Uitvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Goedemorgen,

Ik ben hier weer en heb jullie hulp nodig. Wij zijn sinds gisteren terug van een week vakantie aan de zee. We hadden een huisje gehuurd op een camping samen met 2 bevriende koppels en hun 2 honden en 2 kinderen. Dit ging super goed. Toby is fantastisch braaf geweest met zowel de honden als kinderen maar hij is beginnen uitvallen naar zowel mensen als andere honden. De honden mochten op het strand maar niet los. Ik heb Toby mee aan de lange lijn genomen. Wanneer mensen/ honden te dicht bij ons passeerde zag je hem fixeren en uitvallen. Ik heb gereageerd met een simpele uhu nee en zijn aandacht bij mij gehaald. Vanmorgen terug thuis is hij op de ochtendwandeling uitgevallen naar een mevrouw zonder hond die ons voorbij liep in het park. Kan het zijn dat hij moe is door teveel prikkels en dat dit terug overwaait of moet ik hiermee aan de slag? Hij heeft op vakantie natuurlijk veel minder gerust dan anders en nam ook moeilijk zijn rust omdat hij overal bij wou zijn met de kinderen en de drukte. De vraag is dan natuurlijk ook hoe? Ik vind uitvallen zeer ongewenst en ongepast zeker voor een hond van zijn kaliber/ gewicht en ras. 

Hij is vandaag overigens wel veel rustiger dan anders en ligt al sinds gisteravond knock out op de bank.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wat bedoel je precies met uitvallen? Blaft hij, trekt hij je in die richting, probeert hij te bijten? Doet hij het ook als hij losloopt?

honden page profiel StaffordStafford

" Wat bedoel je precies met uitvallen? Blaft hij, trekt hij je in die richting, probeert hij te bijten? Doet hij het ook als hij losloopt? "

Hij loopt nooit los dus geen idee wat hij dan zou doen. Hij trekt naar de persoon of hond toe en blaft. Of hij zou bijten weet ik niet maar vermoed van niet. Het haar op zijn rug staat ook recht en ik merk op voorhand dat hij verstijft en fixeert en dit doorbreken lukt soms wel en soms niet. Hij heeft dit vroeger nooit gedaan. Het is echt pas sinds een week en er is niets bijzonders gebeurd, dus geen negatieve ervaringen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wellicht een te drukke vakantie voor hem geweest, je beschrijft,  nu hij ligt knockout...je houdt hem altijd al aan de lijn, alleen maar goed , je neemt je verantwoordelijkheid, wanneer je ziet dat tie gaat fixeren, dan ga jij of een andere kant uit of je leid hem af...kom je er niet uit, dan iemand in de hand nemen die met je mee kijkt en je handaanreikingen kan geven.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik herken het wel dat mijn hond extra gespannen is na een drukke week. Dan gaat ze ook fixeren en in haar geval druk doen. Kan heel goed zijn dat dit bij jouw hond ook het geval is, alleen uit het zich verschillend. 

Ik zou de komende dagen rustig aan doen en als het even kan rustige plekken opzoeken met de auto. Zodat dit gedrag er niet kan inslijten. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kan idd dat er teveel activiteit is geweest. Strand, uit eten, borreltje hier, borreltje daar, veel mensen er omheen ect.

 

Een hond die uitvalt is voor 99% vrijwel altijd onzeker. Ondanks dat hij altijd aan de lijn heeft gezeten? Zou dit er wel mee te maken kunnen hebben. Die lijn wordt dan een restrictie om zich vrij te bewegen en zichzelf te verwijderen of te verdedigingen van de situatie. (Heb ik gelezen hé, van een gedegen hondentrainer) Dat klopt na mijn idee ook wel. Als ik naar Botty kijk? Het aan de lijn ontmoeten en van de lijn is echt een wereld van verschil.  Als ik de riem laat vallen in een aangelijnde situatie? Dan veranderd direct zijn houding, nog wel alert maar erop af willen stormen, lanceren? Is er niet meer bij. Als de andere hond aangeeft er niet gediend van te zijn, gaat hij keurig achteruit en soms gaat hij zelf achteruit of  er omheen omdat de behoefte er niet is.

 

Kwa mensen? Waar hij thuis echt een mega knuffelbeer is? Is hij niet idolaat van mensen buiten. Los verwijderd hij zichzelf van de mensen en aan de riem zorg ik dat er geen gekkigheid gebeurd onverwachts. Dit hebben in begin wel moeten aanleren, dat hij niet dood gaat als iemand een aai over zijn bol geeft maar dat hij ook de keuze heeft om te laten zien dat hij daar geen trek in heeft door zich van de situatie te verwijderen. Als ik dat zie? Zeg ik ook direct dat hij niet zo een knuffel beer is en doe een stapje achteruit.

