Help blaaststenen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

Hi iedereen,

 

Allereerst wil ik zeggen dat ik het top vind dat zoveel dierenliefhebbers elkaar kunnen helpen en adviseren! Ik lees deze forum al zo lang en nooit gedacht dat ik het echt nodig zou hebben met spoed!!

 

Sorry als dit een lang verhaal is maar helaas is er veel gebeurd.

 

Mijn lieverdje Gizmo van 3 jaar heeft zoveel meegemaakt de afgelopen jaar en nu net weer slecht nieuws gekregen.

 

Laat ik beginnen met afgelopen oktober 2020. Gizmo was in de avond lekker aan het spelen toen die ineens van de bank achterover viel. Eerste instantie alles gecheckt en leek niks aan de hand te zijn. Na een paar keer nog balletje gooien werd die moe en ging die slapen. Ik was niet thuis en toen ik na 2 uurtjes thuis kwam vond ik het meteen vreemd dat die niet gelijk naar de deur rende. Mijn vriend zei dat die zich niet lekker voelde en in zijn mandje lag. Ik een beetje ongerust (nooit eerder heeft die zich slecht gevoeld en was niet gewend) naar zijn mandje gelopen en zag meteen dat niet goed was. Ik pakte hem op legde hem neer en meteen viel die om. Zijn lichaam was in shock. Zijn ogen helemaal wijd open en zag er eigenlijk dood uit. Meteen naar de dichtstbijzijnde spoed kliniek gereden (was 23:00 in de avond) en hem afgegeven. Hij had dus blijkbaar van de klap in zijn hoofd een hersenbloeding. Ze hebben geprobeerd om de druk uit zijn hoofd meteen te minderen. Na een intensief weekje in het ziekenhuis mocht die mee naar huis. Er was een kans dat die fysio nodig zou hebben. Eenmaal thuis was die binnen 1 dag weer aan het rennen. Volgens de dierenartsen heeft de hond net zoveel liefde voor ons als die wij voor hem hebben dat hij zoveel energie haalt en zo snel beter is geworden. Eigenlijk waren ze best wel heel erg verbaasd maar opgelucht.

 

Wij waren natuurlijk opgelucht blij en gelukkig dat ons allesje weer bij ons was en helemaal opgeknapt! 3 maanden geleden was het helaas weer mis maar dit keer wat anders. Lang verhaal kort te houden, hij had dus een blaasontsteking die de spoed arts (universiteits kliniek Utrecht) niet goed heeft beoordeeld en hem met alleen metacam naar huis gestuurd. Paar dagen daarna krijste hij het uit van de pijn. Aangezien ze bij de universiteit kliniek Utrecht telefonisch al wat vreemd deden zijn we meteen naar onze eigen dierenarts gereden. Net op tijd want anders was die er nu niet meer geweest..hij had zich blijkbaar letterlijk dood vergiftigd omdat zijn piemeltje vol zat met blaasgruis en grote blaasstenen had ontwikkeld. Opereren kon niet meteen doordat hij door de vergiftiging ook zijn niertjes had aangetast en eigenlijk zichzelf dood had vergiftigd en simpelweg zijn lichaam de narcose niet zou trekken. Na een week bij de dierenarts opgenomen te zijn aan ab en infuus durfde de dierenarts het aan. Zijn nierwaarden etc. Waren ook al verbeterd. Operatie godzijdank geslaagd, stenen eruit en Gizmo kon beginnen aan revalideren. Voor de zekerheid nog 3 dagen bij dierenarts gebleven en daarna mocht die mee naar huis. Wij waren blij en opgelucht dat hij van bijna dood nu weer lekker kon opknappen op zijn favoriete plekje bij ons. Na twee bijna 3 weken bij de dierenarts was die eindelijk thuis in zijn eigen huis. Helaas na 3 dagen zag ik hem niet verbeteren en zag ik het plekje van zijn hechting heel dik worden. Meteen weer naar dierenarts die maakte foto’s heeft gekeken maar kon niks geks vinden. Omdat die al een aantal dagen niet had kunnen poepen heeft die een klysma gekregen en mochten we zonder zorgen naar huis. Volgende dag zag ik hem liggen in de ochtend met een plas bloed. Er hing van alles huid/organen leek het uit zijn hechting. Meteen met spoed naar dierenarts. Daar is foto gemaakt weer en kreeg te horen dat zijn hechtingen van binnen open waren gegaan. Gizmo moest weer dezelfde dag geopereerd worden om alles van binnen schoon te maken en weer te hechten. Opnieuw weer in zo korte tijd onder narcose nou ik had het niet meer. De afgelopen weken was mijn leven hel geworden en alleen bij Gizmo slapen, of hij bij ons op de kamer. Half wakker luisteren naar zijn ademhaling, hoe hij sliep wat die deed.  Alles draaide om hem. Ik hoop dat je begrijpt dat mijn leven bestond uit stress verdriet en veel onzekerheid. Gizmo is ons alles. Tweede operatie gelukkig ook geslaagd maar hij moest er wel 2 dagen blijven. Daarna mocht die mee naar huis en gelukkig duurde het niet lang voordat mijn kleintje weer helemaal was opgeknapt. Jeeeeetje wat waren wij blij en opgelucht!! We dachten dat we in een aantal maanden verdriet stress en ongerustheid van jaren hebben meegemaakt en dat alles nu goed zou gaan.

