de pipet gezet hebt?

 

Je zou een volgende x een andere pipet kunnen proberen. Vectra 3d bv. Dan hoeven de vlooien niet te bijten en je leefomgeving blijft vrij van eitjes.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Hier in het verleden een forse vlooienbesmetting gehad. Middelen op basis van theetree of theeboomolie hielpen niet meer. Pipetten wilde ik niet ook omdat ze vorig jaar het geriatrisch vestibulair syndroom heeft gehad. Daarom een Seresto vlooienband gekocht en de kamer, auto en de voormat van de camper met een omgevingsspray gespoten. Werkzame stof in de band is imidacloprid, een neonicotinoïde. Vervolgens een week weggeweest. Bij thuiskomst geen vlooien meer. Het is hier nu helemaal vlo vrij. Ze begon wel een hotspot te ontwikkelen. Je kunt dat ruiken want dat heeft een bepaald luchtje en de huid wordt schilferig. Het jeukt en vervolgens gaan ze er aan krabben of bijten. Dit komt doordat de weerstand door de vlooienbeten afneemt en slecht slapen. Ze krijgt hier elke dag een eetlepel lijnzaadolie en wat visolie wat goed is voor het immuunsysteem . Met de waterblazer enige keren per week de dichte ondervacht open geblazen. Het resultaat is nu dat de vlooien weg zijn en de hotspot is ook over.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Kan dat ze nog last vd beet heeft. Mijn hond is een paar jaar geleden voor het eerst door vlooien gebeten. Toen bleek dat ze vlooienallergie heeft en ontwikkelde daardoor 2 hotspots. Lang nadat die genezen waren bleef ze er toch nog aan krabben en bijten. Bij een allergie kunnen ze echt lang jeuk op die plekken hebben.

Volgende forumvraag: Tandjes wisselen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^