Drukke hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amerikaanse StaffordAmerikaanse Stafford

Ik heb een Amerikaanse Stafford van 1 jaar. Hij is erg druk ( mogelijk adhd). Als ik met hem wandel is het een schat van een hond en is hij vrij rustig, zodra hij andere honden ziet ( soms ook mensen) is hij over enthousiast en trekt hij zo erg dat ik moeite heb om hem vast te houden.

als puppy heeft hij vaak andere mensen en honden ontmoet en mee gespeeld. Ik heb ook geprobeerd om hem af te leiden met snoepjes, maar dit werkt niet.

Hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen?

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Wat doen jullie allemaal op een dag?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hij is 1 jaar dus logisch, meneer wilt ontdekken. Je hebt een staff en niet iedereen is zo wel willend toch? Voor die ontmoeting. Zoek hondeneigenaars die daar niet zoveel problemen mee hebben, die komen echt wel in elke ras/kruisingsoort. Houd altijd controle over het spel. Gaat het te wild? Dan loop je weer door.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

1 jaar, dat zijn toch stuiterballen dan zouden vele honden adhd hebben, ben je mal, zorg voor goed kauw materiaal in huis, en buiten met de hond wat meer doen dan alleen wandelen.......als je zelf fit bent ga eens hardlopen met de hond, fietsen...wel opbouwen zodat tie zijn energie kwijt kan, juist omdat tie aan de lijn zit....dat hoef echt niet te lang zijn, een kwartiertje is al voldoende.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Je hond leren andere honden en mensen negeren aan de lijn. Als er een hond aan komt en hij trekt, gewoon stil blijven staan en geef hier desnoods een commando aan. Zorg voor een goed tuigje, is een stuk prettiger. Verder inderdaad zorgen voor genoeg beweging en uitdaging. Ook in huis kun je hersenwerkjes doen. Veel kauwmateriaal geven aan de hond (runderkophuid, buffeloren ect)

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hoe kom je aan de diagnose ADHD?

honden page profiel NenaNena

Mijn ruim 1 jaar jonge golden is een echte stuiterbal en als ik het volgende niet zou doen  dan helemaal. In de ochtend loopt ze een uur los. Nou het eerste kwartier gaat ze helemaal los in het bos. Dat hebben ze op deze leeftijd ook echt nodig. Overdag loopt ze vooral aan de lijn en s avonds lopen we een groot rondje aan de lijn van 3 kwartier tot een uur, net voor het slapen. Ze is anders altijd vroeg wakker... daarnaast heb ik nog een 5 maand jonge golden erbij. Met haar doen we het natuurlijk rustiger aan, maar zij kan er ook wat van. Ze zijn thuis dan ook een stuk voldaner. Zodra een andere hond eraan komt aan de lijn, dan gaan ze liggen als ik niks doe. Ze worden ook getraind en thuis oefen ik veel met ze. Jouw ras heeft ook een goede uitlaatklep nodig, wil je een tevreden hond naast je hebben lopen. Succes!

honden page profiel Amerikaanse StaffordAmerikaanse Stafford

Als hij binnen is speelt hij de hele dag door met zijn speeltjes, ik ga 4 keer per dag met hem naar buiten waarbij 2 a 3 x in de week naar een veld waarbij hij kan rennen. Door de afstand van mijn huis naar het veld is het niet mogelijk dagelijks te gaan. 
voorheen ging ik vaak met hem een wandeling maken door het bos, maar juist doordat hij zo actief reageert op andere honden kan ik dit niet meer doen omdat het bos vaak modderig is en ik hem niet meer kan houden!! Erg jammer.

Hoe ik aan de diagnose adhd kom :

- de hond is continu bezig (met spelen) en heeft amper rust en/of slaap.

- hij word niet rustig als er bijvoorbeeld bezoek is , er zit geen rem op. Zelfs al logeren de bezoekers  2 weken lang bij ons. 

