Hond is weer ziek en nu (update)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Trouwens nog even iets om braken te laten opwekken is een ouder manier om beetje zout te geven. Wel word t nu super niet aangeraden maar mijn DA zei mocht er een Spoed geval zijn en we zijn niet bereikbaar kun je dat Doen als t je ooit mocht iets overkomen! Nooit gebruik van hoeven te maken gelukkig! Ik Weet dat coco echt van da stukken grote plastik echt 2 welen flink ziekjes was hoor…. Ze had een Beste gevoelige maag denk ik. Wel was alles overgeven of in der poep te voorschijn gekomen. Snap dan na erg lang proberen te vergeten en irritatie da ze zo ziek van was! Nu ik trouwens eraan terug denk plastic had dan toch nr de DA moeten gaan Want is best scherp! Maargoed de doberman van mijn vader had een scheermesje op gegeten en heeft t overleefd dus t kan allemaal (ja met t mesje )  "

Poeh. Heel gevaarlijk advies. 

 

Suzie Fado, melkchocolade is niet dodelijk voor een hond. Dodelijke melkchocolade bestaat dus niet echt.. 

 

Ons kleine hondje van 3 kg heeft vorig jaar met sinterklaas een grote melkchocolade caramel zeezout opgegeten. De dierenarts zei letterlijk: over de chocolade maar ik me niet druk, maar over het zeezout wel, meteen langs komen dus. Dus een lepeltje zout kan wel degelijk kwaad. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Poeh. Heel gevaarlijk advies. 
 
Suzie Fado, melkchocolade is niet dodelijk voor een hond. Dodelijke melkchocolade bestaat dus niet echt.. 
 
Ons kleine hondje van 3 kg heeft vorig jaar met sinterklaas een grote melkchocolade caramel zeezout opgegeten. De dierenarts zei letterlijk: over de chocolade maar ik me niet druk, maar over het zeezout wel, meteen langs komen dus. Dus een lepeltje zout kan wel degelijk kwaad.  "

Ze zeggen wel overal dat t dodelijk staat ook hoeveel heid bij t minst giftige is wit dacht ik Maarja ik bedoel t goed! Ik zeg wat mijn DA zei als je snel in nood moet reageren dus zeg er ook bij als t moet in nood en je hebt Niks anders…. Kun je dat Doen ik raad t zeker niet aan zomaar gelijk te geven dat zeg ik ook niet! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik zou graag even dat je t goed leest! Ik zeg als t moet en ik voer t men hondne niet zeker niet! Lezen is ook moeilijk af en toe he? Was ook te tip van mij DA als ze niet bereikbaar zouden zijn! Ik zeg ook bij niet geven tenzij t niet anders kan! Ik snap ook niet wrm je zo reageert ! Kan ook vriendelijker? Lezen is zo moeilijk he "

Slechte dierenarts. 

 

Ik was een tijd terug in Portugal. Op het bedrijf waar ik werkte was rattengif gestrooid en 1 van de 3 honden had het sowieso opgegeten, maar welke wisten we niet. We hebben verschillende dierenartsen gebeld maar niemand wilde ons helpen. Honden waren in die omgeving niet echt geliefd. Wel kregen we de tip NIET met zout aan de slag te gaan, maar om bij de apotheek waterstofperoxide te halen (precies de juiste % en hoeveelheid hebben we wel doorgekregen). Dit wordt in veel landen gebruikt om honden te laten braken. Hoewel dit echt niet mijn voorkeur had dit bij mijn honden naar binnen te gieten, was dat beter dan dood aan rattengif. Uiteindelijk kwam er bij mijn honden alleen voedsel uit, en bij de jonge pup van andere mensen een golf knalblauwe vloeistof, dus mijn honden waren er gelukkig afgebleven. Maar dat zelfs een dierenarts die ons niet wilde helpen aangaf NIET met zout te werken, geeft aan hoe slecht het is. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Slechte dierenarts. 
 
