Luna ruikt (te) lekker: tips voor opdringerige reutjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik weet niet of dit nu de juiste categorie is om dit te plaatsen, maar weet ook even niet waar dan wel. Luna (labrador, bijna 4)  is gesteriliseerd; al bijna 3 jaar. Alleen vinden reutjes haar nog altijd erg interessant. Zo'n halfjaar geleden sprong een buurpup, labrador reu van toen een maand of 4, op haar. Dat was voor hem de eerste keer volgens het baasje. Kan gebeuren, geen probleem, Luna is gesteriliseerd en pup weet niet beter. Het ging een hele tijd goed verder, maar afgelopen weekend waren we in het bos, Luna liep los, en we kwamen een hele groep honden tegen. Waaronder twee labrador reutjes. Eerst was het gewoon een feestje, lekker rondstuiteren met zijn allen, tot één van de lab reutjes aanstalten maakte om te gaan rijden. De tweede lab zag dat en ging ook op Luna af. Met als gevolg dat ze beide (tegelijk!) op Luna zaten. De één ergens tegen haar rug aan de zijkant, de ander echt aan de achterkant. Het baasje van de lab aan de zijkant greep in, het andere baasje deed niks. Luna bijt nóóit van zich af. Dus heb ik meneer zelf van haar afgehaald. Baasje deed nog niks. We zijn maar gewoon door gelopen uiteindelijk, niet heel blij met de situatie maar soit, ze is gesteriliseerd. Maar net tijdens de avondwandeling kwamen we een Golden pup, ook reu, van 5 maanden tegen. In eerste instantie lekker rennen, maar na een paar minuten besloot hij ook een poging te doen. Volgens dat baasje was dat ook de eerste keer voor de pup dat hij dat deed. Pup is hulphond in opleiding, dus baasje greep wel in.

 

Mijn vraag: kan ik iets doen tegen deze opdringerige reuen? Hebben ze gewoon de lente in hun bol? Of ruikt Luna gewoon té lekker en is het gewoon een kwestie van reutjes eraf trekken als ze een poging doen? Niet alle baasjes grijpen zelf in blijkbaar hp-frusty

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Je hebt er niks aan maar mijn Golden heeft dit gedrag ook, en alleen bij labradors.. Vaak hoor ik van de baasjes dat ze dat veel vaker hebben. Het gaat tegenwoordig beter (nu 4jr) zolang we doorlopen doet hij dat nu niet maar zodra we stilstaan om te praten en ze blijven dus langer bij elkaar dan kan ik er bijna vanuit gaan dat hij een poging doet bij een lab (teef of reu maakt niet uit, zolang ze maar geholpen zijn). Uiteraard áls het gebeurt dan haal ik hem er meteen af, lijn ik aan en gaan we verder.

 

Ik denk dat het nu beter gaat omdat ik het gewoon weet. Ik zie een lab en ik blijf niet meer staan. Ze hebben echt een speciaal geurtje ben ik bang yell 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Denk dat de reutjes de lente in hun kop hebben.......vaak zijn het de reutjes zelf die hitsig zijn, ergens ruiken ze een loopse teef en dan is Luna in de buurt......heel vervelend zoiets, en fijn als de andere eigenaar even aanpakt maar minder als een reuen eigenaar niets doet....wanneer je echt denkt dat het aan Luna ligt, wat lavendel olie op haar broek....dan ruikt ze niet meer lekker voor de reuen...maar grote kans dat het niet aan luna ligt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Je hebt er niks aan maar mijn Golden heeft dit gedrag ook, en alleen bij labradors.. Vaak hoor ik van de baasjes dat ze dat veel vaker hebben. Het gaat tegenwoordig beter (nu 4jr) zolang we doorlopen doet hij dat nu niet maar zodra we stilstaan om te praten en ze blijven dus langer bij elkaar dan kan ik er bijna vanuit gaan dat hij een poging doet bij een lab (teef of reu maakt niet uit, zolang ze maar geholpen zijn). Uiteraard áls het gebeurt dan haal ik hem er meteen af, lijn ik aan en gaan we verder.
 