- ook kan hij zijn aandacht niet bij mij houden, hij is altijd bezig met iets anders. Tevens dacht de dierenarts ook dat het beestje adhd had. Daardoor ben ik kenmerken gaan opzoeken.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hoe ik aan de diagnose adhd kom :
- de hond is continu bezig (met spelen) en heeft amper rust en/of slaap.
- hij word niet rustig als er bijvoorbeeld bezoek is , er zit geen rem op. Zelfs al logeren de bezoekers  2 weken lang bij ons. 
- ook kan hij zijn aandacht niet bij mij houden, hij is altijd bezig met iets anders. Tevens dacht de dierenarts ook dat het beestje adhd had. Daardoor ben ik kenmerken gaan opzoeken. "

Kenmerken bij mensen met ADHD, zijn zich niet kunnen focussen op 1 ding maar juist op meerdere dingen te gelijk. Frustratie kan hoog oplopen als ze niet kunnen of mogen doen wat ze willen. Ze storten ook in als een zoutzak elke dag voor een kort moment (bedoel echt KO) en dan begint het hele circus opnieuw. Gezegd uit eigen ervaring, we hebben er drie in de familie en heb er eentje boven me wonen hp-wink Geloof best dat honden dit kunnen hebben.

 

Als je echt het vermoeden hebt dat je hond ADHD heeft? Dan zul je dus een strak schema gaan aanhouden met activiteiten en behoorlijk veel ook. Regelmaat is echt van belang anders gaan ze andere rotzooi uithalen. Met een kort blokje om de kerk kom je er niet vanaf al ga je drie keer per week met hem los te laten rennen. Dat zou dan elke dag moeten zijn. Inclusief trainen met zit, lig, af, volg ect en vaste uren spel, denkpuzzeltje, kong wobbler, speelgoed heen weer gooien, wat te kauwen.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Dit gaat wellicht wat hard klinken maar dat is geen hond met ADHD, maar een hond die niet opgevoed is. 

Het is jouw taak om de hond te leren hoe hij zich dient te gedragen in verschillende situaties en trainen lukt niet binnen een jaar, hier gaat jaren overheen maar daar moet jij tijd in investeren. 

Het is voor jouw hond namelijk echt niet fijn om altijd maar zo druk in zijn hoofd te zijn, honden hebben namelijk enorm veel baat bij rust en voorspelbaarheid. 

 

Veel gaan investeren in engagement met jou en alles moet vanaf nu vanuit rust gedaan worden. Dat betekend bijvoorbeeld dat de riem niet aangelijnd wordt voordat hij rustig zit. Voordeur gaat pas helemaal open als hij rustig blijft zitten etc. 

honden page profiel Amerikaanse StaffordAmerikaanse Stafford

Ik heb zelf geen tijd om elke dag met hem te rijden naar een veld.

kenmerken van een hond met adhd staat allemaal op internet . Dit komt allemaal overeen

honden page profiel Amerikaanse StaffordAmerikaanse Stafford

Dit kan hij allemaal. Hij is heel lief als hij alleen loopt . Het probleem is dat die losgaat als die andere honden ziet( snoepjes etc al allemaal geprobeerd) standaard heb ik leersnoepjes bij me en doen we oefeningen, maar hij heeft er totaal geen aandacht voor

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ik heb zelf geen tijd om elke dag met hem te rijden naar een veld.
kenmerken van een hond met adhd staat allemaal op internet . Dit komt allemaal overeen "

Sorry hoor maar je hebt 10 maanden geleden voor een actief en sportief ras gekozen en bij honden is het echt zo dat je eruit krijgt wat je erin stopt. 

Geef die hond gewoon de beweging die hij nodig heeft en man up. Anders kan hij er echt niks aan doen dat hij zo druk is als je er geen tijd in wilt steken. 

honden page profiel Amerikaanse StaffordAmerikaanse Stafford

Ik zeg niet dat ik er geen tijd in wil steken? Ik heb er geen tijd voor , nu ook even door privé redenen die jou niet aangaan.

Bovendien vraag ik om advies en niet om jouw commentaar dus man up.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je hebt een paar maanden geleden eenzelfde topic aangemaakt over je hond, die toen 9 maanden oud was. Daar heb je best wat advies op gekregen, ben je daar niet mee aan de slag gegaan dan? 

