Mix 11 maanden heeft opnieuw afgeleerd probleem?? Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mine34mine34

Hallo iedereen!

Ik heb een reutje van 11 maanden die ik 5 maanden geleden heb gered uit Portugal. Als pup samen met zijn broertje op straat gevonden door het asiel. Het asiel zo slim geweest om ze 2 dagen daarna apart te laten adopteren anders waren ze allebei hier. De meeste dingen zijn echt enorm goed meegevallen, enkel het alleen zijn en dan nog in de bench waren begrijpelijk héél moeilijk voor hem. Ik ben studente waardoor school online was en sinds mijn (eerste) hondje hier is heb ik mijn leven ook op pauze gezet voor hem want zo'n hondjes haal je natuurlijk niet zomaar in huis.

De eerste paar weken begon het met hem te laten wennen aan de bench terwijl ik er bij was (maanden lang elke nacht wakker gelegen van het gepiep en gejank zelfs als ik mee in de woonkamer sliep, ook overdag lukte het écht niet) maar toch blijven doorzetten en tot op heden blijven trainen. En toen was er van alleen (kunnen) zijn absoluut nog geen sprake want zelfs naar de wc gaan ging niet zonder dat hij gek werd. We zijn dus echt bij 0 moeten beginnen. (Ook een hondentrainster geprobeert maar die is gaan lopen met 120 euro dus heel slechte ervaring). Ongeveer een maand geleden ben ik eindelijk!!! op het punt gekomen dat hij een dik uur alleen kon blijven in de bench. 1u is nog steeds heel weinig maar ik heb tot toen gedacht dat zelfs dat nooit mogelijk zou zijn, dus dit vind ik al super. Nu is er in mijn ogen iets raar gebeurt waardoor ik dit hier allemaal neerschrijf.

Ik heb rond die tijd een weekje een hondje hier gehad van vrienden, minder getrained omdat ik constant met hun bezig was en niet echt weg ging en het andere hondje ook niet alleen wou laten. Voor de rest kan ik niet op iets opmerkelijk komen dat er die tijd gebeurt zou zijn. Daarna begon ik heel snel te merken dat het alleen zijn terug weer enorm lastig verliep, na 10 minuten begon hij plots heel de buurt bij elkaar te janken een beetje zoals in het begin..?? Paar dagen erna naar de winkel geweest, zelfde routine zoals altijd en hij heeft heel de tijd zitten janken... ik ben elke dag dezelfde training/routine blijven doen ('s ochtends 1,5u naar de hondenweide, daarna thuis snoepje kong en botje in de bench als hij er in moet en rustig muziekje op, wachten tot hij slaapt om te vertrekken) maar hij blijft na een kortere periode (vanaf hij door iets wakker wordt) huilen bijna zoals een wolf.. na wat opzoekwerk las ik dat verlatingsangst direct zou gebeuren en dat een hondje die pas na een tijdje begint te huilen/blaffen zich gewoon echt verveelt. Zou het dan eerder dat zijn? Maar zo plots? Hij begint ook al een paar weken echt extreem te puberen dus misschien ligt het geklaag daar aan, en gaat dit ooit vanzelf over (want op de camera lijkt hij niet angstig ofso)? 's nachts lukt het nog gewoon prima "kom we gaan slapen" en hij gaat vanzelf in de bench liggen, ook 's ochtends hoor ik hem nooit (nu wel al terug 2x...). Mijn buurman is ook iemand de voor het minste geluid de huisbaas opbelt dus het begint wel een beetje dringend te worden helaas. Heel moeilijk dit, ik ben vooral bang dat dit een gewoonte wordt zo...

Alle raad en tips zijn welkom !!! Alvast bedakt om dit helemaal door te lezen.

Groetjes

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Ik lees dus echt een hond met verlatingsangst. Sterker nog, een hond met verlatingsangst met een ton aan slechte ervaringen. Ook die bench is niet echt zonder slag of stoot aangeleerd. Nachten laten janken gaat het echt niet beter maken... Daarnaast kun je je afvragen of het misschien niet beter gaat zonder bench? 

 

Dat gezegd hebbende; ik raad toch iets van opleiding/begeleiding aan. Ik weet dat Monique Bladder een online course aanbied met betrekking tot verlatingsangst. Misschien dat dat je de handvatten geeft om zelf aan de slag te gaan. 

honden page profiel mine34mine34

Alvast bedankt voor je antwoord! Toch verlatingsangst denk je... ik begrijp alleen niet waarom hij het dan een maand geleden (na heel veel training) wel kon... een dik uur op zijn gemak in de bench liggen slapen en zelfs toen hij wakker werd geen gejank maar nu ineens wel... misschien te vroeg hoop gehad omdat het na maanden eindelijk de goeie kant op ging. De hondentrainster die ik had gecontacteerd zei meteen dat het geen verlatingsangst was omdat ik een oppas heb en dat gewoon prima lukt, volgens haar zou dat dan ook helemaal niet gaan want dan ben je niet vervangbaar (en toen was ze weg want ik heb blijkbaar geen probleem...) want ik dacht eerst ook dat het enorme verlatingsangst was, daarom was ze hier. Omdat hij dus nog maar enkele maanden in een huisje woont bijt hij nog vrij vaak aan dingen die ik niet uit de weg kan zetten, ook eet hij dingen gewoon op doordat hij op straat heeft geleefd. Daarom wil ik eigenlijk nog even de bench gebruiken voor zijn eigen veiligheid. Ik probeer dit soms wel kortere periodes met mijn camera en als hij moe is lukt dat soms voor even. Denk je dat hij uit de bench misschien minder snel zal janken? Je hebt zeker gelijk hij heeft al veel negatieve ervaringen gehad in zijn leventje met waar hij vandaan komt, en dat van 's nachts... ik krijg dan weer van veel mensen boze reacties dat het mijn eigen domme fout is omdat ik de eerste weken met hem op de zetel heb geslapen net om hem gerust te stellen omdat hij zo jankte dus ik begrijp echt wat je bedoelt. Maar na een paar weken moet je toch doorzetten of je kan de bench gewoon vergeten (dat is toch wat ik toen dacht betekent inderdaad niet dat dat klopt...) uiteindelijk is het in ieder geval voor 's nachts toch wel prima gelukt want ik hoor hem meestal snurken tot in de kamer ????. Ik weet het allemaal ook niet goed dus bedankt voor de raad en ik ga de online course zeker opzoeken!! Ik krijg gewoon zoveel verschillende meningen en adviezen, ik vind ook bijna niemand die dit heeft meegemaakt en dan nog eens de enorm slechte ervaring met de hondentrainster maakt het allemaal wat verwarrend.