 

Dan bij kinderen? Zijn we echt hard aan de slag gegaan met Botty. Geleerd te gaan zitten, krijgt zijn snackkies. Hij weet dus wat er komen gaat, heel erg genieten ervan doet hij niet. Heel soms wel. Maar ik kan niet verwachten van kinderen dat ze niet spontaan te reageren. Dat moest er dus echt als eerste uit. Had ik het er niet uitgekregen dan had hij een muilkorf opgehad.  Dat betekend niet dat hij het altijd even tof vind maar heeft niet meer de behoefte om van zich af te bijten nu en staat het toe, de kipfilet wint hihi.

 

Nu heb jij een hond waar het risico te groot is om het te testen maar het is wel mogelijk door middel van een muilkorf te gebruiken. Dan kun je zien hoe hij reageert van de lijn en aan de lijn. Je ziet het snel genoeg als hij zichzelf verwijderd van de situatie. Het is zoeken om te zien waar het vandaan komt. Er is maar 1% dat echt helemaal niet te helen is en denk zeker niet dat jouw hond daarbij hoort.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja denk ook dat de drukte en onbekende omgeving op vakantie er wel mee te maken heeft.

 

Wat ik zou doen is even rustig aan. En al voordat hij gaat fixeren afstand maken van andere honden. Grote boog eromheen of desnoods rustig terug lopen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een goed gefokte stafford zal niet fixeren en uitvallen naar mensen.

Daar is geen enkel excuus voor te verzinnen.

Trouwens dit is ongewenst gedrag en horen andere rassen ook niet te doen.

Te weinig rusten,te druk,en wat weet ik nog meer van die excuses dat slaat nergens op.

 

Heb heel mijn leven al honden waaronder ook bouviers, zelfs die vertoonden zulk gedrag niet,die leefden in een druk huishouden.

 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Een goed gefokte stafford zal niet fixeren en uitvallen naar mensen.
Daar is geen enkel excuus voor te verzinnen.
Trouwens dit is ongewenst gedrag en horen andere rassen ook niet te doen.
Te weinig rusten,te druk,en wat weet ik nog meer van die excuses dat slaat nergens op.
 
Heb heel mijn leven al honden waaronder ook bouviers, zelfs die vertoonden zulk gedrag niet,die leefden in een druk huishouden.
 
  "

“Een goed gefokte stafford zal niet fixeren en uitvallen naar mensen.“ Dat klopt niet, een goed gefokte stafford zou stabieler kunnen zijn, maar of een hond gaat fixeren of uitvallen naar mensen heeft met veel meer factoren te maken. Het gedrag is er, het heeft een logische verklaring, dat heeft niks met excuses verzinnen te maken maar alles met het begrijpen van hoe dingen ontstaan. Als je begrijpt hoe iets ontstaat, kun je een passende oplossing verzinnen. Anders wordt het een beetje in het wildeweg dingen proberen. Het boeit echt niemand dat jouw honden dit gedrag niet vertoonden. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Iglo hier op hp heeft men een handje ervan weg,jij ook,(niet iedereen,) om recht te praten wat krom is.

 

Ik zal daarom over dit onderwerp niet discussiëren,zeker niet over staffords met mensen die geen verstand van het ras hebben.

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het punt is of het nou een stafford is of niet, (volgens mij meen ik ergens gelezen te hebben dat Toby grotendeels stafford is trouwens, maar dit terzijde, misschien is het een herplaatser, geen idee) de hond valt uit, en daar wordt een oplossing voor gezocht. En om die oplossing te vinden ga je uiteraard de oorzaak proberen te achterhalen.

 

Ik lees ook vaak over duitse herders allerlei dingen beschreven die ik totaal niet herken en niet passen bij een goed gefokte duitse herder, maar ik denk dat zelfs de best gefokte hond onder bepaalde omstandigheden en afhankelijk van karakter anders zou kunnen reageren dan je zou verwachten. Het is ook nog een jonge hond,  misschien eerste keer  drukke vakantie,  dat scheelt ook denk ik.

honden page profiel StaffordStafford

" Iglo hier op hp heeft men een handje ervan weg,jij ook,(niet iedereen,) om recht te praten wat krom is.
 