Ik was een tijd terug in Portugal. Op het bedrijf waar ik werkte was rattengif gestrooid en 1 van de 3 honden had het sowieso opgegeten, maar welke wisten we niet. We hebben verschillende dierenartsen gebeld maar niemand wilde ons helpen. Honden waren in die omgeving niet echt geliefd. Wel kregen we de tip NIET met zout aan de slag te gaan, maar om bij de apotheek waterstofperoxide te halen (precies de juiste % en hoeveelheid hebben we wel doorgekregen). Dit wordt in veel landen gebruikt om honden te laten braken. Hoewel dit echt niet mijn voorkeur had dit bij mijn honden naar binnen te gieten, was dat beter dan dood aan rattengif. Uiteindelijk kwam er bij mijn honden alleen voedsel uit, en bij de jonge pup van andere mensen een golf knalblauwe vloeistof, dus mijn honden waren er gelukkig afgebleven. Maar dat zelfs een dierenarts die ons niet wilde helpen aangaf NIET met zout te werken, geeft aan hoe slecht het is.  "

DA was kei goed hielp ons in de ergste situatie en was bijna tijd bereikbaar ! Ze raadde t af maar zei duidelijk mochten wij op een of een anders wonder manier voor jullie niet bereikbaar zijn doe dat! Ieder iets anders ze zei is een oude methode en ze raden t tegenwoordig af Maarja als t moet met Spoed dan dat! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" DA was kei goed hielp ons in de ergste situatie en was bijna tijd bereikbaar ! Ze raadde t af maar zei duidelijk mochten wij op een of een anders wonder manier voor jullie niet bereikbaar zijn doe dat! Ieder iets anders ze zei is een oude methode en ze raden t tegenwoordig af Maarja als t moet met Spoed dan dat!  "

Doe vooral wat je wil. Maar ga andere mensen niet dit advies geven, zeker niet aangezien je ook zegt er zelf niet achter te staan. We leven over het algemeen niet in the middle of nowhere en dus kunnen de meeste mensen in oprechte spoed wel een dierenarts te pakken krijgen. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Doe vooral wat je wil. Maar ga andere mensen niet dit advies geven, zeker niet aangezien je ook zegt er zelf niet achter te staan. We leven over het algemeen niet in the middle of nowhere en dus kunnen de meeste mensen in oprechte spoed wel een dierenarts te pakken krijgen.  "

In nood doe ik dit wel! Ik snap niet wrm mensen hier zoveel op ingaan in alles ! Ik geef aan wat ik Weet mocht ze iets mee willen Doen kan ze dat zo niet dan niet… ik heb ook duidelijk 10x gezegd dat je t liever niet moet Doen pas in NOOD. Maargoed tegen woordig mag je eigen mening en ervaring niet delen….??

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Absoluut GEEN ZOUT om hond te laten braken.

Ook de specialistische kliniek Medisch Centrum voor Dieren waarschuwt hier voor

Citaat

Hond laten braken

Uw hond heeft iets gegeten dat niet de bedoeling was. De hond laten braken kan een goede oplossing zijn.

Gebruik geen zout om uw hond te laten overgeven.

Een zoutvergiftiging kan ook dodelijk aflopen en een opname van de hond met een zoutvergiftiging is duurder dan naar de dierenarts gaan om diens hulp in te roepen bij het overgeven.

einde citaat

 

Bron: https://mcvoordieren.nl/kennisbank/hond-laten-braken/

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Joh en mocht er toch een grotere rekening dan verwacht aan komen dan kunnen we misschien hier wel wat betekenen.  Ik ben in ieder geval best bereid wat te doneren dan. Weet helaas hoe duur honden kunnen zijn (na 2 operaties aan een poot en meerdere aan het gebit) en kan me voorstellen wat een stress je moet hebben als je hond geholpen moet worden maar de kosten gewoon te hoog zijn. Ik heb het geluk dat ik bij mijn ouders woon, maar mijn hond is ook niet verzekerd en als ik geen vangnet had gehad dan kon ik het nevernooit betalen. 

