Dwerppoedel puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

Hallo,

Ik heb een paar vraagjes.

Wij hebben nu een dwergpoedel puppy van bijna 5 maand.

We gaan ermee naar een hondenschool waar op een hl positieve, belonende manier mee gewerkt wordt maar we ondervinden dat hij heel actief is ivm de andere honden. Hij kan zich heel moeilijk focussen en is hl snel afgeleid. Hij lijkt vooral te willen spelen met de andere honden.

Daarnaast ondervinden wij ook bij het wandelen ander gedrag ivm een maand geleden. Als we toen gingen wandelen liep hij naast of achter ons maar nu begint hij bij het wandelen rustig maar na 5 minuten trekt hij en wil lopen ipv wandelen.

Hij lijkt zo vaak overactief, vooral s avonds als wij tv willen kijken duurt het heel lang voor hij rustig wordt. Hij bijt ah tapijt, begint met een speeltje te spelen, neemt direct een ander,  bijt als we hem willen strelen ens. Hij komt precies niet tot rust.

Hij is 3 dagen id week zo n 4 uur alleen thuis en anders zijn is hij heel weinig alleen. We merken ook dat hij heel weinig slaapt als we thuis zijn.  Hij slaapt in een bench als we gaan werken zijn en jankt niet ofzo als we hem erin steken

Heeft iemand tips of is dit allemaal normaal puppygedrag?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat ondernemen jullie zoals dagdagelijks met de hond? Misschien heeft ie meer uitdaging, activiteit nodig?

honden page profiel CindyCindy

We gaan dagelijks 2 x gaan wandelen, ongeveer een kwartierke want de dierenarts zei dat langer wandelen niet zo goed is.

We spelen met zijn speeltjes id tuin of binnen zodat hij kan lopen en doen denspelletjes zoals zo n bal vuilen met snoepjes, een handdoek vullen met eten die hij moet openrollen om zijn eten te vinden. Een bakvorm voor muffins, daarin snoepjes doen met tennisbal erboven en dan op zoek gaan nr snoepje enz. We doen niet al die denkspelletjes per dag maar dagelijks wel een stuk of 2 

 

honden page profiel CindyCindy

Hij graaft ook vaak in dd tuin en sedert een week rijdt hij op ons been.

Het is echt wel een heel lieve hond en was heel snel zindelijk.

Ik heb al verschillende hondjes gehad maar herinner me niet dat ze als puppy zo actief waren 

honden page profiel SimoneSimone

Ik denk dat het zou helpen om wat meer te wandelen met jullie hond. Mijn hond is nu 8 maanden en we lopen minstens 3 keer een half uur (vaker meer). Ik snap dat het misschien te belastend is voor jullie hondje om langer te lopen, maar vaker kan dan sws geen kwaad. ik merkte zelf dat mijn hond hierdoor thuis veel rustiger was vanwege de beweging en alle indrukken onderweg.

 

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Hondje van 5 maanden mag echt wel veel meer lopen als 2x per dag een kwartiertje hoor. Zeker als je de wandelingen rustig houd (dus niet aporteren of andere gekke dingen), lekker snuffelen, routes ontdekken etc mag je echt wel al lange wandelingen lopen. Dit zou ik ook zeker doen want ik denk dat je hondje gewoon teveel energie overhoudt nu!

honden page profiel CindyCindy

Wij hebben ook de indruk dat als we vaker gaan wandelen hij meer 'moe' is en gemakkelijker zijn rust vindt.

Kan het ook overprikkeling zijn?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wij hebben ook de indruk dat als we vaker gaan wandelen hij meer 'moe' is en gemakkelijker zijn rust vindt.
Kan het ook overprikkeling zijn? "

Ik zou eerder denken aan onderprikkeling.

 

Meer erop uit, een hond van 5 maand kan best al wel een wandeling maken hoor.

Doe dat op het tempo van de hond. Dus lekker overal laten snuffelen en de hond achterna lopen ipv de hond achter jullie aan.

De afstand maakt niks uit, je kunt een uur bezig zijn met 1 of 2 km en de hond komt hartstikke voldaan weer thuis want hij heeft naar hartelust zn neus achterna kunnen gaan.

 

Bied de hond ook lekker wat te knabbelen aan.

Voor kleine hondjes zijn gedroogde konijnen oren, geitenoren, hertenoren, runderoren prima formaat knabbelwerk.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Het is een poedel...need I say more laughing?

De onze (volwassen) is pas echt moe als hij bv 5 u mee geweest is op wandeling. 