 

Nu is die al een weekje niet echt lekker. Wilt absoluut niet eten bijna niet drinken en is heel lusteloos. Meteen naar dierenarts heeft hem onderzocht maar vond niks geks. Voor de zekerheid bloed afgenomen om zijn organen als lever, nieren, bloed, ontsteking etc. te checken. Afgelopen vrijdag uitslag en alles zag er eigenlijk perfect uit. Toch zat het me niet lekker dat die niet had gepoept nog steeds en was bang dat zijn darmen vol zaten. Zondag microlax gegeven en er kwam inderdaad ontlasting meteen uit. Toch maakte ik mij heel erg zorgen dat hij zich nog zo slecht voelde en nog steeds niet at of dronk, was al bijna een weekje!! Vandaag weer naar dierenarts en die heeft foto gemaakt van zijn buik. Was inderdaad nog wat ontlasting maar niet zorgwekkend. Toch maakte de dierenarts voor de zekerheid nog een aparte foto van zijn blaas omdat die iets geks zag op de eerste foto. En ja hoor iets wat we nooit hadden verwacht is realiteit, hij heeft weer blaastenen!! Dit keer 2 kleine en 2 grotere. Na 3 maanden gewoon weer. Zit niks anders op dan dat die aankomende maandag weer geopereerd moet worden. Wij hebben nu een ab kuur gekregen tot maandag en dan wordt die weer geopereerd. Naast het verdriet en de shock ben ik natuurlijk heeeel erg bezorgd hoe dat kan na 3 maanden al?!?! De dierenarts was zelf ook in shock en zei meteen dat het niet de bedoeling is dat die dalijk elke 3/4 maanden geopereerd moet worden (volgens mij kan dat niet eens en kan de blaas dat niet aan). Naast het financiële wat totaal niet relevant is maar wel veel is (afgelopen jaar met alle dierenarts bezoeken, opnames en operaties al veel duizenden uitgegeven) vind ik het heel erg zielig voor hem.

 

Ik hoop dat hier mensen mij advies kunnen geven wat ik kan doen na zijn operatie maandag om er echt voor te zorgen dat hij niet weer stenen gaat krijgen!

 

Voor de volledigheid hierbij zijn conditie en voeding:

- Het is een Yorkshire terriër reu van 3 jaar

- Krijgt sinds zijn operaties ander voeding. Hiervoor altijd Royal Canin Yorkshire terriër en na de blaasstenen een tijdje Royal Canin Renal voor zijn nieren en daarnaast tot nu toe Royal Canin Urinary s/o. Zowel de brokken als de natvoeding. Aan begin alleen maar natvoeding omdat die na de operaties last had van “hard” voedsel eten en daardoor geen brokjes meer kon eten.

Inmiddels met veel geduld en schrokbak kan die wel weer brokjes eten.

- bloed onderzoek laat zien dat zijn waarden heel goed zijn. Lever, nieren, bloed etc zijn netjes.

- ik heb Petnostics om zo nu en dan zijn urine te controleren.

