Pup 19 weken angstig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joycejoyce

Beste forum leden,

ik wilde graag even mijn verhaal doen om zo ook jullie ervaringen/goede adviezen te vragen. 

wij hebben een De Duitse herder x Labrador, ook wel een " Sheprador" genoemd. Een schatje ze heet Lana en is 19 weken oud. Ze is vanaf 9 weken bij ons en volgens ons goed gesocialiseerd! Deden veel om Lana zoveel mogelijk te laten wennen aan; mensen, dieren, geluiden en voorwerpen! 

nu is het verhaal dat zij altijd met plezier meeging naar het bos. Aangelijnd gingen wij een stukje lopen. 15-20 min want dan was het wel genoeg geweest voor Lana. 3 weken geleden is er helaas iets traumatisch gebeurd;

met de wandeling had ik Lana aangelijnd en ben ik mijn veters gaan strikken. Ik had de lijn onder mijn voet zodat ik twee handen vrij had om dit te doen. Helaas zonder dat ik ook maar iets heb gehoord of gezien kwam er een (grote) speur hond op Lana afgerend. Hier schrok Lana enorm van omdat Lana de andere hond ook niet hoorde aankomen. Lana trok de lijn van mijn voet vandaan en is uit angst gaan grommen en blaffen naar de hond. De hond kon hier vervolgens om lachen want hij rende Lana achteraan. Zo lang dat Lana wel 5 min het bos verder is ingerend (blaffend) de hond kwam na 3 minuten pas terug (baasje was overigens ook hier bij maar deed vrij weinig) en mijn Lana kwam maar niet terug en ik hoorde haar verder in het bos nog blaffen. 

gelukkig heeft een oplettende man Lana aan haar lijn kunnen tegenhouden. Lana deed vel tegen de man en zijn hondjes. Blaffen grommen en zacht bijten (niet door bijten!). Ik heb voor mijn leven gerend en kwam ze gelukkig tegen en heb op dat moment Lana een aai over haar bol gegeven en steun gegeven! Maar we zijn toen samen met de man en zijn hondjes terug gelopen naar de auto. Lana was natuurlijk heel erg angstig en oplettend. 

maar nu. Zodra ik de auto haal om te gaan wandelen stapt ze met plezier in de auto maar ben ik op de plek van bestemming (met oefenen ga ik niet alleen naar het bos maar ook een blokje om en naar een veldje) wilt Lana niet meer uit de auto. Eenmaal uit de auto is zij angstig op straat en bij andere honden laat zij angstagressie zien. Ook als we in een gesloten hek lopen wil ze het liefst uit het hek springen om vervolgens (mijn idee) naar de auto te gaan

als we in de straat een blokje om gaan is ze wel rustiger maar ook hier bouw zij spanning op. 

momenteel zit ik op puppy cursus nog maar 1 training gehad. Hier ziet ze ook veel andere honden maar voornamelijk kleine honden, hier lijkt ze minder moeite mee te hebben. 
Bij grote honden gaan haar haren overeind staan. Staart tussen de benen en begint ze te blaffen en als het te dreigend wordt ook te grommen.

Kunnen jullie mij tips geven om de spanning bij Lana af te bouwen? Dit mag natuurlijk in de kleinste stapjes zijn die je kan bedenken! Ik vind het vreselijk voor Lana dat zij hier geen plezier meer uit haalt! 

Als jij een hond hebt in de buurt van Veenendaal. En samen met mij wil wandelen en dit te willen trainen.. graag! Stuur een berichtje zodat ik contact kan zoeken!:)  

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heel naar voor jou en Lana dat dit is gebeurd...Lana nog niet gesetteld in haar puptijd...en alles wat vervelend is geeft diepe indruk....heb je een vriendin met een volwassen stabiele hond ? Ga daar eens mee wandelen als het kan even zonder de auto, als dat goed gaat kan je altijd weer met de auto ergens naar toe gaan...wij hebben een De Duitse herder x Labrador, ook wel een " Sheprador" genoemd. Een schatje ze heet Lana , nog nooit van gehoord, heb je een foto van je Lana ? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kan je niet echt heel veel advies geven, wel dat je het niet voor altijd moet blijven ontwijken. Ze geeft aan een stapje terug te willen doen. Probeer 1 op 1 gecontroleerde ontmoetingen met wandelaars die je al kent. Zo kan ze een beetje vertrouwen opbouwen of als het mijn de kleintjes wel goed gaat? Daar eens mee te gaan wandelen.

honden page profiel joycejoyce

" Heel naar voor jou en Lana dat dit is gebeurd...Lana nog niet gesetteld in haar puptijd...en alles wat vervelend is geeft diepe indruk....heb je een vriendin met een volwassen stabiele hond ? Ga daar eens mee wandelen als het kan even zonder de auto, als dat goed gaat kan je altijd weer met de auto ergens naar toe gaan...wij hebben een De Duitse herder x Labrador, ook wel een " Sheprador" genoemd. Een schatje ze heet Lana , nog nooit van gehoord, heb je een foto van je Lana ?  "

Ja dat is het probleem een beetje. Wij hebben veel honden in de buurt maar zijn allemaal nog erg jong en erg wild. Ik zal mijn oproep even wat duidelijker maken. Ik zoek eigelijk iemand in de buurt die mij kan helpen hierbij met een rustige hond. 

zonder auto is inderdaad ook het geen wat ik ga inzetten nu. Dankjewel! 

honden page profiel joycejoyce

" Kan je niet echt heel veel advies geven, wel dat je het niet voor altijd moet blijven ontwijken. Ze geeft aan een stapje terug te willen doen. Probeer 1 op 1 gecontroleerde ontmoetingen met wandelaars die je al kent. Zo kan ze een beetje vertrouwen opbouwen of als het mijn de kleintjes wel goed gaat? Daar eens mee te gaan wandelen. "

 Bedankt voor je reactie! Ik ga proberen om rustig een wandeling in de buurt te maken en zo toch mensen op te zoeken die een rustige hond hebben

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Via de doggydating app kan je een oproep plaatsen dat je op zoek bent naar stabiele honden om je pup mee te socialiseren. Het gaat er nu vooral om dat ze zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet zodat de negatieve op de achtergrond vervaagt. Succes!

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik snap dat je geschrokken bent, maar ga het niet teveel benadrukken.

Onze Soof was en is ook angstig. Ook zij is een keer achterna gezeten door een hond die ‘alleen maar wilde spelen’ en een km verder stond ze op mij te wachten. Hierna is het een angstbijtertje geworden.

Werk aan de winkel dus!

Ik corrigeer het bijten en voor de rest neem ik de leiding. Zij hoeft mij niet te beschermen, ik zeg tegen haar dat het goed is en straal dit ook uit.

Ik ga niet teveel mee in het zielige en bangige. uiteraard dwing ik haar tot niks!

Dus het is zeker goed om met een oudere stabiele hond het vertrouwen weer terug te winnen.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik zou 30 min eerder en 30 langer na je puppycursus ijven rond hangen. We dan langs het veld met liefst een hek ertussen en dan aandachtspunten oefeningen doen. als het goed is lopen ze daar allemaal aangelijnd of zit het hek ertussen. Als dat goed gaat ga je als de honden klaar zijn midden op de parkeerplaats staan en geen honden bij jouw hond laten, dus weer aandachtsoefenigen. Dat gebruik je ook thuis met wandelen en even niet meer naar het bos. 

Alleen als je de hond goed kent en het klikt dan laat je ze samen los zonder andere honden in de buurt. Pas als ze wat stabieler en zelfzekerder is ga je weer het bos in.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^