Zoveelste teken vraag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik weet het, er zijn al héél veel tekentopics, en ik heb er vorig jaar al een gemaakt met heel veel nieuwe tips. 

 

Maar iets anders. Ik heb altijd de teken best goed onder controle kunnen krijgen met natuurlijke middelen (barnsteen ketting, karnemelk, knoflook bonbons en lavendel olie)

 

Echter, dit jaar zijn het er belachelijk veel, en vind ik de laatste weken ook volgezogcden teken op de grond liggen (hoe ik die niet voel bij de honden is mij een raadsel) 

 

Willow is van mening dat een teek eruit halen elke keer weer een risico is op de dood. Het lukt, maar met een hoop moeite en een gestreste hond, en soms moet ze zelfs even de muilkorf om omdat ze zo angstig kan zijn dat het lijkt alsof ze elk moment kan happen (niet gebeurd nog, maar ik neem het zekere voor het onzekere) 

 

Ik zoek dus naar iets dat echt helpt. Dan maar iets chemisch. De kans is groot dat Kahlúa er weer op gaat reageren, maar ook zij zit dit jaar onder de teken. 

 

nu de echte vraag. 

Ik hoor en lees heel veel dat tekenmiddel voor honden erg giftig en zelfs dodelijk kan zijn voor katten. Ik hoorde veel positieve ervaringen over Vectra 3D, en toen ik daar iets over wilde opzoeken kwam ik meerdere reacties tegen van katten die er ernstig ziek van zijn geworden. 

 

Ik zoek dus iets wat ook veilig is voor de kat. Ik wil niet beginnen aan een pil, ik ben te bang dat Kahlúa daar op gaat reageren, en vind het geen veilig idee dat na die pil vervolgens 4 maanden niets meer op het lichaam kan overleven. Het liefst heb ik een band, maar na het topic over de seresto band ben ik daar ook een beetje bang voor. Daarbij spelen de honden vaak dmv in elkaars nek te happen. 

 

Dus dan misschien druppels? De honden zwemmen veel, hebben een dikke vacht en vooral dikke kraag, zijn elke dag in het bos en komen ook elke dag thuis met teken. Voor we de auto in stappen ga ik met een kleding roller over de vacht en een paar losse teken heb ik er dan wel aan zitten. Maar niet allemaal helaas. 

 

Tips voor wat ik kan geven icm met een kat? Onze kat is geen fan van de honden, zal ze niet snel likken en de honden haar ook niet. Maar ze slapen wel op dezelfde bank. 

 

Alvast bedankt! 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Hier ook giga veel teken, zelfs na een stadsrondje vind ik nog wel eens een teek, blijkbaar zitten ze daar ook in bosjes hp-frusty

 

Tegenwoordig zijn er ook middelen die een werkzame stof tegen teken hebben die ook goed gekeurd is voor de kat , de Bravecto pipet , dus niet tablet, werkt voor zowel hond als kat met zelfde werkzame stof (fluralaner) tegen vlo en teek. Bravecto is natuurlijk een welbesproken middel dus is maar de vraag of je daar goed bij voelt (ik heb er persoonlijk niks op tegen, maar snap het ook als mensen dit niet willen geven, ik wil geen discussie aanwakkeren verder) . Nexgard heeft inmiddels ook een pipet combo vlo-teek voor de kat maar voor de hond is die er helaas alleen nog in tablet vorm..

Pipetten kunnen wel aan honden gegeven worden die zwemmen,  alleen moet je het even de tijd geven om in de huid te laten openemen, meestal is dit in 24 uur wel volledig opgenomen.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik lees mee want ik ben er ook nog niet over uit. Mijn dierenarts zegt bravecto. Dierenwinkel advantix. Andere weer seresto. Ik weet het niet meer. Ik geef nu druppels met fipronil maar volgens mij zijn ze daarvoor immuun.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Vectra 3D reageerde Casper niet goed op: 1 dag ziek.

