Oude baasjes herplaatser terugzien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

UPDATE:  hoi allemaal, nou het moment is er. We gaan afspreken met de oude baasjes van Marley! Hun kinderen gaan ook mee. Ik heb voorgesteld om te wandelen. Hebben jullie tips hoe we dit het beste kunnen aanpakken? Zal het verwarrend zijn voor Marley? Dingen waar we op moeten letten?

 

Hoi allemaal,
De oude baasjes van Marley komen in dezelfde stad wonen als wij. ( de stad is klein). Gister waren we ze bijna tegengekomen maar Marley zag het niet.
Marley is nog niet lang bij ons dus zowel wij als zij vermijden het contact.
Maar zou het in de toekomst schadelijk zijn als we hen tegenkomen en zij Marley zien? Ivm verwarring over wie het baasje is.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Mijn ervaring is van niet.

Bij onze eerste herplaatser, zij had 7 eigenaren gehad, kwamen de één na laatste eigenaren hier weleens op visite, hen konden wij al. Ook is ze weleens mee geweest naar iemand waar we een bbq hadden, daar had zij 2 jaar gewoond.

De andere (tijdelijke) eigenaren ken ik niet, heb ik ook nooit gezien.

Ze was gewoon enthousiast naar de vorige eigenaren, maar niet minder of meer dan naar iemand anders. Ook ging ze na de bbq weer vrolijk mee naar huis.   

 

Onze 2e herplaatser heeft na een heel vervelend verleden een tijd lang bij de fokker weer in huis gewoond. Wij gingen daar met Spot weleens op visite en soms wandelen met een aantal honden van hen. Ook zij was blij als ze de fokker zag, maar stapte net zo vrolijk weer in de auto om mee terug naar huis te gaan. 

 

Dus nee, ik heb geen ervaring met een hond die verward raakte van haar/zijn vorige eigenaren 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik heb het met mijn vorige herplaatser ook meegemaakt. Zijn vorige baasje kwam na een paar weken even op bezoek. Nou, niks aan de hand hoor.  Zij vond dat hij 'gegroeid' was, ja, duh....  (Bij haar kreeg hij witbrood met leverpastei te eten...).

Dat was de enige keer dat de hond haar heeft teruggezien. Ik zag haar nog wel eens in het winkelcentrum en kon haar na een kleine 9 jaar vertellen dat de hond overleden was.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wij hebben nog wel eens opvangers terug gezien. Wel bewust een paar maanden gewacht zodat ze echt goed waren gewent. Maar het was helemaal geen probleem. hp-smile

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Mijn vorige hond had ik op 5 jarige leeftijd overgenomen van mijn toemalige zwager, hij emigreerde naar Mexico en de hond kon niet mee. 

Na ongeveer 3 jaar was hij terug in Nederland op vakantie en wilde hem toen ook graag weer zien, hij hoopte op een reünie zoals je soms ziet in filmpjes maar Loki herkende zijn vorige baasje niet meer, sterker nog.. hij was zelfs beetje bang voor hem! (Grote man, 2 meter met grote baard) terwijl hij hem toch als pup had opgevoed.. redelijke teleurstelling voor hem, later kwam Loki wel meer los hoor dus we hebben wandelingen met zn allen gedaan etc maar ook toen was wel duidelijk dat Loki mij als eigenaar/baasje zag. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer men een herplaatser heb, even wachten met het bezoek van de vorige eigenaar, na een poos kan je ze gerust ontmoeten, jij verzorgd de hond, geeft eten en een veilig huis, en je hond zal de connectie met de vorige eigenaar best weten maar als je je omdraait gaat de hond met jou mee hoor......Ogin is met 9 weken terug gegaan naar de fokker, ze is twee weken bij mij geweest, met bijna zes maanden is Ogin terug gekomen....en ik ga nog naar de fokker toe en Ogin vind ze aardig, maar daar blijft het bij...ik zorg voor dr ze krijgt mijn aandacht een veilig heerlijk tehuis....wanneer ik opstap is ze als eerste bij de deur hoor.....nadat ze terug bij mij was ben ik een paar weken niet naar de fokker terug geweest....daarna maakte het niet meer uit, wel is het zo dat de leeftijd best ook een rol speelt....hoe ouder de hond , dan wordt het best wel wat moeilijker voor de hond.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Mootje was al 13.5 toen hij herplaatst werd ivm ziek baasje wat niet meer voor hem kon zorgen.