Ga ik maar 30 min wandelen of een uur, dan wil hij daarna zeker nog spelen.Hij is wel meer voldaan als hij met andere honden kan spelen of als hij de hele dag met ons op stap gaat :-).

In huis was de onze tot 2/3 jaar altijd bezig in huis, kom zijn rust niet nemen.We moesten hem altijd verplichten.nu hij ouder is, is hij ook kalmer in het hoofd. 

Ze blijven niet voor niks tot opnhoge leeftijd actief :-).

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een Dwergpoedel - ook een puber van 5 maanden - is een actieve en sportieve hond, die veel meer beweging en uitdaging nodig heeft dan jullie hem nu bieden. Wandel langer. Doe hersenspelletjes met hem en leer hem nieuwe dingen zoals bijv. apporteren en verstopte brokjes in de woonkamer en tuin zoeken. Geef hem genoeg puppyproof speeltjes waarmee hij kan slepen, schudden, rennen etc.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/173984/hersenwerk-voor-honden?!-volop-idee%C3%ABn.php

 

Zorg ook voor genoeg kauwwerk in de vorm van gedroogd (nooit gekookt of gerookt dat splintert nl.) runderhuid,  runder kophuid, runderpens, runderpezen, runderoren, konijnenoren etc.

 

Overdag vier uur in een bench "steken" heeft als consequentie dat je pup/puberhond gefrustreerd raakt en ongewenst gedrag vertoont. 

 

Een Dwergpoedel wordt een trouw en plezierig maatje als je voldoende samen doet.

honden page profiel CindyCindy

" Ik zou eerder denken aan onderprikkeling.
 
Meer erop uit, een hond van 5 maand kan best al wel een wandeling maken hoor.
Doe dat op het tempo van de hond. Dus lekker overal laten snuffelen en de hond achterna lopen ipv de hond achter jullie aan.
De afstand maakt niks uit, je kunt een uur bezig zijn met 1 of 2 km en de hond komt hartstikke voldaan weer thuis want hij heeft naar hartelust zn neus achterna kunnen gaan.
 
Bied de hond ook lekker wat te knabbelen aan.
Voor kleine hondjes zijn gedroogde konijnen oren, geitenoren, hertenoren, runderoren prima formaat knabbelwerk. "

Hij krijgt zo n beentjes enz hoor. Als hij rustiger is kan haar dr op liggen bijten da brengt hem rust.

Hij is moe na spelen met andere honden en verder wandelen en dan ist platte rust als we thuis komen. ????

honden page profiel CindyCindy

Bedankt voor jullie tips! Apporteren enz doen we ook hoor, hij heeft massa s speeltjes waarmee we spelen. Ik had dit gewoon niet genoteerd op mijn berichtje.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wij hebben ook de indruk dat als we vaker gaan wandelen hij meer 'moe' is en gemakkelijker zijn rust vindt.

 

Dat kan zeker.

2 x een kwartiertje wandelen is heel erg weinig voor een gezonde jonge hond.

Wandelen is niet belastend, maar juist erg goed. Het is een goeie manier om spieren op te bouwen en dit heeft een hond in de groei net nodig.

Waar je qua beweging wél op moet letten is wild spelen, balletjes gooien, etc. Omdat de hond dan veel spring-, afrem-, glijdende en draaibewegingen maakt die veel sneller tot blessures of overbelastingen leiden dan wandelen. Dus liever meer wandelen en het wild spelen beperken, dan omgekeerd.

 

Je kan wandelingen ook interessanter invullen: graven, snuffelen, door hoog gras of geulen banjeren, en afwisselen met pauzes zoals: picknicken, langs de waterkant naar de eendjes kijken, een tukje doen in de schaduw,... 

 

Zo kan je hond op een hondenmanier zijn energie kwijt, zijn hoofdje leegmaken, en zich heerlijk tevreden en ontspannen voelen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

De dierenarts zegt dat langer wandelen niet zo goed is,,maar wanneer zei hij dat, toen je pupje net bij je was, met 8 weken of recent? En waarom zei hij dat, is je hondje niet gezond, knietjes niet goed? Mag hij om een of andere reden niet meer lopen? Dan kan je nog altijd ergens een uurtje met he, gaan zitten buiten zodat hij toch indrukken opdoet, ook daar wordt hij wat voldaan van. Als de dierenarts het zei toen je pup 8 weken was, dan kan je nu zeker langer gaan wandelen. Dat je hond nu ander gedrag vertoond dan een maand geleden is logisch, hij groeit, raakt het puppy achtige kwijt, is volop aan het wisselen en gaat langzaam richting puberteit. En met 15 minuten is hij zijn energie echt niet kwijt. Een dwerpoedel. Wil werken, wil uitgedaagd worden, wil zijn hersentjes gebruiken. Je geeft zelf al aan, als hij meer beweging krijgt is hij rustiger, dus oplossing gevonden? Wat bedoel je met platte rust?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Ben benieuwd naar een foto van jullie Dwergpoedel. Hoe heet hij?