Groetjes

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Alvast bedankt voor je antwoord! Toch verlatingsangst denk je... ik begrijp alleen niet waarom hij het dan een maand geleden (na heel veel training) wel kon... een dik uur op zijn gemak in de bench liggen slapen en zelfs toen hij wakker werd geen gejank maar nu ineens wel... misschien te vroeg hoop gehad omdat het na maanden eindelijk de goeie kant op ging. De hondentrainster die ik had gecontacteerd zei meteen dat het geen verlatingsangst was omdat ik een oppas heb en dat gewoon prima lukt, volgens haar zou dat dan ook helemaal niet gaan want dan ben je niet vervangbaar (en toen was ze weg want ik heb blijkbaar geen probleem...) want ik dacht eerst ook dat het enorme verlatingsangst was, daarom was ze hier. Omdat hij dus nog maar enkele maanden in een huisje woont bijt hij nog vrij vaak aan dingen die ik niet uit de weg kan zetten, ook eet hij dingen gewoon op doordat hij op straat heeft geleefd. Daarom wil ik eigenlijk nog even de bench gebruiken voor zijn eigen veiligheid. Ik probeer dit soms wel kortere periodes met mijn camera en als hij moe is lukt dat soms voor even. Denk je dat hij uit de bench misschien minder snel zal janken? Je hebt zeker gelijk hij heeft al veel negatieve ervaringen gehad in zijn leventje met waar hij vandaan komt, en dat van 's nachts... ik krijg dan weer van veel mensen boze reacties dat het mijn eigen domme fout is omdat ik de eerste weken met hem op de zetel heb geslapen net om hem gerust te stellen omdat hij zo jankte dus ik begrijp echt wat je bedoelt. Maar na een paar weken moet je toch doorzetten of je kan de bench gewoon vergeten (dat is toch wat ik toen dacht betekent inderdaad niet dat dat klopt...) uiteindelijk is het in ieder geval voor 's nachts toch wel prima gelukt want ik hoor hem meestal snurken tot in de kamer ????. Ik weet het allemaal ook niet goed dus bedankt voor de raad en ik ga de online course zeker opzoeken!! Ik krijg gewoon zoveel verschillende meningen en adviezen, ik vind ook bijna niemand die dit heeft meegemaakt en dan nog eens de enorm slechte ervaring met de hondentrainster maakt het allemaal wat verwarrend.
Groetjes "

Die hondentrainster was geen goede. Helaas is dit vak niet goed gereguleerd, en zijn er veel mensen die zich hondentrainer noemen nadat ze twee youtubefilmpjes hebben bekeken. Wat betreft verlatingsangst kan ik je Nina van Tilbeurgh aanraden. Zij is gecertificeerd om begeleiding te bieden bij honden met verlatingsangst. Er zijn niet veel mensen in NL die zich hier in gespecialiseerd hebben. Dus aan haar heb je echt een goede. 

Jouw hond heeft wel degelijk verlatingsangst. Hij kan niet alleen zijn. Er zijn honden die dit inderdaad hebben gekoppeld aan het baasje, maar ook honden zoals de jouwe waarbij het pas verkeerd gaat als hij echt helemaal alleen is. Een terugval in verlatingsangst is niet raar en komt heel vaak voor. Om dit met hem te trainen heb je echt hulp nodig van iemand die hierin is gespecialiseerd. Neem niet zomaar tips aan van vreemden die er eigenlijk de ballen verstand van hebben. Het kost heel veel tijd en moeite om dit weer in goede banen te leiden. 

Ipv de bench zou ik een ren gebruiken, of in je woonkamer wat dingen afzetten zodat hij niet aan je spullen kan kauwen. Een bench kan het onveilige gevoel enorm versterken, ik zou die (voor nu) niet meer gebruiken. 

honden page profiel mine34mine34

" Die hondentrainster was geen goede. Helaas is dit vak niet goed gereguleerd, en zijn er veel mensen die zich hondentrainer noemen nadat ze twee youtubefilmpjes hebben bekeken. Wat betreft verlatingsangst kan ik je Nina van Tilbeurgh aanraden. Zij is gecertificeerd om begeleiding te bieden bij honden met verlatingsangst. Er zijn niet veel mensen in NL die zich hier in gespecialiseerd hebben. Dus aan haar heb je echt een goede. 
Jouw hond heeft wel degelijk verlatingsangst. Hij kan niet alleen zijn. Er zijn honden die dit inderdaad hebben gekoppeld aan het baasje, maar ook honden zoals de jouwe waarbij het pas verkeerd gaat als hij echt helemaal alleen is. Een terugval in verlatingsangst is niet raar en komt heel vaak voor. Om dit met hem te trainen heb je echt hulp nodig van iemand die hierin is gespecialiseerd. Neem niet zomaar tips aan van vreemden die er eigenlijk de ballen verstand van hebben. Het kost heel veel tijd en moeite om dit weer in goede banen te leiden. 
Ipv de bench zou ik een ren gebruiken, of in je woonkamer wat dingen afzetten zodat hij niet aan je spullen kan kauwen. Een bench kan het onveilige gevoel enorm versterken, ik zou die (voor nu) niet meer gebruiken.  "