Ik zal daarom over dit onderwerp niet discussiëren,zeker niet over staffords met mensen die geen verstand van het ras hebben.
 
 
 
  "

Dag Monique,

Ik zie dat jezelf ook een stafford hebt. Heb jij wellicht tips voor mij?

Hij is een volle reu, wordt uit mijn hoofd in het najaar 2. Hij komt van een particuliere fokker, helaas weet ik hier niet zoveel van, mijn vriend heeft hem gekocht voor ik hem leerde kennen. Hij is ook geen pure stafford, vader is een kruising met een volgens mij dalmatier. Fixeren en uitvallen heeft hij nooit eerder gedaan. Hij is een lieve allemansvriend en is gek op mensen eerder te wild en enthousiast in zijn begroeting. Op vakantie lieten we hem niet alleen in het huisje wouden laten dus hij is inderdaad overal mee naartoe geweest, eten, terrasje strand etc. 

Hij is enorm lief naar de kinderen van 7 en 9 jr en hondjes van de vrienden 2 cavalier teefjes op vakantie maar hij is geen kinderen gewend en ook geen andere honden in huis. Hij loopt nooit los wegens ras, grootte, onvoldoende luisteren en niet heel gezellig naar vreemde reuen. 

Ik zal sowieso een paar dagen rustige wandelingen op rustige tijdstippen sochtends vroeg en savonds laat en hopelijk waait het snel over. Anders ga ik zeker is luisteren voor een trainer. We staan al op de wachtlijst voor een 'huishonden cursus' maar er zijn overal lange wachttijden maar we trainen al op detectie 2x in de maand prive.

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Waren de twee andere honden op vakantie teefjes of reuen? Is je hond geholpen? 

Het is een mooie grote roedel voor je hond geweest de afgelopen week. 

Het zou me niks verbazen dat er een stuk bescherming bij zit. 

 

 

Maak vanaf nu een veilige zone om je heen waar je hond nog niet uit valt naar andere honden of mensen. 

Dat kan voor een hond 2 meter zijn en voor een andere hond 20 meter. 

In iedere geval dat je hond nog niet uit valt naar andere voorbijgangers. 

Probeer altijd die afstand te houden. Dat geeft je hond rust. 

Dan kan je langzaam die veilige ruimte gaan verkleinen. 

Eerst door af te lijden met een spelletje of iets lekkers. je merkt wel aan je hond wanneer je te dichtbij komt, vergroot dan gelijk weer de afstand.

Maak je wandelingen fijn en veilig voor alle bij. Heb aandacht voor elkaar. Laat je telefoon in de zak zitten en wandel samen zonder andere afleiding. 

Ik hoop voor je dat het weer wat beter gaat, zo niet leer te wandelen op een fijne manier voor jullie samen. 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Een goed gefokte stafford zal niet fixeren en uitvallen naar mensen.
Daar is geen enkel excuus voor te verzinnen.
Trouwens dit is ongewenst gedrag en horen andere rassen ook niet te doen.
Te weinig rusten,te druk,en wat weet ik nog meer van die excuses dat slaat nergens op.
 
Heb heel mijn leven al honden waaronder ook bouviers, zelfs die vertoonden zulk gedrag niet,die leefden in een druk huishouden.
 
  "

Wat is dit voor idiote reactie. "Een goed gefokte hond doet dit niet." Alsof OP daarmee geholpen is. "Ja je hebt gelijk, ik zal hem meteen laten doodspuiten"?! Wat denk je hier nou precies mee te bereiken?

 

De hond dóet het nu, en dus is het zaak dat ze reacties krijgt waarmee ze het gedrag kan bijsturen. En weten wat de oorzaak van het gedrag is, helpt nogal met het gedrag bijsturen, denk je niet?

honden page profiel StaffordStafford

" Waren de twee andere honden op vakantie teefjes of reuen? Is je hond geholpen? 
Het is een mooie grote roedel voor je hond geweest de afgelopen week. 
Het zou me niks verbazen dat er een stuk bescherming bij zit. 
 
 
Maak vanaf nu een veilige zone om je heen waar je hond nog niet uit valt naar andere honden of mensen. 
Dat kan voor een hond 2 meter zijn en voor een andere hond 20 meter. 
In iedere geval dat je hond nog niet uit valt naar andere voorbijgangers. 
Probeer altijd die afstand te houden. Dat geeft je hond rust. 
Dan kan je langzaam die veilige ruimte gaan verkleinen. 
Eerst door af te lijden met een spelletje of iets lekkers. je merkt wel aan je hond wanneer je te dichtbij komt, vergroot dan gelijk weer de afstand.
Maak je wandelingen fijn en veilig voor alle bij. Heb aandacht voor elkaar. Laat je telefoon in de zak zitten en wandel samen zonder andere afleiding. 
Ik hoop voor je dat het weer wat beter gaat, zo niet leer te wandelen op een fijne manier voor jullie samen. 
 
