Hond is weer ziek en nu (update)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Mijn hond spuugt wel vaker bloed. MAAR ik kan dan wel zien dat het een bloedinkje in de slokdarm moet zijn. Ze spuugt vaak 2x achter elkaar. De eerste keer is het gewoon gal, en daarna met bloed. Soms de 1ste keer met een beetje bloed, en de 2de keer vuurrood. Maar het is eigenlijk nooit in 1x vuurrood, en als er bloed in zit, is het gal met bloed. Remi heeft een gevoelige maag qua eten, en ik werk ook heel onregelmatig waardoor ze niet op vaste tijden kan eten (ik probeer wel vaste momenten aan te houden), en ze blieft haar eten niet altijd (en ik ga het niet altijd opleuken). Ik kijk er dus niet eens meer van op. Maar ze spuugt niet dagenlang achter elkaar. Hoogstens 2 dagen, maar voor de rest hoogstens 1-2x per maand.
 
Ergens snap ik dus dat de dierenarts zegt, kijk het aan.
 
De hond van mijn ouders eet/at wel vaker rare dingen, en is nu een deel van haar darmen kwijt, want die waren al bezig door afsterven vanwege wat ze had gegeten (sokken volgens mij die keer). Ze is 2x onder het mes geweest, de tweede keer was op een zondagavond en kantjeboord, sindsdien werden er heel veel aanpassingen in huis doorgevoerd. Ze at namelijk sokken, onderbroeken en hondenspeelgoed. Mijn ouders zorgden voor meerdere wasmanden met deksel, en owee als we het er naast legden (ik was de oudste van 4 kids, en we woonden toen nog allemaal thuis). Ik weet niet meer precies waardoor mijn ouders er achter kwamen dat het goed fout zat, maar houdt je hond goed in de gaten. Hun hond zou volgens de dierenarts (die ook een nichtje is) de ochtend niet gehaald hebben als ze gewacht hadden met de operatie. "

bij hem is het ook eerst gewoon gal en pas daarna komt er bloed bij. Het grootste gedeelte van het balletje is er al uit (het piepgedeelte) maar ik snap wel dat de hele boel daar binnen is ontregeld. en hij braakt pas bloed sinds vrijdag dus maar 2 dagen alleen in de ochtend rest van de dag niet. Maar is altijd eerst gal. Vorige keer was hij trouwens ook volledig onderzocht en hebben ze naar zijn buik gekeken maar daar was niks te horen en te voelen. toen hadden ze hem een prik tegen misselijkheid gegeven en toen was het over.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" bij hem is het ook eerst gewoon gal en pas daarna komt er bloed bij. Het grootste gedeelte van het balletje is er al uit (het piepgedeelte) maar ik snap wel dat de hele boel daar binnen is ontregeld. en hij braakt pas bloed sinds vrijdag dus maar 2 dagen alleen in de ochtend rest van de dag niet. Maar is altijd eerst gal. Vorige keer was hij trouwens ook volledig onderzocht en hebben ze naar zijn buik gekeken maar daar was niks te horen en te voelen. toen hadden ze hem een prik tegen misselijkheid gegeven en toen was het over. "

Hoe laat krijgt hij zijn laatste maaltijd? Wanneer mijn honden niets krijgen voor ze de nacht in gaan, spugen ze s ochtends ook gal, omdat de maag te leeg is. Zij krijgen dus élke avond een klein snackje (konijnenoor, pensstaafje, stukje long oid) dus dat zou het braken in de ochtend kunnen verklaren. 

 

Toch is mijn advies om naar de dierenarts te gaan. 5 dagen is lang, die bal hoort niet in zijn maag en aangezien jij zelf aan geeft dat niet alles er uit is, vind ik dat genoeg reden het eerst goed te laten onderzoeken. 

 

Willow heeft een tijd terug een halve handdoek opgegeten. Ik keek het 1 dag aan, de volgende ochtend kwam de handdoek er van achteren uit in kleine stukjes (dus ze heeft wel goed gekauwd haha) maar ik check dan ook wel na of álles er uit is. Was dat niet het geval geweest, zat ik die dag bij de dierenarts. Voor hetzelfde geldt zit dat stuk bal vast in zijn darmen, zeker als hij diarree had hoeft dat niet heel onwaarschijnlijk te zijn. 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Ik heb onregelmatige werktijden dus dat verschild heel erg. Soms is dat om 10 uur savonds en soms pas om 3 uur snacht. 