Ik denk dat het nu beter gaat omdat ik het gewoon weet. Ik zie een lab en ik blijf niet meer staan. Ze hebben echt een speciaal geurtje ben ik bang   "

Alleen labradors ? laughing   Netjes dat je ingrijpt. hp-thumbsup

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Alleen labradors ?    Netjes dat je ingrijpt.  "

Jup echt alleen labradors.. En hoor dus van meer labrador baasjes dat Link (gelukkig) niet de enige is. Uiteraard grijp ik in, Link is ook regelmatig het haasje (hij blijft dan ook staan en kijkt mij aan van 'help!') en dan haal ik de andere hond ook van hem af als het baasje niet ingrijpt. Erg frustrerend als ze dan niks doen hp-frusty

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Jup echt alleen labradors.. En hoor dus van meer labrador baasjes dat Link (gelukkig) niet de enige is. Uiteraard grijp ik in, Link is ook regelmatig het haasje (hij blijft dan ook staan en kijkt mij aan van 'help!') en dan haal ik de andere hond ook van hem af als het baasje niet ingrijpt. Erg frustrerend als ze dan niks doen  "

Dus blijkbaar zijn labradors en Goldens onderling geen goede combi op dat gebied hp-frusty terwijl ze zo heerlijk kunnen spelen samen verder!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Niet in mijn beleving deze ervaring.....vind labradors en ook goldens fijne honden als ik deze tegen komt, nimmer een slechte ervaring mee met rijgedrag....zijn wel stuiterballen en opgewonden ...maar fijne honden als ik ze tegen komt. laughing 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Dus blijkbaar zijn labradors en Goldens onderling geen goede combi op dat gebied  terwijl ze zo heerlijk kunnen spelen samen verder! "

Ja het verschilt wel hoor, bedoelde meer; Áls hij rijdt, dan is het wel op een labrador helaas.. En vroeger was het dus zo'n beetje standaard elke _geholpen_ labrador, nu gelukkig niet altijd meer en anders snel op te lossen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Niet in mijn beleving deze ervaring.....vind labradors en ook goldens fijne honden als ik deze tegen komt, nimmer een slechte ervaring mee met rijgedrag....zijn wel stuiterballen en opgewonden ...maar fijne honden als ik ze tegen komt.   "

Andere honden ook totaal geen problemen mee gelukkig hp-heart 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Niet in mijn beleving deze ervaring.....vind labradors en ook goldens fijne honden als ik deze tegen komt, nimmer een slechte ervaring mee met rijgedrag....zijn wel stuiterballen en opgewonden ...maar fijne honden als ik ze tegen komt.   "

Luna is ook zo'n stuiterbal hoor, alle honden zijn leuk. En alle mensen trouwens ook. En spelen gaat ook vaak gewoon heel goed, maar met reutjes van (bijna) hetzelfde ras de laatste tijd dus niet. Gisteren had ze nog een speelfeestje met een border collie, gewoon lekker rennen en gek doen. Maar lab en golden reutjes zijn even lastig nu blijkbaar. Alsof ze weten dat ze aanverwant zijn en hun genen nú moeten doorgeven voor hun nageslacht undecided

honden page profiel DD

honden foto van D

Niet echt tips. Remi is onder andere vanwege opdringerige reuen een tijd erg fel geweest, en vond snuffelen aan de billen maar niks. Sommige reuen begonnen namelijk te likken, en hielden niet op. Of rijden inderdaad. Nu loopt ze eigenlijk bijna nooit los. Vroeger, voor corona, soms wel met een Doggydate. In de groep zaten meerdere (geholpen) reuen die niet echt geïnteresseerd in haar waren, of in ieder geval niet (obsessief) lang. Toen liep er een keer een nieuw iemand mee, die boos werd op mij omdat ik een loopse teef meegenomen zou hebben... De rest van de groep kwam voor me op want ze leek niet helemaal te geloven dat Remi gesteriliseerd was, maar haar reutje was als enige geobsedeerd, de rest van de reutjes reageerde niet zo op haar. Ze heeft zo goed als de hele wandeling haar hond aangelijnd moeten houden, want hij zat anders bijna meteen met zijn neus bij haar billen en probeerde te rijden.

Of ze nog steeds zo lekker ruikt? Geen idee. Wel lijkt ze het billen snuffelen nu minder erg te vinden nu we maar alleen heel af en toe aan de lijn wel eens kennismaken met een andere hond (eens in de 6 maanden ofzo innocent). Alsof ze het snuffelen daar achter niet meer perse meteen meer associeert met 'opdringerige reu'.