Bedankt voor je antwoord en de info!! Dat geeft mij zeker ook een andere kijk op de situatie, ik dacht inderdaad dat verlatingsangst bijna altijd gekoppelt was aan iemand anders, maar mijn hondje is effectief pas bang als er helemaal niemand is (of ik dat nu ben of niet). Ik ga mij focussen op hem proberen vrij te laten in de woonkamer als ik weg moet ipv die benchtraining dat zal voor hem ook het fijnste zijn, maar gebruik ik de (gesloten) bench wel nog voor 's nachts..?? Want dan heeft hij er precies geen probleem mee, of doe ik dat ook niet meer? Hij slaapt in de woonkamer omdat 's nachts de enige periode is dat hij alleen is en dat is misschien niet zo slecht om het hem te leren, maar als het aan mij lag sliep hij gewoon bij mij op bed (maar misschien kan hij dan ook niet meer zonder dat...). Ik ga Nina zeker eens opzoeken, enkel ben ik wel van België dus even zien of dat gaat, maar alvast enorm bedankt!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Bedankt voor je antwoord en de info!! Dat geeft mij zeker ook een andere kijk op de situatie, ik dacht inderdaad dat verlatingsangst bijna altijd gekoppelt was aan iemand anders, maar mijn hondje is effectief pas bang als er helemaal niemand is (of ik dat nu ben of niet). Ik ga mij focussen op hem proberen vrij te laten in de woonkamer als ik weg moet ipv die benchtraining dat zal voor hem ook het fijnste zijn, maar gebruik ik de (gesloten) bench wel nog voor 's nachts..?? Want dan heeft hij er precies geen probleem mee, of doe ik dat ook niet meer? Hij slaapt in de woonkamer omdat 's nachts de enige periode is dat hij alleen is en dat is misschien niet zo slecht om het hem te leren, maar als het aan mij lag sliep hij gewoon bij mij op bed (maar misschien kan hij dan ook niet meer zonder dat...). Ik ga Nina zeker eens opzoeken, enkel ben ik wel van België dus even zien of dat gaat, maar alvast enorm bedankt! "

Lijkt er toch echt wel op, dat jouw hondje verlatingsangst heeft. Het is een complex probleem. Belangrijk is dat je je hondje niet meer alleen laat, tenzij je aan het trainen bent, elke negatieve ervaring is er weer één erbij en telt bij de stapel negatieve ervaringen op. Hij moet juist meer positieve ervaringen op gaan doen, zodat die de overhand gaan krijgen. En altijd trainen binnen zijn comfortzone. Omdat je van België bent raad ik Daniëlla aan van pawsintouch, zoek haar maar eens op op Instagram. Succes!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Voor mij lijkt het ook verlatingsangst. Mijn ervaring met herplaatsers is dat ze in het begin heel veel achter je aanlopen en dat dit uiteindelijk vanzelf over gaat, je hier niet speciaal iets voor hoeft te doen.

 

Het lijkt er voor mij op dat je veel te snel bent gegaan. Naar wat ik meegemaakt heb bereik je het meeste door gewoon de eerste tijd altijd in de buurt te blijven ook s nachts. En dan overdag eens gewoon de deur uit gaat en gelijk weer binnenkomt. Niets zeggen, of belonen als hij stil was, het moet heel gewoon worden. 

 

Wat ik zou doen is helemaal vanaf 0 beginnen weer, zonder bench, zonder training, zonder druk en vandaaruit dan echt per seconde opbouwen zo nodig. 

Monique Bladder heeft e.a geschreven over verlatingsangst. Bijv. dit stukje

https://www.moniquebladder.nl/blog/verlatingsangst

Deze docu gaat over verlatingsangst, er zijn ook tips in verwerkt misschien heb je er wat aan.

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

Maar als je nog geen ervaring met honden hebt is het ook goed om je wat te verdiepen in hoe honden communiceren. Turid Rugaas heeft een paar fijne boekjes geschreven.

Een goede gediplomeerde gt die positief met honden omgaat, voor jullie persoonlijke situatie zou natuurlijk het allerbeste zijn.

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je kunt proberen weer van vooraf aan te beginnen. Dus zoals je hem aangeleerd hebt een uurtje alleen te blijven vanaf moment 0. Ik herken het wel een beetje want heb zelf een hondje gehad met een beste verlatingsangst. Bij hem hielp juist, pure regelmaat beter. Juist door signalen te laten zien dat we even weggingen, in dezelfde volgorde. Ook brengen naar een slaap plek hielp hem. Ochtend en avond mocht hij bij ons op bed voor 10 minuten en dan legde we hem in zijn mandje wat ook in de slaapkamer stond. Als we dus weggingen? Mocht hij op bed slapen, tot we weer terug waren.

 

Het fenomeen muziek werkte bij mijn hond niet en achteraf gezien was dat wel logisch. Muziek wordt hier gedraaid over de koptelefoon, we kijken nauwelijks tv en hebben wij geen druk huishouden. Het idee achter muziek of de tv aan laten, is het nabootsen van de leef situatie zoals die normaal gesproken zou zijn. Dus als je een druk huishouden hebt met veel geluid en dat valt ineens weg? Kan een hond daar zenuwachtig van worden. Of zoals in mijn geval juist andersom.

 

Mocht je er helemaal niet uitkomen, is https://www.ninavantilbeurgh.nl/ hier ooit genoemd in een topic. Heb zelf geen ervaring met haar maar na het lezen van haar website? Behandeld zij alleen verlatingsangst.