En ik denk dat niet alles eruit is. Want zo balletje was iets groter als een tennisbal. Maar kan ook zijn dat er een gedeelte vanuit de achterkant is gekomen. En dat ik dat niet gezien heb. Hij heeft ook wel is mondkapje gegeten en een stoffen zakdoek. Toen kon ik er ook niks van terug vinden. 

Ik denk als hij morgen ochtend weer (bloed)braakt dat ik toch even langsga 

 

Waar ik voornamelijk mee zit is dat ik zelf geen auto heb (mag ik ook niet ivm slecht zicht) kwa kosten dierenarts kijk ik wel hoe ik dat dan ga betalen want heb het op dit moment ook niet heel breed. 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Dyuna heeft dat gal braken ook wel eens sporadisch gehad toen ze wat jonger was. Inderdaad in de vroege ochtend als ik bijv een uurtje later eten gaf als dat de maag wenste.

Hier is de laatste maaltijd rond 22u icm een runderkophuid welke ze eerder op de avond heeft gehad. Wellicht het verschil dat Dyuna 4x per dag te eten krijgt, waardoor eea proportioneel verdeeld is over de dag. 

 

Kan me voorstellen dat als een hond een gevoelige maag heeft en deze 2x per dag te eten krijgt: bijv 7u in de ochtend en 19u s'avonds, dat er dan behoorlijk veel tijd tussen zit waardoor braken op de loer ligt.

 

Beste advies voor nu, hond goed in de gaten houden en kijk niet alleen naar het braken maar ook zeker naar de ontlasting dat deze niet tegen een zwarte kleur aan zit. Duidt nl op bloed. Als de hond wederom bloed zou braken, dan kan je m.i niet meer spreken over een gesprongen adertje.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ik heb onregelmatige werktijden dus dat verschild heel erg. Soms is dat om 10 uur savonds en soms pas om 3 uur snacht. 
En ik denk dat niet alles eruit is. Want zo balletje was iets groter als een tennisbal. Maar kan ook zijn dat er een gedeelte vanuit de achterkant is gekomen. En dat ik dat niet gezien heb. Hij heeft ook wel is mondkapje gegeten en een stoffen zakdoek. Toen kon ik er ook niks van terug vinden. 
Ik denk als hij morgen ochtend weer (bloed)braakt dat ik toch even langsga 
 
Waar ik voornamelijk mee zit is dat ik zelf geen auto heb (mag ik ook niet ivm slecht zicht) kwa kosten dierenarts kijk ik wel hoe ik dat dan ga betalen want heb het op dit moment ook niet heel breed.  "

Heb je een verzekering voor de hond? Anders zou ik dat echt aanraden. Ik heb in één maand tijd 1200 euro onverwachte dierenartskosten gehad (grasaren) en 1000 euro daarvan is vergoed. Dat is toch wat relaxter vind ik als er iets is met je hond. 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Heb je een verzekering voor de hond? Anders zou ik dat echt aanraden. Ik heb in één maand tijd 1200 euro onverwachte dierenartskosten gehad (grasaren) en 1000 euro daarvan is vergoed. Dat is toch wat relaxter vind ik als er iets is met je hond.  "

verzekering gaat niet lukken ivm bewindvoering daar zijn ze niet mee akkoord gegaan. Wel is het zo dat ik ongeveer 25 a 40 euro per week  in een potje doe voor onverwachte dierenarts kosten. 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Heb je een verzekering voor de hond? Anders zou ik dat echt aanraden. Ik heb in één maand tijd 1200 euro onverwachte dierenartskosten gehad (grasaren) en 1000 euro daarvan is vergoed. Dat is toch wat relaxter vind ik als er iets is met je hond.  "

Mee eens , d.a,kosten kunnen enorm oplopen . En al helemaal in het weekend . En er is niets zo erg dan je hond te moeten zien die ziek is , hulp nodig heeft . En je zit bv net krap bij kas . 

