Help blaaststenen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja bedankt voor de update, fijn dat de op achter de rug is en goed gegaan

 

hoe is het nu?

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" ja bedankt voor de update, fijn dat de op achter de rug is en goed gegaan
 
hoe is het nu? "


Het gaat goed denk ik. Ab kuur geef ik nog. Zijn hechtingen zien er goed uit. Voor de rest gedraagt die zich als altijd. Vind wel dat die te weinig drinkt dus ik probeer hem met spelletjes en aanmoediging meer te laten drinken.

Ik vind het zelf heel spannend en ervaar constant stress. Ik ben zo bang dat het weer snel terug gaat komen. Ik weet dat na een operatie blaasstenen sneller kunnen terug komen vanwege de litteken op de blaaswand etc. Hij is nu al 3x in 3 maanden geopereerd (2x stenen eruit en 1x omdat hechtingen van de blaas waren open gegaan). Ik ben constant op zoek naar wat ik naast zijn voeding (royal canin urinary s/o) nog meer kan geven wat goed is voor zijn blaas.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat je kunt doen is de ph vd urine geregeld meten. Als die met t voer niet laag genoeg blijft kun je er eventueel een urineverzuurder bij geven, in overleg met de dierenarts.

 

Als ik een klein beetje griekse yoghurt in de drinkbak doe slurpen ze de hele bak leeg.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Wat je kunt doen is de ph vd urine geregeld meten. Als die met t voer niet laag genoeg blijft kun je er eventueel een urineverzuurder bij geven, in overleg met de dierenarts.
 
Als ik een klein beetje griekse yoghurt in de drinkbak doe slurpen ze de hele bak leeg. "

Hi Kees,

vandaag komen de strips binnen als het goed is dan kan ik het gaan meten regelmatig . De dierenarts heeft al een urineverzuurder besteld en die krijg ik bij de hechtingen verwijderen mee!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Het gaat goed denk ik. Ab kuur geef ik nog. Zijn hechtingen zien er goed uit. Voor de rest gedraagt die zich als altijd. Vind wel dat die te weinig drinkt dus ik probeer hem met spelletjes en aanmoediging meer te laten drinken.
Ik vind het zelf heel spannend en ervaar constant stress. Ik ben zo bang dat het weer snel terug gaat komen. Ik weet dat na een operatie blaasstenen sneller kunnen terug komen vanwege de litteken op de blaaswand etc. Hij is nu al 3x in 3 maanden geopereerd (2x stenen eruit en 1x omdat hechtingen van de blaas waren open gegaan). Ik ben constant op zoek naar wat ik naast zijn voeding (royal canin urinary s/o) nog meer kan geven wat goed is voor zijn blaas. "

en stukjes fruit en komkommer bijv.? daar zit ook veel vocht in

 

ja ik ben ook zo dat ik me dan veel zorgen maakt, het is toch nogal wat allemaal

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" en stukjes fruit en komkommer bijv.? daar zit ook veel vocht in
 
ja ik ben ook zo dat ik me dan veel zorgen maakt, het is toch nogal wat allemaal "


jaaa laatste maanden slaap ik amper ben er constant mee bezig en maak me echt zorgen. Hondje betekent veel voor mij!!!

ik durf nu helemaal niks meer te geven naast zijn voeding maar zal vrijdag wel aan da vragen of ik dingen als komkommer mag geven. Ik merk dat als ik veel speel met hem hij ook automatisch meer dorst krijgt en meer drinkt. Ik probeer dat nu te doen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" jaaa laatste maanden slaap ik amper ben er constant mee bezig en maak me echt zorgen. Hondje betekent veel voor mij!!!
ik durf nu helemaal niks meer te geven naast zijn voeding maar zal vrijdag wel aan da vragen of ik dingen als komkommer mag geven. Ik merk dat als ik veel speel met hem hij ook automatisch meer dorst krijgt en meer drinkt. Ik probeer dat nu te doen! "

ja beter alles eerst maar navragen

Probeer ondanks de zorgen nog wel heel veel van elkaar te genieten he. 