 

Je schrijft dat je geen tijd hebt om aan het probleem te werken? Wat verwacht je precies van ons? Want adviezen geven doen we graag, maar ik ga niet mijn tijd verspillen aan advies als je niet van plan bent er iets mee te doen (wat dus tijd kost)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Aah begrijp wat beter dan. Je kan bv een step aanschaffen en ipv van dat blokje wandelen? Stukje gaan rennen met hem. Zo kan je hem ook veilig leren netjes naast je te rennen of je te trekken. Met een fiets is dat toch wat ongemakkelijker in het begin. Binnen in huis kun je ook wat meer activiteiten doen. In zo een kong wobbler kan een hele maaltijd en daar worden ze ook moe van, vinden het nog leuk ook. Uitlaatdiensten zijn ook een optie voor als jezelf geen tijd hebt. Het wel even zoeken naar 1 die dat aanneemt want een Stafford is niet bepaald een populair ras bij andere hondenbezitters. Dat allemaal gezegd? Moet je wel alles op alles gaan zetten. Dit is best een belangrijke fase in een hondenleven, zeker als hij ADHD heeft. Structuur en activiteit is dan juist heel belangrijk.

 

Goed dat Pascale er even op wijst dat je dit al eerder gevraagd hebt. Hij is dus meer gemotiveerd door een speeltje vermoed ik. Gebruik dat ipv voer om hem dingen aan te leren.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Dit klinkt voor mij niet als een hond met adhd maar een normale Stafford. Ze zijn enorm actief en kunnen zeker problemen hebben met focus. Ga met hem speuren en/of sporten mijn ervaring leert dat ze zich dan vele malen makkelijker focussen. Jij word dan namelijk veel interessanter dan de wereld om hem heen. 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Mij klinkt het ook in de oren als een doodnormale jonge hond die zijn energie niet kwijt kan. Het stempeltje adhd erop plakken legt het probleem wel erg makkelijk bij de hond. Terwijl je als baas heel veel kunt doen om je hond rustiger te maken. Jij kiest voor een heel actief ras. Dat je er vervolgens geen tijd voor hebt is niet het probleem van jouw hond.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dit kan hij allemaal. Hij is heel lief als hij alleen loopt . Het probleem is dat die losgaat als die andere honden ziet( snoepjes etc al allemaal geprobeerd) standaard heb ik leersnoepjes bij me en doen we oefeningen, maar hij heeft er totaal geen aandacht voor "

Nee omdat hij blij is dat hij eindelijk buiten is, uitdaging zoekt. Op dat moment is alles om hem heen een stuk interessanter, logisch. Jij hebt voor jou hond gekozen en zal deze moeten geven wat hij nodig heeft. Je kunt je hond nu niet kwalijk nemen dat hij zo druk is. Je kunt niet verwachten dat dit minder wordt als je zelf niet een stuk meer gaat doen. 4 wandelingen heeft een hond niks aan. Zorg dat je 1 hele lange wandeling maakt. Wij wandelen ook 4x maar met 1 altijd lange wandeling. Ondanks mijn werk. De ene keer smorgens vroeg, dan smiddags en soms savonds. Gister hebben we smiddags 13 km gelopen en ze krijgen een kong en ik heb er niks meer mee te doen. Doe ik dat niet? Zijn ze ook druk, wat logisch is. Ik weet niet door wat voor omstandigheden jij je hond geen beweging kunt geven, dan zal ik opzoek gaan naar iemand die je hond kan uit laten want dit kan ook niet. Je zult toch echt Opzoek moeten naar een oplossing. Verder je hond overdag veel uitdaging bieden. Hersenwerkjes en spelletjes, fb heeft er een leuke pagina voor met verschillende ideeën.

honden page profiel Dana Dana

ADHD en ASS worden door mensen maar al te vaak in de mond genomen en nu blijkbaar ook voor honden.

Vooraleer je een diagnose kunt krijgen gaat daar het nodige testtraject aan vooraf,kzie het mij niet doen met een pup.

Dit gezegd zijnde,hier een puberboxer van 7 maand.3maal per dag gaan we met de auto nr het bos of hondeweide,als ze niet luistert even terug aanlijnen.

Bij bezoek ontmoeting buiten houden ,binnen kauwbot of kong geven of aan de korte leiband.

Structuur en duidelijkheid komen al een heel eind.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Kenmerken bij mensen met ADHD, zijn zich niet kunnen focussen op 1 ding maar juist op meerdere dingen te gelijk. Frustratie kan hoog oplopen als ze niet kunnen of mogen doen wat ze willen. Ze storten ook in als een zoutzak elke dag voor een kort moment (bedoel echt KO) en dan begint het hele circus opnieuw. Gezegd uit eigen ervaring, we hebben er drie in de familie en heb er eentje boven me wonen  Geloof best dat honden dit kunnen hebben.
 