Voor nu zou ik hem goed in de gaten houden . Desnoods zijn temperatuur in de gaten houden 

En misschien ontlasting en /of braaksel opvangen , soms is dat handig voor de da 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" verzekering gaat niet lukken ivm bewindvoering daar zijn ze niet mee akkoord gegaan. Wel is het zo dat ik ongeveer 25 a 40 euro per week  in een potje doe voor onverwachte dierenarts kosten.  "

In sommige steden werken dierenartsen speciaal voor mensen die het financieel niet breed hebben . Dat is misschien ook een oplossing . Je moet uiteraard wel bewijs, kunnen overleggen . Misschien kun je dat met je bewindvoerder opnemen? 

Dat biedt misschien ook rust voor in de toekomst ? 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" In sommige steden werken dierenartsen speciaal voor mensen die het financieel niet breed hebben . Dat is misschien ook een oplossing . Je moet uiteraard wel bewijs, kunnen overleggen . Misschien kun je dat met je bewindvoerder opnemen? 
Dat biedt misschien ook rust voor in de toekomst ?  "

we zijn al met het aantal dingen aan de gang dus dat komt wel goed. Maar dat heeft tijd nodig. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als je zo,n 25-40 euro per week weg kan leggen voor het potje voor de dierenarts, een verzekering is goedkoper wat de maandpremie betreft.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Als je zo,n 25-40 euro per week weg kan leggen voor het potje voor de dierenarts, een verzekering is goedkoper wat de maandpremie betreft. "

Klopt maar als de bewindvoerder niet accoord gaat houdt t op. Wel heel jammer, t kan je veel geld schelen.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Even een update.

Voor nu gaat alles weer een stuk beter. Heeft niet gespuugd meer. Is nog wel misselijk. Ga morgen even naar de DA voor een check up. En als er wat vandaag of vannacht gebeurd heb ik iemand paraat staan om me met de auto te heen en weren. Denk dat balletje voor flinke maag irritatie heeft gezorgd. Weet niet of maag irritatie voor bloed overgeven kan zorgen...? Maar voor nu ziet het er wel beter uit. Maar ben nog niet helemaal gerust want wil eigenlijk weten waar het bloed vandaan komt. 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Als je zo,n 25-40 euro per week weg kan leggen voor het potje voor de dierenarts, een verzekering is goedkoper wat de maandpremie betreft. "

Volgensmij betaal je dan alsnog wat aan eigen kosten. Maar me bewind keurde het niet goed. Zit op dit moment financieel niet breed ook door verhuizing enzo en al regelmatig dierenarts kosten van de hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Volgensmij betaal je dan alsnog wat aan eigen kosten. Maar me bewind keurde het niet goed. Zit op dit moment financieel niet breed ook door verhuizing enzo en al regelmatig dierenarts kosten van de hond. "

Begrijp het hoor, Heavenley, je zorgd alleen voor King, ?    Goed in de gaten houden als het even minder gaat hoor...

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Begrijp het hoor, Heavenley, je zorgd alleen voor King, ?    Goed in de gaten houden als het even minder gaat hoor... "

ja ik zorg alleen voor king en natuurlijk mezelf wink. Opzich zou ik het allemaal net redden. Maar helaas zijn er heel wat onverwachte uitgaves bijgekomen. Ik doe voor mezelf nu ook wat rustiger aan kwa uitgave. Zodat ik voor king meer apart kan houden voor het geval dat smile

honden page profiel RJRJ 3 doggies

niet verkeerd bedoeld maar het klinkt een beetje dat je wel redelijk een hond kunt voorzien in zijn dagelijkse benodigdheden maar dat als er een kink in de kabel komt met dierenarts kosten dat je het dan financieel niet aan kan....

 

 

 

misschien zou je eens goed moeten nadenken of je je hond wel de nodige medische zorg kunt geven als dat nodig is....

 

soms kun je het ook te lang aan kijken / uitstellen,

 

geloof mij, dat vergeef je je zelf nooit....