 

Voor de rest niet echt tips, alleen op tijd ingrijpen, en proberen te voorkomen. Zorgen dat je hond niet de indruk krijgt zelf te moeten ingrijpen. Bij mijn hond was het na de loopsheid en voor de sterilisatie helemaal erg. Zoveel arme klappertandende reuen gehad, ze rook toen helemaal alsof ze nog loops was blijkbaar, er reageerde meer reuen wel dan niet, terwijl het na de sterilisatie omdraaide (maar niet geheel verdween). Ik had losloopgebieden toen gewoon moeten ontwijken, het waren gewoon heel veel kleine 'akkefietjes', tot ze elke onbekende hond associeerde met belikt/besprongen worden, en zich niet meer liet besnuffelen, en ze snel ging snauwen. Al lijkt het nu minder. Maar ik loop niet graag alleen los met haar (bang dat ze gegrepen wordt om de een of andere reden), dus zodra lockdown voorbij is en we weer met een Doggydate meekunnen, weet ik het pas zeker XD

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lavendelolie op de achterhand werkt hier wel heel goed. Nadeel is wel dat je dat er geregeld op moet doen, het vervliegt wel.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik denk dat het aan de reuen ligt, en niet aan Luna of haar geur. Ik heb met al mijn honden wel eens gehad dat ze bereden werden. Ik denk niet dat ze allemaal zo’n speciale geur hadden haha. Hier zijn “de daders” jonge honden die de boel nog aan het ontdekken en testen zijn, of volwassen honden die sowieso al grenzeloos/opdringerig zijn. Dat ligt dus aan hunzelf. En wat ik eigenlijk het vaakst zie is dat het helemaal geen seksuele opwinding is maar gewoon stress en spanning afreageren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Weet wel dat gecastreerde reuen ook wel aangenaam ruiken voor ongecastreerde reuen ...gelukkig geen last van dat ze op Ogin komen , denk ook dat haar grooote ook best wel mee zal spelen, dat ze de kat uit de boom kijken en zeker dan als er andere honden in de buurt zijn....geen last opdringende honden.....als de eigenaar niet ingrijpt, doe je het zelf, rijen op ruggen is taboe..of konten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Controleer je hond, heeft ze geen vaginitis, beetje uitscheiding. Daar worcen die reuen ook helemaal gek van.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik denk dat het aan de reuen ligt, en niet aan Luna of haar geur. Ik heb met al mijn honden wel eens gehad dat ze bereden werden. Ik denk niet dat ze allemaal zo’n speciale geur hadden haha. Hier zijn “de daders” jonge honden die de boel nog aan het ontdekken en testen zijn, of volwassen honden die sowieso al grenzeloos/opdringerig zijn. Dat ligt dus aan hunzelf. En wat ik eigenlijk het vaakst zie is dat het helemaal geen seksuele opwinding is maar gewoon stress en spanning afreageren. "

Dan nog steeds kan lavendelolie helpen, omdat ze aan die geur een pesthekel hebben. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Lavendelolie op de achterhand werkt hier wel heel goed. Nadeel is wel dat je dat er geregeld op moet doen, het vervliegt wel. "

Ik heb deze tip ook gehad voor Lotus tegen de opdringerige Balou maar ik vind het zielig voor Lotus dat ze dan steeds in de lavendellucht zit die honden niet lekker vinden. Balou valt Lotus dagelijks lastig vooral als er loopse teefjes in de buurt zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Paar druppels, meer niet, voor Lotus is een druppel meer dan genoeg.   Er zijn ook wel anderen middeltjes....no love maar dat ruikt wel heel vies.....en de labendeldrup vervliegt.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Controleer je hond, heeft ze geen vaginitis, beetje uitscheiding. Daar worcen die reuen ook helemaal gek van. "

Bedankt voor de tip. Ze ligt nu languit op haar rug te slapen naast me (hp-heart) dus meteen even gekeken. Maar ik zie niets raars. Geen afscheiding, niet rood of opgezwollen ofzo, gewoon normaal. Dus het zullen inderdaad wel de hormonen van de reutjes zijn die een beetje op hol slaan hp-smile of stress/opwinding in het geval van de pups.