Als je echt het vermoeden hebt dat je hond ADHD heeft? Dan zul je dus een strak schema gaan aanhouden met activiteiten en behoorlijk veel ook. Regelmaat is echt van belang anders gaan ze andere rotzooi uithalen. Met een kort blokje om de kerk kom je er niet vanaf al ga je drie keer per week met hem los te laten rennen. Dat zou dan elke dag moeten zijn. Inclusief trainen met zit, lig, af, volg ect en vaste uren spel, denkpuzzeltje, kong wobbler, speelgoed heen weer gooien, wat te kauwen. "

Ik heb ADHD en stort een (paar) keer per dag in maar heb nooit geweten dat, dat instorten er dus ook bij hoorde. Dat hebben ze me nooit verteld. Thx

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik heb ADHD en stort een (paar) keer per dag in maar heb nooit geweten dat, dat instorten er dus ook bij hoorde. Dat hebben ze me nooit verteld. Thx
Kan ik dat misschien ergens bevestigd zien en heb je daar dan een linkje naar? "

Nee geen link maar een stukje info https://www.eduvet.nl/hyperactiviteit-overactiviteithyperkinesie-adhd-bij-de-hond/  wink

 

Zoals gezegd heb een paar familieleden die dit hebben. Ben apen trost op mijn nicht van in de 30. Zij heeft het voor mekaar gekregen om zonder die pillen box toch normaal te kunnen functioneren. Dat was pure structuur aanbrengen, ze doet wel nog steeds 100 dingen te gelijk maar nu succesvol, zonder instorten en zonder medicatie hp-smile

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Nee geen link maar een stukje info https://www.eduvet.nl/hyperactiviteit-overactiviteithyperkinesie-adhd-bij-de-hond/ 
 
Zoals gezegd heb een paar familieleden die dit hebben. Ben apen trost op mijn nicht van in de 30. Zij heeft het voor mekaar gekregen om zonder die pillen box toch normaal te kunnen functioneren. Dat was pure structuur aanbrengen, ze doet wel nog steeds 100 dingen te gelijk maar nu succesvol, zonder instorten en zonder medicatie "

Ik heb ADHD en een hond die je ook zo zou kunnen betitelen. Dat heeft dus best wel voor spanningen gezorgd. Pas sinds ik alle luxaflex op een bepaald moment dicht doe en ook zelf op de bank ga liggen pakt ze haar rust. Duurde alleen wel 7 jaar voordat we zo ver waren

Ik ga haar zeker geen methylfenidaat geven want ik ben er voor mezelf nou niet van overtuigd of het me echt helpt. Je wordt er toch een soort zombie van

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Pas sinds ik alle luxaflex op een bepaald moment dicht doe."

Dat kan helpen ja, honden zijn niet bepaald nachtdieren. Nogmaals ik geloof echt wel dat het mogelijk is gezien recent (of recent maar niet zolang geleden) pas duidelijk is dat honden ook de zelfde stofwisselingen vertonen in de hersenen als mensen op emotioneel vlak. Of ze dat hetzelfde ervaren? Blijft voor alsnog nu nog een vraag. Er is tot nu toe nog niemand die dat kan aantonen. Een te snel werkende schildklier? Kan ook voor hyperactiviteit zorgen, dat is dan wel weer bewezen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" ADHD en ASS worden door mensen maar al te vaak in de mond genomen en nu blijkbaar ook voor honden.
Vooraleer je een diagnose kunt krijgen gaat daar het nodige testtraject aan vooraf,kzie het mij niet doen met een pup.
Dit gezegd zijnde,hier een puberboxer van 7 maand.3maal per dag gaan we met de auto nr het bos of hondeweide,als ze niet luistert even terug aanlijnen.
Bij bezoek ontmoeting buiten houden ,binnen kauwbot of kong geven of aan de korte leiband.
Structuur en duidelijkheid komen al een heel eind. "

Een Boxer is sowieso een geval apart (ik heb nu een Boxermix, hiervoor een Boxer) die zijn standaard heel druk en de eerste drie jaar lijken ze bananen in hun oren te hebben.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Baasje is niet meer actief op dit forum. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^