Na ruim een half jaar bij oude baasje langs geweest...dus in het huis waar hij bijna heel zijn leven had gewoond.

Op zich ging dat prima reageerde blij naar zijn oude baasje maar trok meer richting de nieuwe baasjes...tot ze weer weggingen..toen bleef Mootje heel zielig zitten aan begin van de gang (hij dacht dat hij daar moest blijven)

Toen ze  hem riepen(gebaar want hij is doof) kwam hij blij aan sprinten naar de deur.

Hij was dus even in de war.

de 2e keer niet meer toen snapte hij dat hij op bezoek was.

Ik denk dat hij eerder in de war was door het huis dan door het baasje zien

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Nou ik heb dus een andere ervaring dan de rest hier maar met maar 1 hond. 

Chewy, Ayla, Leiah en Mace woonden jaren samen met mij EN mijn ex. Toen dat uit ging heb ik alle honden meegenomen daarna hadden we weinig contact maar ik heb nog 1x met hem afgesproken een jaar later met de honden erbij en Chewy moest drie dagen bijkomen van dat bezoekje. het was zelfs op neutraal terrein en in de dagen erna dat ik met hem ging wandelen trok hij me naar de plek van de ontmoeting om daar dan een potje te gaan staan huilen. 

Ik ben blij dat mijn ex ze niet meer wil bezoeken eigenlijk, al denk ik dat het nu na drie jaar vast beter zou gaan. 

Chewy hecht zich vrij snel aan mensen en vind afscheid sowieso altijd lastig. 

 

Mijn andere honden malen er niet om maar chewy's hart brak en dat was echt niet leuk ik zou dus toch wel ff naar je hond zelf kijken en zelf een inschatting maken van zijn karakter. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

 
 ik zou dus toch wel ff naar je hond zelf kijken en zelf een inschatting maken van zijn karakter.  "

Dat is inderdaad heel belangrijk..het ene dier is het andere niet

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wij hebben ooit een hond met een voor bij ons te groot jachtinstinct herplaatst. De nieuwe eigenaren zijn na een paar maanden met Bogyi bij ons op visite geweest om puppy foto's op te halen. Ook al was Bogyi op bekend terrein hij bleef in de buurt van zijn nieuwe baasjes, twee oudjes die hem tot op het bot verwenden.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Nee ikdenk niet dat dat erg is.

Althans het heeft bij May noooit uitgemaakt. 

 

Ik heb May overgenomen van mensen toen ze 7,5 maand oud was. Liet haar al uit vanaf haar 10 weken oud. Elke week. Met hun andere hond, een akita

De dag waarop ik may meenam zijn we, zoals gewoonlijk naar hun huis gelopen heb ik de akita meegegeven en ik May meegenomen die ook gewoon meeliep. 

 

Toen de week erop weer uitgelaten en ja ze was blij om ze te zien, vooral de akita maar aan het einde van de wandeling liep en loopt ze gewoon met mij mee weg bij hun huis. 

 

We laten nu zeg 5,5 jaar later nog altijd de akita uit, al ondertussen 1x per 2 weken want hij word oudwink

En ze zijn nog altijd enorm blij elkaar te zien. De oude bazen vinden het ook altijd leuk om May weer te zien.

Maar May heeft er dus nooit moeite of verwarring van gehad. Die was van mij en ze wist het.

Wel had ze even wat moeite met wennen van enigshond zijn ed maar dat is een ander verhaal.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Heel erg bedankt allemaal voor de reacties! 

 

Dat je naar de hond zelf moet kijken is inderdaad ook een goede. De oude baasjes van Marley willen ons zelf ook nog niet zien , omdat 1 van de kinderen Marley nog erg mist. Dus voorlopig spreken we sowieso niet af. Verder is Marley een allemansvriend die heel enthousiast is naar letterlijk iedereen. Hij wil overal altijd geknuffeld en geaaid worden. Dus ik denk dat het dan wel goed moet komen. Hij vind gewoon iedereen wel leuk. 

