Boevenstreken!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal,
Gisteren waren wij op Texel met Marley. Toen we hem net hadden ging dit helemaal niet goed. Nu vele cursussen en maaanden aan training later durfden we het weer aan.....

Geen goede beslissing ;-)

Hij trok me het hele eiland over, trok een sprintje op het strand zo de verte in ( bij 1x roepen maakte hij gelukkig rechtsomkeert) en vanochtend sprong hij een gore sloot in nadat ik 3x nee zei ( en hij me notabene een paar seconden aankeek met scheve kop en het toen TOCH deed)

Het was toch wat teveel voor hem. Had echt het gevoel dat ik de doerak uit Marley and Me in huis had in plaats van mijn eigen hond hahaha.

Hebben jullie honden ook weleens dat ze opeens besluiten om streken uit te halen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het ligt vast aan de naam haha. Maar hij kwam dus wel toen je hem riep na dat sprintje op het strand. En wie kan nou een smerigige stinksloot weerstaan als je zo van water en geurtjes houdt.tongue-out

 

Ja boevenstreken genoeg hier, vooral van mijn eerste hond.

Een voorval wat me nog goed bij staat is, dat toen ze ongeveer een jaar oud was, waren we in Tjechie op vakantie, wandelden in een bos, zij los omdat ze altijd goed bij ons bleef. Onverwachts was er in een dalletje een groep padvinders. Nog voordat ik iets kon zeggen spurtte ze weg, naar de groep toe, pakte een reep chocola, liet die weer vallen, pakte daarna een broodje uit de hand van een kind, terwijl iederen flink aan het gillen was. Ze was een duitse herder, die je in Tjechie eigenlijk nooit zag als hond om mee te wandelen, maar eerder als erfhond/waakhond gehouden, waar iedereen bang voor was. Met een rood hoofd in mijn beste tjechisch excuses gemaakt. Gelukkig konden ze er na de eerste schrik wel om lachen.

 

Lola heeft eigenlijk nooit boevenstreken uitgehaald, op het kauwen op de wieltjes van een koffertje na. Van het begin dat we haar hadden gedroeg ze zich na het  wennen heel goed en volwassen (ze was ook al minstens 6 toen ze hier kwam), alsof ze alles al wist hoe het hier ging. Buiten als ze los liep en er kwam iemand aan, kwam ze al vanzelf naast me lopen aan de goede kant, ik kreeg er altijd veel complimenten over, maar eigenlijk had ik er weinig moeite voor gedaan, na een paar keer oefenen snapte ze al gelijk wat de bedoeling was, en vond het denk ik zelf ook wel fijn.

 

Jenna is ook heel makkelijk na het wennen. Ze had wel een keer toen we diep in een bos waren een geur opgepikt, ik had dat gelijk door dat er iets was, en riep haar bij me, ze kwam toen wel, nam ook het lekkers aan dat ik haar als beloning gaf, maar spurte toen toch nog achter de geur aan en bleef zo'n twintig minuten weg. Doodeng vond ik het.

En een keer dat ze een halve ananas met schil en al opgegeten had, die ze van het aanrecht gepakt had. Dat waren ongeveer de ergste streken dus dat valt erg mee hp-shiny

 

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos 3 doggies

honden foto van Marijn en Moos

Oh god, houd maar op. Onze Moos is de koning der streken! 

Moos kan super goed loslopen tot er een andere hond aankomt. Hij stormt weg zonder ook maar even om te kijken. Geen stress ook als we doorlopen: het is toch super gezellig bij deze hondjes?!? Als hij vast zit, doet hij alsof hij ze negeert. Ik blij, hij een snoepje. Na het snoepje draait ie zich als een malle om om nog even te trekken naar de andere hond. De slimmerik.

 

Hij is geen zwemmer maar vergist zich regelmatig in de diepte van een meertje of beekje. 

Hij pakt altijd de botjes, balletjes etc. af van andere honden of mensen. Daarbij gaat elk speeltje kapot (gelukkig blijft het bij speeltjes).