 

 

Beterschap voor je hond, hopelijk is het toch "simpelweg" wat irritatie aan zijn maag wat best voor te stellen is na het eten van een vreemd voorwerp. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Valt wel mee hoor! Als je kijkt wat ze allemaal opzich kunnen verteren…… zoals hele pak melk chocolade voor xo’n  klein hondje…. Ja dat was echt een boef (absoluut niet geven)  "

Echt, het slechtste advies wat je maar kan geven, en dan zeggen het valt wel mee

https://mcvoordieren.nl/kennisbank/hond-laten-braken/

Het geven van keukenzout wordt op internet nog steeds genoemd als een alternatief om uw dier te laten braken. Het gebruik van zout wordt tegenwoordig sterk afgeraden als braakmiddel vanwege het risico op een zoutvergiftiging.
Zout heeft een irriterende werking op het slijmvlies van het maag-darmkanaal. Dit leidt tot braken en diarree en het verlies van eetlust. Er ontstaan zweren op het slijmvlies van maag en darmen. Door de hoge concentratie van het zout in het bloed wordt er vocht onttrokken aan allerlei cellen. Dit leidt tot oedemen. Wanneer ook de zoutconcentratie in de hersenen stijgt dan leidt dit ook hier tot een beschadiging van cellen, bloedingen en infarcten met neurologische klachten (zoals epilepsie) tot gevolg. Recent zijn 2 gevallen beschreven waarbij het geven van zout fataal afliep. Beide honden overleden aan de gevolgen van een zout vergiftiging. Toxische effecten kunnen al optreden vanaf 1,9 gram per kg lichaamsgewicht. Als deze hoeveelheden niet leiden tot braken is de gevaarlijke grens snel bereikt. Bij hersenverschijnselen (zoals epilepsie) is de prognose erg slecht.

https://www.dierenkliniekkenaupark.nl/mijn-hond-heeft-iets-verkeerd-gegeten-mag-ik-zout-geven-om-hem-te-laten-braken

Dus, nooit zout geven!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En... braken... scherp iets of gif, dan passeert het twee keer de slokdarm met kans op beschadiging door de scherpte of verbranding door vergif.

Laten braken is niet altijd goed en zeker niet met zout,

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Joh en mocht er toch een grotere rekening dan verwacht aan komen dan kunnen we misschien hier wel wat betekenen.  Ik ben in ieder geval best bereid wat te doneren dan. Weet helaas hoe duur honden kunnen zijn (na 2 operaties aan een poot en meerdere aan het gebit) en kan me voorstellen wat een stress je moet hebben als je hond geholpen moet worden maar de kosten gewoon te hoog zijn. Ik heb het geluk dat ik bij mijn ouders woon, maar mijn hond is ook niet verzekerd en als ik geen vangnet had gehad dan kon ik het nevernooit betalen. 
 
 
Beterschap voor je hond, hopelijk is het toch "simpelweg" wat irritatie aan zijn maag wat best voor te stellen is na het eten van een vreemd voorwerp.  "

Als je onder bewind staat mag je niet eens giften aannemen, dat zou dan via iemand anders moeten.

 

Ik lees dat TS elke week 20 euro spaart, ik zou zoals iemand al eerder zei, iemand anders laten betalen voor de verzekering, als je er dan in slaagt om 20 euro per week te sparen, kan je die 20% wat vaak gerekend word bij verzekeringen wat je zelf moet betalen extra hebben.

 

Zo krijg je een mooi potje, en je bent verzekerd.

 

Kan gewoon op je eigen naam, alleen de vast afschrijving niet.