 

Er zit dus niks anders op dan ingrijpen als het weer zover is. Al is dat soms ook nog een uitdaging als ze los loopt en een eind verderop is, maar dat is dan goed voor mijn conditie zullen we maar zeggen hp-shiny

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Dan nog steeds kan lavendelolie helpen, omdat ze aan die geur een pesthekel hebben.  "

Nou dan hangt Luna ook in die stinklucht. Ik zou er niet aan beginnen. Mensen die hun hond zomaar laten rijden, daar wil je toch niet mee lopen. Gewoon die reu wegduwen en dooorr

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Nou dan hangt Luna ook in die stinklucht. Ik zou er niet aan beginnen. Mensen die hun hond zomaar laten rijden, daar wil je toch niet mee lopen. Gewoon die reu wegduwen en dooorr "

Ik vind t wel lekker ruiken haha. Natuurlijk moet je meer doen dan een geurtje maar t kan net even helpen.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Ik vind t wel lekker ruiken haha. Natuurlijk moet je meer doen dan een geurtje maar t kan net even helpen. "

Kees = Thierry Baudet undercovermoney-mouth lavendelsnuiver! 
Maar eh, ik had het over de hond, dat die dan in een stinklucht zit. Die van mij ruikt een lekkere paardenpoep maaltijd op 50 meter afstand. Dus moet je nagaan als een geur aan hun kont gesmeerd zit. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Bedankt voor de tip. Ze ligt nu languit op haar rug te slapen naast me () dus meteen even gekeken. Maar ik zie niets raars. Geen afscheiding, niet rood of opgezwollen ofzo, gewoon normaal. Dus het zullen inderdaad wel de hormonen van de reutjes zijn die een beetje op hol slaan  of stress/opwinding in het geval van de pups.
 
Er zit dus niks anders op dan ingrijpen als het weer zover is. Al is dat soms ook nog een uitdaging als ze los loopt en een eind verderop is, maar dat is dan goed voor mijn conditie zullen we maar zeggen  "

Hou het in de gaten. Zeker als het er opeens is. Ik kreeg de tip destijds met de toller. Opdringerige reu. Was er gewoon boos op, Zei baasje vd reu, uw hond krijgt of heeft een vaginitis, want mijn hond heeft dat altijd doir, ga maar naar de da. . Ik dacht ,,te idioot voir woorden,,  maar paar dagen , week later was het raak.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Hou het in de gaten. Zeker als het er opeens is. Ik kreeg de tip destijds met de toller. Opdringerige reu. Was er gewoon boos op, Zei baasje vd reu, uw hond krijgt of heeft een vaginitis, want mijn hond heeft dat altijd doir, ga maar naar de da. . Ik dacht ,,te idioot voir woorden,,  maar paar dagen , week later was het raak. "

Wat zijn honden toch knap hè, dat ze dat soort dingen al bij voorbaat ruiken! Ik houd het in de gaten, dank je wel!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Wat zijn honden toch knap hè, dat ze dat soort dingen al bij voorbaat ruiken! Ik houd het in de gaten, dank je wel! "

Goede neuzen die honden.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Kees = Thierry Baudet undercover lavendelsnuiver! Maar eh, ik had het over de hond, dat die dan in een stinklucht zit. Die van mij ruikt een lekkere paardenpoep maaltijd op 50 meter afstand. Dus moet je nagaan als een geur aan hun kont gesmeerd zit.  "

Ja dat vind ik ook een beetje sneu inderdaad. Alhoewel ze dan voor ons wel lekker ruikt haha. Maar ik kijk het even aan met eventuele vaginitis en anders gewoon wegtrekken en doorlopen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Kees = Thierry Baudet undercover lavendelsnuiver! Maar eh, ik had het over de hond, dat die dan in een stinklucht zit. Die van mij ruikt een lekkere paardenpoep maaltijd op 50 meter afstand. Dus moet je nagaan als een geur aan hun kont gesmeerd zit.  "

Nou die van mij heeft er geen last van en geniet er van om rustig te kunnen lopen als ze loops is. Het is een tip he, ts kan er mee doen wat ze wil.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Kees = Thierry Baudet undercover lavendelsnuiver! Maar eh, ik had het over de hond, dat die dan in een stinklucht zit. Die van mij ruikt een lekkere paardenpoep maaltijd op 50 meter afstand. Dus moet je nagaan als een geur aan hun kont gesmeerd zit.  "

juist dit, ik heb dan het gevoel dat ik lotus straf in plaats van Balou.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Nou die van mij heeft er geen last van en geniet er van om rustig te kunnen lopen als ze loops is. Het is een tip he, ts kan er mee doen wat ze wil. "

Dat maghp-thumbsup

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^