Hond word snakend naar lucht wakker.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chantal Chantal

Hallo allemaal,  wij hebben een chihuahua van 5 jaar oud. Ze word tijdens haar slaap ineens wakker en hapt naar lucht en gaat dan kokhalzen maar er komt niks uit. We zijn naar de dierenarts gegaan. Verhaal gedaan en nu gebruikt ze maagbeschermers want ze denken dat haar klepje waarschijnlijk niet goed sluit. Het ging ongeveer 3 maanden goed met s,avonds wat brood maar sinds 2 dagen heeft ze weer deze klachten. Wie herkent dit? Groetjes Chantal. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Toch weer naar de dierenarts gaan ? En goed na laten kijken , de slokdarm, maag.

honden page profiel Chantal Chantal

Thx.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Laat ook even het gehemelte checken, ik heb wat youtube filmpjes gezien en verhalen van mensen gehoord met honden die een ingestort gehemelte bleken te hebben. Dit kan operatief hersteld worden. Wat daarbij opvalt is dat de honden vaak in zitstand inslaap vallen.

honden page profiel JoopJoop 2 doggies

honden foto van Joop

Kan ook reverse sneezing zijn. Vrijwel alle chihuahua's hebben daar in meer of mindere mate last van. 

 

Wat helpt is dan: rustig over de keel strijken, hond geruststellend toespreken, of even de neus dichthouden. 

 

 

 

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Kan ook reverse sneezing zijn. Vrijwel alle chihuahua's hebben daar in meer of mindere mate last van. 
 
Wat helpt is dan: rustig over de keel strijken, hond geruststellend toespreken, of even de neus dichthouden. 
 
 
 
  "

Vraag me af of dat kan. Dit komt toch bijna niet voor in de slaap? Aangezien het bij ts haar hondje telkens in de slaap voor komt. Gewoon een vraag hoor.

 

Onze hond heeft er ook wel eens last van als ze veelste druk doet, of schrikt of juist enthousiast is als wij thuis komen. 

 

TS: heb je een filmpje? 

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

 

Een topic over hetzelfde onderwerp

Wellicht geeft de info verduidelijking

https://www.hondenpage.com/hondenforum/199372/reverse-sneezing.-ademstop-soms.php

 

honden page profiel Chantal Chantal

Hartstikke bedankt allemaal voor het meedenken. Reverse sneezing is het niet dat doet ze inderdaad af en toe.  Ik zal het proberen te filmen. We hebben de dierenarts gebeld en op advies van de dierenarts geven we nu laat in de avond extra brokken en tot nu toe werkt het. Mocht het terug komen gaan we inderdaad onderzoeken doen. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Vraag me af of dat kan. Dit komt toch bijna niet voor in de slaap? Aangezien het bij ts haar hondje telkens in de slaap voor komt. Gewoon een vraag hoor. "

In de slaap meestal niet idd, maar mijn hondje doet dat bv wel eens als hij wakker wordt. Dan lijkt het ook alsof het tijdens z'n slaap gebeurde. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Omgekeerd niezen weet ik alles van. Wij zaten de eerste keer gelijk in het weekend op het spoedkliniek, dikke rekening. Voor een algemeen bekend probleem bij de mops. little did we know.

 

Slaapapneu komt ergens vandaan, daar gaan extra brokjes niet bij helpen. Of je DA vind je hondje te dun maar dan zal hij/zij de eerste zijn hier in NL hp-wink Misschien even een andere DA opzoeken voor een keertje.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Hartstikke bedankt allemaal voor het meedenken. Reverse sneezing is het niet dat doet ze inderdaad af en toe.  Ik zal het proberen te filmen. We hebben de dierenarts gebeld en op advies van de dierenarts geven we nu laat in de avond extra brokken en tot nu toe werkt het. Mocht het terug komen gaan we inderdaad onderzoeken doen.  "

Kan dat met maagzuur te maken hebben? Dan misschien ook 3 a 4 keer per dag eten gaan geven, zodat je hond geen lege maag krijgt. Bij kleine honden is dit vaak al na een paar uurtjes namelijk het geval.

honden page profiel Chantal Chantal

Het heeft zeker met maagzuur te maken omdat haar maag klepje waarschijnlijk open blijft staan. Als ze slaapt dan ligt ze en komt het maagzuur in haar slokdarm. En dan hapt ze eerst naar lucht en daarna gaat ze kokhalzen omdat het zuur in haar keel komt. Met de maagbeschermers gaat het stukken beter maar blijkbaar is haar maag inderdaad toch nog te snel leeg. We geven haar al 3x per dag te eten en doen het nu 4x per dag inderdaad omdat haar maagje toch te leeg is. Dus bedankt voor de tip.  

Volgende forumvraag: operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^