 

Mijn dwergpoedel Casper is nu 8 jaar. Hier een foto toen hij 4 maanden was.

 

309019.jpg

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat een heerlijke pluizenbol Loesje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wb hondenschool zou je misschien kunnen vragen wat meer op afstand van de andere honden te oefenen. En dan als dat goed gaat langzaam dichterbij.

Ik heb zelf de ervaring met mijn eerste hond die ik als pup kreeg dat teveel prikkels/frustratie/opwinding op de hondenschool toch een grote impact kan hebben.

 

Verder ga ik mee met denkspelletjes, hersenwerkjes, en lekker snuffelen in de natuur. 

honden page profiel CindyCindy

De dierenarts zei max 5 minuten per maand maar wij wandelden vaak al iets langer mr nooit  veel meer dan een half uurke.

Ik ben ermee weg en ga een grote toer doen want we genieten daar beiden van.

Met platte rust bedoel ik dat je ziet dat hij echt tot rust gekomen is en echt op zijn zij ligt te slapen.

Mooi hondje loesje !! Ik probeer een foto mee te sturen

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" We gaan dagelijks 2 x gaan wandelen, ongeveer een kwartierke want de dierenarts zei dat langer wandelen niet zo goed is.
We spelen met zijn speeltjes id tuin of binnen zodat hij kan lopen en doen denspelletjes zoals zo n bal vuilen met snoepjes, een handdoek vullen met eten die hij moet openrollen om zijn eten te vinden. Een bakvorm voor muffins, daarin snoepjes doen met tennisbal erboven en dan op zoek gaan nr snoepje enz. We doen niet al die denkspelletjes per dag maar dagelijks wel een stuk of 2 
  "

Jezus, wat weinig! Een hond mag al 10 min per levensmaand lopen per wandeling! Dus jou hond 50 minuten x 4 keer per dag. Staat ook wel online. We hebben met onze hond veel bij een orthopeed gelopen voor haar gewrichten en die gaf ook aan dat 5 min per maand of 1 minuut per week echt onzin is zo weinig. Het is op deze leeftijd ook belangrijk dat ze spieren opbouwen. Ik snap eerlijk gezegd wel dat je hond zo over actief is en moeilijk rust vindt bij zo weinig beweging. gewoon rustig wandelen kan sowieso geen kwaad, ook niet langer als je langer dan 50 min gaat. Gewoon niks geks doen tijdens de wandeling, geen ballen en stokken gooien. Rustig wandelen, snuffelen en een heerlijk stuk los zodat je hond zijn energie kwijt kan.. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Toch zijn er meer dierenartsen die dat nog steeds zeggen. Bij mij in de buurt woont een kaninchen teckel.  Die komt ook nauwelijks verder dan de groenstrook, omdat 'de dierenarts dat gezegd heeft'.   En die mevrouw gaat er steeds vermoeider uitzien, helemaal niet blij met de hond.

Ik probeer haar wel een keertje mee te krijgen naar het park waar ze los kunnen.

honden page profiel CindyCindy

We gaan inderdaad ook vaak naar een hondenweide waar hij los kan lopen en spelen met andere honden.

Ik ben terjg ve groot uur wandelen en t deed deugd voor beiden ????

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" We gaan inderdaad ook vaak naar een hondenweide waar hij los kan lopen en spelen met andere honden.
Ik ben terjg ve groot uur wandelen en t deed deugd voor beiden ???? "

Heel goed! Gewoon elke dag heerlijk een grote ronde maken waarbij je hond ook lekker los kan/zwemmen. Een hond op deze leeftijd barst vaak van de energie. Na een wandeling een gevulde kong geven of een lekker kauwbot (runderkophuid, bullepees enz) zorgt daarna voor rust en ontspanning!  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Jezus, wat weinig! Een hond mag al 10 min per levensmaand lopen per wandeling! Dus jou hond 50 minuten x 4 keer per dag. Staat ook wel online. We hebben met onze hond veel bij een orthopeed gelopen voor haar gewrichten en die gaf ook aan dat 5 min per maand of 1 minuut per week echt onzin is zo weinig. Het is op deze leeftijd ook belangrijk dat ze spieren opbouwen. Ik snap eerlijk gezegd wel dat je hond zo over actief is en moeilijk rust vindt bij zo weinig beweging. gewoon rustig wandelen kan sowieso geen kwaad, ook niet langer als je langer dan 50 min gaat. Gewoon niks geks doen tijdens de wandeling, geen ballen en stokken gooien. Rustig wandelen, snuffelen en een heerlijk stuk los zodat je hond zijn energie kwijt kan..  "