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" ja beter alles eerst maar navragen
Probeer ondanks de zorgen nog wel heel veel van elkaar te genieten he.  "

Jaaa doe ik hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Sorry voor mijn late reactie.
Lotus krijgt buiten de churpi en hertenhuid om te knagen als snack fruit, echt van alles van stukjes appel tot meloen en gelukkig is ze hier gek op.
Ik test haar urine meestal als ik verandering in haar plasgedrag zie, ik heb dus geen vaste dag. Ik zal voor een hondje met zo veel problemen als die van jou de urine goed in de gaten houden dus meerdere keren per week testen, als het langere tijd goed gaat kun je altijd afbouwen. Ik test met deze strip maar er zijn heel veel soorten te koop en ik denk dat ze vergelijkbaar zijn. Ik ben niet wild van die hele goedkope gele strips om aquariumwater te testen, ik had er in ieder geval geen vertrouwen in. 
Succes met de operatie.

Ik wil nog even toevoegen, ik zal in het geval van jou hondje altijd eerst met de dierenarts overleggen als je iets bij het dieetvoer wil gaan geven. "

Hi Marga,

Ik heb toevallig dezelfde strips als op de foto. Gister binnen gekomen. Ik heb net in de ochtend een test gedaan in zijn urine en de kleur komt uit op de laagste ph 4,5/5,0. Moet ik mij zorgen gaan maken? Welke waarde is goed? Hij zit nog wel aan de ab kuur dus weet niet of dat invloed heeft. Overigens had die voordat die onderzocht werd voor opnieuw stenen ook een ph van 5,0 dus lijkt me dat dit nu weer niet goed is?

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Hi Marga,
Ik heb toevallig dezelfde strips als op de foto. Gister binnen gekomen. Ik heb net in de ochtend een test gedaan in zijn urine en de kleur komt uit op de laagste ph 4,5/5,0. Moet ik mij zorgen gaan maken? Welke waarde is goed? Hij zit nog wel aan de ab kuur dus weet niet of dat invloed heeft. Overigens had die voordat die onderzocht werd voor opnieuw stenen ook een ph van 5,0 dus lijkt me dat dit nu weer niet goed is? "

Fijn dat de operatie goed is gegaan. Het is ook niet niets wat jou hondje al heeft meegemaakt dus ik kan mij je zorgen goed voorstellen. Ik ben geen dierenarts en ben zelf iemand die bij twijfel gelijk bij mijn dierenarts aan de telefoon hangt dus dit zal ik jou ook aanraden als je iets niet vertrouwd. Succes en beterschap voor je hondje.

 

Een lage zuurgraad is goed als de hond struviet heeft maar weer niet bij Calcium-oxalaatstenen het is dus maar net waar je hond last van heeft. Het is heel belangrijk dat een hond met blaasgruis en/of blaasstenen goed drinkt, desnoods kun je zelf getrokken kippenbouillon proberen, de brokken weken of het dieetnatvoer aanlengen met extra water. 

 

Ik vond onderstaande er over op het internet. 

Bij een verhoogde pH ontstaan er trippelfosfaten (struviet), bij een verlaagde pH ontstaan er voornamelijk calcium-oxalaten.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Fijn dat de operatie goed is gegaan. Het is ook niet niets wat jou hondje al heeft meegemaakt dus ik kan mij je zorgen goed voorstellen. Ik ben geen dierenarts en ben zelf iemand die bij twijfel gelijk bij mijn dierenarts aan de telefoon hangt dus dit zal ik jou ook aanraden als je iets niet vertrouwd. Succes en beterschap voor je hondje.
 
Een lage zuurgraad is goed als de hond struviet heeft maar weer niet bij Calcium-oxalaatstenen het is dus maar net waar je hond last van heeft. Het is heel belangrijk dat een hond met blaasgruis en/of blaasstenen goed drinkt, desnoods kun je zelf getrokken kippenbouillon proberen, de brokken weken of het dieetnatvoer aanlengen met extra water. 
 