  "

Bedankt Gabber voor de tips. Een stukje bescherming is een uitleg die ik zeker kan volgen. Toby is een intacte reu. De honden die mee waren zijn teefjes, een cavalier en een labrador. De teefjes waren wel allebei de baas naar hem en hij is ook zeer onderdanig en kalm naar hen. Hij kan met de meeste teven wel overweg.

Gisteravond ben ik een rondje naar het bos gegaan met mijn buurvrouw en haar spanielteefje en dat is verder ok gegaan maar ik merk dat hij absoluut geen honden in haar buurt duldt.

 

honden page profiel StaffordStafford

Voor de rest iedereen bedankt voor de tips. Ik ga voorlopig wat eerder en later wandelen dan anders om zo min mogelijk mensen en honden tegen te komen. Moest het na een week of zo niet terug beter zijn ga ik een trainer zoeken of iemand die met mij mee kan kijken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik begrijp ook niet helemaal de reactie van "goed gefokt" Dat zou dus betekenen dat er geen fokker herplaatsers zijn? Of bedoel je? Dat die met enige gedragsproblemen niet teruggebracht worden en bij de fokker blijven?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wat is dit voor idiote reactie. "Een goed gefokte hond doet dit niet." Alsof OP daarmee geholpen is. "Ja je hebt gelijk, ik zal hem meteen laten doodspuiten"?! Wat denk je hier nou precies mee te bereiken?
 
De hond dóet het nu, en dus is het zaak dat ze reacties krijgt waarmee ze het gedrag kan bijsturen. En weten wat de oorzaak van het gedrag is, helpt nogal met het gedrag bijsturen, denk je niet? "

Niet zo hoog van de toren blazen. Ik heb via pb allang contact gehad met TS.

 

Dat hysterische is nergens voor nodig,adem in en adem uit dat is mijn tip voor jou over bijsturen van gedrag gesproken.

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Niet zo hoog van de toren blazen. Ik heb via pb allang contact gehad met TS.
 
Dat hysterische is nergens voor nodig,adem in en adem uit dat is mijn tip voor jou over bijsturen van gedrag gesproken.
 
  "

Dit noemen ze nou gaslighting 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Bedankt Gabber voor de tips. Een stukje bescherming is een uitleg die ik zeker kan volgen. Toby is een intacte reu. De honden die mee waren zijn teefjes, een cavalier en een labrador. De teefjes waren wel allebei de baas naar hem en hij is ook zeer onderdanig en kalm naar hen. Hij kan met de meeste teven wel overweg.
Gisteravond ben ik een rondje naar het bos gegaan met mijn buurvrouw en haar spanielteefje en dat is verder ok gegaan maar ik merk dat hij absoluut geen honden in haar buurt duldt.
  "

Ik heb ook een intacte reu (bouvier) en kan met veel reuenoverweg, teefjes mogen werkelijk alles, al hangen ze in hem, hij doet echt werkelijk niks terug.  

Maar hij heeft duidelijk zijn voorkeur. 

 

Als mijn kleine nicht mee gaat wandelen dan moet hij ook ineens niks meer van andere honden en mensen weten. 

Hij meent haar te moeten beschermen. Het gedrag is dan ineens heel anders. 

 

Toch heb ik nog een vraagje, de honden waar hij naar uit valt, zijn dat reuen van een maand of 7 a 8 of ouder? 

Als pup is dat natuurlijk leuk om mee te spelen maar als er een hormoonverandering plaats vindt bij die pups reageren andere reuen daar vaak negatief op. 

In de corona tijd zijn er nogal wat honden aangeschaft en worden nu allemaal langzaam volwassen. 

De problemen komen nu dan ook pas. 

 

 

honden page profiel StaffordStafford

" Ik heb ook een intacte reu (bouvier) en kan met veel reuenoverweg, teefjes mogen werkelijk alles, al hangen ze in hem, hij doet echt werkelijk niks terug.  
Maar hij heeft duidelijk zijn voorkeur. 
 
