Puberende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi! 

Onze corgi, Jaxx, is inmiddels 1 jaar en 3 weken oud. Hij is enorm aan het puberen. Luistert niet meer, doet dingen die niet mogen, ook na herhaaldelijk herinneren dat dat niet mag etc. 
Hij gaat naar een opvang en daar geven ze aan dat in deze tijd meer stimulatie een goede is. Meer spelen, meer trainen, andere routes nemen bij het uitlaten, uit laten razen in bos of veld en noem maar op.

Nou is mijn vraag: hebben jullie nog tips voor leuke spelletjes om met de hond te doen of nieuwe commando’s te leren? Of tips over deze periode in het algemeen? 

Bedankt alvast!

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Mijn grootste tip voor deze periode in het algemeen is: geef hem niet de vrijheid die hij nog niet aankan. Als hij die vrijheid wel krijgt, loop je namelijk alleen maar het risico dat hij verkeerd gedrag aanleert en dan ben je verder van huis. 

Komt hij niet als je roept? Niet meer los en een lange lijn eraan. Als hij dan niet komt zodra je roept, kan je hem binnen “hengelen”. 

Als uitdaging vind ik speuren/mentrailen altijd een leuke, zeker op die leeftijd. 10 minuten intensief speuren staat namelijk qua vermoeidheid gelijk aan 1 wandeling, je kan je dus voorstellen dat ze heerlijk voldaan zijn na een uur speurles. Verder kan je de wandeling leuker maken door brokjes te verstoppen of gewoon een hand brokken in het gras te gooien, hem op boomstammen/bankjes/etc laten springen op commando en verder wat gehoorzaamheid oefeningen te doen. (Bijvoorbeeld wat lekkers van je weggooien, hem dan weer bij je roepen en als hij bij je is wat lekkers de andere kant op te gooien. Dit kan je een aantal keer herhalen). 

honden page profiel EvelienEvelien

Bedankt Britt! 
Wij laten hem niet los, omdat hij nog steeds moeite heeft met terugkomen, dus bedankt voor de tips hoe we dat ook op een andere manier kunnen trainen!

En dat speuren, doe je dat bij een hondenschool?

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Bedankt Britt! Wij laten hem niet los, omdat hij nog steeds moeite heeft met terugkomen, dus bedankt voor de tips hoe we dat ook op een andere manier kunnen trainen!
En dat speuren, doe je dat bij een hondenschool? "

Ja! Binnen het speuren heb je verschillende disciplines waar je uit kan kiezen. 

- Detectie

Hierbij speurt de hond naar een bepaalde stof/geur zoals bijvoorbeeld kaneel. 

- Mantrailen 

Hierbij speurt de hond naar “vermiste personen”. De vermiste persoon is kwestie is vaak de instructeur/instructrice die zichzelf in het bos verstopt en Jaxx moet dan zijn/haar spoor volgen. 

- Zweetwerk 

Dit is het speuren binnen de jacht. Ze speuren adhv bloedsporen en sleep sporen naar wild. 

Als je op een van die termen Googled met je plaatsnaam is er vast wel een hondenschool in de buurt die dit aanbiedt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Plenty voorbeelden van hersenwerk/spelletjes;

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/173984/hersenwerk-voor-honden

 

Mijn dwergpoedel is er dol op; altijd in voor een "spelletje".

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Wij deden inderdaad meer hersenwerk (zie berichtje van Loesje), gingen wat langer wandelen maar dan wel  afwisselend met prikkels en met weinig prikkels zodat er ook voldoende mogelijkheid is om even niet zoveel te moeten en veel te snuffelen.

Qua trainen werkte korte sessies en wat meer spelenderwijs het beste voor ons. Niet teveel druk en stoppen als het nog leuk is.

En in huis was rust ook echt rust dus geen wilde spelletjes of constant aandacht (ook al was dat wel wat Saar wilde). Gevulde kong, lickimat, brokjes zoeken in huis en veel kauwmateriaal.

Succes! 

Volgende forumvraag: Reu plast ineens in huis?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^