 

Wat ik nu denk fout te hebben gedaan is dat ik naast zijn speciale “voer” ook zijn oude voer erbij gaf omdat hij door zijn dieet voer hele erge haaruitval kreeg en schilfers. Een andere dierenarts uit de buurt adviseerde om zijn oude voeding voor zijn huid en haar te mengen met zijn speciale dieetvoer wat weer goed is voor zijn blaaststenen. Zijn huid en haar zag er daardoor weer goed uit maar heeft blijkbaar geen goed gedaan voor zijn blaasstenen.

 

Mijn vraag nu is :

Kan dit nog onder controle gehouden worden met voeding etc? Of moet ik mij gaan voorbereiden dat er een kans bestaat dat het hierna weer snel terug kan komen en ik misschien afscheid ga moeten nemen? (Vind het al heel erg om dit te typen)

Heeft iemand misschien ervaring en weet een “wondermiddel”?

Ik hoop advies te krijgen zodat ik mij kan gaan voorbereiden op herstel voor mijn kleine vriendje!!

 

Alvast heel erg bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

 

Groetjes,

Sami

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wat een grote zorgen om je kleine Gizmo...heb geen advies voor je, hou je aan de dierenarts vast, je kleintje heeft te grote zorgen dat ik je een advies kan geven hiervoor....hoop echt dat je kleintje maandag goed geholpen kan worden en er een snel herstel is...vaak kunnen blaasstenen in de hand gehouden worden door speciale voeding...toch moet je dat bespreken met de arts welke voeding je dan moet geven, de arts die je kleintje gaat opereren.     Wel kan een dieet de vorming van deze stenen voorkomen. Cystinestenen en uraatstenen kunnen voorkomen worden met een speciale voeding. Eerst de operatie, en de arts vragen voor welk speciaal dieet je Gizmo moet gaan geven.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat voor soort stenen waren het?

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

@ Willemijn, bedankt voor je snelle reactie! Ja ik ga zeker weten alles tot in de detail bespreken met de dierenarts.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

@kees waren struviet stenen. Denk nu dan ook weer struviet

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Sami, heel veel succes eerst de operatie, en in overleg gaan met de voeding, weet niet wat je geeft voor voer, maar de arts weet dat ....begin nu al met veellaten drinken, natvoer waar veel vocht in zit is een optie...Gizmo is nog zo ontzettend jong, komt heus goed.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" @kees waren struviet stenen. Denk nu dan ook weer struviet "

Dan moet t met de juiste voeding aan te pakken zijn. Succes!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal me ondanks de huidproblemen aan het advies van je eigen dierenarts houden en alleen anti struviet voer geven, zelf alleen snacks voor anti struviet. Mijn hond krijgt churpi (Jak kaas) en hertenhuid om op te knagen, hier krijgt ze bijna niets van binnen maar het voldoet wel aan de knaagbehoefde.

Een van mijn honden heeft al jaren last van struviet omdat zij ook allergisch is krijgt ze RC hypoallergenic voer en Trovet Anti Struvite tabletten. Ik meet haar urine regelmatig en het gaat heel goed op deze combinatie. Misschien is het een idee om met je dierenarts te overleggen om de tablet er bij te gaan geven omdat er nog steeds struviet ontstaat. Mijn hond is gelukkig gek op het dieet natvoer dit leng ik ook nog aan met water, het is belangrijk dat honden met struviet veel vocht binnen krijgen voor het spoelen.

 

Heel veel sterkte.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

@Willemijn dankjewel! Dat hij nog zo jong is geeft me hoop en gaan er alles aan doen. Op dit moment heeft die echt last van de stenen en wilt die amper drinken en al helemaal niet eten. Ab krijgt die ook tot maandag dat die geopereerd wordt. Ik probeer de hele dag met mijn vingers nat maken of spelletje te spelen door hem toch zoveel mogelijk te laten drinken maar het lukt steeds niet.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

@kees ik hoop het!!!! Bedankt

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

@Marga fijn om te lezen dat het helpt bij jou hondje. Ik ga zeker weten advies over de tabletten vragen bedankt. 

lastige is dat Gizmo ook heel lastig is met eten. Als die het niet lekker vind dan laat die het met gemak staan. Ik moet echt even kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen. Voeding met veel vocht en drinken is heel belangrijk voor hem en dat gaat vanaf nu ook de focus zijn. Zijn er ook bepaalde lekkernijen als snoepjes die ik hem kan geven wat ook goed is voor hem??

