Teken:(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

Hallo allemaal!
Vorige week donderdag zijn wij voor een lang weekend op vakantie geweest naar een camping bij Ommen in de buurt met onze hond Freddie (7 maanden). Nu ontdekten we de eerste dag dat er een teek over haar vacht liep. We hebben het meteen weggehaald en zijn direct naar de Welkoop gereden voor een tekenband (Beaphar). Toch hebben we er in de 4-5 dagen erna meer dan 30 teken uit haar vacht weg moeten halen! Sommige zaten echt al helemaal vast. We hebben ook veel met Freddie door het bos gewandeld, ze heeft zich helemaal uitgeleefd en gerend door grasvelden, bossen, lekker gezwommen en veel in de natuur geweest. Toen we thuiskwamen heb ik die dag ook nog 3 teken weg moeten halen.
Toch maak ik me een beetje zorgen, want ze is vandaag niet helemaal fit geweest. Vanmorgen heeft ze overgegeven wat ze echt al maanden niet meer heeft gedaan, en ze is echt minder enthousiast dan normaal (als er iemand thuiskomen minder kwispelen, snel afdruipen etc). Ze liep wel goed mee tijdens het wandelen vandaag en eet en drinkt ook normaal. Nu is mijn vraag dus of het normaal is dat er nog zooo veel vieze teken op haar afkwamen met de tekenband, en of het verstandiger is om de dierenarts te bellen of de situatie nog even een dagje aan te kijken? Ik weet namelijk ook niet of ze zich anders gedraagt door die teken of dat dat niet kan door de tekenband.
Alvast heel erg bedankt!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Mijn honden krijgen al jaren zo'n 2 a 3 x per jaar een nexgard tablet en nooit last van teken en vlooien gehad.

Ze zijn er ook nooit ziek, misselijk of wat dan ook van geweest.

Dit haal ik bij de dierenarts.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Heeft ze de band nog om?

Dan zou ik die in elk geval af doen. 

Als je je ongerust maakt kan je altijd even de dierenarts bellen en je verhaal doen, dan kan hij/zij beslissen of het tot morgen kan wachten of niet.

honden page profiel SimoneSimone

Ja, de band heeft ze nog om. Mag ik vragen waarom ik hem beter af kan doen? Kan ze daar ziek van worden?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Simone, heeft de band een merk en wat is de samenstelling er van, er zijn zeker honden die naar worden van een band er zit vaak chemisch in.....dat is ook met pipetjes, de ene hond heeft nergens last van en de ander wordt er naar van, doe de band eens twee dagen af en kijk dan of je hond weer als vanouds is, is je hond weer zich zelf dan kan dat zeker aan de band liggen .    Beaphar, de band heeft daarbij ook een merk.

honden page profiel SimoneSimone

ooo vandaar dat de band even af moet. Hij is van het merk Beaphar, ik ga hem even afdoen, bij ons thuis in de omgeving ben ik nog nooit een teek tegengekomen dus dat moet goedkomen:)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

beaphar heeft de band nog een merk erbij....en ja doe de band even twee dagen af, kijk of je hond zich zelf weer wordt.      Beaphar 

Canishield ?

honden page profiel SimoneSimone

" beaphar heeft de band nog een merk erbij....en ja doe de band even twee dagen af, kijk of je hond zich zelf weer wordt. "

Ja, beaphar canishield

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb even de bijwerkingen voor je opgezocht, er zit Deltamethrin in....BIJWERKINGEN: In zeldzame gevallen zijn lokale huidreacties (jeuk, erytheem, haaruitval) in de hals, of van de huid in het algemeen waargenomen. In zeer zeldzame gevallen is afwijkend gedrag (bv. lethargie of hyperactiviteit), vaak geassocieerd met huidirritatie, ook waargenomen.     nou hoef je hond er helemaal geen last van te hebben, je kan het checken om de band twee dagen af te doen.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kan door de band, zeker weten. Maar als je nu net thuis bent vandaag kan je hond ook gewoon hondsmoe zijn en even uit moeten rusten van alle nieuwe indrukken, en extra beweging. Vertrouw je het niet dan is de dierenarts de enige weg om zekerheid te krijgen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Het idd abnormaal dit jaar. Kan alleen mijn ervaring delen. Peanut mijn vorige, kreeg een pipetje, eerste 2 dagen was hij daar altijd wat slomer van. Botty onze herplaatser, die is zeer sloom geworden van de eerste teek beet. Met twee andere was er niets aan de hand. Als ik me niet vergis zijn er ook meerdere soorten teken en brengt de 1 meer ellende mee dan de andere soort.

 

Dus of het de teken of de band is? Geen idee, het kan allebei maar idd eerst de makkelijkste pakken. Dat is die band en even de gebied vermijden waar er teken zijn.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb gelukkig nog nooit gehad dat de hond hier van een teek niet zich zelve is en ze wordt iedere dag door teken gebeten, wel probeer ik ze zo snel mogelijk er uit te halen maar gebeurd ook dat er een dikke op de grond ligt...en mijn hond krijgt ook een tekenband...en gelukkig geen bijwerkingen hier maar alles is mogelijk, de ene hond is de andere niet.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Tekenband af doen, mijn vorige hond kon er ook niet tegen, ik heb hem zelfs gewassen nadat hij zo sloom en misselijk werd.

Ik gebruik nu vectra 3d als ik weet dat we naar tekenrijk gebied gaan zoals vakantie bij bos, Vectra 3D zijn 3 giftige stofjes, normaal 2 bij andere pipetten, maar van de 3 zit er minder in.