 

Wel vervelend ook als je zulke lastige buren hebt. Misschien helpt het je buurman erbij te betrekken. Vraag met regelmaat of hij je hond heeft gehoord en dat het je helpt zodat je je training beter kan aanpassen. Vaak is het begrip voor mekaar hebben wat helpt bij een slechte buur relatie.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Bedankt voor je antwoord en de info!! Dat geeft mij zeker ook een andere kijk op de situatie, ik dacht inderdaad dat verlatingsangst bijna altijd gekoppelt was aan iemand anders, maar mijn hondje is effectief pas bang als er helemaal niemand is (of ik dat nu ben of niet). Ik ga mij focussen op hem proberen vrij te laten in de woonkamer als ik weg moet ipv die benchtraining dat zal voor hem ook het fijnste zijn, maar gebruik ik de (gesloten) bench wel nog voor 's nachts..?? Want dan heeft hij er precies geen probleem mee, of doe ik dat ook niet meer? Hij slaapt in de woonkamer omdat 's nachts de enige periode is dat hij alleen is en dat is misschien niet zo slecht om het hem te leren, maar als het aan mij lag sliep hij gewoon bij mij op bed (maar misschien kan hij dan ook niet meer zonder dat...). Ik ga Nina zeker eens opzoeken, enkel ben ik wel van België dus even zien of dat gaat, maar alvast enorm bedankt! "

Ik weet eerlijk gezegd niet of het gaat verslechteren als je hem ‘s nachts bij je op de kamer laat. En daarom is begeleiding van iemand die gecertificeerd is ook fijn. Daar kan je al je vragen en twijfels bij kwijt, en verteld jou precies hoe en wat. Dat neemt ook wat zorgen bij jou weg denk ik. Dan hoef je het niet meer allemaal in je eentje te bedenken.

 

Juist ‘s nachts met de bench stoppen lijkt me een goed begin. Dan slaapt hij als het goed is sowieso, en heeft hij niet de behoefte om spullen kapot te maken. Als dat goed gaat heb jij ook meer vertrouwen dat je hem overdag alleen kunt laten zonder bench (als het zover is), je weet dan namelijk dat je huis nog heel is als je terug komt.

honden page profiel mine34mine34

" Lijkt er toch echt wel op, dat jouw hondje verlatingsangst heeft. Het is een complex probleem. Belangrijk is dat je je hondje niet meer alleen laat, tenzij je aan het trainen bent, elke negatieve ervaring is er weer één erbij en telt bij de stapel negatieve ervaringen op. Hij moet juist meer positieve ervaringen op gaan doen, zodat die de overhand gaan krijgen. En altijd trainen binnen zijn comfortzone. Omdat je van België bent raad ik Daniëlla aan van pawsintouch, zoek haar maar eens op op Instagram. Succes!! "

Daar heb je volledig gelijk in. Hem elke dag die negatieve ervaring laten beleven zo dat hij het toch maar leert geeft overduidelijk het tegenovergestelde effect. Soms is het absurd om te zien dat je bij je eigen hondje alle logica vergeet door de wanhoop en bezorgdheid. Hij heeft een bot waar hij soms uren mee bezig is (ik geef het heel af en toe als beloning) dus misschien in het opnieuw opbouwen en trainen telkens dat bot geven als ik even wegga, zodat hij er zelfs soort van naar uit kijkt. Bedankt voor de tips en ik zoek Daniëlla zeker op! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Juist ‘s nachts met de bench stoppen lijkt me een goed begin. Dan slaapt hij als het goed is sowieso, en heeft hij niet de behoefte om spullen kapot te maken. Als dat goed gaat heb jij ook meer vertrouwen dat je hem overdag alleen kunt laten zonder bench (als het zover is), je weet dan namelijk dat je huis nog heel is als je terug komt. "

Dat is een hele goede van Iglo. Als hij daar slaapt? Zou je eens een video kunnen maken van hoe hij zich gedraagt in de bench als je weggaat.

honden page profiel mine34mine34

" Voor mij lijkt het ook verlatingsangst. Mijn ervaring met herplaatsers is dat ze in het begin heel veel achter je aanlopen en dat dit uiteindelijk vanzelf over gaat, je hier niet speciaal iets voor hoeft te doen.
 
Het lijkt er voor mij op dat je veel te snel bent gegaan. Naar wat ik meegemaakt heb bereik je het meeste door gewoon de eerste tijd altijd in de buurt te blijven ook s nachts. En dan overdag eens gewoon de deur uit gaat en gelijk weer binnenkomt. Niets zeggen, of belonen als hij stil was, het moet heel gewoon worden. 
 
Wat ik zou doen is helemaal vanaf 0 beginnen weer, zonder bench, zonder training, zonder druk en vandaaruit dan echt per seconde opbouwen zo nodig. 
Monique Bladder heeft e.a geschreven over verlatingsangst. Bijv. dit stukje
https://www.moniquebladder.nl/blog/verlatingsangst
Deze docu gaat over verlatingsangst, er zijn ook tips in verwerkt misschien heb je er wat aan.
https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE
 
Maar als je nog geen ervaring met honden hebt is het ook goed om je wat te verdiepen in hoe honden communiceren. Turid Rugaas heeft een paar fijne boekjes geschreven.
Een goede gediplomeerde gt die positief met honden omgaat, voor jullie persoonlijke situatie zou natuurlijk het allerbeste zijn.
 
