Overmatig likken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbethliesbeth

We hebben ruim 1 jaar geleden een Jack Russel geadopteerd welke al twee vorige eigenaars heeft gehad . Hij heeft een pittig karakter en luistert redelijk goed maar zodra er bezoek komt is het om zeep . Niet luisteren , blaffen , eigen zinnetje doen . Hij begint dan ook alles af te likken in huis , plinten , stoelen , salontafel als een bezetene . Eigenlijk alles wat hij tegenkomt … Er is dan geen houden aan! Iemand ervaring met dit probleem ? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nee geen ervaring hiermee....heel moeilijk, dus alleen als er bezoek komt geeft die dit gedrag, duidelijk niet op zijn gemak, misschien en idee om de hond aan de lijn te doen bij je te houden, naast je, en een goed bot te geven, dat geeft endorfine....anders eens een goede gedragskundige mee laten kijken, die je hand aanreikingen kan geven.  Je hebt de hond al een jaar, geeft die dit gedrag al een jaar ?

honden page profiel liesbethliesbeth

Hij doet dit al een jaar , verschillende methodes toegepast, buiten zetten ( likt hij de vensters af) In de bench ( likt hij de bench af maar na een tijd word hij wel rustiger ) Kordaat optreden helpt ook niet , doet zijn zinnetje . Ik heb de indruk dat hij bij bezoek overgevoelig wordt door geluiden etc… 

honden page profiel liesbethliesbeth

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Of totaal geprikkeld wordt en zich niet op zijn gemak voelen als er bezoek komt, probeer het eens, aan de korte lijn bij je te houden en een heerlijk bot te geven...zorg dat het bezoek de hond negeer, probeer het eens met een persoon tegelijk....en laat die ander koffie zetten zodat jij bij je hond blijft...probeer dat eens.

honden page profiel liesbethliesbeth

Ga ik zeker proberen , bedankt voor de tip ! 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

Overmatig likken kan een stresssignaal zijn. Kan je hem afleiden met een botje of een speeltje? 

honden page profiel liesbethliesbeth

Botje heb ik nog niet geprobeerd. Een speeltje lukt wel om hem af te leiden maar zodra je stopt dan begint hij terug te likken . Als ik op voorhand weet dat er bezoek komt dan maak ik een fikse wandeling , ik denk dan dat hij moe is maar tevergeefs … eens het bezoek weg is, KO en een lammetje . 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Vaak is het stress , maar het kan ook angst zijn , voor harde geluiden , stemmen enz 

Weet je iets,over zijn verleden 

Zo heb ik ooit een Russell geadopteerd,  die was panisch bang voor mannen . Hij had op twee jarige leeftijd  zes bazen versleten en werd voor ie in het asiel belande zwervend aangetroffen . Mannelijk bezoek was onmogelijk de eerste twee jaar . Wij hebben er uiteindelijk een gedragstherapeut bijgehaald 

En heel voorzichtig , stapje voor stapje kregen we het ventje weer op de rails 

 

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Oh ja , en een Russell lijkt vaak heel stoer . Maar ze kunnen overgevoelig reageren . Als ze veel negatieve ervaringen hebben opgedaan 

honden page profiel liesbethliesbeth

Angst voor mannen had hij ook , dit heeft hij nu overwonnen . Bij zijn eerste thuis had zijn baasje bang van hem ( er zit volgens ons niets agressiefs in hem , is super lief ) Ik denk dat daar iets moet gebeurd zijn waar we het fijne niet van weten , tweede baasje heeft hem goed opgevangen maar omdat ze in een echtscheiding zat en nog twee andere honden had was het te moeilijk omdat ze naar een appartement verhuisde . Bij ons zelf is hij een hele rustige en lieve hond maar als er bezoek komt is het iets anders .

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Het zou onzekerheid kunnen zijn 

Of overmatige stress,

Je beschrijft hem als een lief hondje.  

Hij heeft natuurlijk al best veel meegemaakt . En de jack is zeer trouw,aan baas en / of gezin 

Ik zou een gedragstherapeut inschakelen . Die ziet de situatie 

De Russell is namelijk ook een ras wat door kan slaan in steeds,ongewenster gedrag . En dat zou zonde zijn als het zo ver zou komen . 

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

" Botje heb ik nog niet geprobeerd. Een speeltje lukt wel om hem af te leiden maar zodra je stopt dan begint hij terug te likken . Als ik op voorhand weet dat er bezoek komt dan maak ik een fikse wandeling , ik denk dan dat hij moe is maar tevergeefs … eens het bezoek weg is, KO en een lammetje .  "

Ik zou het botje eens proberen. Cherry was een echte pootjeslikker en nagelbijter toen ze pas bij ons was. Ze had ook een grote, kale plek op een van haar voorpootjes (nu bijna gelukkig niks meer van te zien) van het likken. Wellicht heeft ze dat gedrag ontwikkeld in de shelter waar ze zat, omdat ze in zo kleine hokjes weinig andere opties hebben dan aan zichzelf te prutsen. Heb toen telkens ‘nee’ gezegd en dan het botje/varkensoor “geruild” om het zo te zeggen. Nu doet ze het ook niet meer. Het kan dat de stress van bezoek nog lang aan gaat slepen, maar misschien kan hij zich met kauwen of likken aan iets lekker op die manier wat ontstressen.

honden page profiel liesbethliesbeth

Het is duidelijk een hondje met een rugzak , waren we ons ook van bewust . Gaan deze raad natuurlijk allemaal oppikken en indien niet beter een gedragstherapeut inschakelen . We zien hem doodgraag maar hij moet zich ook goed bij ons boeken . We gaan aan de slag met deze tips ! 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik zou hem juist Niet te, moe maken voordat het bezoek komt 

Gewoon even een lekker rondje , en hem dan al iets te kluiven geven voordat het bezoek komt 

Je kunt eens bekijken hoe dat gaat 

Volgende forumvraag: 2de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^