Puber trekt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

Hallo! Wij hebben een 6 maanden oude Duitse staande langhaar. Een superlief teefje waar we echt heel blij mee zijn. Ze leert supersnel en kan bijvoorbeeld: zit, af, hier, blijf, voet, midden, wachten, los, nee. Ze heeft een heel lief karakter, is vriendelijk en ik heb geoefend met bijvoorbeeld oogcontact en alle commando's. Het enige wat nog niet helemaal wil lukken is het netjes meelopen. Ze trekt nog best vaak, ook al sta ik elke keer consequent stil en beloon ik haar als ze naar me toe komt. Toch 'vergeet' ze dat ze netjes mee moet lopen bij afleidingen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken als ik al echt lang de methode probeer waarbij ik stil sta en ze naar me toe moet komen voor we verder lopen (ik geef haar dan wat lekkers en beloon met mn stem)? Ik maak 3 x per dag een lange ronde met haar (30-40 min) en nog 3 even naar buiten om te plassen en vaak nog een traininkje met de commando's of apporteren van max 10 min. Alvast bedankt!

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Beloon je haar direct als ze weer bij je komt? 

honden page profiel SimoneSimone

Ja, ik geef haar dan een snoepje en zeg goedzo oid. Ze doet bijna alles voor snoepjes dus ze vind t een leuke beloning:)

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Ja, ik geef haar dan een snoepje en zeg goedzo oid. Ze doet bijna alles voor snoepjes dus ze vind t een leuke beloning:-) "

Dan denk ik dat je een heel slim hondje hebt! 

Gevalletje hond traint baas, zij gaat trekken - jij roept haar bij je - ze krijgt een beloning - ze trekt weer - je roept - ze komt - ze wordt beloond. 

Ze weet dus ondertussen dat ze geroepen en beloond wordt nadat ze trekt. Ik zou dus pas gaan belonen als ze gewenst gedrag vertoont en ze dus netjes meeloopt. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik zou niet roepen maar als ze trekt stil staan en haar volledig negeren. Als ze uit zich zelf bij je komt is haar beloning dat je weer doorloopt. 

Loopt ze 10 passen netjes zonder te trekken dan tijdens het lopen een koekje en dus niet als ze bij je komt na het trekken.

 

honden page profiel SimoneSimone

Bedankt voor jullie antwoorden! We gaan ermee aan de slag:)

Volgende forumvraag: Pup happerig na wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^