 
  "

Ik denk zelf niet dat ik per se te snel ben gegaan (hoop ik), want er is maandenlang geen mogelijkheid geweest om langer dan 2 minuten weg te zijn. De eerste maanden heb ik hem daardoor dus ook niet alleen gelaten en ben ik inderdaad begonnen met naar de gang te gaan en meteen terug te komen, ookal heeft dat wekenlang niets geholpen. Het lijkt me ook het beste om terug vanaf 0 te beginnen... raad je de bench vanaf nu nog wel of niet aan? Want nu ik er zo bij nadenk kan de bench met al die negatieve ervaringen inderdaad de stress/angst enorm vergroten als hij daar in alleen moet blijven, als hij gewoon op de zetel ligt en ik ga bv. de was ophangen in de badkamer is hij veel rustiger. Bedankt voor al je bijgevoegde info ik ga het zeker en vast bekijken, klinkt enorm interessant en dat zal mij zeker al verder helpen.

honden page profiel mine34mine34

" Je kunt proberen weer van vooraf aan te beginnen. Dus zoals je hem aangeleerd hebt een uurtje alleen te blijven vanaf moment 0. Ik herken het wel een beetje want heb zelf een hondje gehad met een beste verlatingsangst. Bij hem hielp juist, pure regelmaat beter. Juist door signalen te laten zien dat we even weggingen, in dezelfde volgorde. Ook brengen naar een slaap plek hielp hem. Ochtend en avond mocht hij bij ons op bed voor 10 minuten en dan legde we hem in zijn mandje wat ook in de slaapkamer stond. Als we dus weggingen? Mocht hij op bed slapen, tot we weer terug waren.
 
Het fenomeen muziek werkte bij mijn hond niet en achteraf gezien was dat wel logisch. Muziek wordt hier gedraaid over de koptelefoon, we kijken nauwelijks tv en hebben wij geen druk huishouden. Het idee achter muziek of de tv aan laten, is het nabootsen van de leef situatie zoals die normaal gesproken zou zijn. Dus als je een druk huishouden hebt met veel geluid en dat valt ineens weg? Kan een hond daar zenuwachtig van worden. Of zoals in mijn geval juist andersom.
 
Mocht je er helemaal niet uitkomen, is https://www.ninavantilbeurgh.nl/ hier ooit genoemd in een topic. Heb zelf geen ervaring met haar maar na het lezen van haar website? Behandeld zij alleen verlatingsangst.
 
Wel vervelend ook als je zulke lastige buren hebt. Misschien helpt het je buurman erbij te betrekken. Vraag met regelmaat of hij je hond heeft gehoord en dat het je helpt zodat je je training beter kan aanpassen. Vaak is het begrip voor mekaar hebben wat helpt bij een slechte buur relatie. "

Ik denk inderdaad dat dat het beste is. Je idee van de slaapkamer klinkt heel goed, daar kan hij ook minder kapot maken maar gaat hij dan 's avonds nog alleen willen slapen dat is de vraag. Welke signalen gaven jullie dat jullie weg gingen? Dat van muziek klopt helemaal, hier staat heel de dag muziek/tv op dus als ik wegga zet ik relaxerende muziek op voor hondjes. Eigenlijk geen idee of dat iets doet maar het zal beter zijn dan complete stilte want dan hoort bij de buren en daar wordt hij vaak wakker van. Wat mijn buurman betreft is het echt een hele lastige situatie en soms nog lastiger dan het probleem met mijn hondje. Hij overtuigd mij al vanaf het begin om mijn hondje terug te brengen naar het asiel hierdoor ... zal NOOIT!!! gebeuren einde discussie, dat is geen optie. Dus begrip voor mekaar zit er hier niet echt in spijtig genoeg.

honden page profiel mine34mine34

" Ik weet eerlijk gezegd niet of het gaat verslechteren als je hem ‘s nachts bij je op de kamer laat. En daarom is begeleiding van iemand die gecertificeerd is ook fijn. Daar kan je al je vragen en twijfels bij kwijt, en verteld jou precies hoe en wat. Dat neemt ook wat zorgen bij jou weg denk ik. Dan hoef je het niet meer allemaal in je eentje te bedenken.
 
Juist ‘s nachts met de bench stoppen lijkt me een goed begin. Dan slaapt hij als het goed is sowieso, en heeft hij niet de behoefte om spullen kapot te maken. Als dat goed gaat heb jij ook meer vertrouwen dat je hem overdag alleen kunt laten zonder bench (als het zover is), je weet dan namelijk dat je huis nog heel is als je terug komt. "

Klopt inderdaad wat je zegt. Hulp inschakelen zal voor mij ook al veel helpen om mijn vragen te beantwoorden want dit weegt toch wel zwaar door. Uiteindelijk wil je alleen maar het beste voor je hondje en soms heb je daar zelf niet alle antwoorden op. En daar heb je gelijk in 's nachts zal hij sowieso eerder slapen dan dingen kapot te maken als hij niet in de bench zit dus zo kan ik het wel testen, denk alleen dat hij de eerste periode wat zal janken door de verwarring of omdat hij niet weet wat hij moet doen. Hij heeft nu wel toevallig de afgelopen 2 ochtenden vanaf hij wakker was (voor de eerste keer) zijn mand in de bench kapot gebeten en de voering opgegeten, dus dat belooft. Ik kan het maar proberen wie weet! Ik heb gelukkig ook een camera voor de hond die hierbij heel handig is. Bedankt voor de tips!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik denk inderdaad dat dat het beste is. Je idee van de slaapkamer klinkt heel goed, daar kan hij ook minder kapot maken maar gaat hij dan 's avonds nog alleen willen slapen dat is de vraag. Welke signalen gaven jullie dat jullie weg gingen? Dat van muziek klopt helemaal, hier staat heel de dag muziek/tv op dus als ik wegga zet ik relaxerende muziek op voor hondjes. Eigenlijk geen idee of dat iets doet maar het zal beter zijn dan complete stilte want dan hoort bij de buren en daar wordt hij vaak wakker van. Wat mijn buurman betreft is het echt een hele lastige situatie en soms nog lastiger dan het probleem met mijn hondje. Hij overtuigd mij al vanaf het begin om mijn hondje terug te brengen naar het asiel hierdoor ... zal NOOIT!!! gebeuren einde discussie, dat is geen optie. Dus begrip voor mekaar zit er hier niet echt in spijtig genoeg. "