 

4 x 50 minuten wandelen per dag is veel te veel. Is ook weer niet de bedoeling.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"  
4 x 50 minuten wandelen per dag is veel te veel. Is ook weer niet de bedoeling. "

Denk dat 20/30 minuten idd zal volstaan

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

"  
4 x 50 minuten wandelen per dag is veel te veel. Is ook weer niet de bedoeling. "

Je mag per wandeling zoveel minuten lopen. Ik zou het ook niet 4x op deze manier doen. Geef daarna ook aan 1 fijne grote wandeling. Was alleen maar om aan te duiden dat een hond best wat kan hebben. 

 

20 a 30 minuten voor 1 "grote" wandeling vind heeel erg weinig voor een pup van 5 maanden. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

"Een jonge pup mag 4-5 x daags wandelen. De duur van de wandeling mag 10 minuten per wandeling per maand leeftijd zijn. Dat betekent dat een pup van 3 maanden leeftijd, tot 30 minuten per wandeling mag lopen. Indien de pup eerder uitingen geeft van vermoeidheid dan moet er eerder worden gestopt."

http://www.dierenartsypenburgnootdorp.nl/00-hoe-lang-mag-mijn-pup-wandelen/

1 v.d linken, maar is nog wel meer over te vinden. Onze orthopeed en fysio waren er nooit tegen. Kijk vooral goed naar je hond en wat hij nodig heeft en kan hebben. Te veel is natuurlijk ook niet goed, maar veel te weinig ook niet. Wij liepen vaak 3x een kwartiertje en dan 1 grote wandeling waarvan we het grootste gedeelte lekker rustig wandelden en de hond lekker kon snuffelen. Klein stukje los rennen zodat de hond ook moe en voldaan was, dit werkte goed voor ons. smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Toch zou ik dat per ras willen bekijken. Een grote zware hond, pup van 4maanden zou ik echt geen 40 minuten flink laten lopen. Vragen om problemen.

Een kleinere hond, ja dat kan, maar hoe wandel je.

Er is ook verschil tussen wandelen en wandelen. Slenteren, stilstaan snuffelen,  hond zelfs een srukje los, ja dan is 40 minuten goed te doen, maar echt stevig 40 minuten aan een stuk doorlopen, aan de lijn, Dan is een hond, zeker een pup kapot van moeheid.

Let op je hond , gaat hij er bij liggen tijdens de wandeling , want hij is moe, dan ben je te lang doorgegaan. Loopt hij nog fier en fruitig mee, Dan kan hij misschien nog wel wat verder. Het is niet de bedoeling je hond tot het uiterste te laten gaan. Soms is het ook goed, om de ene dag wat meer te doen en dan een rustdag in te lassen,

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Mijn Corgi pup loopt momenteel 3x per dag een half uur. En daarnaast nog als het droog is in de tuin. Hij is 13 weken. Als ik niet zou lopen heeft mijn volwassen hond geen leven meer, dan wordt hij de hele dag geterroriseerd. 

 

Poedeltjes zijn een harstikke actief ras. Lekker naar buiten gaan. Als je hondje vermoeidheid laat zien, dan oppakken en naar huis. Vermoeidheidssignalen zijn bijvoorbeeld (veelvuldig) gaan zitten, achterblijven etc.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat ook leuk is, een boekje kopen met hondenspelletjes. 

honden page profiel makila_baasje_van_Jackmakila_baasje_van_Jack

honden foto van makila_baasje_van_Jack

Nu ja wat is normaal. Toen ik een klein kind was kreeg ik verplicht les in het zwembad, maar ik wilde dat helemaal niet (dit moest gewoon van mijn ouders). Maar ik luisterde natuurlijk helemaal niet naar de trainer en toen zei die mens héél boos tegen mij: Wil je eigen leren zwemmen of wil je liever spelen godverdomme! En toen gaf ik blijkbaar een antwoord dat de trainer totaal niet verwachte. Ik antwoorde naar het schijnt doodleuk: Ik wil spelen! hp-angel

 

Als ik dit zei als klein kind, dan kan ik mij voorstellen dat sommige honden ook zo redeneren wink 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^