Pup diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zira Zira

honden foto van Zira

Hoi allemaal,

Ik heb een pup (teefje) 5 maanden', 19 mei wordt ze 6 maanden. Ze heeft dinsdag haar maandelijkse ontwormingsil gehad en sindsdien volle bak diarree ( spuit diarree), heeft jullie pup dit ook al gehad? Geen gewone ontlasting meer sinds dinsdag. Kan dat door ontwormen? Ze eet, drinkt, speelt wel.. Maar maak me zorgen. Dierenarts heeft enkel probiotica gegeven voor de komende 5 dagen.. Een bezorgde puppy eigenaar ????

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Hoi allemaal,
Ik heb een pup (teefje) 5 maanden', 19 mei wordt ze 6 maanden. Ze heeft dinsdag haar maandelijkse ontwormingsil gehad en sindsdien volle bak diarree ( spuit diarree), heeft jullie pup dit ook al gehad? Geen gewone ontlasting meer sinds dinsdag. Kan dat door ontwormen? Ze eet, drinkt, speelt wel.. Maar maak me zorgen. Dierenarts heeft enkel probiotica gegeven voor de komende 5 dagen.. Een bezorgde puppy eigenaar ???? "

het zou idd zomaar kunnen komen door de ontworming, of het kan ook heel toevallig een virusje zijn wat toe slaat of Giardia, het kan dus van alles zijn....

 

ik weet niet waar je woont maar vooral omdat het nog een pup is zou ik contact opnemen met een andere dierenarts of een goede holist/dierenarts....

 

volgens mij ( maar dat weet ik niet zeker ) is het ook bij een pup echt niet nodig om elke maand te ontwormen, 

 

je kunt dan beter wat ontlasting naar de dierenarts brengen om te laten controleren....

 

 

diarree en pups zijn altijd dingen waarbij alle alarmbellen af moeten gaan ivm uitdroging etc....

 

 

 

 

succes met je pupje en veel beterschap gewenst!!

honden page profiel Zira Zira

honden foto van Zira

Dank je wel voor de reactie, ben de vorige keren al drie keer bij de da geweest... Ander eten gehad niks, antibiotica, niks.. Blijkt echt elke keer te zijn als ze die pillen krijgt. Dat haar maagje helemaal overhoop ligt..

Eventueel een diarree remmer of zo wat ik haar kan geven? Collega van mij geeft de menselijke norrit aan haar pup maar gaat/ mag dat? Ontlasting is al gecontroleerd, kwam niks uit. Dank je wel.. Hoop alles snel ok

honden page profiel RJRJ

" Dank je wel voor de reactie, ben de vorige keren al drie keer bij de da geweest... Ander eten gehad niks, antibiotica, niks.. Blijkt echt elke keer te zijn als ze die pillen krijgt. Dat haar maagje helemaal overhoop ligt..
Eventueel een diarree remmer of zo wat ik haar kan geven? Collega van mij geeft de menselijke norrit aan haar pup maar gaat/ mag dat? Ontlasting is al gecontroleerd, kwam niks uit. Dank je wel.. Hoop alles snel ok "

het vervelende van Giardia ( als het dat al is ) dat het niet altijd met de ontlasting mee naar buiten komt,  bij onze pup hebben we het ook 5 keer laten testen voordat we wisten dat het Giardia was, alle symptomen van Giardia waren aanwezig dus wij hebben bijna een week lang elke dag ontlasting naar de dierenarts gebracht ( normaal moet je 3 dagen ontlasting ruimen )

 

 

ik zou niet zomaar norrit geven, straks vergiftig je je pupje terwijl je juist goed wilt doen,

 

als het elke keer gebeurd na het geven van de ontworming dan zou ik het gewoon niet meer geven maar ontlasting laten controleren,  de meeste dierenartsen strooien maar al te graag met ontwormings/antivlooien middelen/antibiotica terwijl het vaak niet eens nodig is....

 

 

 

woon je toevallig in de buurt van amsterdam?

honden page profiel NenaNena

Ik zou voor een second opinion het dossier en de pup door een andere da laten nakijken. Via dit fornum is het natuurlijk voor iedereen gissen en daar heb jij ook niks aan en jouw pup al helemaal niet. 

honden page profiel RJRJ

" Ik zou voor een second opinion het dossier en de pup door een andere da laten nakijken. Via dit fornum is het natuurlijk voor iedereen gissen en daar heb jij ook niks aan en jouw pup al helemaal niet.  "

dat is dus precies wat ik zei, 

 

een andere dierenarts....

honden page profiel Zira Zira

honden foto van Zira

Mercikes, ga idd second opinion inwinnen.. Wil weten hoe en wat en als 't enkel ontworming is.. Gelukkig.. Iets anders wil ik zsm weten

honden page profiel RJRJ

" Mercikes, ga idd second opinion inwinnen.. Wil weten hoe en wat en als 't enkel ontworming is.. Gelukkig.. Iets anders wil ik zsm weten "

het kan ook in het weekend hoor, sommige klinieken zijn gewoon open in het weekend,

 

 

 

hoe is het nu met de diarree?

