Vreemde symptomen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Hallo!

Onze labrador van net 6 jaar heeft de laatste tijd een paar vage symptomen en ik hoop dat iemand hier het herkent. We zijn al bij de dierenarts geweest en haar bloedonderzoek was goed.

Ze ging altijd heel graag wandelen en liep dan vlot mee, maar sinds enkele weken wandelt ze opeens veel trager en heeft ook minder zin om te wandelen. Ze is over het algemeen ook iets minder enthousiast geworden en slaapt meer. Als we thuis zijn en we geven haar speelgoed is ze wel zichzelf en speelt ze enthousiast mee. Het lijkt alsof het echt enkel tijdens het wandelen is dat ze sloom is. Soms is het een paar dagen beter en wandelt ze wel normaal, maar het komt altijd weer terug...

Voor de rest is het enige wat ik opmerk dat ze iets meer smakt en slikt als normaal (vooral 'snachts). Haar eetlust is normaal, ze drinkt of plast niet vaker als normaal...

Dierenarts dacht aan schildklierproblemen en ik vind de symptomen wel sterk lijken op een te trage schildklier, maar de waarden waren normaal. Heeft ook naar haar hart geluisterd en dit klonk normaal.

Is er misschien iemand die dit gedrag herkent of kan weten hoe het zou kunnen komen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heeft je hond geen pijn klachten, bv door artrose? (ik noem maar wat hoor)

 

Heeft de dierenarts nog meer dingen kunnen uitsluiten behalve schildklier?

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat moeilijk, je ziet dat er iets is en na een onderzoek blijkt er niets te zijn...heb je een auto, ga eens naar een hele andere plek met je hond daar wandelen en kijk dan eens of ze geinteresseerd is, spel daar met dr....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Schildklier? Zou je moeten kunnen zien aan de bloedwaarden. Te minste? Zover ik weet over het mensen lichaam. Misschien even een andere praktijk opzoeken? Uitleggen wat er al gedaan is?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

De warmte?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kies pijn?je zegt smakken en slikken? 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik zou dan de lever en nierwaardes laten nakijken, gewoon om uit te sluiten dat dat ook goed is.

 

 

En het is de laatste weken niet echt warm buiten maar de vochtigheidsgraad is enorm hoog, daar hebben honden vaak ook last van.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Artrose heb ik inderdaad ook al aan gedacht, maar de dierenarts zei dat ze dan zou moeten manken en tijdens het spelen merken we ook niet echt iets.. dan zou ze toch ook niet spelen denk ik moest ze echt pijn hebben?

De warmte lijkt me ook vreemd, want het is de laatste dagen helemaal niet zo warm...

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Ik zou dan de lever en nierwaardes laten nakijken, gewoon om uit te sluiten dat dat ook goed is.
 
 
En het is de laatste weken niet echt warm buiten maar de vochtigheidsgraad is enorm hoog, daar hebben honden vaak ook last van. "

Lever en nierwaardes zijn nagekeken en zijn goed.

Vochtigheidsgraad dacht ik ook.. maar ook 's avonds als het 'fris' aanvoelt heeft ze het vaak.. 

honden page profiel DieselDiesel 2 doggies

honden foto van Diesel

" Lever en nierwaardes zijn nagekeken en zijn goed.
Vochtigheidsgraad dacht ik ook.. maar ook 's avonds als het 'fris' aanvoelt heeft ze het vaak..  "

Maar ook dan is de vochtigheidsgraad nog steeds hoog hoor.

Ik merk het aan Diesel ook, loop ik om 11 uur s'avonds klein rondje, loopt hij te hijgen en te sjokken.

Maargoed, Diesel is 12.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Artrose heb ik inderdaad ook al aan gedacht, maar de dierenarts zei dat ze dan zou moeten manken en tijdens het spelen merken we ook niet echt iets.. dan zou ze toch ook niet spelen denk ik moest ze echt pijn hebben?
De warmte lijkt me ook vreemd, want het is de laatste dagen helemaal niet zo warm... "

Een hond hoeft niet mank te lopen om pijn te hebben aan bijvoorbeeld de heupen of rug. Penny heef soms ook behoorlijk veel last van haar rug en heeft nog geen één keer mank gelopen tijdens het wandelen, zelfs niet na een zware blessure waarbij ze beide heupen had verdraaid. Soms zie je dat ze niet helemaal gelijk loopt, maar dat zie je alleen als je er echt goed op let en als je ook weet waar je op moet letten.

