Truffeljacht in Italië

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Wij zijn in Barolo in Italië ( ons favoriete plekje!) en vanochtend zijn wij op pad geweest met Marco de truffeljager en zijn hond Fido.
Het was zo geweldig. Hij vertelde ons dat de hond volledig de baas is en bepaald waar ze heen gaan. Hij vertrouwt zijn hond helemaal en beloont de hond heel regelmatig. Wanneer er een truffel werd gevonden had de hond als eerste het recht om deze te bekijken em te besnuffelen, het was immers zijn vondst. Als Fido een truffel had gevonden ging zijn staart hard op en neer. Vervolgens kwam hij eerst een beloning halen, pas daarna toonde hij ons de precieze locatie van de truffel. Wij mochten zelf de truffel uitgraven met Fido

De hond werd heeel vaak beloond. Marco vertelde dat ze parmazaan krijgen bij het vinden van een witte truffel. Hierdoor zijn ze extra gemotiveerd om de zeldzame witte truffel te vinden. Bij een goede jacht krijgen ze thuis een groot stuk vlees. Straffen geloofd hij niet in.

Ook had deze meneer af en toe pupjes. Hij liet de pups in een kamer met 1 truffel. De eerste pup die bij de truffel was werd altijd de beste jachthond. De pups met helemaal geen interesse in de truffel werddm gehouden als huishond ( veel liefde en knuffels). Hij traint al zijn honden zelf. De pupjes gaan al jong mee met mama en de jager het bos in om het vak te leren. Een perfecte truffel jacht hond kost 5 jaar training en moet altijd in training blijven zei hij. Deze meneer geniet van het werken met zijn kameraden in de buitenlucht.

Het was onwijs bijzonder om zijn band met zijn hond te zien. Hij vertelde ons dat de hond zijn partner was en ze amper gescheiden waren. Hij zag de hond voor mijn gevoel bijna als zn gelijke. Ik vond het zo mooie en fantastisch dat ik het hier wilde delen.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

546181.jpg546180.jpg546179.jpg546178.jpg

 

helaas allemaal weer scheef. Maar hier wat fotootjes. Weet niet of zijn website hier zetten als reclame word gezien? Maar is zeker een aanraderhp-heart

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Super leuk! hp-shiny

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Geweldig! hp-shiny

honden page profiel Daems en BibiDaems en Bibi

honden foto van Daems en Bibi

Wat gaaf zeg !! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat leuk zeg, je hebt duidelijk genoten, nog veel plezier daar!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Allen maar leuk...Lotte , dat je dit wilt delen.laughing

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wauw, leuk om te lezen. Heel speciaal om mee te maken denk ik. Echte liefde voor zijn dieren klinkt het, en zo hoort het!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat gaaf om het truffelzoeken mee te maken en er alles over te horen van een baas van een truffelzoeker.

 

Wat voor een soort hond gebruikt hij hiervoor? Is dat een kruising? Ik dacht dat men voor het truffelzoeken specifiek het ras Lagotto Romagnolo inzet.

 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Wat gaaf om het truffelzoeken mee te maken en er alles over te horen van een baas van een truffelzoeker.
 
Wat voor een soort hond gebruikt hij hiervoor? Is dat een kruising? Ik dacht dat men voor het truffelzoeken specifiek het ras Lagotto Romangnolo inzet.
  "

Net wat ik ook dacht :-D Dacht er misschien 1tje spotten op de foto's die getoond werden :-)

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

@Loesje : ik dacht precies hetzelfde! De jager legde uit dat hij mix honden gebruikt, omdat het is gebleken dat zij gezonder en sterker zijn! ( ik wil hier overigens geen discussie over uitlokken ofzo hahaha, maar dat is wat hij zei!) 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Leuke reacties allemaal dankje! Was inderdaad heel mooi om mee te maken en hun band te zien. De hond rook gewoon truffels die diep diep diep onder de grond lagen. Erg indrukwekkend. Ook de manier van omgang tussen die 2hp-heart

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een leuke reportage (!)  om te lezen, met foto's.  Dankjewel. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Wat leuk om de lezen mooi Italië ik zal er ook wel heen willen 

Volgende forumvraag: Ehbo cursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^