 

Het kan miraculeus klinken; ik heb bij Casper al 1 1/2 jaar geen vlo en teek gezien doordat hij een Dewel anti vlo en tekenband met etherische oliën draagt. In NL te koop voor ca. € 18; komt uit China. Ik koop dezelfde banden bij Ali in China voor ca. € 5 incl. verzendkosten.. Band werkt ca. 8 maanden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb nu frontline combo, omdat ik Vectra 3 wil gebruiken als we op vakantie gaan, tot nu toe hebben Faro en ook Sam hier goed op gereageerd, maar dit forum heeft me wat angstig gemaakt.

Frontline Combo, daar zeggen ze weer van, daar zijn de vlooien resistent voor, maar ik kan er geen bewijs over vinden, het gaat wel het internet rond en mensen zeggen het, maar ik heb geen vlooien meer en geen teken.

Ik heb geen kat, dus weet ook niet of frontline Combo slecht is.

 

Overigens, iedereen hier in de buurt met hun honden geven gewoon bravecto, de honden zien er goed uit, maar wederom heeft internet me bang gemaakt.

 

Soms heb ik het idee, hoe minder mensen weten hoe minder zorgen over of een middel wel of niet goed valt, mensen geven het en hebben geen zorgen en het gaat ook niet fout bij ze.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Trouwens, een teek weghalen bij Sam is ook alsof we hem heel wat aan gaan doen, ik kies dan voor minder stress, maar gedoseerd, nu is het tekentijd, Frontline werkt 8 weken tegen vlooien, 4 tegen teken, over 8 weken geef ik dan niks, dan kijk ik het aan, blij vlooien zou ik dan stronghold geven, en als we echt in tekengebied komen dan gebruik ik de vectra 3d, dus ik gebruik het 2 a 3 keer per jaar, en heb gehoor als je wisselt, ik heb geen bronnen die vertellen dat het waar is, dan is het minder schadelijk, dus ik gebruik niet steeds hetzelfde.

Maar een teek weghalen bij Sam, kost hem ook een jaar van zijn leven zoveel stress geeft dat, dan maar geen stress en een beetje gif.

Als die natuurlijke dingen werken niet bij Sam, daar verspil ik geen geld meer aan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier ook een hond die gevoelig is voor de druppels, wij hebben een seresto band om gedaan na de zoveelste teek dit jaar.. sinds dien bij beide honden nog geen teek weer gezien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Het is de ervaring wat je hebt bij je hond...ik had de serestoband en toch veel teken en rond haar kraag uitslag....iedere dag teken en ook op de grond was het ook zo zat wat ik gedaan heb......teatree puur, een flesje gehaald en direct bij de wandeling, een paar druppels op de hoofd en voorborst en vacht, het zijn maar een paar druppels meer niet, dan wrijf ik het met mijn handen wat uit...en ongelooflijk, twee drie weken een teek gevonden...het werkt, maar jij hebt katten....de hond ruikt ernaar, en ik heb geen kat, je zou de kat dan niet naast de hond moeten hebben, ik weet niet of de lucht voor de kat kwaad kan....de teatree wrijf ik niet in de huid alleen wat op dr vacht....hield haar steeds aan de lijn nu niet meer, ze loopt ook in de struiken , en als ik bij de auto komt even met de kleefroller erover heen, niets.....    ik vind het wat stinken maar de geur is thuis weg, en ook bezoek ruikt niet dat ze er naar stinkt, ik wel...de serestoband heb ik afgedaan..

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Verschillende.

Vroeger had je ecostyle een middel op basis van geraniol.,tegenwoordig is er een ander middel, ook op basis van geraniol, het zorgt er voor dat de schildjes van vlo en teek en vlieg kapot gaan en daardoor de beestjes dood. Natuurlijk middel, ja, het komt uit planten, volgens mij kan het ook bij katten gebruikt worden. (Maar morfine komt ook uit planten en wordt ook niet als natuurlijk middel gezien,)

 

Het eerste jaar van Diki heb ik advantage gebruikt, het is er voor kat en hond. Omdat diki klein was n is heb ik zowel kat als hond gedaan met de kattenvariant, geen vlo en geen teek gevonden. Maar het blijft gif.