 

honden page profiel Zira Zira

honden foto van Zira

Sinds daarstrx een paar malse keuteltjes erbij ( sorry voor de beeldspraak).. Maar ze eet en drinkt heel goed enz

honden page profiel RJRJ

" Sinds daarstrx een paar malse keuteltjes erbij ( sorry voor de beeldspraak).. Maar ze eet en drinkt heel goed enz "

dat ze goed eet en drinkt is alleen maar goed,

honden page profiel DanielleDanielle

Ja dit had mijn hond ook toen ie pup had en had toen giardia. Ik zou het zeker even laten onderzoeken. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hoi allemaal,
Ik heb een pup (teefje) 5 maanden', 19 mei wordt ze 6 maanden. Ze heeft dinsdag haar maandelijkse ontwormingsil gehad en sindsdien volle bak diarree ( spuit diarree), heeft jullie pup dit ook al gehad? Geen gewone ontlasting meer sinds dinsdag. Kan dat door ontwormen? Ze eet, drinkt, speelt wel.. Maar maak me zorgen. Dierenarts heeft enkel probiotica gegeven voor de komende 5 dagen.. Een bezorgde puppy eigenaar ???? "

Je moet even testen op gardia, er zijn best veel puppers bij gekomen dit afgelopen jaar. Als ze spuitpoep heeft dan raap je dat binnen op met een zakje zonder parfum, dat is het meest ideale. Anders scheppen buiten zonder het gras of de grond te raken en even naar een DA brengen of opsturen via de DA naar een lab. Ik zelf verkies lab aan huis of terwijl een DA die de materialen heeft om het te doen.

 

Verder kan probiotica helpen en zeker als je iets anders voert dan voorheen. Kan ook dat zijn dat je gewoon een hondje hebt met gevoelige darmen maar dat merk je pas op leeftijd 2j.

 

Bij kuren is het meestal direct een allergische reactie. Braken, rode huid ect.

 

Edit;Virus kan ook alhoewel veel hondeneigenaren het niet weten? Hond kan ook een griepje krijgen. Maar voor alsnog beginnen bij het begin.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als het een reactie is op het ontwormingsmiddel gaat het meestal binnen een paar dagen over.

Ontwormen werkt niet preventief. Waarom dan elke (!) maand een pil geven?

 

Ik stuur 1 x per 6 maanden ontlasting van mijn hond naar het veterinaire lab Het Woud www.wormbestrijding.nl

In ca. 8 jaar in de ontlasting van mijn  hondje geen wormen gevonden.

Indien er wormen gevonden worden, geven zij advies welk middel te geven.

Vermoed je Giardia dan de ontlasting ook hierop laten controleren.

 

honden page profiel NenaNena

" dat is dus precies wat ik zei, 
 
een andere dierenarts.... "

Ok, dus mag niemand anders dat ook vinden ? hp-frusty

honden page profiel NenaNena

Zira, toen mijn hond een pup was, was zij ook negatief getest op giardia maar heeft wel preventief een abtibiotica (welke weet ik niet meer), probiotica en hills i/d s als voer meegekregen (ze zat van pup af aan op de hills, overstap op id was gelijk mogelijk. Ik moet zeggen dat de diarree en bloed (in ons geval) bij de ontlasting over was. Nu denk ik niet dat de antibiotica heeft geholpen en meer voeding gerelateerd is. Want zodra ik op de gewone hills overstap komt het bloed weer in de ontlasting. Weer terug op id en het is weg.....

De ontworming heb ik ook niet meer gegeven aangezien zij vorige maand in Sleeuwijk getest is op wormen, de ontlasting was schoon. Ik heb ook de angst om ontwormingsmiddelen etc te geven... 

Ik ben naar Sleeuwijk Anicura gegaan voor een second opinion. Uit het bloed, de ontlasting en echo kwam niks bijzonders uit. Wat het is?? Ik hoop daar ooit achter te komen. Ze is nu pas 9 maanden. Ik kijk t nog even aan. Hills id was voor het bloed en diarree de tijdelijke oplossing. Zodra ze is uitgegroeid kijk ik of verdere onderzoeken nodig zullen zijn. Maar helaas komen we er misschien nooit achter. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als ze t steeds na het ontwormen heeft kun je ook eens een ander middel proberen de volgende keer. Paddy had t van 1 middel ook heel erg als pup. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Als ze t steeds na het ontwormen heeft kun je ook eens een ander middel proberen de volgende keer. Paddy had t van 1 middel ook heel erg als pup.  "

 

Alleen ontwormen als er in de ontlasting wormen gevonden worden.

Nogmaals ontwormen werkt niet preventief.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"Blijkt echt elke keer te zijn als ze die pillen krijgt. Dat haar maagje helemaal overhoop ligt.."