 

Ik blijf maar gewoon hopen dat dit de puberstreken zijn ..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ach met Peanut (de vorige) als hij zoiets had van "Ik ben der wel klaar mee dat paddenstoelen zoeken van jou" Liep dat kreng gewoon met bekende andere hondenbezitters mee, richting de uitgang van het bos. Kon roepen wat ik wilde had gewoon dikke poep aan me. Ook als ik dan volgens te weinig naar het bos was geweest, trok hij me naar de auto van "Kom ben nu wel klaar met dat rondje om de kerk"

 

Botty die wordt nogal enthousiast van zijn eten, dus na het eten wil ie 't bank kussen woppen. Hij luistert wel als ik zeg nee maar heeft inmiddels een nieuwe truc uitgevonden. Trekt tegenwoordig in ninja style het kussen van de bank en sleept die achter de salontafel waar ik het niet kan zien. Dus als ik hem niet hoor dan weet ik alweer hoe laat het is. En opvliegende eenden, gaat over het algemeen goed maar ook wel eens fout en ja dan herken ik die blik van ">:) riep je wat? Volgens mij niet toch?" en dan vroem 400km p/u erachter aan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Lotte ik heb hier de...perfectehond... heeft me 20 meter meegesleurd toen ik trachte haar te stoppen ze dacht vast aan krachtmeting, gewonnen zei ze toen ik haar los liet...twee gebroken ribben en mijn hele boven benen ontvelt....en zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen, de leeftijd zeg ik nu laughing en heus het gaat over, met het volwassen worden, opstaan en ontvellen  . laughing

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hahaha ojee... zo hebben ze allemaal hun eigenwijze trekjeslaughing

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Jazeker! Sowieso is het al standaa dat Willow elke avond iets pakt wat niet mag. Bij voorkeur een kussentje die op de stoelen liggen. Dan heel hard wegrennen. En negeer je het? Dan komt ze geregeld even bij je checken met kussen en al.. alsnog geen aandacht? Even blaffen, zodat ik écht weet dat ze iets heeft wat niet mag.. 

 

Hele tijd terug liep ik in een heel groot omheind losloopgebied. Aan de buitenkant zag ze een ree staan. Ik zei nog: NEE. Maar ze rende zo vól door het schapenhek heen. Haat hoofd zat vast en ze had een snee onder haar oog en een snee op haar hoofd. 

 

Toen ik haar kop los had gemaakt, schudde ze het even goed van zich af. En probeerde het gewoon nóg een keer.. weer vast. 

 

Gisteren in het bos was ze zo aan het trekken dat ik besloot haar aan de halsband vast te maken ipv haar tuig. Ik liet haar zitten en blijven. En zodra ze de klik van de riem hoorde schoot ze er vandoor. Zó snel.. recht een hele vieze moddersloot in 500 meter verder. Bah. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

anna dar zit een kop op steekt nog alles in haar mond en ik het er weer uit vissen natuurlijk

tot ze mijn trui te pakken had ik viste hem uit haar bekje ze pakte hem weer ik zeg nee vis hem weer uit haar bekje en ze pakt hem meteen weer dus ik wil weer gaan vissen dacht tut hola het gevecht er over aan te kunnen gaan en stortte zich al grommend en hard bijtend op me

 

dacht het ff niet he krengetje

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Jazeker! Sowieso is het al standaa dat Willow elke avond iets pakt wat niet mag. Bij voorkeur een kussentje die op de stoelen liggen. Dan heel hard wegrennen. En negeer je het? Dan komt ze geregeld even bij je checken met kussen en al.. alsnog geen aandacht? Even blaffen, zodat ik écht weet dat ze iets heeft wat niet mag.. 
 
Hele tijd terug liep ik in een heel groot omheind losloopgebied. Aan de buitenkant zag ze een ree staan. Ik zei nog: NEE. Maar ze rende zo vól door het schapenhek heen. Haat hoofd zat vast en ze had een snee onder haar oog en een snee op haar hoofd. 
 
Toen ik haar kop los had gemaakt, schudde ze het even goed van zich af. En probeerde het gewoon nóg een keer.. weer vast. 
 
Gisteren in het bos was ze zo aan het trekken dat ik besloot haar aan de halsband vast te maken ipv haar tuig. Ik liet haar zitten en blijven. En zodra ze de klik van de riem hoorde schoot ze er vandoor. Zó snel.. recht een hele vieze moddersloot in 500 meter verder. Bah.  "

Hahaha oooh wat erg! Bij jouw honden had ik dat zo niet verwacht! ( ben altijd erg onder de indruk van ze). Maar zelfs de meest baasgerichte/gehoorzame honden hebben zo hun eigen stoute dingen blijkbaarlaughing

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" anna dar zit een kop op steekt nog alles in haar mond en ik het er weer uit vissen natuurlijk
tot ze mijn trui te pakken had ik viste hem uit haar bekje ze pakte hem weer ik zeg nee vis hem weer uit haar bekje en ze pakt hem meteen weer dus ik wil weer gaan vissen dacht tut hola het gevecht er over aan te kunnen gaan en stortte zich al grommend en hard bijtend op me
 
dacht het ff niet he krengetje "

Wat een doorzettingsvermogen hahaha

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat een doorzettingsvermogen hahaha "

precies als daar aanleg in zit dat wordt dat een hele goede

Volgende forumvraag: Geen geboorteberichten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^