5 maanden oude pup plast in bed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Mijn cockapoo meisje van 5 maanden is zo goed als zindelijk. Ze gaat om de 3 uur naar buiten en de nachten blijft ze ook zindelijk. 

Echter, kom ik net thuis          ( 23.30)  van een laatste ronde. Pootje drooggemaakt, wel gepoept en geen plas gedaan. Die heeft zij om 21.30 gedaan. Extra rondje gelopen maar geen plas tijdens haar laatste ronde van 23.30. 

Komen we thuis: Ze springt bij mijn vriend op bed. Wij hebben een lekker dons dekbed. Zitten beiden bij haar en ze is rustig. En ja hoor,  hop een flinke plas, opeens, op het bed. Naast mijn vriend. Gelijk haar van bed af gedaan. 

Balen, eergisteren gebeurde dus hetzelfde. Uiteraard mag ze nu niet meer in de slaapkamer en op het bed komen. En zijn al haar credits verspeelt. In haar puppy tijd is het ook 2 x gebeurd. Telkens het dons dek. Misschien door het fluffy witte donsdek dus, wat gelukkig in de was kan. Maar relaxt is anders….

Zou ik hier iets achter moeten zoeken? Ze eet en drinkt goed, ze kan alleen nog niet alleen zijn ( wordt aan gewerkt) en buiten is ze altijd Hieper de pieper enthousiast rondom andere honden. Mega blije hond. Op het moment van het plassen is zij rustig. Geen gepiep oid. 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Niet uitgeplast, de laatste ronde, wel gepoept geef je aan maar niet geplast, en een lekker mandje naast bed waar ze voortaan in slaapt bij jullie in de slaapkamer...en het was een flinke plas geef je ook aan, wat langer buiten blijven tot ze geplast heeft voor de laatste keer.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wat had je precies verwacht van een hond die om de 3 uur nog uit moet? Als mijn pup de laatste ronde niet plast dan wacht ik net zo lang.. of loop ik iets later nog een ronde. 

 

Als je pup moeilijk alleen kan zijn zou ik inderdaad een mand of kussen naast het bed zetten.

 

Ik vind het zelf wel veel om de 3 uur plassen met 5 maanden..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dit kan door zoveel dingen komen. Redenen kunnen zijn, territorium wil afbakenen omdat ze juist fijn vind daar, toch niet helemaal de zindelijkheid training heeft begrepen(ziet dons als plasplek), de fokker waar ze vandaan haar niet in een schone omgeving heeft gehouden, ect. Dat ze dit op een "slaapplek" doet? Is iig niet goed.

 

Zo ie zo moet je het eerst even nalaten kijken door een dierenarts om medische oorzaken te kunnen uitsluiten. Pas dan kun je beginnen met een plan van aanpak. Wat je nu doet is al een goed begin. Te zorgen dat ze geen toegang meer heeft tot het bed of dons. Ik zou als eerst proberen opnieuw de zindelijkheid training te doen. Belonen als het buiten wordt gedaan. Dan kun testen na verloop van tijd weer eens iets dons neer te leggen en zien of ze nog de neiging heeft. Is de neiging er nog? Dan kun het dons gaan gebruiken bij de zindelijkheid training. Goed opletten wanneer ze wil gaan erop en direct naar buiten, belonen als het buiten gedaan wordt.

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Fijn jullie reacties. Dank. 

Wat wij merken bij haar is dat ze, bij het zien van andere honden, ook afgeleid is. Totaal vergeten waarom ik we ookalweer buiten waren. Regelmatig loop ik dan een flinke ronde en alsnog thuis plast op poept ze binnen 5 min. Dat gebeurd overigens niet meer vaak en dat was alweer een maand terug. Want ze is echt al zo goed op weg. Ze is bijna 6 maanden en echt een onwijs lieve hond. Opeens op het dons 2 dagen achterelkaar.
Ik leer haar dat ze haar riem pakt wanneer ze uit moet en ze kan het al aangeven, dan trekt ze mijn aandacht inclusief een piepgeluid. Steeds vaker is het ook 3.5 of een uitschieter naar 4 uur. 