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 augustus om 12:01 --

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" niet verkeerd bedoeld maar het klinkt een beetje dat je wel redelijk een hond kunt voorzien in zijn dagelijkse benodigdheden maar dat als er een kink in de kabel komt met dierenarts kosten dat je het dan financieel niet aan kan....
 

 
misschien zou je eens goed moeten nadenken of je je hond wel de nodige medische zorg kunt geven als dat nodig is....
 
soms kun je het ook te lang aan kijken / uitstellen,
 
geloof mij, dat vergeef je je zelf nooit.... "

Ik heb hem sinds 13 maart 2021.

bewind is er zelf mee akkoord gegaan dat ik een hond mocht aanschaffen. 

en kwa dierenarts kosten kom ik er wel uit.

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 augustus om 12:02 --

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 augustus om 12:03 --

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heavenly

 

Mag je gebruik maken van de Voedselbank? Zo ja,dan mag je ook gebruikmaken van de Dierenvoedselbank. Ik hoop dan dat er een niet te ver van je vandaan gevestigd is.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

TS . Wat ik me afvraag : 

Heeft de bewindvoerder enig idee hoe een dierenartsrekening er uit kan komen te zien ? Vaak is het uitgangspunt een keer een enting , ontworming , misschien een keer een pilletje omdat ook een hond weleens maag/darmklachten kan hebben . 

Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat bewindvoering niet akkoord gaat met een verzekering . Dat zijn relatief lage maandelijkse lasten 

En dus te overzien , maar stel dat je hond een operatie,moet ondergaan .€ 1000 is niets,geks hoor , of nog veel meer . Wat dan ? Laat men je dan zwemmen ? Je hoeft verder geen verantwoording af te leggen hoor . Maar ik zou dan denken , bewindvoering ? Doel is om weer stabiliteit op te bouwen , en mensen niet te laten zwemmen . En  misschien wel onmogelijke keuzes, te,moeten maken (Wat ik niet hoop voor je ) 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heel erg off topic dit. 

Hoe gaat het nu met de hond, ben ik meer benieuwd naar.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ja dat valt mee moet ik toegeven laughing! Okey ik had een mopsje en t was een terror pup! Ze had groot stuk plastic opgegeten na lange nachten alles netjes uitgekotst…. Ook chocolade ook gekotst, van die zachte jelly snoepjes (Hele pak op) alles uitgekotst paar dagen lang natuurlijk. Ze heeft zoveel opgehad ja dat ik nog  verder kan gaan!( NIET NR DE DA GEWEEST VOOR SPUITJE OF OPERATIE) Alles overleefd en leefde nog lang en gelukkig. Zolang ie kotst is t goed! Kan diarree hebben en nog wat dagen duren. Ik Weet niet hoe oud die is maar als die nog jong is zou ik nog wachten. (Ook met veel slijm gaf ze over) T was echt een terror en kon bij alles op ander wonder manier bij?? Nouja in ieder geval goed afgelopen! Alleen op oudere leeftijd had ze een serieuze maag probleem door een onbekende ziekte? Wij denken misschien doordat dus in de jongere jaren. DA zei Nee dat kan niet was gewoon pech hebben! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tjeetje wat vervelend :( Weet niet of dit wat is dierenkliniek Waterland ? Zit in Purmerend, we noemen het de Schuur omdat ze zo een goedkoop tarief hebben, lol, maar het zijn hele goede DA's met ouwe meuk aan materiaal. Vandaar dat ze een goedkoper tarief kunnen hanteren. Doen ook niet alles. Ze zijn niet bang om door te verwijzen als ze het materiaal niet hebben. Ook heb ik ergens gelezen maar weet niet meer wel topic het was van een spulletje dat een laagje verzorgt om het "vreemde" object, voor het uitpoepen, misschien dat iemand van de fokkers het nog eens kan benoemen?

 

Dan voor een verzekering? Is wel niet zo netjes maar alsnog eerlijk vanwege je bewindvoerder die geen verzekering toestaat? Je zou iemand kunnen vragen King op zijn/haar naam te zetten en zo kun je alsnog via die persoon alsnog de verzekering  te kunnen afsluiten. Nadeel is dat die persoon ook bereid moet zijn om de declaraties in te voeren.