Ontwormen is een zware belasting voor de darmen, zeker als je dit iedere maand doet. Zou het eerste half jaar de hond geen ontworming meer geven. Zoals gezegd, preventief ontwormen is niet mogelijk. 

Wat betreft Giardia:
Meer dan de helft van de honden in Nederland draagt Giardia bij zich. Giardia is een parasiet die jarenlang buiten in een grasveldje kan voortleven voordat het opgepikt wordt door een hond.  Bij een hond kan Giardia heel lang latent aanwezig zijn en bij verminderde weerstand (zoals bijvoorbeeld door stress) zich pas echt openbaren.  Veel pups krijgen Giardia, alleen ligt het aan hun immuunsysteem of het tot een ernstige besmetting ontwikkelt of niet.
 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Alleen ontwormen als er in de ontlasting wormen gevonden worden.
Nogmaals ontwormen werkt niet preventief. "

Dat weet ik maar dat was de vraag niet.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dat weet ik maar dat was de vraag niet. "

 

Dat is wel zeer kort door de bocht! Dus een stukje medische info moet dan volgens jou niet gegeven worden om te voorkomen dat de pup elke maand ziek wordt van het ontwormingsmiddel en het maag- darmstelsel van de pup elke maand aangetast wordt? Voorkomen is beter dan genezen. Het betreft het welzijn en gezondheid van de pup.

 

Zira meldt dat ze haar hond elke maand een ontwormingsmiddel geeft. Dan wijs ik er terecht op dat ontwormen niet preventief is en alleen zin heeft indien er door ontlastingonderzoek is aangetoond dat er daadwerkelijk wormen aanwezig zijn.

 

Zoals Gea ook schrijft, is ontwormmedicatie een grote belasting voor het maag- darmstelsel en nog meer bij een pup, die slecht reageert op deze medicatie. Je wilt toch niet dat deze pup elke maand hevige diarree heeft?

honden page profiel RJRJ

" Ok, dus mag niemand anders dat ook vinden ?  "

Dat heb je mij niet horen zeggen dat maak jij er zelf van....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Je wilt toch niet dat deze pup elke maand hevige diarree heeft? "

Nee daarom raad ik aan een ander middel te proberen een volgende keer, wanneer dan ook. smile

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Nee daarom raad ik aan een ander middel te proberen een volgende keer, wanneer dan ook.  "

 

En toch nog elke maand?surprisedhp-frustyzelfs dat raad je niet af.

 

Je schijnt het niet te willen begrijpen: het is überhaupt niet nodig om een hond door middel van chemische insecticides te ontwormen als er geen bewijs is van de aanwezigheid van wormen (ontlastingonderzoek).

honden page profiel Zira Zira

honden foto van Zira

Ben andere da geweest. Ze reageert idd veel te erg op de ontworming. Probiotica zouden moeten aanslaan en preventief ontwormen is niet nodig. Zeker omdat ze 't niet verdraagt. Dank jullie wel allemaal voor de hulp, steun.dikke poot van Zira.. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Baasje van Zira

 

Is de spuitpoep gestopt en heeft ze intussen normale ontlasting?

 

Ontwormen is niet nodig en zelfs voor iedere hond zeer af te raden als er geen wormen zijn.  Je zou als je tussendoor verder geen wormen ziet bijv. om de 6 maanden ontlasting kunnen laten onderzoeken. Ik ben wat dat betreft zeer tevreden over het laboratorium Het Woud waarvan ik je de link naar hun website gaf. Je kunt het ook bij je dierenarts laten onderzoeken.

 

Geniet van je jonge hond, die al geen pup meer is met 6 maanden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
En toch nog elke maand?zelfs dat raad je niet af.
 
Je schijnt het niet te willen begrijpen: het is überhaupt niet nodig om een hond door middel van chemische insecticides te ontwormen als er geen bewijs is van de aanwezigheid van wormen (ontlastingonderzoek). "

Lieve Loesje ik hoef toch niet te herhalen wat al 3 x uitgebreid geadviseerd is? Daar zijn de plusjes voor.

 

Ts succes met de pup, komt vast goed!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Lieve Loesje ik hoef toch niet te herhalen wat al 3 x uitgebreid geadviseerd is? Daar zijn de plusjes voor.
 
Ts succes met de pup, komt vast goed! "

 

Je vond het toch sowieso niet nodig dat ik extra info gaf; alsof ik dat recht niet zou hebben.

Zie je 1e botte reactie op mij: quote Dat weet ik maar dat was de vraag niet. unquote

 

Elke ontwormingspil (= insecticide = landbouwgif ), die niet aan een hond gegeven wordt door mijn info, is wat mij betreft meegenomen. Ik streef naar welzijn en gezondheid van honden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

 Ik streef naar welzijn en gezondheid van honden. "

Helemaal super goed van je! hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Vanavond in het Jeugdjournaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^