 

Dat scheelt een hoop zorgen, mijn hond van 2 jaar 26 kilo bij Petplan, was 23 euro per maand, er zijn goedkopere verzekeringen, maar wel fijn om te hebben in noodgevallen.

PS, ik zou ook een kleine bijdrage willen doen als dat je helpt, alle beetjes helpen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Als je onder bewind staat mag je niet eens giften aannemen, dat zou dan via iemand anders moeten.
 
Ik lees dat TS elke week 20 euro spaart, ik zou zoals iemand al eerder zei, iemand anders laten betalen voor de verzekering, als je er dan in slaagt om 20 euro per week te sparen, kan je die 20% wat vaak gerekend word bij verzekeringen wat je zelf moet betalen extra hebben.
 
Zo krijg je een mooi potje, en je bent verzekerd.
 
Kan gewoon op je eigen naam, alleen de vast afschrijving niet.
 
Dat scheelt een hoop zorgen, mijn hond van 2 jaar 26 kilo bij Petplan, was 23 euro per maand, er zijn goedkopere verzekeringen, maar wel fijn om te hebben in noodgevallen.
PS, ik zou ook een kleine bijdrage willen doen als dat je helpt, alle beetjes helpen. "

Oh dat wist ik dan weer niet. Nouja, linksom of rechtsom....... er kan dan vast wat geregeld worden al dan niet direct aan Heavenly. Een hond moet hulp krijgen, of dat nu mijn eigen hond is of die van een ander. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Oh dat wist ik dan weer niet. Nouja, linksom of rechtsom....... er kan dan vast wat geregeld worden al dan niet direct aan Heavenly. Een hond moet hulp krijgen, of dat nu mijn eigen hond is of die van een ander.  "

Ja eens hoor..

honden page profiel SimoneSimone

Hoe gaat het met King? Hopelijk goed, succes nog even!

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Hoe gaat het met King? Hopelijk goed, succes nog even! "

Dat is de meest belangrijke  vraag ja . 

Ik hoop ook dat het beter gaat 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Heb niet alle reacties meer gelezen. Ik reageer nu dan ook gewoon algemeen. Ik snap dat sommige bezorgd zijn over of ik de dierenarts kosten kan betalen. Voor nu is het lastig inderdaad geef ik eerlijk toe. Maar ik heb gelukkig kennissen en vrienden mocht er wat gebeuren het wel willen en kunnen betalen. Waarom ik afgewacht heb is omdat de dierenarts dit zei. Daarom ga ik morgen alsnog. Bloedbraken is gestopt maar nu heeft hij weer flinke diarree. Dat balletje komt me wel duur te staan trouwens innocent . Er is nu het 1 en ander aan de gang om meer inkomen te krijgen. Eerst had ik 2 banen waarvan 1 vrijwillig is en onregelmatig maar vindt ik super leuk om te doen en maakt me ook vrolijk. De andere baan ben ik helaas er tussenuit gevallen vanwege depressie klachten. Had King niet in mijn leven gekomen was ik er nu niet meer om heel eerlijk te zijn. Dit was de laatste zet om te kijken of ik langzaam aan weer positiever zou worden. Is gelukt en bewind ging daarmee akkoord. We zijn nu aan het kijken voor een uitkering. Het liefst zou ik werken voor me geld maar vanwege depressie klachten gaat het nu niet echt lukken. Deze maand krijg ik te horen hoe of wat ermee en hopelijk krijg ik dan ook minder zorgen over me geld zaken. En kan ik gewoon als er wat is meteen met me hond naar de dierenarts en niet maar even afwachten. Want eerlijk is eerlijk ik had vrijdag toen hij bloedbraken al meteen bij de dierenarts willen zitten. Ik heb dus het weekend afgewacht en het braken is gelukkig gestopt maar is nu flink aan de diarree. Ik ga me andere afspraak afzeggen (fiets maken) om met mijn maatje naar de dierenarts te gaan. Ik ga vanavond of morgen ochtend een mail typen hoe ik en bewind dit kunnen oplossen kwa als er nog meer dierenarts kosten aankomen. Voor nu staat de hond even voorop. En voor de rest kwa voedding en lekkere dingen kan ik makkelijk rondkomen trouwens. Gaat echt meer om de dierenarts kosten. Dit is hoe het er nu voor staat   

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

zo afspraak met de dierenarts om 11 uur. ik zal straks een update hier plaatsen van hoe het ervoor staat. 

honden page profiel DagmarDagmar

succes!

