Volle anaalklieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

Graag advies over overvolle anaalklieren. Mijn hond heeft last van haar anaalklieren, wat denk ik komt omdat altijd wel slappe ontlasting heeft.

Ik heb nu psylliumvezels gehaald om te zorgen dat haar ontlasting wat voller/dikker word maar nu vraag ik me af, is het nodig om alsnog die klieren leeg te laten knijpen bij een DA of zou dat vanzelf weer goed komen? Ze heeft er nu wel duidelijk last van...

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Vaak kan dunne ontlasting komen door het soort voer wat je geeft. Dunne ontlasting kan een teken zijn dat je hond het niet goed doet op zijn huidige voeding.. wat voer je momenteel? 

honden page profiel EvaEva

Verschillende vers vlees ook verschillende merken, het is overigens niet altijd dun maar meestal wel dus ik denk dat dat de oorzaak is

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Verschillende vers vlees ook verschillende merken, het is overigens niet altijd dun maar meestal wel dus ik denk dat dat de oorzaak is "

Dan zou je kunnen kijken naar KVV met een wat hoger botpercentage. Een hoger botpercentage maakt de ontlasting namelijk harder waardoor de anaalklieren geleegd worden. Als ze er nu echt veel last van lijkt te hebben, zou ik ze wel eerst even laten legen persoonlijk. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn hondje had, heeft het ook regelmatig. Als je hond nu last heeft, even uit (laten ) knijpen anders heb je kans dat je hond de boel kapot bijt onder de staart.  Of nog erger dat de anaalklier zelf een uitweg zoekt en een fistel naar buiten wordt.

Sinds ik de anale support van sensipharm gebruik is het uitknijpen van iedere 4 weken naar drie maanden gegaan. Ook nu is het meer dan een maand geleden en het gaat nog goed.. Mijn hond heeft altijd nette keuteltjes. Dus ook dan komt het voor.

Haar klieren liggen diep volgens de da. 

Maar het is een feit, hoe vaker je de klieren leeg laat halen hoe vaker het moet.

honden page profiel DanielleDanielle

Is de ontlasting al onderzocht op wormen? Zo niet, dan zou ik dat eerst doen voor je allerlei soorten voer gaat proberen. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Naar de da gaan en ze laten uitknijpen. Als het een ontsteking wordt ben je verder van huis. Ik heb 3 honden en daar worden om de zoveel tijd de klieren uitgeknepen. Is een klusje van 2 tellen. Sommige honden zijn er gewoon erg gevoelig voor zegt mijn da. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Een (te) vette KVV kan ook voor te slappe /dunne ontlasting zorgen 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Puur Probiotic erdoor heen? Toen ik vroeger Kvv ging voeren moest dat erdoor heen vanwege dat hij misschien de dunne zou krijgen van de overstap.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Op de pot Psyllium staat: bij dunne ontlasting met weinig water geven.

 

Anaalklieren worden alleen geleegd door stevige ontlasting, wat afhankelijk is van het voer dat je geeft. Zijn ze vol en lukt het niet door stevige ontlasting deze te legen, laat ze dan bij de dierenarts uitdrukken. Bij anaalklierontsteking ben je verder van huis.

 

Er wordt beweerd hoe vaker je de anaalklieren laat uitdrukken, hoe vaker dit moet gebeuren.

 

honden foto van Pascale, KahlĂșa&Willow

Ik zou juist niet meteen naar de dierenarts gaan om ze te laten uit knijpen. Vaak is het zo dat, wanneer je er aan begint, je er bijna niet meer van af komt. 

 

Het klopt dat de anaalklieren zichzelf legen wanneer de ontlasting stevig genoeg is. Welke merken kvv geef je? 

Missc kun je anders zelf een paar keer per week wat extra bot toevoegen zoals kippen nekjes, kippen, eenden of konijnen karkassen oid. Maar dit alleen als het daadwerkelijk daar aan ligt. Teveel calcium is ook niet goed namelijk. 

honden page profiel EvaEva

" Ik zou juist niet meteen naar de dierenarts gaan om ze te laten uit knijpen. Vaak is het zo dat, wanneer je er aan begint, je er bijna niet meer van af komt. 
 
Het klopt dat de anaalklieren zichzelf legen wanneer de ontlasting stevig genoeg is. Welke merken kvv geef je? 
Missc kun je anders zelf een paar keer per week wat extra bot toevoegen zoals kippen nekjes, kippen, eenden of konijnen karkassen oid. Maar dit alleen als het daadwerkelijk daar aan ligt. Teveel calcium is ook niet goed namelijk.  "

Daarom wil ik dus ook liever niet gaan, ik wil niet elke x naar de dierenarts moeten omdat ze te volle anaalklieren heeft..

Het is altijd verschillend wat ik geef, soms van de dierenwinkel met vis, soms van de Welkoop van Barf eend, konijn, paard, rund ect.. maar ook heel vaak gewoon vlees compleet van smuldier als het even niet anders is.

honden page profiel EvaEva

" Is de ontlasting al onderzocht op wormen? Zo niet, dan zou ik dat eerst doen voor je allerlei soorten voer gaat proberen.  "

Ik heb haar nog niet zo gek lang geleden ontwormd

honden page profiel EvaEva

Ik denk dat ik toch nog even wacht met naar de dierenarts gaan, de laatste paar dagen sinds ik die psylliumvezels erdoor doe is haar ontlasting een stuk verbeterd. Geen slappe drollen meer maar veel voller en steviger.

 

 

Volgende forumvraag: Vroeg castratie ervaringen gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^