Inmiddels hangt het weer fris te drogen :)  

Vannacht heeft ze in haar mand in de woonkamer geslapen ( appartement) en kan ze ook prima tot 07.45 wachten tot haar eerste ronde. 

Ok. Jas zit weer gevuld met snoepjes… :) 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Wat is nu weer een cockapoo? Poedel met....cockerspaniel? 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Yes, cockerspaniël met een poedel :) 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Yes, cockerspaniël met een poedel :-)  "

Dus gewoon een vuilnisbak. Die mixnamen vind ik zo stom, klinken als verzonnen mixjes door broodfokkers. Krijg er altijd de bibbers van. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Chantal...het is nog even aftasten allemaal, savonds op een tijdstip uitlaten als de grote meute honden al geweest is en zo min mogelijk afleiding, toch even wachten met naar binnen gaan als er geen poep plas rondje is gedaan....en fijn dat je hond ook in zijn mandje lekker gaat slapen...voorlopig dan niet op bed meer nemen...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dus gewoon een vuilnisbak. Die mixnamen vind ik zo stom, klinken als verzonnen mixjes door broodfokkers. Krijg er altijd de bibbers van.  "

Prijzige vuilnisbak overigens hp-wink

 

Als het serieus wordt aangepakt heb ik er niet eens problemen mee.

Zijn alle (stamboom)rassen uiteindelijk geen kruisingen?

De Bull Terriër heeft zijn naam in 1822 gekregen. Gefokt uit de Engelse Bulldog en de Engelse witte Terriër.

Ook een modenaam?

 

Maar terug naar de Cockapoo, je moet het beestje toch een naam geven hè hp-smile

Als ik kijk naar deze fokster, durf ik niet 1,2,3 te beweren dat dit een broodfokster is, komt op mij serieus over.

https://www.clauwdylovelycockapoos.nl/

Maar misschien ben ik wel heel erg naïef hp-angel. Heb overigens niet het voornemen er eentje aan te schaffen.       

 

Sorry voor off topic Chantal. Ik ken maar 1 hond die weleens op bed plaste, dat was elke keer als de baasjes met vakantie waren en er een oppas in huis was. Totaal andere reden dus dan bij jouw hondje.

Denk inderdaad dat voor nu de beste oplossing haar eigen mandje is voorlopig.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vraag van te  is plassen op bed en er wordt  niet gevraagd voor opmerkingen over een kruising, wat die mag kosten en hoe je het wilt noemen,. En die opmerkingen vind ik persoonlijk best negatief overkomen op deze manier,

 

Chantal, ik weet niet of je dit al doet. Maar zeg iedere keer als je hond plast of poept, braaf,plasje, braaf hoopje of wat dan ook, geef het altijd dezelfde naam. Neutraal zeggen niet te enthousiast want dan stopt ze. Brokje geven als ze klaar is. Ook brokje pas pakken als ze klaar is, want anders stopt ze midden in de plas met plassen en plast niet uit,

Na een week gaat je hond plassen en  je zegt voor ze gaat plassen ,,ga plasje doen,, plast ze? dan is de link gelegd. En  heb je een hond die op commando,plast. Blijf iedere keer dan ook zeggen, plasje als ze plast enzv. 

 

Diki hier gaat de laatste keer een plasje doen in de tuin. Het is hier niet meer verantwoord in de avond laat naar buiten te gaan, dus haar dit geleerd vanaf puppie leeftijd, En ja dan snuffelt ze en kijkt hier en daar, laatst een egel, vaak een pad in de tuin. Dan is ze afgeleid. En dan zeg ik, nu even plassen we gaan slapen.

 

En ja, dan gaat ze plassen, ideaal.

 

En de laatste ronde is en was hier geen eind lopen, maar even een vast plekje voor de behoefte. Rustig blijven staan, hoe verder je loopt hoe meer afleiding en dan wordt er niet gedacht aan waar ze voor buiten is.

 

Enne credits verspeeld, tja, ik denk niet dat jouw hond dacht, kom ik ga baasje pesten door op bed te plassen. Eerder.....oeps ik moet toch heel nodig en ja dan laten ze het lopen op die leeftijd.