Ik vond onderstaande er over op het internet. 
Bij een verhoogde pH ontstaan er trippelfosfaten (struviet), bij een verlaagde pH ontstaan er voornamelijk calcium-oxalaten. "

Hi Marga,

Hierbij even een update!

Ik heb de uitslag van Gizmo zijn stenen: hij heeft weer struviet stenen gehad maar dit keer ook uraat stenen erbij. Geen idee wat ik ervan moet denken. Ik ben al twee weken aan het wachten op de dierenarts die met een “plan van aanpak” gaat komen. Ik heb beetje het idee dat zij ook even niet meer precies weten wat te doen. Ik ben nu bijna dagelijks zijn urine aan het checken en kom steeds tussen 4 en 5. Heb aangegeven aan de dierenarts dat ik bang ben dat dit te laag is en daarom maar wil wachten met de urineverzuurder. Ik heb ook strips van petnostics en daarmee controleer ik ook zijn urine. Zojuist komt daaruit dat die nitriet in zijn urine heeft. Helemaal van slag bel ik net de dierenarts en die zegt dat het geen probleem is dat er nitriet in zijn urine zit. Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat ik moet geloven. Ik leef al weken en maanden in verdriet en angst dat hij niet beter wordt. Op dit moment doe ik alles eraan, hem speciale voeding streng geven, urine controleren, het plassen zijn gedrag etc. controleren.

Weet iemand wat kan ik nog meer doen en waar moet ik opletten?? HELP

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Even overleggen met de dierenarts, de ph waarde is te laag, liefst zo,n  6..6.5. Ik lees net je bovenstaand berichtje....begrijp je zorgen zeg.   Zou je je hondje vers vlees kunnen geven, overleg dat eens met je dierenarts.   Ik denk met je mee, vraag aan je arts vitamine c ...vaak is de ph waarde dan al binnen een paar dagen in orde.           Minder dan 5 is te zuur, meer dan 7 is te alkalisch. Je brengt de zuurgraad van de urineomhoog door citrusfruit, zoals sinaasappelen, appels, grapefruit en cranberry capsules of -sap te gebruiken. Dagelijks voldoende vitamine C innemen, helpt ook om de pH waardetussen de 5 en 6 te houden.     Overleg met je dierenarts.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hi Marga,
Hierbij even een update!
Ik heb de uitslag van Gizmo zijn stenen: hij heeft weer struviet stenen gehad maar dit keer ook uraat stenen erbij. Geen idee wat ik ervan moet denken. Ik ben al twee weken aan het wachten op de dierenarts die met een “plan van aanpak” gaat komen. Ik heb beetje het idee dat zij ook even niet meer precies weten wat te doen. Ik ben nu bijna dagelijks zijn urine aan het checken en kom steeds tussen 4 en 5. Heb aangegeven aan de dierenarts dat ik bang ben dat dit te laag is en daarom maar wil wachten met de urineverzuurder. Ik heb ook strips van petnostics en daarmee controleer ik ook zijn urine. Zojuist komt daaruit dat die nitriet in zijn urine heeft. Helemaal van slag bel ik net de dierenarts en die zegt dat het geen probleem is dat er nitriet in zijn urine zit. Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat ik moet geloven. Ik leef al weken en maanden in verdriet en angst dat hij niet beter wordt. Op dit moment doe ik alles eraan, hem speciale voeding streng geven, urine controleren, het plassen zijn gedrag etc. controleren.
Weet iemand wat kan ik nog meer doen en waar moet ik opletten?? HELP
  "

De uraatstenen ontstaan doordat dierlijk eiwit niet goed wordt afgebroken. 

Met je da overleggen wat je met deze combi moet.

 

In ieder geval veel vocht aanbieden, gewoon water.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" De uraatstenen ontstaan doordat dierlijk eiwit niet goed wordt afgebroken. 
Met je da overleggen wat je met deze combi moet.
 