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

goed dat ik gegaan ben. Ze hebben King onderzocht en hij had wat bleke slijmvliezen en oogleden. Ze hebben daarop bloed afgenomen en een echo gemaakt. bloed zat tegen de ondergrens aan maar viel nog tussen de gewone waarde. Op de echo zagen ze alleen volle darmen maar geen verstopping of stukjes bal. Voor nu heeft hij antibiotica gekregen en een prik tegen de misselijkheid. Ik had nog verteld over dat bloed kotsen dat heeft hij vanaf zaterdag ochtend niet meer gedaan en ze zijden dat dat mogelijk irritatie is geweest. Als hij niet opknap gaan ze overwegen voor een maagoperatie. Ik hoop zo dat hij opknapt. Over de kosten zei mijn begeleider hoef ik me niet druk te maken. Als die hond maar beter wordt. Voor als ik wegga stop ik hem in de gang zodat ik zeker weet dat hij niks kan pakken. Alleen ze bak water zet ik daar neer. Klinkt best zielig maar is even niet anders. En buiten hou ik hem aan de korte lijn. ppfff pubers soms hp-frustyhopelijk is mijn manneke snel beter.  

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

O jeetje zeg, lijkt me toch schrikken.

 

De bleke slijmvliezen, oogleden en de bloedwaarde welke net aan tegen de ondergrens zit, klinkt voor mij toch heftig.

 

Was er evt de mogelijkheid voor een rongten/echo van de maag? Dit om te zien op welke wijze de maag gevuld is. Op basis van deze uitslag kan men bepalen of een maagoperatie noodzakelijk is of niet.

 

Vind dat afwachten altijd zo creepy met een hond welke al bleke slijmvliezen heeft.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" goed dat ik gegaan ben. Ze hebben King onderzocht en hij had wat bleke slijmvliezen en oogleden. Ze hebben daarop bloed afgenomen en een echo gemaakt. bloed zat tegen de ondergrens aan maar viel nog tussen de gewone waarde. Op de echo zagen ze alleen volle darmen maar geen verstopping of stukjes bal. Voor nu heeft hij antibiotica gekregen en een prik tegen de misselijkheid. Ik had nog verteld over dat bloed kotsen dat heeft hij vanaf zaterdag ochtend niet meer gedaan en ze zijden dat dat mogelijk irritatie is geweest. Als hij niet opknap gaan ze overwegen voor een maagoperatie. Ik hoop zo dat hij opknapt. Over de kosten zei mijn begeleider hoef ik me niet druk te maken. Als die hond maar beter wordt. Voor als ik wegga stop ik hem in de gang zodat ik zeker weet dat hij niks kan pakken. Alleen ze bak water zet ik daar neer. Klinkt best zielig maar is even niet anders. En buiten hou ik hem aan de korte lijn. ppfff pubers soms hopelijk is mijn manneke snel beter.   "

Goed dat je geweest bent, we duimen voor je meis...en mooi dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten...niets zieligs aan hoor, als je weggaat een veilige plek geven...drinkbak erbij, mooi zo, voor je weggaat even uitlaten, maar dat doe je wel.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" O jeetje zeg, lijkt me toch schrikken.
 
De bleke slijmvliezen, oogleden en de bloedwaarde welke net aan tegen de ondergrens zit, klinkt voor mij toch heftig.
 