Ervoor zorgen dat je hondje nooit meer in paniek hoeft te zijn, hoeft je buurman ook niet meer te klagen tongue-out. Heb je al een goede camera in gebruik? Ik kan er eentje aanbevelen. Mijn hondje heeft ook last van verlatingsangst. We trainen hier zonder voer, dat is volgens verlatingsangstexpert Julie Naismith achterhaald. Overigens heeft Nina bij haar certificaat behaald. Het is een lastig iets, maar het is zeker op te lossen! Kijk ook eens op petbnb. Als je alleen woont en je hond heeft verlatingsangst kan dat heel zwaar zijn. De isolatie kan heftig zijn! Blijf daarom ook goed voor jezelf zorgen en zorg ook dat je een paar fijne oppas adresjes hebt zodat je zelf ook af en toe eruit kan.

honden page profiel mine34mine34

" Dat is een hele goede van Iglo. Als hij daar slaapt? Zou je eens een video kunnen maken van hoe hij zich gedraagt in de bench als je weggaat. "

Ik ga het inderdaad zo eens proberen, desnoods zet ik de camera op en ga ik een uurtje van tevoren al naar de slaapkamer en kijk ik wat hij doet. Ik denk alleen dat hij wel zal beginnen slopen vanaf hij wakker is. Ja dat kan ik zeker doen, kan ik dat hier posten? Ik kom al lang naar deze website voor tips en info maar heb zelf nooit iets gepost :) 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

En oja Julie Naismith heeft een hele serie podcasts over verlatingsangst. Te beluisteren op spotify. Ook zeker een aanrader.

honden page profiel mine34mine34

" Ervoor zorgen dat je hondje nooit meer in paniek hoeft te zijn, hoeft je buurman ook niet meer te klagen . Heb je al een goede camera in gebruik? Ik kan er eentje aanbevelen. Mijn hondje heeft ook last van verlatingsangst. We trainen hier zonder voer, dat is volgens verlatingsangstexpert Julie Naismith achterhaald. Overigens heeft Nina bij haar certificaat behaald. Het is een lastig iets, maar het is zeker op te lossen! Kijk ook eens op petbnb. Als je alleen woont en je hond heeft verlatingsangst kan dat heel zwaar zijn. De isolatie kan heftig zijn! Blijf daarom ook goed voor jezelf zorgen en zorg ook dat je een paar fijne oppas adresjes hebt zodat je zelf ook af en toe eruit kan. "

Haha ja dat zou de perfecte oplossing zijn he! Ik heb gelukkig sinds vorige week een camera die best goed is. Ik heb net even petbnb opgezocht en helaas is het alleen voor Nederland lijkt mij. Misschien hebben we in België ook wel zo iets. Heel lief dat je dat zegt! Kan soms heel heftig zijn inderdaad, af en toe moet je terug leren jezelf ook eens op de eerste plaats te zetten voor je eigen goed.

honden page profiel mine34mine34

" En oja Julie Naismith heeft een hele serie podcasts over verlatingsangst. Te beluisteren op spotify. Ook zeker een aanrader. "

 

honden page profiel mine34mine34

" En oja Julie Naismith heeft een hele serie podcasts over verlatingsangst. Te beluisteren op spotify. Ook zeker een aanrader. "

Heel goed om te weten bedankt!!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Welke signalen gaven jullie dat jullie weg gingen? "

Wij deden het precies andersom, sleutel pakken, tas pakken, jas aan trekken, begeleiden naar bed. Altijd in dezelfde volgorde. Omdat het echt niet werkte aan goed bedoelde adviezen. Ja, hij bleef ook slapen in de slaapkamer maar wel in zijn mand. Bed zou ik niet doen, je kunt ooit eens een relatie krijgen tongue-out Hier pakt het goed uit inmiddels bijna 13j maar sommige willen dat echt niet hebben. Je kunt het dus als beloning gaan gebruiken wanneer je weg bent.

 

Betreft je buurman? Je hebt dus veel geluid in huis. Een idee om te kijken waar het vandaan komt? Veel dingen zijn oplosbaar door te isoleren. Subwoofer op een schuim rubberen mat van de wanden af ook je boxen niet tegen een wand aanplakken. Betere isolatie onder je laminaat, waar pijpleidingen lopen kun je dit opvullen met schuim. Misschien eens vragen en binnen horen wat je buurman dan precies hoort? En waar het vandaan komt?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik denk zelf niet dat ik per se te snel ben gegaan (hoop ik), want er is maandenlang geen mogelijkheid geweest om langer dan 2 minuten weg te zijn. De eerste maanden heb ik hem daardoor dus ook niet alleen gelaten en ben ik inderdaad begonnen met naar de gang te gaan en meteen terug te komen, ookal heeft dat wekenlang niets geholpen. Het lijkt me ook het beste om terug vanaf 0 te beginnen... raad je de bench vanaf nu nog wel of niet aan? Want nu ik er zo bij nadenk kan de bench met al die negatieve ervaringen inderdaad de stress/angst enorm vergroten als hij daar in alleen moet blijven, als hij gewoon op de zetel ligt en ik ga bv. de was ophangen in de badkamer is hij veel rustiger. Bedankt voor al je bijgevoegde info ik ga het zeker en vast bekijken, klinkt enorm interessant en dat zal mij zeker al verder helpen. "

te snel (denk ik dan) met bench aanleren icm alleen zijn.

 

Ik zou zelf de bench op dit moment er niet bij betrekken. Misschien wel laten staan met deurtje open en kijken of hij er uit zichzelf in gaat, maar verder niets geen verplicht in de bench, hem gewoon lekker daar laten zijn waar hij wil zijn. En dan idd vanaf 0 weer opbouwen.