Zet inderdaad een mand neer voor je bed, toch gezellig op je slaapkamer, geen gejammer beneden, en jullie slapen allemaal,

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Vraag van te  is plassen op bed en er wordt  niet gevraagd voor opmerkingen over een kruising, wat die mag kosten en hoe je het wilt noemen,. En die opmerkingen vind ik persoonlijk best negatief overkomen op deze manier,
 

  "

Ik was degene die het over een prijzige vuilnisbak had als reactie op Chantal die negatief reageerde op de Cockapoo.

Als je goed kan lezen, zeg ik verder helemaal niets negatiefs, integendeel zelfs.

Daarbij gaan wel vaker topics even off topic niet waar. En dat is soms positief, maar helaas vaak ook negatief. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Neutraal zeggen niet te enthousiast want dan stopt ze. "

Hahaha, ja idd dat herken ik bij het zindelijk maken van mijn vorige kerel. Begon al te juichen onder de plas en poep. Foutje bedankt tongue-out Gelukkig heel snel achter en toen pas na de daad gedaan was. Ging super snel toen bij hem dat hij het onder knie kreeg. Maar of dit het geval is bij Chantal? Dametje is zindelijk maar heeft misschien ergens een link niet goed begrepen. Dan begin je dus weer overnieuw, dus goeie tip.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Bulleke, ik heb je hele reactie gelezen, en je reactie is terecht naar mij toe.

Piemel en poep,

gewoon vuilnisbak,

 

Dit is niet alleen off topic en negatief, maar heeft totaal niets te maken met de vraag. Off topic oké, maar niet beledigen, volgens mij is dat een van de regels van h p.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoe is het vannacht gegaan?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal


Hoi allemaal,

Sindsdien geen enkel plasje. Het bedplassen is tot nu toe op 1 hand te tellen geweest.  Ze is echt al heel ver met haar zindelijkheid en de tijd tussen het uitlaat kan ik rustig verder oprekken. 
Ze slaapt vooral in haar mand maar ook graag op de vloer naast mijn bed, ze springt niet zelf op bed. 

Ze krijgt tijdens het uitlaten eigenlijk nog steeds een beloning in woord” Goedzo plasje” ???? en kan redelijk op commando ook een plasje doen. “Alfie, plasje doen” en dan gaat ze zitten. En een aai/goedzo of een snoepje. Ze gaat na het plassen en poepen al gelijk zitten voor wat lekkers. 

Ik denk soms dat honden berekenend zijn en dingen met opzet dus doen ???????? negatief gedrag is ook aandacht. Maar een volle blaas is een volle blaas. Dus die aanname laat ik lekker los dat er wellicht opzet zit bij het plassen op bed. Want ze geeft steeds vaker aan wanneer ze naar buiten moet. En dat gebeurde niet op het bed. Het was zo in eens… 

Ff off-topic. Iedereen zijn mening over  hondenrassen of geen ras, de prijs etc. Ze komt niet eens bij claudy’s vandaan.
Ben super happy met mijn hondje. ???? en dank voor de bruikbare tips! 

 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik zie nu net dat er een rijtje vraagtekens worden geplaatst waar ik een smiley heb gezet. :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik zie nu net dat er een rijtje vraagtekens worden geplaatst waar ik een smiley heb gezet. :-)  "

Geweldig dat het zo goed gaat..en fijn dat ze het accepteerd om in haar mandje te slapen..en zo is ze ook heel dicht bij je....je hebt een prachtig hondje wees er maar zeker trots op..en de vraagtekens, dat komt door je telefoon, dat accepteerd hp niet de smily,s. Boven aan je berichtje staan lach icoontjes als je dat aanklikt kan je die toevoegen...laughing

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

cool

hahah thanks!& leuke hond heb je! Ziet er uit als een onwijze knuffelbeer. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" hahah thanks!& leuke hond heb je! Ziet er uit als een onwijze knuffelbeer.  "

Klopt....als ze je kent wordt je ..dood..geknuffeld....ze weet niet dat ze zo groot is, en zit graag op schoot, moet ze je wel kennen...laughing   maar jij hebt toch wel een heerlijk formaat hondje, makkelijk om overal mee naar toe te nemen...op de fiets noem maar op...en even dragen is ook geen probleem, met die berin van mij is dat wat moeilijker.embarassed

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Fijn zeg dat het snel is opgepakt hp-smile Weer een kopzorg of wasje minder wink

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Topic iets opgeschoond, topic starter is niets geholpen met het afkraken van haar hond. 