In ieder geval veel vocht aanbieden, gewoon water. "

Ja ze zitten dus nu in een “spagaat” hoe ze het zelf zeggen. Ik wil natuurlijk geen enkel risico lopen dus ben bang dat ze nu ook maar wat aan het proberen zijn omdat ze het niet meer weten. Ik mocht van de dierenarts nog niet met de urineverzuurder beginnen totdat ze wisten hoe en wat. Vandaag reageerde de assistent heel erg verbaasd toen ik zei dat ik er nog niet mee was begonnen. Ik ben nu op een punt dat ik alles zeker wil weten wat ik moet doen en wat het beste is wil natuurlijk geen enkele risico nemen dat het dalijk weer mis gaat. Morgen afspraak bij DA om het een en ander te bespreken kwa voeding. Hopelijk gaan we eruit komen. Het is nu zo lang met zoveel verdriet en stress daarnaast al letterlijke duizenden euro’s kwijt hieraan en dan is er nog geen positieve uitzicht. Echt heel lastig en verdrietig

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ja ze zitten dus nu in een “spagaat” hoe ze het zelf zeggen. Ik wil natuurlijk geen enkel risico lopen dus ben bang dat ze nu ook maar wat aan het proberen zijn omdat ze het niet meer weten. Ik mocht van de dierenarts nog niet met de urineverzuurder beginnen totdat ze wisten hoe en wat. Vandaag reageerde de assistent heel erg verbaasd toen ik zei dat ik er nog niet mee was begonnen. Ik ben nu op een punt dat ik alles zeker wil weten wat ik moet doen en wat het beste is wil natuurlijk geen enkele risico nemen dat het dalijk weer mis gaat. Morgen afspraak bij DA om het een en ander te bespreken kwa voeding. Hopelijk gaan we eruit komen. Het is nu zo lang met zoveel verdriet en stress daarnaast al letterlijke duizenden euro’s kwijt hieraan en dan is er nog geen positieve uitzicht. Echt heel lastig en verdrietig "

Ik hoop dat de dierenarts wat voor je kan betekenen. Ik begrijp niet waarom ze de urine nog zuurder willen maken de waarden moeten lijkt mij juist iets omhoog. Maar ik ben geen dierenarts en heb al helemaal geen ervaring met deze combinatie van stenen. Ben je al bij een uroloog geweest, dit lijkt mij echt een probleem voor een specialist.

Ik kan mij voorstellen dat je het niet meer weet en het is zeker heel verdrietig. Sterkte.

honden page profiel SamiSami

honden foto van Sami

" Ik hoop dat de dierenarts wat voor je kan betekenen. Ik begrijp niet waarom ze de urine nog zuurder willen maken de waarden moeten lijkt mij juist iets omhoog. Maar ik ben geen dierenarts en heb al helemaal geen ervaring met deze combinatie van stenen. Ben je al bij een uroloog geweest, dit lijkt mij echt een probleem voor een specialist.
Ik kan mij voorstellen dat je het niet meer weet en het is zeker heel verdrietig. Sterkte. "

Hier weer even een update!

Afspraak bij de DA ging goed. Zijn urine is gecheckt en zag er goed uit. Zijn ph is 5 en zij zeggen dat, dat een perfecte waarde is. Heb echt vaak gevraagd of dat niet te laag is en ze zeiden dat het juist goed is. Hij hoeft dus niet aan de verzuurder. De stenen waren 80% struviet en 20% uraat. Omdat hij 3 maanden geleden alleen struviet stenen had hebben ze opnieuw een bloedonderzoek gedaan om te kijken hoe het met zijn lever gaat. Dat heeft dus blijkbaar te maken met die uraat stenen. Gelukkig zag er in zijn bloedonderzoek ook alles goed uit, ook zijn lever! We moeten gewoon doorgaan met zijn strenge dieet en hem goed in de gaten houden en hopelijk blijft alles gewoon goed! 

Trouwens gister was Gizmo jarig en is 3 jaar geworden. Hebben helaas niet meer met een hondentaartje kunnen vieren vanwege zijn dieet maar nog wel heeeeel veel geknuffeld hp-hearthp-angel

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^