oudere hond, ervaring gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LabLab

Onze lab is inmiddels 11 jaar oud. Hij drinkt enorm veel. We zijn hiervoor al bij de dierenarts geweest. Er is bloedonderzoek gedaan en 2 keer urine onderzoek hier kwam niks uit. De laatste 1,5 week wordt hij steeds minder en minder. Hij gaat ineens op de meest vreemde plekken liggen. Hij weet niet meer wat hij met zichzelf aan moet. Hij laat zijn urine lopen ( niet dagelijks) in huis en doet zijn ontlasting ook ineens in de tuin wat hij eerder niet deed. Hij is de hele dag aan het piepen/jammeren. Een blokje om van ongeveer 800 meter dat kost hem heel veel moeite. Hij heeft een aantal vetbulten die groeien ineens ook enorm. Het is ook de ene dag erger als de andere dag.

Ik ben opzoek naar ervaringen. Kan hij pijn hebben en waar ligt de grens en doe je hem nog plezier mee. Vorige week had onze dochter ineens een nachtmerrie ze droomde dat de hond pijn had. Vind dit zo merkwaardig want ze heeft helemaal niks met de hond en komt absoluut niet bij hem in de buurt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt je hond 11 jaar...je ziet dat de hond ouderdoms problemen heeft, onzinderlijk en piepen en zich geen raad weten...maak eens een afspraak met je dierenarts en vraag aan hem of het zover is dat je je hond laat inslapen, een arts denkt met je mee als je het zelf niet kan.....kijk ook eens of je hond zich gaat afzondigen...en of het nog waardig is dat je hond plezier heeft in het leven, zoniet maak een goede keuze...je hond piept en weet zich geen raad...wanneer je vermoed dat je hond pijntjes heeft, met je dierenarts bespreken of er pijnstilling nodig is...

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik zou weer een afspraak maken met de da 

Die kan de situatie het beste beoordelen 

honden page profiel Petra Leusink Petra Leusink

honden foto van Petra Leusink

Zou weleens last van het hart kunnen hebben. Mijn vorige hondje deed dat op het laast ook, van plek naar plek. Niet meer rustig ergen kunnen liggen. En vooral nu het warm is

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

DA kan je meer vertellen. Standaard onderzoeken. Bloed, ontlasting, echo of röntgenfoto's. Kan van alles zijn. Als er een nare conclusie is? Moet je gaan nadenken of je op die leeftijd nog wilt blijven sleutelen.

honden page profiel MimmikMimmik

honden foto van Mimmik

Oh, zo erg om te lezen dit. Klinkt echt wel alsof die pijn heeft :( Ik zou echt aandringen bij je DA om opnieuw te onderzoeken zodat hij snel een diagnose krijgt. Hopelijk kan hij toch nog geholpen worden!

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Pfff. Lastig. Hebben ze ook gekeken naar de vetbulten? Misschien drukken deze ergens tegen aan wat klachten veroorzaakt. 

Misschien kun je overleggen met de da of je pijnstilling kan proberen. Dan weet je iig of hij pijn heeft. 

Mijn vorige hond had aan het eind ook problemen met urine en ontlasting. Deed het ook ineens in de tuin en plassen binnen. Kon het ook steeds korter ophouden. Ik heb hem toen volledig laten onderzoeken. Maar er kwam niks uit, wat de klachten kon veroorzaken. Achteraf denken ze dat er misschien toch een tumor bij de prostaat geeft gezeten. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Onze lab is inmiddels 11 jaar oud. Hij drinkt enorm veel. We zijn hiervoor al bij de dierenarts geweest. Er is bloedonderzoek gedaan en 2 keer urine onderzoek hier kwam niks uit. De laatste 1,5 week wordt hij steeds minder en minder. Hij gaat ineens op de meest vreemde plekken liggen. Hij weet niet meer wat hij met zichzelf aan moet. Hij laat zijn urine lopen ( niet dagelijks) in huis en doet zijn ontlasting ook ineens in de tuin wat hij eerder niet deed. Hij is de hele dag aan het piepen/jammeren. Een blokje om van ongeveer 800 meter dat kost hem heel veel moeite. Hij heeft een aantal vetbulten die groeien ineens ook enorm. Het is ook de ene dag erger als de andere dag.
Ik ben opzoek naar ervaringen. Kan hij pijn hebben en waar ligt de grens en doe je hem nog plezier mee. Vorige week had onze dochter ineens een nachtmerrie ze droomde dat de hond pijn had. Vind dit zo merkwaardig want ze heeft helemaal niks met de hond en komt absoluut niet bij hem in de buurt. "