 

Doe je ook denkspelletjes met hem? Op de juiste manier gedaan, dus zorgen voor succes voor de hond, kan bijdragen tot een groter gevoel van zelfvertrouwen, wat weer bijdraagt aan het makkelijker alleen kunnen zijn.

Ook een vast dagritme kan helpen.

 

Er bestaat ook zoiets als de relax o dog, misschien ook nog een idee om  in te zetten, al is het natuurlijk geen wondermiddel, alleen ter ondersteuning in het proces.

https://www.dierenwinkel.com/relaxodog

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik weet niet of je weet hoe in Spanje en Portugal de honden vervoerd worden die van jagers zijn?

La réalité du podenco et des chiens de chasse en Espagne!

Mijn 2 podencomixen vinden een bench verschrikkelijk, mijn eerste Spanjaard probeerde zelfs zich uit de bench te bijten, bij mijn 2de Spanjaard heb ik het niet eens geprobeerd.

Eeen buitenlanden die moet wennen, de eerste maanden zal hij/zij zich inhouden en niet uiten, na een paar maanden gaan ze dat durven, misschien is dat de reden dat je hond het niks meer vind in de bench.

Alleen slapen was ook een ramp bij beide honden, wij hebben dus een hondenbed naast ons bed, sindsdien gaat dat prima, zelfs uitslapen deed mijn vorige hond(Faro) en mijn huidige hond (Sam) als ze maar in je buurt mogen zijn.

Nu zou ik het niet opgeven, maar bijvoorbeeld een ren proberen, ik weet niet wat voor mix je hebt, als er een podenco in zit dan kunnen ze altijd wel ontsnappen. Als er een Podeco in zit dan kan je dit mee maken.

Dit is de reden waarom veel stichtingen eisen dat je een hek hoger dan 180 hebt, en terecht.

Ik zou in ieder geval helemaal opnieuw beginnen, bij 1 minuut dus.

Het feit dat het gelukt is de eerste maanden kan nog wel hoopgevend zijn, maar dan moet je dus nu opnieuw beginnen.

Mijn Faro en Sam konden echt niet alleen zijn, Sam kan nu 1 kwartier alleen zijn, maar is niet relax.

Maar ik ken ook genoeg buitenlanders die wel gewoon alleen kunnen zijn hoor.

Er bestaat een facebooksite die podenco uitwisseling en opvang heet, dan zou je een oppas kunnen zoeken, wie weet woont er iemand vlak bij je?

 

 

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Oef lastig. Ik denk dat je hond veelste veel negatieve ervaringen heeft opgedaan met de bench. Als je hond er zoveel in heeft lopen janken, is het geen prettige plek (meer). Ik zou de bench dan ook echt even links laten liggen en alleen gebruiken met het deurtje open. Je hond even niet meer opsluiten, grote kans dat dit voor nog meer angst zorgt. Ook snachts lekker zn eigen plekje laten zoeken. Als dit lukt alleen maar fijn, dan zal het overdag ook wat makkelijker gaan.

 

Goed dat je een oppas hebt. Ik zou je hond dan ook niet meer alleen laten en vanaf 1 seconde opbouwen. Kun je al in het huis gewoon weg lopen bijv om even te douchen? Dan steeds verder uitbreiden en je hond desnoods afleiden met een hersenwerkje. Mocht je het niet vertrouwen zonder bench, dan idd camera aan. Wij deden dat gewoon via de ipad..

honden page profiel mine34mine34

" Wij deden het precies andersom, sleutel pakken, tas pakken, jas aan trekken, begeleiden naar bed. Altijd in dezelfde volgorde. Omdat het echt niet werkte aan goed bedoelde adviezen. Ja, hij bleef ook slapen in de slaapkamer maar wel in zijn mand. Bed zou ik niet doen, je kunt ooit eens een relatie krijgen Hier pakt het goed uit inmiddels bijna 13j maar sommige willen dat echt niet hebben. Je kunt het dus als beloning gaan gebruiken wanneer je weg bent.
 
Betreft je buurman? Je hebt dus veel geluid in huis. Een idee om te kijken waar het vandaan komt? Veel dingen zijn oplosbaar door te isoleren. Subwoofer op een schuim rubberen mat van de wanden af ook je boxen niet tegen een wand aanplakken. Betere isolatie onder je laminaat, waar pijpleidingen lopen kun je dit opvullen met schuim. Misschien eens vragen en binnen horen wat je buurman dan precies hoort? En waar het vandaan komt? "

Ja een duidelijke en vaste routine hebben werkt hier ook wel beter! Ik huur een appartement dus zo'n werken uitvoeren op eigen kosten puur voor mijn buurman die klaagt is misschien wat veel, er is ook geen enkele andere buur die er last van heeft. Het gaat weldegelijk enkel over "het geluid van de hond" als hij alleen is, heb mijn buurman nooit gezien of gehoord voor mijn hondje hier was :)

honden page profiel mine34mine34

" te snel (denk ik dan) met bench aanleren icm alleen zijn.
 
Ik zou zelf de bench op dit moment er niet bij betrekken. Misschien wel laten staan met deurtje open en kijken of hij er uit zichzelf in gaat, maar verder niets geen verplicht in de bench, hem gewoon lekker daar laten zijn waar hij wil zijn. En dan idd vanaf 0 weer opbouwen.
 
Doe je ook denkspelletjes met hem? Op de juiste manier gedaan, dus zorgen voor succes voor de hond, kan bijdragen tot een groter gevoel van zelfvertrouwen, wat weer bijdraagt aan het makkelijker alleen kunnen zijn.
Ook een vast dagritme kan helpen.
 