 

Zelf gebruik ik  nu bodyguard druppels, beetje duur voor twee grote honden denk ik, vorig jaar geen vlo en geen teek, dit jaar wel teken. Ik gebruik er nu ook dagelijks de bodyguard spray bij, sinds twee weken, ongeveer geen teken meer gezien. Maar gisteren naar de hei geweest, ben benieuwd wat ik nog ga vinden.

 

Hier ook, de geraniol in huis,  anibio  melaflon (heb het even opgezocht) ik ga dat zeker inzetten als ik weer een teek vind,

 

Het is een enorm tekenjaar  je hoort iedereen er over, zo,n pil heb ik Diki ook ooit gegeven. Twee uur later zat ik bij de da. Spugen spugen spugen, dat beestje was zo ziek, rillen en trillend in een hoekje. Nooit meer, 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

"  
Vectra 3D reageerde Casper niet goed op: 1 dag ziek.
 
Het kan miraculeus klinken; ik heb bij Casper al 1 1/2 jaar geen vlo en teek gezien doordat hij een Dewel anti vlo en tekenband met etherische oliën draagt. In NL te koop voor ca. € 18; komt uit China. Ik koop dezelfde banden bij Ali in China voor ca. € 5 incl. verzendkosten.. Band werkt ca. 8 maanden. "

Zou die prijs nu  nog zo zijn  Loesje? Er zijn andere regels voor kopen uit goedkope landen, 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Het is de ervaring wat je hebt bij je hond...ik had de serestoband en toch veel teken en rond haar kraag uitslag....iedere dag teken en ook op de grond was het ook zo zat wat ik gedaan heb......teatree puur, een flesje gehaald en direct bij de wandeling, een paar druppels op de hoofd en voorborst en vacht, het zijn maar een paar druppels meer niet, dan wrijf ik het met mijn handen wat uit...en ongelooflijk, twee drie weken een teek gevonden...het werkt, maar jij hebt katten....de hond ruikt ernaar, en ik heb geen kat, je zou de kat dan niet naast de hond moeten hebben, ik weet niet of de lucht voor de kat kwaad kan....de teatree wrijf ik niet in de huid alleen wat op dr vacht....hield haar steeds aan de lijn nu niet meer, ze loopt ook in de struiken , en als ik bij de auto komt even met de kleefroller erover heen, niets.....    ik vind het wat stinken maar de geur is thuis weg, en ook bezoek ruikt niet dat ze er naar stinkt, ik wel...de serestoband heb ik afgedaan.. "

Tea tree is vergif voor katten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

De anibo melaflon heb ik ook, plantaardig, je hoeft niet iedere dag daarmee te sprayen.....een x in de twee drie dagen is voldoende......ik ben ook alles uit gaan proberen maar de teatree werkt hier nu goed....en als je dat buiten doet is het niet onaangenaam voor de hond, hier ook een fikse vacht natuurlijk....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Tea tree is vergif voor katten. "