al over de grens heen

honden page profiel DagmarDagmar

Tegen dementie bestaat medicatie.

Verder moet je voor je zelf uitmaken hoe ver je het wil laten gaan en wanneer het tijd is om afscheid te nemen. Voor nu zou ik wel eerst eens kijken of het dementie is.

De vetbulten kun je ook nog eens laten bekijken of die niet voor last zorgen.

Maar goed, wil je dit allemaal niet, dan is inslapen uiteraard ook een optie. Na 11 mooie jaren, hoort in alle geval een mooi afscheid ook, laten aftakelen help je immers niemand mee.

Sterkte hoor!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je vraagt of je oude labrador pijn kan hebben! 

Alles wijst hierop en je wilt of kunt dat niet zien?

https://www.doggo.nl/artikelen/verzorging-van-een-hond/pijn-bij-honden/

 

Geen pijntje, maar ernstige pijnen waar je hond onder lijdt.

Heeft de dierenarts pijnmedicatie voorgeschreven?

Dit is geen hondwaardig leven. Als leven lijden wordt  is het tijd om de moeilijke beslissing te nemen en je hond uit zijn lijden te verlossen.

Arme hond.

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ga nog eens naar de dierenarts. Het klinkt inderdaad alsof de hond veel pijn heeft, en bovendien klinkt het niet als ouderdomskwaaltjes maar als iets acuuts, als het opeens in 1,5e week zo slecht wordt. Waarschijnlijk heeft hij iets onder de leden. Dat zou iets ongeneeslijks kunnen zijn, maar voor hetzelfde geld is het met bijv. antibiotica te fixen. Betere check, dus! En niet afwachten....

(Los daarvan, laat checken op artrose en indien dat het geval is, kijk naar een artrosemedicijn als Metacam of Novacam oid. Zou pijn/ongemak kunnen oplossen van de niet-acute problemen.)

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ik heb een oude hond van bijna 15 maar ik herken niet alles wat je schrijft hoor. Mijn hond heeft nu wel een paar keer binnen gepoept omdat ze het niet altijd lang meer kan ophouden en ik werk diensten van 8 uur. Ook poepte ze voorheen buiten alleen als er gras of zand lag, nu maakt dat niet meer uit en doet ze het gewoon op de stoep. Maar hele dagen jammeren gelukkig niet. Ik weet dat mijn hond artrose heeft maar daar krijgt ze pijnstilling en supplementen voor. In de avonden hijgt ze soms veel door onrust, ook in de nacht maar dat gaat beter als ik bij haar slaap, dus ik slaap tegenwoordig op de bank. Wandelen gaat tegenwoordig traag maar 3 kwartier lukt nog wel, ook al maken we daar tegenwoordig nog maar 2.5 km in. Vetbulten heeft ze ook veel, waarvan 2 grote maar geen last van. Misschien inderdaad nog eens echt goed laten onderzoeken en pijnstilling zou je sowieso nog uit kunnen proberen. Supplementen kunnen op deze leeftijd ook veel goed doen. Voor de onrust zou je het supplement cholodin kunnen geven. Gaat het dan nog niet, dan ben ik bang dat jouw hond zijn leven niet meer leuk zal gaan zijn.

Volgende forumvraag: Verhoudingsschade door te dik zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^