Puppy / hondentraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Hoi, ik heb een pup van 6 maanden. Ik wil ontzettend graag met hem op cursus, maar eerst was alles gesloten en nu zit alles vol. Ik vind het voor zijn socialisatie wel belangrijk.

 

Ik weet ook niet of een puppytraining nog veel doet. Hij kent de basis wel. Alleen het trekken aan de lijn ben ik nog mee bezig en het hier komen bij prikkels. Wat voor training zou ik dan het beste kunnen doen? En heeft iemand nog tips waar ik op moet letten bij de hondenschool zelf?

 

Met mijn vorige hond had ik een hondenschool die ik niet zo fijn vond. De intructeur en zijn vrouw spraken een andere taal dan ik. Ik vond het contact niet fijn. Zij hebben nog wel plek, maar dan wacht ik liever nog even. 

 

Ik heb het idee dat hij speuren of agility ook goed zou kunnen. Hij ruikt en vind alles. 

 

honden page profiel TanteLienTanteLien

honden foto van TanteLien

Lijkt me goed om de regio erbij te vermelden ;)


Wij zitten nu met onze puber bij een hondenschool in den dolder maar heb ook gezien dat ze hondenschool in Amersfoort-zuid weer actief is, dus er gebeurt genoeg ;) 

Wij vinden de cursus wel waardevol, en Bowie kon de basis eigenlijk ook al voordat we naar de cursus gingen. Maar goed, het is wel onze eerste hond ;) 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

" Lijkt me goed om de regio erbij te vermelden ;-)
Wij zitten nu met onze puber bij een hondenschool in den dolder maar heb ook gezien dat ze hondenschool in Amersfoort-zuid weer actief is, dus er gebeurt genoeg ;-) 
Wij vinden de cursus wel waardevol, en Bowie kon de basis eigenlijk ook al voordat we naar de cursus gingen. Maar goed, het is wel onze eerste hond ;-)  "

Oh, haha. Ik was niet op zoek naar een naam van een hondenschool. Ik bedoelde meer de technieken die ze gebruiken. Wat is een goede leermethode, dat idee. 

 

Het is mijn 3e hond, maar toch had ik graag nog met hem op cursus gegaan. Maar ik denk nu zelf dat een vervolgcursus wellicht meer toevoegt.  Maar daar twijfel ik dus over. 

Maar het is regio breda /oosterhout.

Ik moet zo lachen om jouw naam. Zo noemt mijn neefje mij altijd, haha.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oh, haha. Ik was niet op zoek naar een naam van een hondenschool. Ik bedoelde meer de technieken die ze gebruiken. Wat is een goede leermethode, dat idee. 
 
Het is mijn 3e hond, maar toch had ik graag nog met hem op cursus gegaan. Maar ik denk nu zelf dat een vervolgcursus wellicht meer toevoegt.  Maar daar twijfel ik dus over. 
Maar het is regio breda /oosterhout.
Ik moet zo lachen om jouw naam. Zo noemt mijn neefje mij altijd, haha. "

als je echt door wilt met je hond naar een sport is vaak helaas een aantal basis cursussen verplicht bij sommige honden scholen zelfs alleen van hun eigen hondenschool ik zou dus gewoon de cursussen gaan volgen

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Misschien kan je gewoon eens gaan informeren bij een hondenschool in de buurt? Wij zijn ook langsgegaan met Penny toen de school weer openging tijdens corona en daar heeft een instructeur dan gekeken welke commando's ze allemaal onder de knie had en in welke groep ze het beste kon aansluiten.

 

Nu trainen veel hondenscholen ook nog in kleine groepjes, dus dat vond ik voor ons ook wel een voordeel - meer één op één aandacht van de instructeur en minder afleiding voor de honden.

Volgende forumvraag: Pup 4 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^