Dat weet ik...ik geef het ook aan toch.....en gelukkig weet iedereen dat hier, ik geef ook aan dat de honden niet bij de katten moeten gaan zitten, misschien likt de kat de hond......en Pascale geeft ook aan dat de katten toch een afstand houden.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus heeft een allergische reactie op de plek waar ik de Vectra 3D druppels had gedruppeld gehad. De huid was vuurrood en ze krabde als een gek op de druppelplek dus hier geen Vectra 3D meer. Ik gebruik nu Fiprotec van Beaphar voor de honden (kat Nemo heeft een Seresto band om) maar ook over de Fiprotec heb ik mijn twijfels, ik heb van de week een vlo gevangen op mijzelfsurprised. Nu was ik net ergens geweest waar ook een hond en katten zijn maar die hebben alle drie een Seresto band om. Ik weet nu niet meer wat ik moet geven omdat ik liever niet al te zware middelen op mijn mini's druppel. Ik denk dat ik weer terug stap op Advantage druppels hier was ik altijd erg tevreden over maar die helpen helaas niet tegen teken. Dan doe ik de honden tijdens het wandelen wel een halsbandje om die in verdunde eucalyptusolie geweekt zijn, weer thuis gaan de bandjes weer af. De honden zijn niet gek op de geur van eucalyptus ook niet op de geur van lavendel maar ik moet toch iets. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Mijn belangrijkste tip. Laat je niet gek maken door online te veel op te zoeken. Bij ieder tekenmiddel ga je honden vinden die er niet goed op reageren. Een middel waar iedere hond het goed op doet en wat ook nog perfect werkt ga je niet vinden. Daarbij zijn volgezorgen teken ook een groot risico voor de gezondheid van je hond, zeker als je veel reist. Hier werken Advantix en Seresto redelijk goed en ze zijn veilig in verband met mdr1. Ik baal altijd wel van de schade die ze toebrengen aan de natuur en insecten. En pil is dan beter maar ook ik durf dat niet aan. Omdat als honden er dan op reageren je niets meer kunt doen. Nog een tip. Vraag even wat moeder, broertjes en zussen aan middelen krijgen.  Dan kan je beter voorspellen wat goed gaat. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Ik heb verder ook geen tips, maar ik deel dus de ervaring dat het dit jaar extreem erg is met de teken. Vorig jaat heb ik welgeteld twee teken van Odin af moet halen, dit jaar ben ik de tel al kwijt geraakt. En ook al twee/ drie keer een volgezogen teek op de vloer gevonden, dat heb ik voorheen nog nooit meegemaakt. Ik heb zelf ookal een teek gehad, de eerste van mijn leven. Waarom het dit jaar zo erg is, is mij een raadsel. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik heb verder ook geen tips, maar ik deel dus de ervaring dat het dit jaar extreem erg is met de teken. Vorig jaat heb ik welgeteld twee teken van Odin af moet halen, dit jaar ben ik de tel al kwijt geraakt. En ook al twee/ drie keer een volgezogen teek op de vloer gevonden, dat heb ik voorheen nog nooit meegemaakt. Ik heb zelf ookal een teek gehad, de eerste van mijn leven. Waarom het dit jaar zo erg is, is mij een raadsel.  "

Vocht en warmte, vinden teken lekker denk ik,

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Bedankt! Kahlúa heeft al eens een Bravecto pil gehad en 2 dagen later een enorme pollen allergie uitbraak tot open wonden aan toe. Nu hoeft het 1 niets met het ander te maken hebben maar ik gok het er niet meer op. Nu heeft Nextguard wel een andere samenstelling dus wellicht dat dat wel helpt, maar liever geen pil dus. 

 

 

Ik vraag trouwens echt nadrukkelijk om middelen die NIET ook giftig zijn voor katten. Vectra 3D, Frontline, allemaal goedecl tips maar ook allemaal giftig voor de kat. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kat druppel je precies tussen de nek en het achterhoofd. Daar kunnen ze alleen met de het pootje bij, anders even de DA het laten doen. Het middel is ook zo gemaakt dat een klein likje ervan geen kwaad kan maar het is niet bedoeling dat ze alles weg likken.

 

Bij spot on van de DA (van andere merken weet ik het niet, heb ik niet geprobeerd)  kan je gerust je honden de volgende dag wassen of laten zwemmen om het restant te verwijderen.  Zal dan nog steeds effectief werken. Zo heb ik het altijd bij Peanut gedaan en ook nu Botty. Eigenlijk per ongeluk want de bijsluiter zegt dat je 2 weken niet mag wassen maar ik vind het gewoon vies kleverig spul.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Bedankt! Kahlúa heeft al eens een Bravecto pil gehad en 2 dagen later een enorme pollen allergie uitbraak tot open wonden aan toe. Nu hoeft het 1 niets met het ander te maken hebben maar ik gok het er niet meer op. Nu heeft Nextguard wel een andere samenstelling dus wellicht dat dat wel helpt, maar liever geen pil dus. 
 
 
Ik vraag trouwens echt nadrukkelijk om middelen die NIET ook giftig zijn voor katten. Vectra 3D, Frontline, allemaal goedecl tips maar ook allemaal giftig voor de kat.  "

Frontline geef ik al jaar en dag aan katten. En mijn honden kregen ook altijd frontline. Nooit problemen gehad. Ik nam wel altijd de gewone. Niet de combo. Maar ook combo bestaat voor katten.