Er bestaat ook zoiets als de relax o dog, misschien ook nog een idee om  in te zetten, al is het natuurlijk geen wondermiddel, alleen ter ondersteuning in het proces.
https://www.dierenwinkel.com/relaxodog
 
 
  "

Hij ging er sowieso al nooit vanzelf in enkel als het "moest", dus ik laat de bench nu inderdaad met het deurtje open staan en voor de rest stop ik even met die nare bench. Ik gaf ook wel zijn eten in de bench, stop ik daar vanaf nu ook mee? Denkspelletjes doe ik eigenlijk niet veel maar ik heb gehoord dat dit ook heel positief kan werken, heb jij misschien aanraders? Sommige mensen hebben mij ook al aangeraden om samen naar de hondenschool te gaan om inderdaad meer zelfvertrouwen op te bouwen voor de hond. Een vast dagritme heb ik ondertussen al een paar maanden en dat doet voor de hond duidelijk wel goed. Bedankt voor je tips, de relax o dog ga ik dadelijk eens opzoeken ken het zelf niet.

honden page profiel mine34mine34

" Oef lastig. Ik denk dat je hond veelste veel negatieve ervaringen heeft opgedaan met de bench. Als je hond er zoveel in heeft lopen janken, is het geen prettige plek (meer). Ik zou de bench dan ook echt even links laten liggen en alleen gebruiken met het deurtje open. Je hond even niet meer opsluiten, grote kans dat dit voor nog meer angst zorgt. Ook snachts lekker zn eigen plekje laten zoeken. Als dit lukt alleen maar fijn, dan zal het overdag ook wat makkelijker gaan.
 
Goed dat je een oppas hebt. Ik zou je hond dan ook niet meer alleen laten en vanaf 1 seconde opbouwen. Kun je al in het huis gewoon weg lopen bijv om even te douchen? Dan steeds verder uitbreiden en je hond desnoods afleiden met een hersenwerkje. Mocht je het niet vertrouwen zonder bench, dan idd camera aan. Wij deden dat gewoon via de ipad.. "

Ja daar lijkt het zeker wel op, hij is ook in een kooi (voor een kat!!) vervoerd in een busje van Portugal naar België, gewoon dat al is zo enorm traumatisch voor een puppy... Ik hoop/denk inderdaad dat stoppen met die bench hem goed zal doen en misschien de angst wat zal verminderen. En hopelijk lukt het 's nachts en kunnen we zo overdag opbouwen. Ik kan ondertussen wel al, na 5 maanden trainen en wennen natuurlijk, zonder probleem even gaan douchen of de was gaan ophangen ofso. Al hij dan moe is ligt hij op zijn plekje in de zetel naar de deur te kijken en slaapt hij verder. Als hij toch de eerste minuut zou janken wat bijna niet gebeurt, is het toch al 10x stiller dan in de bench en stopt hij vrij snel vanzelf (in de bench stopte hij niet), dan hoor ik een diepe zucht en gaat hij voor de deur liggen wachten en slapen. Maar als hij klaarwakker/niet moe is begint hij allerlei kattekwaad uit te halen vanaf ik de deur uit ben en dus nog veel dingen kapot te bijten ;) Ik ga hem nu telkens een goed bot geven met een lekkere vulling, zodat als hij toch de neiging heeft om te kauwen hij dat op het botje doet. Hij is daar soms ook uren mee bezig en dan kan ik makkelijk een half uur weg blijven (enkel binnenhuis getest) tot hij zich begint af te vragen waar ik ben. Maar aangezien dat het voor een korte periode wel al lukt bv 10 minuten, begin ik nu dan nog steeds vanaf 1 seconde? Alvast heel erg bedankt voor je reactie en je advies!

honden page profiel StaffordStafford

Waar in Belgie woon je? Dan kunnen mensen misschien gerichter meedenken voor dagopvang of een geschikte trainer.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ja daar lijkt het zeker wel op, hij is ook in een kooi (voor een kat!!) vervoerd in een busje van Portugal naar België, gewoon dat al is zo enorm traumatisch voor een puppy... Ik hoop/denk inderdaad dat stoppen met die bench hem goed zal doen en misschien de angst wat zal verminderen. En hopelijk lukt het 's nachts en kunnen we zo overdag opbouwen. Ik kan ondertussen wel al, na 5 maanden trainen en wennen natuurlijk, zonder probleem even gaan douchen of de was gaan ophangen ofso. Al hij dan moe is ligt hij op zijn plekje in de zetel naar de deur te kijken en slaapt hij verder. Als hij toch de eerste minuut zou janken wat bijna niet gebeurt, is het toch al 10x stiller dan in de bench en stopt hij vrij snel vanzelf (in de bench stopte hij niet), dan hoor ik een diepe zucht en gaat hij voor de deur liggen wachten en slapen. Maar als hij klaarwakker/niet moe is begint hij allerlei kattekwaad uit te halen vanaf ik de deur uit ben en dus nog veel dingen kapot te bijten ;-) Ik ga hem nu telkens een goed bot geven met een lekkere vulling, zodat als hij toch de neiging heeft om te kauwen hij dat op het botje doet. Hij is daar soms ook uren mee bezig en dan kan ik makkelijk een half uur weg blijven (enkel binnenhuis getest) tot hij zich begint af te vragen waar ik ben. Maar aangezien dat het voor een korte periode wel al lukt bv 10 minuten, begin ik nu dan nog steeds vanaf 1 seconde? Alvast heel erg bedankt voor je reactie en je advies! "

Als je zeker weet dat 10 min goed gaat, ga je vanaf daar langzaam verder. Ik zou zorgen dat je hond sowieso altijd voldaan is als hij even alleen is. Dus een goede wandeling en na die tijd een bot of een gevulde kong. Je kunt ook tussendoor hersenwerkjes doen om je hond uitdaging te bieden en mentaal moe te maken. 

 

Voor de rest zorgen voor genoeg uitdaging overdag zodat je hond niet uit verveling gaat slopen.. hoeveel loop je nu op een dag? Doe je al wel eens hersenwerkjes? Op fb heb je daar een leuke pagina van.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^