 

Fijn om te horen dat het meestal goed gaat! Ik maak me nu een stuk minder zorgen.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik heb een update in mn bericht gezet! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Gewoon doen als normaal. denk ik niet dat hij in de war raakt zoals mootje bij verlaten huis oude baas eerste keer op bezoek ivm jullie wandelen.

Ik denk dat Marley het gewoon als (oude) bekenden ziet qua begroeten.

Kijk gewoon goed naar Marley en stuur hem waar je evt ziet dat hij in de war raakt.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Denk dat je eerder de kinderen moet voorbereiden dat Marley misschien niet dolenthousiast reageert (of wel, maar dat weet je niet).

Jol was 7 jaar opgegroeid met een meisje, en na een korte periode kwamen ze elkaar tegen op straat. Jol reageerde nauwelijks.

Wat mij ook verbaasde hoor, normaal gesproken zie je bij honden toch wel dat ze mensen van 'vroeger' herkennen.

Had dat met mijn eigen herplaatsers ook. Maar die reageerden op een leuke manier op de "oude" baasjes, maar lieten wel duidelijk merken dat zij daar niet meer hoorden. Heel subtiel, even net wat vaker contact met mij blijven maken. Handcontact, oogcontact. En ik maakte contact terug. 

Onbewust eigenlijk, misschien wel om een soort van geruststelling of bevestiging te geven dat dit contact niet betekende dat ze weer terug moesten of zo. Je merkt het vanzelf wel hoe het contact verloopt, zou in ieder geval niets forceren en jezelf blijven gedragen zoals je gewend bent om om te gaan met Marley.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Bedankt!! We gaan er open in en het komt vast goed. Ben wat minder nerveus nu ik dit weer allemaal lees haha

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hp-thumbsup veel plezier

Neem het inderdaad niet te zwaar op...lekker wandelen samen en dan zie je het wel.

Je kent hem goed en bent er zelf bij om bij te sturen waar nodig.

enige moment dat Mootje even in de war was was bij weggaan uit zijn oude huisje..daar had hij ruim 13 jaar gewoond.

Toen we hem mee riepen was het opgelost..

2e keer daar ook geen probleem meer wist hij dat hij mee ging.

 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

"  veel plezier
Neem het inderdaad niet te zwaar op...lekker wandelen samen en dan zie je het wel.
Je kent hem goed en bent er zelf bij om bij te sturen waar nodig.
enige moment dat Mootje even in de war was was bij weggaan uit zijn oude huisje..daar had hij ruim 13 jaar gewoond.
Toen we hem mee riepen was het opgelost..
2e keer daar ook geen probleem meer wist hij dat hij mee ging.
 
  "

Ach mootje! Dat snap ik opzich ook wel ja na zo een lange tijd! 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Update: Ze zijn langs geweest! Marley was zoooo blij. Hij herkende ze zeker weten. Hun kinderen waren ook erg blij. Lekker met Marley gespeeld. Marley heeft na afloop een lekkere kluif van ze gehad. Goede ervaring dus

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hij bleef inderdaad met ons contact maken en liep steeds naar ons voor bevestiging. Dat is toch wel een opluchting :)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Echt super fijn! 

Eigenlijk had ik niet anders verwacht ivm het zo goed gaat met Marley.

Daarnaast is het ook zo als jij er relaxed in staat dat dat voor Marley ook duidelijkheid geeft.

Super leuk ook voor die kids!

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Ah leuk om te lezen. Voor iedereen een fijne ontmoeting dus!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hij bleef inderdaad met ons contact maken en liep steeds naar ons voor bevestiging. Dat is toch wel een opluchting :-) "

Heus Lotte, honden vergeten niet snel de oude omgeving, maar jij bent zijn baasje hoor...dat weet Marley echt wel, en alleen maar een fijnkarakter van Marley dat tie zo vriendelijk is voor de kids en oude eigenaars.......

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^