Maar bij elke hond werkt het anders, ik ken ook honden die prima tegen de tekenbanden kunnen.

 

Ik gebruik het niet vaak, maar zodra mijn hond teken gaat krijgen dan gaat het pipet er op.

 

Ik heb al die natuurlijke stoffen gekocht, maar in een tekenrijk gebied werkte dat echt niet.

 

Afwisselen van tekenmiddelen doen ook veel mensen, om de 8 weken of zo.

 

Vectra 3 D is ook tekenwerend, en dat vind ik zelf heel fijn.

Ik heb een hond met lyme langzaam aan zien aftakelen door de ziekte, dat wil ik echt niet op mijn geweten hebben.

 

Overigens een tekenband of pipet werkt nooit meteen, een tekenband pas na een paar dagen, een pipet binnen 1 dag dacht ik.

honden page profiel SimoneSimone

Bedankt voor al jullie reacties! 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Ik vind persoonlijk de Beaphar teken band een hele slechte, ook op internet las ik er niet veel veel goeds over. Bij onze honden deed het niks. Als je een band wilt, is de seresto misschien een idee. Je hebt inderdaad ook tabletten of pippetjes bij de dierenarts.

 

Onze hond heeft ook gereageerd op een pipetje. Niet meer willen lopen, sloom, bijten in de staart noem maar op.. wij hebben de hond toen ook zo goed mogelijk gewassen 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

misschien voor de zekerheid je hond tempraturen er wordt hier wel sterk gefocust op de tekenband maar het kan natuurlijk ook een teek zijn die het probleem veroorzaakt ziekte van lyme komt ook voor bij honden en apatischer gedrag is daar een symptoom van net zoals verhoging of koorts

 

daarnaast weet ik niet welke vacht je hond heeft maar de band moet echt contact met de huid maken om zijn werk te kunnen doen een hond met veel dik haar in de nek heeft dus niet zo heel veel aan de band als je hem niet goed in de vacht stopt

 

vectra 3d was hier trouwens drama ze kregen er extreme jeuk van en werden er helemaal gek van krabben krabben en krabben over het hele lijf

honden page profiel SimoneSimone

" misschien voor de zekerheid je hond tempraturen er wordt hier wel sterk gefocust op de tekenband maar het kan natuurlijk ook een teek zijn die het probleem veroorzaakt ziekte van lyme komt ook voor bij honden en apatischer gedrag is daar een symptoom van net zoals verhoging of koorts
 
daarnaast weet ik niet welke vacht je hond heeft maar de band moet echt contact met de huid maken om zijn werk te kunnen doen een hond met veel dik haar in de nek heeft dus niet zo heel veel aan de band als je hem niet goed in de vacht stopt "

Ahh okee, goede tip. het is een duitse staande langhaar met in de nek een middellange vacht, maar vaak zien we de tekenband niet eens omdat ie echt helemaal tegen te huid aan zit:)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" misschien voor de zekerheid je hond tempraturen er wordt hier wel sterk gefocust op de tekenband maar het kan natuurlijk ook een teek zijn die het probleem veroorzaakt ziekte van lyme komt ook voor bij honden en apatischer gedrag is daar een symptoom van net zoals verhoging of koorts
 
daarnaast weet ik niet welke vacht je hond heeft maar de band moet echt contact met de huid maken om zijn werk te kunnen doen een hond met veel dik haar in de nek heeft dus niet zo heel veel aan de band als je hem niet goed in de vacht stopt
 
vectra 3d was hier trouwens drama ze kregen er extreme jeuk van en werden er helemaal gek van krabben krabben en krabben over het hele lijf "

Ja je hebt gelijk hoor, kan ook iets anders zijn natuurlijk.

Ja elke hond regeert anders op een middel, Faro kon echt niet tegen Advantix, kreeg het schuim op zijn bek en moest een epi pen, Frontline Combo werkte goed, maar Vectra nog beter.

Misschien kan jouw hond wel weer tegen Advantix.

De natuurlijke middelen hebben mij alleen geld gekost, in het bos waar veel teken zitten zat Faro er helemaal onder, ik heb allerlei natuurlijke middelen gekocht maar het hielp gewoon niet.

Thuis hebben we amper teken, het komt wel eens voor, dan hoor je iedereen klagen, en dan geef ik een pipet.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Staat vandaag in de krant.

https://www.nu.nl/binnenland/6134424/teken-momenteel-heel-actief-in-delen-van-het-land-kans-op-een-beet-neemt-toe.html

Er word ook gewaarschuwd over een andere ziekte dan Lyme, TBE...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe is het vandaag met haar? 

honden page profiel SimoneSimone

" hoe is het vandaag met haar?  "

Sorry,  beetje late reactie???? ze is eigenlijk de dag erna gelijk opgeknapt en heeft niet meer gespuugd gelukkig. We hebben een andere tekenband gehaald (seresto ofzoiets) en ze heeft gelukkig nergens meer last van! Ook nog maar 1 teek weg hoeven te halen gelukkig!

honden page profiel SimoneSimone

???=!! ;)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Sorry,  beetje late reactie???? ze is eigenlijk de dag erna gelijk opgeknapt en heeft niet meer gespuugd gelukkig. We hebben een andere tekenband gehaald (seresto ofzoiets) en ze heeft gelukkig nergens meer last van! Ook nog maar 1 teek weg hoeven te halen gelukkig! "

o gelukkighp-thumbsup

Volgende forumvraag: Patella bij dwergkeesje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^