En hoe test jij zijn urine? Met welke strips? Ik wil dat na zijn operatie ook regelmatig gaan doen. Is elke maand voldoende denk je?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" @Marga fijn om te lezen dat het helpt bij jou hondje. Ik ga zeker weten advies over de tabletten vragen bedankt. lastige is dat Gizmo ook heel lastig is met eten. Als die het niet lekker vind dan laat die het met gemak staan. Ik moet echt even kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen. Voeding met veel vocht en drinken is heel belangrijk voor hem en dat gaat vanaf nu ook de focus zijn. Zijn er ook bepaalde lekkernijen als snoepjes die ik hem kan geven wat ook goed is voor hem??
En hoe test jij zijn urine? Met welke strips? Ik wil dat na zijn operatie ook regelmatig gaan doen. Is elke maand voldoende denk je? "

Je hebt ook natvoer voor struviet.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Je hebt ook natvoer voor struviet. "


Ja heb ik ook allemaal en daar is die ook kieskeurig in yell

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je kan zelf bouillion maken , een aftreksel van de kip, een verse kip in de pan, laten koken, en dan heb je bouillion zonder zouten of smaakversterkers en dat over zijn eten geven en laten afkoelen en in zijn drinkersbak doen, wie weet vind Tie het lekker....

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Ik zal me ondanks de huidproblemen aan het advies van je eigen dierenarts houden en alleen anti struviet voer geven, zelf alleen snacks voor anti struviet. Mijn hond krijgt churpi (Jak kaas) en hertenhuid om op te knagen, hier krijgt ze bijna niets van binnen maar het voldoet wel aan de knaagbehoefde.
Een van mijn honden heeft al jaren last van struviet omdat zij ook allergisch is krijgt ze RC hypoallergenic voer en Trovet Anti Struvite tabletten. Ik meet haar urine regelmatig en het gaat heel goed op deze combinatie. Misschien is het een idee om met je dierenarts te overleggen om de tablet er bij te gaan geven omdat er nog steeds struviet ontstaat. Mijn hond is gelukkig gek op het dieet natvoer dit leng ik ook nog aan met water, het is belangrijk dat honden met struviet veel vocht binnen krijgen voor het spoelen.
 
Heel veel sterkte. "

@Marga fijn om te lezen dat het helpt bij jou hondje. Ik ga zeker weten advies over de tabletten vragen bedankt. 

lastige is dat Gizmo ook heel lastig is met eten. Als die het niet lekker vind dan laat die het met gemak staan. Ik moet echt even kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen. Voeding met veel vocht en drinken is heel belangrijk voor hem en dat gaat vanaf nu ook de focus zijn. Zijn er ook bepaalde lekkernijen als snoepjes die ik hem kan geven wat ook goed is voor hem??

En hoe test jij zijn urine? Met welke strips? Ik wil dat na zijn operatie ook regelmatig gaan doen. Is elke maand voldoende denk je?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Oooo karnemelk mag ook, is gekarnd en geen lactose, aanlengen met water, kijk of tie het lekker vind...laughing als die maar drinkt.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Je kan zelf bouillion maken , een aftreksel van de kip, een verse kip in de pan, laten koken, en dan heb je bouillion zonder zouten of smaakversterkers en dat over zijn eten geven en laten afkoelen en in zijn drinkersbak doen, wie weet vind Tie het lekker.... "

 

Fijne tip! Ik ga het proberen

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Oooo karnemelk mag ook, is gekarnd en geen lactose, aanlengen met water, kijk of tie het lekker vind... als die maar drinkt. "


Ik ga het zo meteen halen bij de supermarkt, hopelijk gaat die het lekker vinden en drinken. Hij heeft intussen door het spelen dorst gekregen en al wat gedronken gelukkig hp-shiny

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben er heel simpel in, dieetvoer en verder niks. Daar wennen ze echt wel aan hoor. Niks geen gedoe met vanalles er door.

 

Ik heb een hond met struviet en 1 die calciumoxalaat had. De laatste operatie daaraan is al weer 3 jaar geleden.