Tegen teken is de werking wel een stuk korter, staat normaal gezien ook op de bijsluiter maar ik gaf het vooral tegen vlooien. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Pascale, misschien toch eens proberen de serestobanden ?     Ik ken er waar het goed bij werkt.....    en het is zeker ook de ervaringen.    

Een makkelijke en effectieve methode om dit te doen is om de dieren een Seresto-band om te doen. Deze halsband voor hond of kat biedt volledige bescherming tegen ongewenste beestjes, en dit tot wel 8 maanden lang.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Bedankt! Kahlúa heeft al eens een Bravecto pil gehad en 2 dagen later een enorme pollen allergie uitbraak tot open wonden aan toe. Nu hoeft het 1 niets met het ander te maken hebben maar ik gok het er niet meer op. Nu heeft Nextguard wel een andere samenstelling dus wellicht dat dat wel helpt, maar liever geen pil dus. 
 
 
Ik vraag trouwens echt nadrukkelijk om middelen die NIET ook giftig zijn voor katten. Vectra 3D, Frontline, allemaal goedecl tips maar ook allemaal giftig voor de kat.  "

Ik dacht dat Frontline combo wel met katten kon? Maar nu twijfel ik hoor.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oke ik ben eruit! Ik ga voor de Scalibor band. Deze hebben ze 3 maanden omgehad in Portugal en beide reageerde hier heel goed op. De band is geurloos en niet giftig voor katten. Bedankt allemaal hp-shiny

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat je een besluit hebt kunnen nemen en je keuze niet op de Seresto band is gevallen.

 

https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/veiligheid-seresto-band-onder-vuur

 

Je hebt al goede ervaring met de Scalibor band in Portugal; dus waarom zou je veranderen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Goed dat je een besluit hebt kunnen nemen en je keuze niet op de Seresto band is gevallen.
 
https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/veiligheid-seresto-band-onder-vuur
 
Je hebt al goede ervaring met de Scalibor band in Portugal; dus waarom zou je veranderen? "

Ieder teken middel wat chemie bevat heeft risicoos.....en niet alleen de serestoband.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ieder teken middel wat chemie bevat heeft risicoos.....en niet alleen de serestoband. "

En ieder huis tuin en keuken middeltje ook. Zo is is tea tree in een foute dosering ook hartstikke giftig.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" En ieder huis tuin en keuken middeltje ook. Zo is is tea tree in een foute dosering ook hartstikke giftig. "

En de stof die ze uit geraniums halen, dat is gewoon net zo giftig, maar ze mogen het plantaardig noemen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" En ieder huis tuin en keuken middeltje ook. Zo is is tea tree in een foute dosering ook hartstikke giftig. "

Dat is zeker waar, niets is echt veilig....

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Frontline geef ik al jaar en dag aan katten. En mijn honden kregen ook altijd frontline. Nooit problemen gehad. Ik nam wel altijd de gewone. Niet de combo. Maar ook combo bestaat voor katten.
Tegen teken is de werking wel een stuk korter, staat normaal gezien ook op de bijsluiter maar ik gaf het vooral tegen vlooien.  "

Heb ook de frontline spray die voor katten en honden gebruikt kan worden. Na een eerste behandeling waren de teken die op de hond(en) zaten wel dood. Ik had het ingezet tegen de vlooien en alle dieren behandeld (2x kat, 2x hond). Vandaag weer, wordt er niet goed van. Veel teken en vlooien, jaren gewoon nooit last van gehad, maar dit jaar ... mijn hemel.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Heb ook de frontline spray die voor katten en honden gebruikt kan worden. Na een eerste behandeling waren de teken die op de hond(en) zaten wel dood. Ik had het ingezet tegen de vlooien en alle dieren behandeld (2x kat, 2x hond). Vandaag weer, wordt er niet goed van. Veel teken en vlooien, jaren gewoon nooit last van gehad, maar dit jaar ... mijn hemel. "Y

De spray gebruikte ik vroeger ook. Maar ondertussen al vele jaren de pipetten.

Fijn dat de teken ook ineens dood waren met de spray. hp-thumbsup

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup en oudere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^