Was er evt de mogelijkheid voor een rongten/echo van de maag? Dit om te zien op welke wijze de maag gevuld is. Op basis van deze uitslag kan men bepalen of een maagoperatie noodzakelijk is of niet.
 
Vind dat afwachten altijd zo creepy met een hond welke al bleke slijmvliezen heeft. "

echo hadden ze gemaakt. Ik heb alleen gehoord dat hij gelukkig geen verstopping heeft. Ik was daar zo verdrietig dat sommige dingen me ontgaan zijn. Ik had wel gevraagd of het geen kanker of tumor kon zijn gewoon om dat uit te sluiten maar dat zagen ze er niet op.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" echo hadden ze gemaakt. Ik heb alleen gehoord dat hij gelukkig geen verstopping heeft. Ik was daar zo verdrietig dat sommige dingen me ontgaan zijn. Ik had wel gevraagd of het geen kanker of tumor kon zijn gewoon om dat uit te sluiten maar dat zagen ze er niet op. "

Is zeker schrikken en snap ook je verdriet. Je doet je best en laten we hopen dat hij snel weer beter wordt. Verwen m maar goed maar vergeet vooral ook jezelf niet..honden zijn soms zorgen kindjes en kosten best veel energie

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

update

 

Mijn schatje voelt zich een stuk beter. Heeft ook gisteren hele dag geslapen tot vandaag half 11. Ik was ook door me wekker heen geslapen. En toen ik wakker was dook hij zowat in me. Lekker beest. In de nacht is hij ook een paar keer dicht tegen me aangekropen want ik voelde dat. Lekker een hond van 30 kilo half op je haha. Maar wat maakt mij dat wat uit. Toenet even naar buiten geweest en ook even de dierenarts verteld hoe het ervoor staat. Ze zei al meteen dat ik een stuk relaxter overkwam. Ik zei klopt want met King gaat het stuk beter. Ik vroeg wel waar die aan de lage kant bloedwaardes door kwamen. Maar dan konden ze niet zeggen. Kan door bloed verlies of het "hoort" gewoon bij hem. Ik had wel gezegd dat ik het gewoon een keertje wil laten testen kijken of het dan andere waardes aangeeft. Ze vondt dit wel een goed plan. Ik ga hem de komende dagen nog wel goed in de gaten houden en als er wat is bel ik metteen de dierenarts. Toen ik weer binnen was kreeg hij ze bak brokken met zijn antibiotica want die moest ik nog afmaken ondanks dat hij zich beter voelt. Ik ging op de bank zitten komt dat beest met een blije kwispel op me af rennen om vervolgens letterlijk in me te duiken. Hij lebberde me ook helemaal af haha. Alsof hij me wauw bedanken voor de goeie zorgen. Ben zo blij dat het beter gaat met hem. Met mij gaat het ook veeel beter want als er wat met King is gaat het ook slecht met mij. Want hij is mijn alles. Ook volgt hij me weer overal naartoe en dat is ook een goed teken want gisteren lag hij als een zielig hoopje op de bank. Meestal als ik douche gaat hij voor de deur liggen en als ik op de bank zit gaat hij bij me voeten liggen en als ik game ligt hij naast me of onder me bureau bij me voeten. Als hij dat weer doet is dit voor mij al een heel goed teken. Heb hem ook een botje gegeven want meneer verveelde zich en ging achter zijn staart aan

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Fijn voor je dat het weer helemaal goed gaat met King.

 

(antibiotica kuur moet je altijd afmaken)

 

Hond blij; baasje blij.laughing

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Fijn dat het weer goed gaat met King.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Fijn dat het weer goed gaat met King.

En super dat je het staartdraaien in de gaten houdt en hem afleiding geeft, nu d.m.v. een kluifje. Maakt niet uit wat je doet, als je hem er maar uithaalt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

dit topic is opgeschoond

te persoonlijke vragen zijn verwijderd, ook de volgende discussie daarop

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^