Op de dagen dat ze last heeft laat ze precies de symptomen zien die jij hebt beschreven. Ook traag, geen zin in wandelen, minder enthousiast, maar vervolgens wel weer letterlijk springen en stuiteren als ik met haar ga trainen.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Een hond hoeft niet mank te lopen om pijn te hebben aan bijvoorbeeld de heupen of rug. Penny heef soms ook behoorlijk veel last van haar rug en heeft nog geen één keer mank gelopen tijdens het wandelen, zelfs niet na een zware blessure waarbij ze beide heupen had verdraaid. Soms zie je dat ze niet helemaal gelijk loopt, maar dat zie je alleen als je er echt goed op let en als je ook weet waar je op moet letten.
Op de dagen dat ze last heeft laat ze precies de symptomen zien die jij hebt beschreven. Ook traag, geen zin in wandelen, minder enthousiast, maar vervolgens wel weer letterlijk springen en stuiteren als ik met haar ga trainen. "

Daar sluit ik me bij aan. Een hond met artrose hoeft inderdaad niet te maken. Shep heeft al een aantal jaar artrose en heeft nooit gemankt. Nu af en toe wel maar nu is ze ondertussen ook echt oud. Wandelen ging ze op een gegeven moment ook trager doen maar als ik de bal gooide rende ze er achteraan alsof er niets aan de hand was. Natuurlijk was er wel wat aan de hand maar als een hond iets super leuk vindt, zoals bij Shep dus de bal, dan gaan ze dwars door de pijn heen hoor.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Daar sluit ik me bij aan. Een hond met artrose hoeft inderdaad niet te maken. Shep heeft al een aantal jaar artrose en heeft nooit gemankt. Nu af en toe wel maar nu is ze ondertussen ook echt oud. Wandelen ging ze op een gegeven moment ook trager doen maar als ik de bal gooide rende ze er achteraan alsof er niets aan de hand was. Natuurlijk was er wel wat aan de hand maar als een hond iets super leuk vindt, zoals bij Shep dus de bal, dan gaan ze dwars door de pijn heen hoor. "

Ze is inderdaad helemaal gek van spelen, dus zou goed kunnen dat ze dan de pijn even vergeet. 

Maar zouden er bij artrose dan ook geen andere symptomen moeten zijn behalve het traag wandelen? Trappen lopen kan ze nog vlot, opstaan na liggen gaat meestal ook vlot...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mist ze misschien iemand die overleden is, een mens of een dier?  Ben je recent verhuisd?

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Mist ze misschien iemand die overleden is, een mens of een dier?  Ben je recent verhuisd? "

Nee, niets veranderd... 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ze is inderdaad helemaal gek van spelen, dus zou goed kunnen dat ze dan de pijn even vergeet. 
Maar zouden er bij artrose dan ook geen andere symptomen moeten zijn behalve het traag wandelen? Trappen lopen kan ze nog vlot, opstaan na liggen gaat meestal ook vlot... "

Ik zeg natuurlijk ook niet dat het artrose is, dat kan alleen een dierenarts vast stellen maar toen Shep pas beginnende artrose had, kon zij ook nog gewoon traplopen en gemakkelijk opstaan. Maar het kan helaas zoveel zijn dat maakt dat jouw hond traag loopt. Blijft altijd zo moeilijk he? Ik heb ook vaker gehad hoor dat Shep bepaalde dingen had maar de dierenarts niets kon vinden. Hoe vaak ik al niet heb uitgeroepen; kon ze maar praten!!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Artrose heb ik inderdaad ook al aan gedacht, maar de dierenarts zei dat ze dan zou moeten manken en tijdens het spelen merken we ook niet echt iets.. dan zou ze toch ook niet spelen denk ik moest ze echt pijn hebben?
De warmte lijkt me ook vreemd, want het is de laatste dagen helemaal niet zo warm... "

Ik weet niet hoe de dierenarts daar bij komt? Veel honden hebben artrose en je ziet weinig tot niets aan ze... onze hond mankt(e) echt niet door de artrose. En ja, ze deed en doet altijd net zo gestoord, pijn of niet...

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Ze is inderdaad helemaal gek van spelen, dus zou goed kunnen dat ze dan de pijn even vergeet. 
Maar zouden er bij artrose dan ook geen andere symptomen moeten zijn behalve het traag wandelen? Trappen lopen kan ze nog vlot, opstaan na liggen gaat meestal ook vlot... "

Er kunnen veel symptomen zijn maar niet alle symptomen zijn voor iedereen duidelijk. Waar ik bij Penny bijvoorbeeld naar kijk om in te schatten of ze last heeft en hoeveel last ze heeft:

 

Haar vacht, is dat helemaal glad over haar hele lichaam of staat het ergens een beetje omhoog/is het dof en niet mooi glanzend

 

Hoe haar hele lichaam voelt, soepel en zacht of hard en stijf. Daarnaast kijk ik ook vaak hoe haar rug 'reageert' als ik er aan voel, of de huid dus bijvoorbeeld gaat trillen

 

Hoe ze staat/zit/ligt, leunt ze meer op de ene kant dan de ander. Als ze stil staat/zit/lig, wisselt ze dan steeds van positie of blijft ze ontspannen in dezelfde positie

 

Hoe haar nagels af slijten, gewoon netjes recht of ongelijk/aan de bovenkant in plaats van de onderkant. Verder ook hoe het klinkt als ze loopt, tilt ze haar poten goed op of sleept ze.

 

Waarschijnlijk vergeet ik nog een hoop signalen, maar hier let ik zelf in ieder geval op.

 

 

 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Even een update

Ik heb een osteopaat voor honden gecontacteerd omdat ik hier veel over tegenkwam op internet dat dit vaak helpt bij dit soort symptomen.