Als mijn kleine nicht mee gaat wandelen dan moet hij ook ineens niks meer van andere honden en mensen weten. 
Hij meent haar te moeten beschermen. Het gedrag is dan ineens heel anders. 
 
Toch heb ik nog een vraagje, de honden waar hij naar uit valt, zijn dat reuen van een maand of 7 a 8 of ouder? 
Als pup is dat natuurlijk leuk om mee te spelen maar als er een hormoonverandering plaats vindt bij die pups reageren andere reuen daar vaak negatief op. 
In de corona tijd zijn er nogal wat honden aangeschaft en worden nu allemaal langzaam volwassen. 
De problemen komen nu dan ook pas. 
 
  "

Bedankt Gabber voor je reactie. Het beschermen gedeelte kan ik mij zeker in vinden maar Toby heeft nooit mogen spelen/ loslopen met andere honden. 'Spelen' is al snel teveel en hij gaat volledig in overdrive wat de meeste honden niet kunnen apprecieren. Hij kan samen met andere honden wandelen/ kort snuffelen aan de leiband bij teven. Kleine reuen gaat ok, hij is gek op de teckelreu uit het park maar andere reuen hou ik hem uit de buurt dus kan niet zeggen of het een bepaalde leeftijd is.

honden page profiel BlondieBlondie

" Een goed gefokte stafford zal niet fixeren en uitvallen naar mensen.
Daar is geen enkel excuus voor te verzinnen.
Trouwens dit is ongewenst gedrag en horen andere rassen ook niet te doen.
Te weinig rusten,te druk,en wat weet ik nog meer van die excuses dat slaat nergens op.
 
Heb heel mijn leven al honden waaronder ook bouviers, zelfs die vertoonden zulk gedrag niet,die leefden in een druk huishouden.
 
  "

Ik heb het met mijn eerste hond gehad toen ik hem ca. 2 maanden had. Nooit problemen daarvoor met mensen of uitvallen naar honden aan de lijn, maar ineens dus vloog hij uit toen iemand mij de weg kwam vragen, een bekende mij wilde begroeten en op vakantie vloog hij bijna de hotellier aan die in de late uurtjes onverwachts restaurant in kwam lopen. Was niet grappig. 

Ik weet het aan de wat vrijere omgang die ik met hem had opgebouwd, hij was wat beschadigd toen ik hem kreeg (even vertrouwen in alles en iedereen kwijt) maar in rap tempo trok hij weer bij. Maar een beetje té. Toen ik de touwtjes wat meer aantrok weer en hem aangaf wat ik wel goed vond en wat absoluut niet was het voor ons allebei weer helder en verdween dat gedrag weer. In mijn geval ben ik dus tijdig middels controle door geleerde commando's weer grip op de situatie gaan krijgen. Maar goed, dat was een herder dus die zijn wel van de commando's.

honden page profiel StaffordStafford

Ggggrrr vanmorgen mijn wurgneigingen moeten onderdrukken. Ik ben vanochtend heel vroeg 6.30 met Toby gaan fietsen, wat we eigenlijk een paar keer in de week doen op de dagen dat ik moet werken. We fietsen op hele rustige wegen.

Vanmorgen is Toby uitgevallen naar een meneer in tegenovergestelde richting op een racefiets. Hierbij ben ik ten val gekomen met de fiets en Toby heeft zich hierbij kunnen lostrekken en heeft de achtervolging ingezet op de fietser. Hij heeft dit nooit eerder gedaan en gunde passanten tijdens het fietsen nooit een blik waardig. Gelukkig had hij geen schijn van kans en was de meneer op de fiets al uit het zicht verdwenen. Ik mag er niet aandenken dat hij de fietser had kunnen inhalen. Hem te pakken krijgen was een ander verhaal want daarna is hij een weiland ingelopen en daar gaan rondcrossen maar na 20 min heb ik hem toch te pakken gekregen.

Tips voor goede trainers/ gedragstherapeuten in Zuid holland zijn erg welkom.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

schrikken zeg

 

ik denk dat het nog te vroeg was en hij nog niet hersteld is van de vakantieweek. Hou je hem wel zo dat jij tussen hond en anderen bent?

 

Misschien een gt van Quibus? Ga in elk geval niet voor een stafford driller zou ik zeggen.

 

http://www.gedragstherapie.info/zuidholland.htm

 

honden page profiel StaffordStafford

" schrikken zeg
 
ik denk dat het nog te vroeg was en hij nog niet hersteld is van de vakantieweek. Hou je hem wel zo dat jij tussen hond en anderen bent?
 