 

Het lukt niet altijd met voeding hoor, vooral calciumoxalaat is lastig.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" @Marga fijn om te lezen dat het helpt bij jou hondje. Ik ga zeker weten advies over de tabletten vragen bedankt. lastige is dat Gizmo ook heel lastig is met eten. Als die het niet lekker vind dan laat die het met gemak staan. Ik moet echt even kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen. Voeding met veel vocht en drinken is heel belangrijk voor hem en dat gaat vanaf nu ook de focus zijn. Zijn er ook bepaalde lekkernijen als snoepjes die ik hem kan geven wat ook goed is voor hem??
En hoe test jij zijn urine? Met welke strips? Ik wil dat na zijn operatie ook regelmatig gaan doen. Is elke maand voldoende denk je? "

Sorry voor mijn late reactie.

Lotus krijgt buiten de churpi en hertenhuid om te knagen als snack fruit, echt van alles van stukjes appel tot meloen en gelukkig is ze hier gek op.

Ik test haar urine meestal als ik verandering in haar plasgedrag zie, ik heb dus geen vaste dag. Ik zal voor een hondje met zo veel problemen als die van jou de urine goed in de gaten houden dus meerdere keren per week testen, als het langere tijd goed gaat kun je altijd afbouwen. Ik test met deze strip maar er zijn heel veel soorten te koop en ik denk dat ze vergelijkbaar zijn. Ik ben niet wild van die hele goedkope gele strips om aquariumwater te testen, ik had er in ieder geval geen vertrouwen in. 

Succes met de operatie.

547238.jpg

Ik wil nog even toevoegen, ik zal in het geval van jou hondje altijd eerst met de dierenarts overleggen als je iets bij het dieetvoer wil gaan geven.

honden foto van Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Mijn God wat een pech in zijn korte leventje al.

 

Er zijn meerdere soorten/merken die geschikt zijn bij Blaasgruis.

Ik zou de verschillende merken voor dit type blaasgruis eens naast elkaar leggen. 

Wellicht is er 1 waar je hondje beter op reageert.

Een andere optie is bij een holistisch dierenarts uitvissen wat je hondje voor de huid en vacht te kort komt en die onbelans middels kruiden of supplementen terug in balans brengen. Wat wellicht inhoud dat die toevoeging dan wel nodig blijft. 

Maar eenmaal in balans wellicht iets in kleinere hoeveelheid.

 

Heel erg veel sterkte voor jullie. En ik hoop dat jullie de juiste oplossing vinden om hem op een goede manier terug in balans te krijgen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een verhaal zeg.

Zelf zou ik eens een goede voedingsdeskundige, die ook dierenarts is, inschakelen, zoals bijv. Esther Hagen, haar speciale intresse ligt bij nieren en blaas.

https://www.vetami.nl/nl/node/152

 

 

Heel veel sterkte en succes met de zoektocht.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Ik ben er heel simpel in, dieetvoer en verder niks. Daar wennen ze echt wel aan hoor. Niks geen gedoe met vanalles er door.
 
Ik heb een hond met struviet en 1 die calciumoxalaat had. De laatste operatie daaraan is al weer 3 jaar geleden.
 
Het lukt niet altijd met voeding hoor, vooral calciumoxalaat is lastig. "

Gaat inderdaad heel streng worden zijn voeding en hopelijk gaat dat helpen 

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Sorry voor mijn late reactie.
Lotus krijgt buiten de churpi en hertenhuid om te knagen als snack fruit, echt van alles van stukjes appel tot meloen en gelukkig is ze hier gek op.
Ik test haar urine meestal als ik verandering in haar plasgedrag zie, ik heb dus geen vaste dag. Ik zal voor een hondje met zo veel problemen als die van jou de urine goed in de gaten houden dus meerdere keren per week testen, als het langere tijd goed gaat kun je altijd afbouwen. Ik test met deze strip maar er zijn heel veel soorten te koop en ik denk dat ze vergelijkbaar zijn. Ik ben niet wild van die hele goedkope gele strips om aquariumwater te testen, ik had er in ieder geval geen vertrouwen in. 
Succes met de operatie.

Ik wil nog even toevoegen, ik zal in het geval van jou hondje altijd eerst met de dierenarts overleggen als je iets bij het dieetvoer wil gaan geven. "

Dankjewel voor je reactie Marga. Zijn het speciale strips voor honden? Ik kom er namelijk niet uit welke goed zijn die ik meteen kan bestellen. Heb je misschien een merk of waar je ze koopt? Ik ga inderdaad na de operatie een aantal keer per week testen voor de zekerheid en dan afbouwen als ik zie dat het goed gaat.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Mijn God wat een pech in zijn korte leventje al.
 