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank moderators.

Mooi dat het goed is gegaan ! 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Klopt....als ze je kent wordt je ..dood..geknuffeld....ze weet niet dat ze zo groot is, en zit graag op schoot, moet ze je wel kennen...   maar jij hebt toch wel een heerlijk formaat hondje, makkelijk om overal mee naar toe te nemen...op de fiets noem maar op...en even dragen is ook geen probleem, met die berin van mij is dat wat moeilijker. "

Hahah heerlijk. Maar Alfie is een heldin op sokken. Ze vindt de bakfiets maar niets! Haha
Ze wordt 40 cm en rond de 10 kilo. Inmiddels niet meer het hondje van de foto! Hahaha 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hahah heerlijk. Maar Alfie is een heldin op sokken. Ze vindt de bakfiets maar niets! HahaZe wordt 40 cm en rond de 10 kilo. Inmiddels niet meer het hondje van de foto! Hahaha 
 
 
  "

10 kilo....kan je nog sjouwen he, hahaha.....toch ook best een mooi formaatje....een rugzak is ook een aanrader toch ? laughing

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

Nabrander; op Hp werd de tip gegeven om het eerste plasje op het kleedje te laten drogen, zo zat de geur van de pup er in en zou hij niet weer plassen. Dat hielp hier bij zo’n orthopedisch kussen met dure vulling waar meneer zoals jij omschrijft “opeens” op ging plassen “zonder aanleiding”,  maar niet bij jouw donzen dekbed natuurlijk. Maar misschien wel: als ze op bed mag, dan op een handdoek / kleedje met eigen geur? Succes met je knuffelkont! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

  " Nabrander; op Hp werd de tip gegeven om het eerste plasje op het kleedje te laten drogen, zo zat de geur van de pup er in en zou hij niet weer plassen. Dat hielp hier bij zo’n orthopedisch kussen met dure vulling waar meneer zoals jij omschrijft “opeens” op ging plassen “zonder aanleiding”,  maar niet bij jouw donzen dekbed natuurlijk. Maar misschien wel: als ze op bed mag, dan op een handdoek / kleedje met eigen geur? Succes met je knuffelkont!  "

Denk dat je je vergist, wanneer een hond op een kleedje plast en je het laat liggen dan gaat de hond juist er weer op om daar te plassen, kleed waar die op plast snel schoonmaken zodat er geen plasgeur meer op zit.    Alert zijn en buiten zetten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Nabrander; op Hp werd de tip gegeven om het eerste plasje op het kleedje te laten drogen, zo zat de geur van de pup er in en zou hij niet weer plassen. Dat hielp hier bij zo’n orthopedisch kussen met dure vulling waar meneer zoals jij omschrijft “opeens” op ging plassen “zonder aanleiding”,  maar niet bij jouw donzen dekbed natuurlijk. Maar misschien wel: als ze op bed mag, dan op een handdoek / kleedje met eigen geur? Succes met je knuffelkont!  "

Hihi, meestal wordt dit andersom aangeraden. Leg het kleedje of handdoek of wat dan ook waarop geplast is, daar neer waar hij de volgende keer mag plassen, door het luchtje zal de hond daar weer plassen. 

Apart, om het nu zo te lezen.

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

Haha, nog 1 zo’n reactie en ik ga het forum doorspitten waarbij het heb gelezen… Ben toch nie gek?!?!? En het gaat misschien om het geurtje, niet om de plas. :-) 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Haha, nog 1 zo’n reactie en ik ga het forum doorspitten waarbij het heb gelezen… Ben toch nie gek?!?!? En het gaat misschien om het geurtje, niet om de plas. :-)  "

Zeg je het waar het staat, vind het interessant!

pagina 6 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^