Maar de laatste 2 dagen is het erger geworden en wandelt ze echt heeel traag. Ik heb dus ook voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij een andere dierenarts morgen.

Hopelijk brengt dit al wat meer duidelijkheid... 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ach, sterkte, hou ons op de hoogte.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Even een update
Ik heb een osteopaat voor honden gecontacteerd omdat ik hier veel over tegenkwam op internet dat dit vaak helpt bij dit soort symptomen.
Maar de laatste 2 dagen is het erger geworden en wandelt ze echt heeel traag. Ik heb dus ook voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij een andere dierenarts morgen.
Hopelijk brengt dit al wat meer duidelijkheid...  "

Gelijk heb je , misschien komt deze da er achter wat er loos is 

 

En wat de osteopaat betreft : 

Is deze aangesloten bij de beroepsvereniging  ? 

Wel een aandachtspunt hoor , ieder een noemt zich tegenwoordig therapeut 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Gelijk heb je , misschien komt deze da er achter wat er loos is 
 
En wat de osteopaat betreft : 
Is deze aangesloten bij de beroepsvereniging  ? 
Wel een aandachtspunt hoor , ieder een noemt zich tegenwoordig therapeut  "

Ik zou het niet weten..

Had er op een forum goede reacties over gelezen en is in de buurt dus heb direct gestuurd.

Hoe kan je dit controleren? (Ik ben van België trouwens) 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goed van je dat je het toch ook door en andere dierenarts na laat kijken, je gaat op je gevoel af en er klopt iets niet, hoop dat de arts er morgen achter komt wat je hond heeft.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Veel succes morgen, hopelijk niets ernstig.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Weet je al iets meer

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Weet je al iets meer "

Afspraak bij de dierenarts is namiddag pas, dus nog niet nee.. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Kan het aan de voeding liggen? Als ik kijk naar mijn hond smakte ze ook heel veel snachts en zij bleek voedsel intolerantie te hebben ontwikkeld. Ze was daar overdag ook niet lekker door. Ze at slechter. Was misselijk, stonk uit haar bek.. 

 

Heeft je hond een tekenband om of een tekenmiddel gehad kort geleden? 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Kan het aan de voeding liggen? Als ik kijk naar mijn hond smakte ze ook heel veel snachts en zij bleek voedsel intolerantie te hebben ontwikkeld. Ze was daar overdag ook niet lekker door. Ze at slechter. Was misselijk, stonk uit haar bek.. 
 
Heeft je hond een tekenband om of een tekenmiddel gehad kort geleden?  "

Ze eet al een paar jaar KVV, eerst van Alaska en Kivo. Sinds een paar maanden zijn we Carnibest erbij aan het geven en ik dacht eerst ook dat ze hier misschien niet goed op reageerde... maar de laatste 2 weken heeft ze geen Carnibest meer gehad en het betert niet dus daar ligt het niet aan... 

Als de dierenarts niets blijkt te vinden kunnen we dit inderdaad wel eens uitzoeken.. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ze eet al een paar jaar KVV, eerst van Alaska en Kivo. Sinds een paar maanden zijn we Carnibest erbij aan het geven en ik dacht eerst ook dat ze hier misschien niet goed op reageerde... maar de laatste 2 weken heeft ze geen Carnibest meer gehad en het betert niet dus daar ligt het niet aan... 
Als de dierenarts niets blijkt te vinden kunnen we dit inderdaad wel eens uitzoeken..  "

Intolerantie kan ook zich opbouwen met de jaren. Mijn hond kon opeens niet meer tegen kip, even later niet meer tegen rund en varken. Nu een jaar later is daar ook nog eend bij gekomen. Ondanks ze er altijd wel goed op reageerde. Misschien kun je eens proberen wild diersoorten te geven en een tijdje 1 soort om even te kijken of er iets veranderd? Onze hond had ook vage symptomen, na een jaar bij de DA te hebben gelopen zijn we naar een andere DA gegaan en die zei het gelijk. Over op hypoallergeen voer. Wat ze overigens niet wilde eten, toen over op 1 soort vlees een tijdje en ik zag gelijk wat ze wel en niet kon hebben..

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Intolerantie kan ook zich opbouwen met de jaren. Mijn hond kon opeens niet meer tegen kip, even later niet meer tegen rund en varken. Nu een jaar later is daar ook nog eend bij gekomen. Ondanks ze er altijd wel goed op reageerde. Misschien kun je eens proberen wild diersoorten te geven en een tijdje 1 soort om even te kijken of er iets veranderd? Onze hond had ook vage symptomen, na een jaar bij de DA te hebben gelopen zijn we naar een andere DA gegaan en die zei het gelijk. Over op hypoallergeen voer. Wat ze overigens niet wilde eten, toen over op 1 soort vlees een tijdje en ik zag gelijk wat ze wel en niet kon hebben.. "

Ik ga eens informeren waar ik haar eten koop en kan dit zeker eens proberen om het alvast uit te sluiten. Bedankt voor de tip!

Tekenmiddel of tekenband heeft ze trouwens niet gehad, dit geef ik haar bijna nooit en anders is het iets natuurlijks. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Labrador al ruim 3 weken ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^