Er zijn meerdere soorten/merken die geschikt zijn bij Blaasgruis.
Ik zou de verschillende merken voor dit type blaasgruis eens naast elkaar leggen. 
Wellicht is er 1 waar je hondje beter op reageert.
Een andere optie is bij een holistisch dierenarts uitvissen wat je hondje voor de huid en vacht te kort komt en die onbelans middels kruiden of supplementen terug in balans brengen. Wat wellicht inhoud dat die toevoeging dan wel nodig blijft. 
Maar eenmaal in balans wellicht iets in kleinere hoeveelheid.
 
Heel erg veel sterkte voor jullie. En ik hoop dat jullie de juiste oplossing vinden om hem op een goede manier terug in balans te krijgen. "

Vreselijk wat er allemaal als is gebeurd. Hopelijk gaat hij er weer goed uit komen en hopelijk gezond blijven. 

Een holistisch arts ben ik me al over aan het lezen. Vind alleen heel spannend omdat mijn focus nu natuurlijk op de stenen ligt.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Wat een verhaal zeg.
Zelf zou ik eens een goede voedingsdeskundige, die ook dierenarts is, inschakelen, zoals bijv. Esther Hagen, haar speciale intresse ligt bij nieren en blaas.
https://www.vetami.nl/nl/node/152
 
 
Heel veel sterkte en succes met de zoektocht. "

Lijkt me heel fijn om advies te krijgen van een deskundige. Ik ga er naar kijken heel erg bedankt!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Dankjewel voor je reactie Marga. Zijn het speciale strips voor honden? Ik kom er namelijk niet uit welke goed zijn die ik meteen kan bestellen. Heb je misschien een merk of waar je ze koopt? Ik ga inderdaad na de operatie een aantal keer per week testen voor de zekerheid en dan afbouwen als ik zie dat het goed gaat. "

Ik bestel ze ook gewoon via internet en heb niet altijd de zelfde, die ik nu gebruik zijn die van de foto ik kon geen merk vinden op de verpakking. Maar ik heb mij laten vertellen dat je ze ook bij sommige huisartsen kunt kopen dan heb je zeker goede. Ik duim voor je dat het goed komt met je hondje, hij heeft al heel wat achter de kiezen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik heb alleen ervaring met katten. Eentje is op goede bejaarde leeftijd van 19 heengegaan op natuurlijk wijze en stond volledig op nierdieet en die andere kwam ik veel te laat achter, daarvoor het dieet al te laat ingezet en is op 10 jaar heengegaan. Je kunt een voedingsdeskundige inschakelen maar met nierproblemen? Moet je het echt strikt houden. Ook bij mensen is dat geval. Na de operatie dus een stuk strenger zijn voor jezelf en Gizmo.

 

In holistisch vers is er ook een nierdieet beschikbaar, uitsluitend Bandit gebruiken. Dit merk is mede ontwikkeld door Tannetje Koning. Dat is echt DE voedgoeroe op holist gebied maar ook niet terugdeinst als regulier nodig is.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

Hi iedereen,

Een update! Gizmo is afgelopen maandag geopereerd en alles is gelukkig goed gegaan! Hij is lekker thuis bij ons en is aan het opknappen. Zit nog aankomende twee weken aan een ab kuur. Over 12 dagen mogen zijn hechtingen eruit.

Eerste twee dagen had die veel pijn met plassen. Hij had heel erge persdrang icm beetje urine en bloed. Da gaf aan dat het zijn blaasontsteking nog is en dat de ab kuur gaat helpen. Sinds vandaag gaat plassen met veel minder pijn en bijna ook geen bloed meer. Hij wilt heel graag de hele dag spelen en springen maar dat mag absoluut niet vanwege zijn hechtingen. Veel slapen dus.

Zijn heel blij en opgelucht dat alles goed is gegaan en hij zich goed voelt!

Zijn nu elke dag bezig met zijn strenge dieet en wat we daarnaast nog kunnen doen. Mochten mensen nog tips of ervaringen willen delen heeeel graag!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dankje wel voor de update, heel snelle beterschap nu...laughing 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^