Misschien een gt van Quibus? Ga in elk geval niet voor een stafford driller zou ik zeggen.
 
http://www.gedragstherapie.info/zuidholland.htm
  "

Bedankt voor je link. Ik ga is informeren.

Hij was gister en vanmorgen weer helemaal happy en aan het rondrennen en omdat ik nogal gehaast was en hem snel moe wou hebben was ik gaan fietsen. 

Het is idd niet veilig. Ik weeg 57 kg en hij weegt 33 kg dus ik kan hem houden maar moet mij echt wel schrap zetten. Vanavond mag mijn vriend ermee buiten. Ik wandel normaal met een tuig maar morgen doe ik hem terug zijn gentle leader aan, niet ideaal maar liever dat dan dat er ongelukken gebeuren.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Door hard te gaan fietsen ga je hem eigenlijk opfokken. 

Hij gaat dan in een hoger energie level. 

Ik zou hem juist rust geven, rustige wandelingen en eventueel een lekkere kluif voor thuis waar hij lekker mee aan de gang kan. 

Buiten alles op een laag pitje. 

 

Erg balen voor je, maar ik denk dat je hond een gedragsverandering heeft waarmee je, of flink voor aan het werk moet, of je moet gaan aanpassen om het voor iedereen fijn en veilig te houden. 

Ga hem aub niet drillen. Als het een echt staff is zal dat averechts werken. 

Maar 33 kg is erg zwaar voor een stafford dus ik denk dat er een ander ras bij zit. 

 

Ik zou je ook aanraden om een muilkorf op te zetten de komende tijd om te voorkomen dat het uit de hand loopt. 

honden page profiel StaffordStafford

" Door hard te gaan fietsen ga je hem eigenlijk opfokken. 
Hij gaat dan in een hoger energie level. 
Ik zou hem juist rust geven, rustige wandelingen en eventueel een lekkere kluif voor thuis waar hij lekker mee aan de gang kan. 
Buiten alles op een laag pitje. 
 
Erg balen voor je, maar ik denk dat je hond een gedragsverandering heeft waarmee je, of flink voor aan het werk moet, of je moet gaan aanpassen om het voor iedereen fijn en veilig te houden. 
Ga hem aub niet drillen. Als het een echt staff is zal dat averechts werken. 
Maar 33 kg is erg zwaar voor een stafford dus ik denk dat er een ander ras bij zit. 
 
Ik zou je ook aanraden om een muilkorf op te zetten de komende tijd om te voorkomen dat het uit de hand loopt.  "

Bedankt Gabber. Fietsen doe ik eigenlijk als alternatief voor hardlopen wat ik voorlopig niet kan met mijn knie. Drillen ben ik absoluut niet van plan. Ik ben al heel veel aan het trainen met hem maar allemaal beloningsgericht en we waren al van heel ver gekomen. We staan op de wachtlijst voor een huishouden cursus. een muilkorf heb ik niet maar kan ik wel bestellen.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Heb ik goed onthouden dat Toby ook gedeeltelijk Dalmatiër is?

honden page profiel StaffordStafford

" Heb ik goed onthouden dat Toby ook gedeeltelijk Dalmatiër is? "

Ja maar een klein deel, zijn moeder is een stamboom stafford en vader is een kruising stafford x dalmatier. Hij heeft zwarte spikkels dus het zou best kunnen. Moeder heeft mijn vriend gezien bij aankoop en dit was een vriendelijke sociale hond maar de vader heeft hij niet gezien dus of het klopt geen idee.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Ja maar een klein deel, zijn moeder is een stamboom stafford en vader is een kruising stafford x dalmatier. Hij heeft zwarte spikkels dus het zou best kunnen. Moeder heeft mijn vriend gezien bij aankoop en dit was een vriendelijke sociale hond maar de vader heeft hij niet gezien dus of het klopt geen idee. "

Kan ergens wel een reden zijn voor zijn gedrag. Hoe groot m’n liefde voor dalmatiërs ook is, slecht gefokte versies zijn echt een ramp over het algemeen. Ze hebben een enorm slechte reputatie met daarin veel bijtincidenten en dat gaat niet om de goed gefokte honden. Daarbij zijn ze oorspronkelijk gefokt als pittige waakhonden en later zelfs in de oorlog gebruikt. 

Het kan dus zijn dat de drukke vakantie en het daarbij behorende volle “emmer” nu een trigger geweest is om deze eigenschappen aan te wakkeren. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Overmatig likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^