gedrag pup 7 maanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

even een vraagje over King. Hij is een super leuke enthousiaste lieve hond die heel erg op mij gefocust is. Nu zit hij natuurlijk in de puberteit en heb gister iets mee gemaakt wat ik eigenlijk niet had verwacht. We kwamen een hond tegen en hij ging snuffelen en ging spelen probeerde daarbij wel dominant te doen maar al snel liep het over op normaal spel. Maar toen dat andere hond niet meer wauw en de lijn van de andere hond om mijn benen zat gewikkeld werd King sacherijnig en Ging de andere hond dwingen te spelen. Door door te gaan en te grommen van mijn wil is wet. Toen de andere hond daar niks mee deed werd hij agressief en begon te happen. toen ik hem rustig had en weer bij me had geroepen negeerde hij de andere hond en keek er alleen naar. Die man van de andere hond en ik hadden dit allebei niet verwacht aangezien ze eerder de week ook samen hadden gespeeld. Ben wel geschrokken. Zelf denk ik niet dat dit pure agressie is maar meer frustratie en afdwingen (pubergedrag) hoe kan ik dit het beste corrigeren? aan de lijn moet ie sowieso honden negeren  9 van de 10 keer en dat gaat goed. Maar ik wil ook dat hij lekker los kan spelen met andere honden want hij beleefd er zo veel plezier aan en je ziet hem dan vaak helemaal voldaan op me aflopen van kijk baasje ik heb lekker gespeeld. Alleen het stoppen van spelen wanneer die andere hond of ik dit wil zit in de weg. Tips en adviezen zijn welkom hp-shiny  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zodra je bemerkt dat het spelen niet het gewenste gedrag is, lijn je King aan en ga je verder...niet wachten tot het escaleerd...

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Begrijp ik het goed dat de honden of althans een van de honden aan de lijn zat? Omdat je zegt dat de lijn van de andere hond om je heen zat?

Nooit dan dit toelaten.verward in de lijnen, hond kan geen kant uit en verdediging is dan het gevolg, kan met hele nare gevolgen.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Als je in het contact merkt dat één van de honden het niet (meer) leuk vind, is het goed om ze uit elkaar te halen. Na een tijdje begin je misschien ook te herkennen met welk type honden King een klik heeft, en met welke honden het vervelend wordt. Probeer vervelende interacties te vermijden. In de puberteit vindt vaak ook een mentale verandering plaats. Pups vinden het altijd wel leuk om te spelen, dat hoort bij de ontwikkeling. Zodra de hond volwassen wordt, kan het zo zijn dat de hond geen interesse meer heeft in spel. Contact met vreemde honden kan dan leiden tot irritaties. Zeker bij rassen die gefokt zijn op hun waaksheid en beschermingsdrang. Die zijn vaak veel liever alleen met de baas bezig.

Je herkent spel aan dat het voor beide honden leuk is. Om en om zoeken de honden toenadering tot elkaar. (Dus niet alleen eentje die steeds begint en de ander die het maar ondergaat). Het is ontspannen en er wordt geluisterd naar elkaars signalen. Als de één zijn hoofd bijvoorbeeld wegdraait zou de ander moeten snappen dat die wat rustiger aan moet doen. Honden die elkaars signalen negeren hebben het meestal niet zo fijn, vaak is er dan één de dupe. 

 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

En inderdaad, niet laten spelen aan de lijn. Dat is erg geforceerd en loopt heel vaak uit op gedoe. Als je je hond wil laten spelen doe dat dan los, op een veilige plek.

Volgende forumvraag: Puberende hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^