 

Ps. Super vreemd dat bewindvoerders volk, echt. Ken der verhalen van? Je zou zeggen dat ze je van de schulden af willen helpen maar ken iemand die zijn rekeningen niet eens geregeld waren achteraf. Met een hele club mensen ingegrepen en continu die bewindsvoerder checken dus.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Trouwens nog even iets om braken te laten opwekken is een ouder manier om beetje zout te geven. Wel word t nu super niet aangeraden maar mijn DA zei mocht er een Spoed geval zijn en we zijn niet bereikbaar kun je dat Doen als t je ooit mocht iets overkomen! Nooit gebruik van hoeven te maken gelukkig! Ik Weet dat coco echt van da stukken grote plastik echt 2 welen flink ziekjes was hoor…. Ze had een Beste gevoelige maag denk ik. Wel was alles overgeven of in der poep te voorschijn gekomen. Snap dan na erg lang proberen te vergeten en irritatie da ze zo ziek van was! Nu ik trouwens eraan terug denk plastic had dan toch nr de DA moeten gaan Want is best scherp! Maargoed de doberman van mijn vader had een scheermesje op gegeten en heeft t overleefd dus t kan allemaal (ja met t mesje ) hp-smile

honden page profiel DagmarDagmar

" Trouwens nog even iets om braken te laten opwekken is een ouder manier om beetje zout te geven. Wel word t nu super niet aangeraden maar mijn DA zei mocht er een Spoed geval zijn en we zijn niet bereikbaar kun je dat Doen als t je ooit mocht iets overkomen!  "

Het is een oude manier voor iets. Absoluut niet doen, voor je het weet zit je met een zoutvergiftiging en ben je nog verder van huis en zit je mogelijks met een veel duurdere rekening en dode hond.

Laten braken is ook niet altijd de juiste oplossing. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Het is een oude manier voor iets. Absoluut niet doen, voor je het weet zit je met een zoutvergiftiging en ben je nog verder van huis en zit je mogelijks met een veel duurdere rekening en dode hond.
Laten braken is ook niet altijd de juiste oplossing.  "

Valt wel mee hoor! Als je kijkt wat ze allemaal opzich kunnen verteren…… zoals hele pak melk chocolade voor xo’n  klein hondje…. Ja dat was echt een boef (absoluut niet geven) 

honden page profiel DagmarDagmar

Een zoutvergiftiging valt echt niet mee.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Een zoutvergiftiging valt echt niet mee. "

Zeker wel als ze een pak dodelijk melk chocolade gewoon kon verteren en van die jelly dingen die gevaarlijk zijn! ( was ook perzik smaak) dan kan een halve eetlepeltje zout niet xo’n grote kwaad ! Ja dan laten we over die scheermesje maar niet beginnen ! Was wel een grote hond licht er ook aan

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Bij scheermesjes moeten je de hond überhaupt al nooit laten braken hp-angel

Melkchocolade is aanzienlijk minder gevaarlijk dan pure chocolade.

Zout geven wordt gewoon afgeraden, dat jij het doet moet je zelf weten, maar ga dit niet als tip geven aan een ander.

honden page profiel DagmarDagmar

Wat een vreemd volk zit hier zeg vandaag. Gaan we FF gaan promoten om honden opzettelijk te vergiftigen en trots verkondigen dat we ze probleemloos chocolade en scheermessen voeren.

Ik hou het maar voor bekeken voor vandaag 

Al wie hier (al dan niet toevallig) leest, ga bij problemen aub naar een dierenarts, voer je hond geen zout en bij opeten van vreemde voorwerpen, contacteer aub een dierenarts!

 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Wat een vreemd volk zit hier zeg vandaag. Gaan we FF gaan promoten om honden opzettelijk te vergiftigen en trots verkondigen dat we ze probleemloos chocolade en scheermessen voeren.
Ik hou het maar voor bekeken voor vandaag 
Al wie hier (al dan niet toevallig) leest, ga bij problemen aub naar een dierenarts, voer je hond geen zout en bij opeten van vreemde voorwerpen, contacteer aub een dierenarts!
  "

Ik zou graag even dat je t goed leest! Ik zeg als t moet en ik voer t men hondne niet zeker niet! Lezen is ook moeilijk af en toe he? Was ook te tip van mij DA als ze niet bereikbaar zouden zijn! Ik zeg ook bij niet geven tenzij t niet anders kan! Ik snap ook niet wrm je zo reageert ! Kan ook vriendelijker? Lezen is zo moeilijk he

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^